Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Z tego co wiem to jeśli wychodzą ryzyka posrednie w pappa to wykonuje się amnipunkcję. Tak zlecają genetycy w IMiD.
    A tak szczerze to myślę, że wynik "taniego"testu będzie okej i Cię uspokoi. Szczególnie jeśli usg wyszło dobrze. Dla mnie trochę na wyrost został zlecony ten test. Trzymam kciuki 🥰 daj koniecznie znać!

Rodziłaś może bliźniaczki Imid?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    U mnie też synek tylko z 2016 i marzy się nam córa 🥹
    Dziś o 18 wszystko się rozstrzygnie ! Z nerwów od rana mam
    Biegunkę 😞
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞 za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty, też to wczoraj przeżywałam 😵‍💫 aż mnie ściskało w żołądku czy ciąża się rozwija, bo objawy powoli ustępują. Oprócz senności, wciąż potrzebuję drzemki w ciągu dnia 😴😴😴😴😴

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞 za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty, też to wczoraj przeżywałam 😵‍💫 aż mnie ściskało w żołądku czy ciąża się rozwija, bo objawy powoli ustępują. Oprócz senności, wciąż potrzebuję drzemki w ciągu dnia 😴😴😴😴😴
    Właśnie mnie nie martwi czy się rozwija , bo czuję te bóle podbrzusza itd , tylko bardziej boję się tych wszystkich chorób .. dziwnie brzydko i źle to brzmi ale sama nie wiem jak bym sobie poradziła .. ale dziś doszłam do wniosku że na pewne rzeczy nie ma się wpływu 😊

Te drzemki najbardziej przeszkadzają w pracy właśnie , ja zawalam dużo klientek popołudniowych bo mam takie spadki energii że aż mi się kręci w głowie 😅
    Ale właśnie kochana te objawy mijają po 16 tyg więc prędzej czy później i tak już nie będziemy czuć haha 😄 ale później zaczynają się ruchy dziecka itp
    Ja mam wrażenie od wczoraj że coś czułam kilka razy ale to pewnie moja psycha tylko albo jelita ewentualnie mięśnie 😂

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Właśnie mnie nie martwi czy się rozwija , bo czuję te bóle podbrzusza itd , tylko bardziej boję się tych wszystkich chorób .. dziwnie brzydko i źle to brzmi ale sama nie wiem jak bym sobie poradziła .. ale dziś doszłam do wniosku że na pewne rzeczy nie ma się wpływu 😊

Te drzemki najbardziej przeszkadzają w pracy właśnie , ja zawalam dużo klientek popołudniowych bo mam takie spadki energii że aż mi się kręci w głowie 😅
    Ale właśnie kochana te objawy mijają po 16 tyg więc prędzej czy później i tak już nie będziemy czuć haha 😄 ale później zaczynają się ruchy dziecka itp
    Ja mam wrażenie od wczoraj że coś czułam kilka razy ale to pewnie moja psycha tylko albo jelita ewentualnie mięśnie 😂

Kurcze myślisz, że zwidy? Też zaczynam je mieć 🤣 a To przecież za wcześnie :)
    Chorób oczywiście też się bałam ale jakoś w tej ciąży mniej.
    Już nie mogę doczekać się ruchów 🥰🥰🥰🥰

👶 4.02.2020 synek 💙
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zaciskam kciuki za dzisiejsze badania ✊🏻
    mi wczoraj stres puścił, za tydzień jeszcze ta nieszczęsna pappa😫 ale tak jak Evee wyżej piszesz, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.. rodząc w 2020 jakoś tak się nie bałam, teraz juz 35 wiosen niebawem, wiec wiek nie na moją korzyść 😂 No ale usg było okej, więc nie można się już nakręcać :)

Betka, możesz juz się uruchomić po oszczędzaniu się przy krwiaku? Czy stopniowo? Ja najchętniej polazilabym nawet po Ikei, ale rozsądek każe powolny rozruch 😆

Betkaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    mi wczoraj stres puścił, za tydzień jeszcze ta nieszczęsna pappa😫 ale tak jak Evee wyżej piszesz, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.. rodząc w 2020 jakoś tak się nie bałam, teraz juz 35 wiosen niebawem, wiec wiek nie na moją korzyść 😂 No ale usg było okej, więc nie można się już nakręcać :)

Betka, możesz juz się uruchomić po oszczędzaniu się przy krwiaku? Czy stopniowo? Ja najchętniej polazilabym nawet po Ikei, ale rozsądek każe powolny rozruch 😆

Ja też w 2016 się nie bałam a teraz to schiza i miliard scenariuszy w głowie 😅 cóż ja 28 ale mimo wszystko ..
    Jezu zabierz mnie do ikei ! Ja mam do ikei 83 km 😂😂😂 ale zjadłabym cynamonki z ikei ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 15:16

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Rodziłaś może bliźniaczki Imid?
    Nie, na Żelaznej.

