Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emzet92 wrote:Z tego co wiem to jeśli wychodzą ryzyka posrednie w pappa to wykonuje się amnipunkcję. Tak zlecają genetycy w IMiD.
A tak szczerze to myślę, że wynik "taniego"testu będzie okej i Cię uspokoi. Szczególnie jeśli usg wyszło dobrze. Dla mnie trochę na wyrost został zlecony ten test. Trzymam kciuki 🥰 daj koniecznie znać!
Rodziłaś może bliźniaczki Imid?04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Evvee27 wrote:U mnie też synek tylko z 2016 i marzy się nam córa 🥹
Dziś o 18 wszystko się rozstrzygnie ! Z nerwów od rana mam
Biegunkę 😞 -
Betkaa wrote:Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞 za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty, też to wczoraj przeżywałam 😵💫 aż mnie ściskało w żołądku czy ciąża się rozwija, bo objawy powoli ustępują. Oprócz senności, wciąż potrzebuję drzemki w ciągu dnia 😴😴😴😴😴
Te drzemki najbardziej przeszkadzają w pracy właśnie , ja zawalam dużo klientek popołudniowych bo mam takie spadki energii że aż mi się kręci w głowie 😅
Ale właśnie kochana te objawy mijają po 16 tyg więc prędzej czy później i tak już nie będziemy czuć haha 😄 ale później zaczynają się ruchy dziecka itp
Ja mam wrażenie od wczoraj że coś czułam kilka razy ale to pewnie moja psycha tylko albo jelita ewentualnie mięśnie 😂 -
Evvee27 wrote:Właśnie mnie nie martwi czy się rozwija , bo czuję te bóle podbrzusza itd , tylko bardziej boję się tych wszystkich chorób .. dziwnie brzydko i źle to brzmi ale sama nie wiem jak bym sobie poradziła .. ale dziś doszłam do wniosku że na pewne rzeczy nie ma się wpływu 😊
Te drzemki najbardziej przeszkadzają w pracy właśnie , ja zawalam dużo klientek popołudniowych bo mam takie spadki energii że aż mi się kręci w głowie 😅
Ale właśnie kochana te objawy mijają po 16 tyg więc prędzej czy później i tak już nie będziemy czuć haha 😄 ale później zaczynają się ruchy dziecka itp
Ja mam wrażenie od wczoraj że coś czułam kilka razy ale to pewnie moja psycha tylko albo jelita ewentualnie mięśnie 😂
Kurcze myślisz, że zwidy? Też zaczynam je mieć 🤣 a To przecież za wcześnie
Chorób oczywiście też się bałam ale jakoś w tej ciąży mniej.
Już nie mogę doczekać się ruchów 🥰🥰🥰🥰 -
Również zaciskam kciuki za dzisiejsze badania ✊🏻
mi wczoraj stres puścił, za tydzień jeszcze ta nieszczęsna pappa😫 ale tak jak Evee wyżej piszesz, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.. rodząc w 2020 jakoś tak się nie bałam, teraz juz 35 wiosen niebawem, wiec wiek nie na moją korzyść 😂 No ale usg było okej, więc nie można się już nakręcać
Betka, możesz juz się uruchomić po oszczędzaniu się przy krwiaku? Czy stopniowo? Ja najchętniej polazilabym nawet po Ikei, ale rozsądek każe powolny rozruch 😆Betkaa lubi tę wiadomość
-
Emiliia wrote:Również zaciskam kciuki za dzisiejsze badania ✊🏻
mi wczoraj stres puścił, za tydzień jeszcze ta nieszczęsna pappa😫 ale tak jak Evee wyżej piszesz, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.. rodząc w 2020 jakoś tak się nie bałam, teraz juz 35 wiosen niebawem, wiec wiek nie na moją korzyść 😂 No ale usg było okej, więc nie można się już nakręcać
Betka, możesz juz się uruchomić po oszczędzaniu się przy krwiaku? Czy stopniowo? Ja najchętniej polazilabym nawet po Ikei, ale rozsądek każe powolny rozruch 😆
Ja też w 2016 się nie bałam a teraz to schiza i miliard scenariuszy w głowie 😅 cóż ja 28 ale mimo wszystko ..
Jezu zabierz mnie do ikei ! Ja mam do ikei 83 km 😂😂😂 ale zjadłabym cynamonki z ikei ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 15:16
-
Lolcia37 wrote:Rodziłaś może bliźniaczki Imid?
Lolcia37 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Evvee27 wrote:Ja też w 2016 się nie bałam a teraz to schiza i miliard scenariuszy w głowie 😅 cóż ja 28 ale mimo wszystko ..
