Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@klaudia_23, słodki bobas 😍 usłyszenie serduszka po raz pierwszy jest mega 🥺
@Kitana, super 🥳 skończyło się na mandacie, czy założyli blokadę na koła? 😬 Oj to chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania 😁 ja się już pogubiłam bo było trochę zgadywania w trakcie 😂 trzeba by było to spisać bo zaraz po prenatalnych będzie wysyp i już w ogóle się straci rachubę 🤣
@Evvee27, będziesz mieć mega pamiątkę ❤️👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Kitana wrote:O jaa, czad 🤩
Ja dostałam tylko foty, ale co tam - przez całą godzinę mogłam gapić się na mojego bąbla 🥰
Cieszę się, że już po i że wszystko ok. Ulga ogromna. Co do płci, skołowana jeszcze lekko jestem 😅
Czyli jak tam - na razie mamy 2 przypuszczalnych mężczyzn i 4 kobietki - dobrze liczę? 😉
Czemu skołowana ? Też chcę córę ! Wyślij czary !
Chyba tak jak liczysz, u mnie mówił lekarz że 60% chłopiec 😁 -
Asiasia1 wrote:@klaudia_23, słodki bobas 😍 usłyszenie serduszka po raz pierwszy jest mega 🥺
@Kitana, super 🥳 skończyło się na mandacie, czy założyli blokadę na koła? 😬 Oj to chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania 😁 ja się już pogubiłam bo było trochę zgadywania w trakcie 😂 trzeba by było to spisać bo zaraz po prenatalnych będzie wysyp i już w ogóle się straci rachubę 🤣
@Evvee27, będziesz mieć mega pamiątkę ❤️Kitana lubi tę wiadomość
-
Kitana wrote:Na razie stanęło na wezwaniu w celu wyjaśnienia 😅 Blokady na szczęście nie założyli 😱 Pojadę, wypnę brzuch i będę się kajać, a może nie skończy się to dla mnie bardzo źle 🥹🫣
-
Kitana wrote:Na razie stanęło na wezwaniu w celu wyjaśnienia 😅 Blokady na szczęście nie założyli 😱 Pojadę, wypnę brzuch i będę się kajać, a może nie skończy się to dla mnie bardzo źle 🥹🫣👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Kitana wrote:Bo tak było, przysięgam! 😅🙈
Kurczę dziewczyny hurra pierwszy smaczek ciążowy ! - ogórki kiszone z kanapką z chrzanem i majonezem ! Wchodzi jak złoto 😂 mina mojego starego - bezcenna 🤪Emzet92, Kitana, Mamma-mia, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:To dodatkowe badanie to jest PLGF. Wykonuje się go najczęściej jeśli w poprzedniej ciazy była hipotrofia. On wskazuje na ryzyko zmian miażdżycowych w naczyniach i zawałów w łożysku. Pomocniczy test do pappy, trochę bardziej zaawansowany. Mi przy bliźniaczkach pappa wyszła ok. Niskie ryzyka. A jednak miałam zaburzenia wzrastania płodu u jednej z dziewczyn, od 32tc słabe przepływy. W histopacie łożyska po cc wyszły właśnie liczne zawaly, choć niby lekarze twierdzą, że wynikało to z ucisku w ciazy mnogiej i plgf wtedy wyszedłby okej... nie pytajcie 🤣🤣 czasami lepiej nie wszystko rozumieć. Od tego mamy lekarzy😁 trzymam mocno kciuki za dzisiejsze prenatalne!
@Lannati_ ja też czuje te motylki od 3 dni... czy to już możliwe? A może jelita kopią? 🤣🤣 wolę myśleć, że to dzidzia😁😁 pamiętam jak w nocy po cc czułam takie "kopniaki" w brzuchu, że się zastanawiałam czy nie zapomnieli mi wyjąć jednego dziecka 🤣🤣 nie wiem gdzie byly moje jelita upchane, ale jak schodziły na swoje miejsce to normalnie jak ruchy dziecka 😁😁😁
Pytam, bo ja właśnie tak i wtedy w szpitalu mówili mi, że mogą być zawały łożyska, baaardzo sprawdzali przepływy po covidzie -
Olusiaa wrote:https://zapodaj.net/plik-uZrHQUV94i
Nie wiem czy dobrze 😅 Takie emocje przed USG nie można spać, a po badaniu jak do domu wróciłam to płakałam jak głupia ze szczęścia. Ten cały proces zajścia w ciążę, ciąży, czy porodu jest tak niesamowity ❤️ Może rozpozna któraś jaka płeć się kryje? 😅
Coreczka?Olusiaa lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:A miałaś w ciąży covid?