Lolcia37 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja też w 2016 się nie bałam a teraz to schiza i miliard scenariuszy w głowie 😅 cóż ja 28 ale mimo wszystko ..
    Jezu zabierz mnie do ikei ! Ja mam do ikei 83 km 😂😂😂 ale zjadłabym cynamonki z ikei ..
    Ja mam 12 km do Ikei, chcesz to mogę Ci kupić i wysłać kurierem ❤️😇

Emiliia lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Nie, na Żelaznej.
    Planujesz tym razem też Żelazną, czy raczej inne miejsce ? Słyszałam różne opinie o tym szpitalu…

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ja mam 12 km do Ikei, chcesz to mogę Ci kupić i wysłać kurierem ❤️😇
    Jaka kochana jesteś 🥰 obawiam się że nie dotarły by w jednym kawałku do mnie , przy tych kurierach , ewentualnie nalepka „uwaga szkło” hahaha 😋

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Będzie dobrze :)

Mi minęły mdłości, więc zjadłabym wszystko, bo jestem ciagle głodna 😩 ciągle! Ale w przyszłym tyg. Test na obciążenie glukozą, także zaraz mi się żarcie 24/7 skończy 😂

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:

Mi minęły mdłości, więc zjadłabym wszystko, bo jestem ciagle głodna 😩 ciągle! Ale w przyszłym tyg. Test na obciążenie glukozą, także zaraz mi się żarcie 24/7 skończy 😂
    Myślisz że cukrzyca ciążowa ?
    Ja mam tak że raz mogę nic nie jeść a np tak jak dziś mam na coś ochotę ale sama nie wiem na co , kupiłam sobie bryndzę i kefir i mam zamiar kanapki jeść przepijając kefirem 🤣🤣🤣

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Cynamonki 😍 i hot-dogi 🤤🤤🤤 bez kitu jak już pożegnam wymioty i będę mogła wyjść z łóżka to jadę do Ikei 😂 nie muszę nawet po niej chodzić, wystarczy żarełko na wejściu 😂😂😂

Bettti03 lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Cynamonki 😍 i hot-dogi 🤤🤤🤤 bez kitu jak już pożegnam wymioty i będę mogła wyjść z łóżka to jadę do Ikei 😂 nie muszę nawet po niej chodzić, wystarczy żarełko na wejściu 😂😂😂
    Ja jestem team klopsiki, koniecznie z podwójnym sosem 😅😂

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Nie, na Żelaznej.

A myślałam, że masz opinie o Imid, ja rodziłam na żwirkach, ale już bym tam chyba nie chciała. W ciągu tych 4 lat opinie o szpitalach się zmieniły. Tak zaczynam powoli o tym myśleć. Może właśnie wybrałabym Imid, mieszkam na Woli więc blisko.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:

W sumie to nie dopytałam ale planuję tak stopniowo, bez szaleństw bo i dawka leków zmniejszona. Wolę więc nie przedobrzyć z aktywnościami do kolejnej wizyty 🫣

Ja to bym dziś zjadła kurczaczki z KFC 😪 od poniedziałku z kolei miałam fazę na spaghetti carbonara (to oszukiwane na śmietance) 🤣🤣🤣
    Ale przyznam, że kanapki z chrzanem, majonezem i ogórkami od @Evvee27 też brzmiały mi smakowicie 🙈

Emiliia lubi tę wiadomość

👶 4.02.2020 synek 💙
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    W sumie to nie dopytałam ale planuję tak stopniowo, bez szaleństw bo i dawka leków zmniejszona. Wolę więc nie przedobrzyć z aktywnościami do kolejnej wizyty 🫣

Ja to bym dziś zjadła kurczaczki z KFC 😪 od poniedziałku z kolei miałam fazę na spaghetti carbonara (to oszukiwane na śmietance) 🤣🤣🤣
    Ale przyznam, że kanapki z chrzanem, majonezem i ogórkami od @Evvee27 też brzmiały mi smakowicie 🙈

Polecam też kefirek i chleb żytni ! 😜

Czekam na badanie 🤞

Betkaa, Lannati_, Emzet92, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Polecam też kefirek i chleb żytni ! 😜

Czekam na badanie 🤞
    🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

👶 4.02.2020 synek 💙
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

age.png
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:

Ja ten znów stop głodna jestem , zjem i zaraz znów mam uczucie głodu...masakra...Ciężko się opanować. Zagryzam owocami, albo gumę zuje żeby coś mieć w gębie i nie wcinać tyle 🙄😬🫣🤯
    9t+1 a ja już 4kg do przodu

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2023 wrote:
    Ja ten znów stop głodna jestem , zjem i zaraz znów mam uczucie głodu...masakra...Ciężko się opanować. Zagryzam owocami, albo gumę zuje żeby coś mieć w gębie i nie wcinać tyle 🙄😬🫣🤯
    9t+1 a ja już 4kg do przodu

Uff, już się bałam, że tylko ja tak mam. Najgorzej w łóżku przed spaniem, aż mnie ssie 😂
    Ja mam dziś 11+ 3 i plus 3kg, ale zwalam na konieczność leżenia. Z doświadczenia wiem, że to się potem łatwo zrzuca karmiąc 🙂 także bez obaw 🫶🏻

age.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