Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia_23, słodki bobas 😍 usłyszenie serduszka po raz pierwszy jest mega 🥺

@Kitana, super 🥳 skończyło się na mandacie, czy założyli blokadę na koła? 😬 Oj to chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania 😁 ja się już pogubiłam bo było trochę zgadywania w trakcie 😂 trzeba by było to spisać bo zaraz po prenatalnych będzie wysyp i już w ogóle się straci rachubę 🤣

@Evvee27, będziesz mieć mega pamiątkę ❤️

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie stanęło na wezwaniu w celu wyjaśnienia 😅 Blokady na szczęście nie założyli 😱 Pojadę, wypnę brzuch i będę się kajać, a może nie skończy się to dla mnie bardzo źle 🥹🫣

preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    O jaa, czad 🤩
    Ja dostałam tylko foty, ale co tam - przez całą godzinę mogłam gapić się na mojego bąbla 🥰

Cieszę się, że już po i że wszystko ok. Ulga ogromna. Co do płci, skołowana jeszcze lekko jestem 😅

Czyli jak tam - na razie mamy 2 przypuszczalnych mężczyzn i 4 kobietki - dobrze liczę? 😉
    Liczy się każda pamiątka ! A ja bym w życiu nie pomyślała tylko koleżanka mi mówiła że mogę poprosić w recepcji o pendrive i nagra mi to lekarz 🥰

Czemu skołowana ? Też chcę córę ! Wyślij czary !

Chyba tak jak liczysz, u mnie mówił lekarz że 60% chłopiec 😁

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @klaudia_23, słodki bobas 😍 usłyszenie serduszka po raz pierwszy jest mega 🥺

@Kitana, super 🥳 skończyło się na mandacie, czy założyli blokadę na koła? 😬 Oj to chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania 😁 ja się już pogubiłam bo było trochę zgadywania w trakcie 😂 trzeba by było to spisać bo zaraz po prenatalnych będzie wysyp i już w ogóle się straci rachubę 🤣

@Evvee27, będziesz mieć mega pamiątkę ❤️
    O tak ! Każda z nas jak będzie już po, poda ostateczny termin porodu i będziemy odliczać 🥰

Kitana lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Na razie stanęło na wezwaniu w celu wyjaśnienia 😅 Blokady na szczęście nie założyli 😱 Pojadę, wypnę brzuch i będę się kajać, a może nie skończy się to dla mnie bardzo źle 🥹🫣
    Powiedz że jesteś w ciąży i że z tego całego zamieszania nie zauważyłaś znaku czy coś , na pewno przymkną oko 😘

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Powiedz że jesteś w ciąży i że z tego całego zamieszania nie zauważyłaś znaku czy coś , na pewno przymkną oko 😘

Bo tak było, przysięgam! 😅🙈

preg.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Uśmiałam się z tego wypięcia 🤣 ale kiedy z tego korzystać jak nie teraz!

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Bo tak było, przysięgam! 😅🙈
    No to mów jak było, zrób piękne oczka 🥹 jak kot ze shreka 😂

Kurczę dziewczyny hurra pierwszy smaczek ciążowy ! - ogórki kiszone z kanapką z chrzanem i majonezem ! Wchodzi jak złoto 😂 mina mojego starego - bezcenna 🤪

Emzet92, Kitana, Mamma-mia, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    To dodatkowe badanie to jest PLGF. Wykonuje się go najczęściej jeśli w poprzedniej ciazy była hipotrofia. On wskazuje na ryzyko zmian miażdżycowych w naczyniach i zawałów w łożysku. Pomocniczy test do pappy, trochę bardziej zaawansowany. Mi przy bliźniaczkach pappa wyszła ok. Niskie ryzyka. A jednak miałam zaburzenia wzrastania płodu u jednej z dziewczyn, od 32tc słabe przepływy. W histopacie łożyska po cc wyszły właśnie liczne zawaly, choć niby lekarze twierdzą, że wynikało to z ucisku w ciazy mnogiej i plgf wtedy wyszedłby okej... nie pytajcie 🤣🤣 czasami lepiej nie wszystko rozumieć. Od tego mamy lekarzy😁 trzymam mocno kciuki za dzisiejsze prenatalne!