Pytam, bo ja właśnie tak i wtedy w szpitalu mówili mi, że mogą być zawały łożyska, baaardzo sprawdzali przepływy po covidzieMamma-mia lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dziewczyny, nie przywiązujcie uwagi do tych tp, które wychodzą teraz z USG, jeśli miałyście cykle regularne 😏 maluchy nie rosną idealnie równo cały czas. Prawie każdej wyszło większe dziecko niż z om i z pierwszych USG z zarodkiem, a to, że mamy dłuższe dzieci nie znaczy, że ich rozwój np. neurologiczny przyspieszył 😃
Jeszcze 10 razy zdążą nam urosnąć mniej lub bardziej 😅magda_o, Kitana, Emiliia lubią tę wiadomość
-
Kitana wrote:No dobra, ja już po. USG trwało prawie godzinę, bo bąbel nie do końca chciał współpracować 🫣 Wszystko jest ok - główka, kręgosłup, rączki, nóżki, narządy, tętno, przepływy itd itd ❤️ Po wyniki z krwi muszę jechać 31go, ale luz - Straż Miejska też zaprasza mnie do siebie w odwiedki 🤦♀️ Wpadłam pod poradnię lekko spóźniona i taka byłam tym wszystkim zaaferowana i zestresowana, że zaparkowałam na zakazie zatrzymywania 😌🤣
A! "Płeć prawdopodobnie męska"! 😱 Nie wierzyłam, że to u mnie możliwe 😅 No i lękam się nieco, bo nie wiem, jak się obsługuje męskie osobniki 🙈 Poinformowałam męża, że ja mu tego syna urodzę, a on będzie go musiał wychować na mężczyznę😅
Powietrze ze mnie już trochę zeszło 🙃
O rety, ale super!!!! No to mega fajnie - najważniejsze, że jegomość się w końcu jakoś dał zbadać 😄
Ja dzisiaj też w super emocjach, wszystko na badaniach wyszło w porządku, żadnych zastrzeżeń. Także kamień z serca 🙏 no o też chłopak! 😄 Także dzisiaj męski dzień 😅Betkaa, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Dopytałam dzisiaj lekarki o to badanie w kierunku preeklampsji i faktycznie PAPPA może wykazać to ryzyko, natomiast nie musi. Zdecydowałam się więc na odrębne badanie za kolejne 250zl 🤦 ale w z uwagi na cukrzycę, wolę mieć pewność i zapobiegać w razie wu 🙏
-
Olusiaa wrote:https://zapodaj.net/plik-uZrHQUV94i
Nie wiem czy dobrze 😅 Takie emocje przed USG nie można spać, a po badaniu jak do domu wróciłam to płakałam jak głupia ze szczęścia. Ten cały proces zajścia w ciążę, ciąży, czy porodu jest tak niesamowity ❤️ Może rozpozna któraś jaka płeć się kryje? 😅Olusiaa lubi tę wiadomość
-
Kitana wrote:O jaa, czad 🤩
Ja dostałam tylko foty, ale co tam - przez całą godzinę mogłam gapić się na mojego bąbla 🥰
Cieszę się, że już po i że wszystko ok. Ulga ogromna. Co do płci, skołowana jeszcze lekko jestem 😅
Czyli jak tam - na razie mamy 2 przypuszczalnych mężczyzn i 4 kobietki - dobrze liczę? 😉 -
Kitana wrote:No dobra, ja już po. USG trwało prawie godzinę, bo bąbel nie do końca chciał współpracować 🫣 Wszystko jest ok - główka, kręgosłup, rączki, nóżki, narządy, tętno, przepływy itd itd ❤️ Po wyniki z krwi muszę jechać 31go, ale luz - Straż Miejska też zaprasza mnie do siebie w odwiedki 🤦♀️ Wpadłam pod poradnię lekko spóźniona i taka byłam tym wszystkim zaaferowana i zestresowana, że zaparkowałam na zakazie zatrzymywania 😌🤣
A! "Płeć prawdopodobnie męska"! 😱 Nie wierzyłam, że to u mnie możliwe 😅 No i lękam się nieco, bo nie wiem, jak się obsługuje męskie osobniki 🙈 Poinformowałam męża, że ja mu tego syna urodzę, a on będzie go musiał wychować na mężczyznę😅
Powietrze ze mnie już trochę zeszło 🙃