Jezu zabierz mnie do ikei ! Ja mam do ikei 83 km 😂😂😂 ale zjadłabym cynamonki z ikei ..Emiliia lubi tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Ja mam 12 km do Ikei, chcesz to mogę Ci kupić i wysłać kurierem ❤️😇
Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Ja też w 2016 się nie bałam a teraz to schiza i miliard scenariuszy w głowie 😅 cóż ja 28 ale mimo wszystko ..
Jezu zabierz mnie do ikei ! Ja mam do ikei 83 km 😂😂😂 ale zjadłabym cynamonki z ikei ..
Będzie dobrze
Mi minęły mdłości, więc zjadłabym wszystko, bo jestem ciagle głodna 😩 ciągle! Ale w przyszłym tyg. Test na obciążenie glukozą, także zaraz mi się żarcie 24/7 skończy 😂 -
Emiliia wrote:Będzie dobrze
Mi minęły mdłości, więc zjadłabym wszystko, bo jestem ciagle głodna 😩 ciągle! Ale w przyszłym tyg. Test na obciążenie glukozą, także zaraz mi się żarcie 24/7 skończy 😂
Ja mam tak że raz mogę nic nie jeść a np tak jak dziś mam na coś ochotę ale sama nie wiem na co , kupiłam sobie bryndzę i kefir i mam zamiar kanapki jeść przepijając kefirem 🤣🤣🤣 -
Jezu zabierz mnie do ikei ! Ja mam do ikei 83 km 😂😂😂 ale zjadłabym cynamonki z ikei ..Bettti03 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Cynamonki 😍 i hot-dogi 🤤🤤🤤 bez kitu jak już pożegnam wymioty i będę mogła wyjść z łóżka to jadę do Ikei 😂 nie muszę nawet po niej chodzić, wystarczy żarełko na wejściu 😂😂😂
-
Emzet92 wrote:Nie, na Żelaznej.
A myślałam, że masz opinie o Imid, ja rodziłam na żwirkach, ale już bym tam chyba nie chciała. W ciągu tych 4 lat opinie o szpitalach się zmieniły. Tak zaczynam powoli o tym myśleć. Może właśnie wybrałabym Imid, mieszkam na Woli więc blisko.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Emiliia wrote:Również zaciskam kciuki za dzisiejsze badania ✊🏻
Betka, możesz juz się uruchomić po oszczędzaniu się przy krwiaku? Czy stopniowo? Ja najchętniej polazilabym nawet po Ikei, ale rozsądek każe powolny rozruch 😆
Ja to bym dziś zjadła kurczaczki z KFC 😪 od poniedziałku z kolei miałam fazę na spaghetti carbonara (to oszukiwane na śmietance) 🤣🤣🤣
Ale przyznam, że kanapki z chrzanem, majonezem i ogórkami od @Evvee27 też brzmiały mi smakowicie 🙈Emiliia lubi tę wiadomość
-
Betkaa wrote:W sumie to nie dopytałam ale planuję tak stopniowo, bez szaleństw bo i dawka leków zmniejszona. Wolę więc nie przedobrzyć z aktywnościami do kolejnej wizyty 🫣
Ja to bym dziś zjadła kurczaczki z KFC 😪 od poniedziałku z kolei miałam fazę na spaghetti carbonara (to oszukiwane na śmietance) 🤣🤣🤣
Ale przyznam, że kanapki z chrzanem, majonezem i ogórkami od @Evvee27 też brzmiały mi smakowicie 🙈
Polecam też kefirek i chleb żytni ! 😜
Czekam na badanie 🤞Betkaa, Lannati_, Emzet92, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Polecam też kefirek i chleb żytni ! 😜
Czekam na badanie 🤞 -
Emiliia wrote:Będzie dobrze
Mi minęły mdłości, więc zjadłabym wszystko, bo jestem ciagle głodna 😩 ciągle! Ale w przyszłym tyg. Test na obciążenie glukozą, także zaraz mi się żarcie 24/7 skończy 😂
Ja ten znów stop głodna jestem , zjem i zaraz znów mam uczucie głodu...masakra...Ciężko się opanować. Zagryzam owocami, albo gumę zuje żeby coś mieć w gębie i nie wcinać tyle 🙄😬🫣🤯
9t+1 a ja już 4kg do przodu -
Jagoda2023 wrote:Ja ten znów stop głodna jestem , zjem i zaraz znów mam uczucie głodu...masakra...Ciężko się opanować. Zagryzam owocami, albo gumę zuje żeby coś mieć w gębie i nie wcinać tyle 🙄😬🫣🤯
9t+1 a ja już 4kg do przodu
Uff, już się bałam, że tylko ja tak mam. Najgorzej w łóżku przed spaniem, aż mnie ssie 😂
Ja mam dziś 11+ 3 i plus 3kg, ale zwalam na konieczność leżenia. Z doświadczenia wiem, że to się potem łatwo zrzuca karmiąc 🙂 także bez obaw 🫶🏻