@Lannati_ ja też czuje te motylki od 3 dni... czy to już możliwe? A może jelita kopią? 🤣🤣 wolę myśleć, że to dzidzia😁😁 pamiętam jak w nocy po cc czułam takie "kopniaki" w brzuchu, że się zastanawiałam czy nie zapomnieli mi wyjąć jednego dziecka 🤣🤣 nie wiem gdzie byly moje jelita upchane, ale jak schodziły na swoje miejsce to normalnie jak ruchy dziecka 😁😁😁
    A miałaś w ciąży covid?
    Pytam, bo ja właśnie tak i wtedy w szpitalu mówili mi, że mogą być zawały łożyska, baaardzo sprawdzali przepływy po covidzie

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    https://zapodaj.net/plik-uZrHQUV94i
    Nie wiem czy dobrze 😅 Takie emocje przed USG nie można spać, a po badaniu jak do domu wróciłam to płakałam jak głupia ze szczęścia. Ten cały proces zajścia w ciążę, ciąży, czy porodu jest tak niesamowity ❤️ Może rozpozna któraś jaka płeć się kryje? 😅
    Śliczne foto 😍
    Coreczka?

Olusiaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    A miałaś w ciąży covid?
    Pytam, bo ja właśnie tak i wtedy w szpitalu mówili mi, że mogą być zawały łożyska, baaardzo sprawdzali przepływy po covidzie
    Nie, nie mialam. Szczepiłam się w grudniu, złapałam covid w Sylwestra, a w ciążę zaszłam podkoniec stycznia. Nie chorowałam cała ciążę 🙂 ale słyszałam o tym powikłaniu. Dobrze teraz sobie o tym przypomnieć. Oby ta wiedza nie była potrzebna.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie przywiązujcie uwagi do tych tp, które wychodzą teraz z USG, jeśli miałyście cykle regularne 😏 maluchy nie rosną idealnie równo cały czas. Prawie każdej wyszło większe dziecko niż z om i z pierwszych USG z zarodkiem, a to, że mamy dłuższe dzieci nie znaczy, że ich rozwój np. neurologiczny przyspieszył 😃
    Jeszcze 10 razy zdążą nam urosnąć mniej lub bardziej 😅

magda_o, Kitana, Emiliia lubią tę wiadomość

age.png
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    No dobra, ja już po. USG trwało prawie godzinę, bo bąbel nie do końca chciał współpracować 🫣 Wszystko jest ok - główka, kręgosłup, rączki, nóżki, narządy, tętno, przepływy itd itd ❤️ Po wyniki z krwi muszę jechać 31go, ale luz - Straż Miejska też zaprasza mnie do siebie w odwiedki 🤦‍♀️ Wpadłam pod poradnię lekko spóźniona i taka byłam tym wszystkim zaaferowana i zestresowana, że zaparkowałam na zakazie zatrzymywania 😌🤣

A! "Płeć prawdopodobnie męska"! 😱 Nie wierzyłam, że to u mnie możliwe 😅 No i lękam się nieco, bo nie wiem, jak się obsługuje męskie osobniki 🙈 Poinformowałam męża, że ja mu tego syna urodzę, a on będzie go musiał wychować na mężczyznę😅

Powietrze ze mnie już trochę zeszło 🙃

O rety, ale super!!!! No to mega fajnie - najważniejsze, że jegomość się w końcu jakoś dał zbadać 😄

Ja dzisiaj też w super emocjach, wszystko na badaniach wyszło w porządku, żadnych zastrzeżeń. Także kamień z serca 🙏 no o też chłopak! 😄 Także dzisiaj męski dzień 😅

Betkaa, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytałam dzisiaj lekarki o to badanie w kierunku preeklampsji i faktycznie PAPPA może wykazać to ryzyko, natomiast nie musi. Zdecydowałam się więc na odrębne badanie za kolejne 250zl 🤦 ale w z uwagi na cukrzycę, wolę mieć pewność i zapobiegać w razie wu 🙏

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Ja dzisiaj też w super emocjach, wszystko na badaniach wyszło w porządku, żadnych zastrzeżeń. Także kamień z serca 🙏 no o też chłopak! 😄 Także dzisiaj męski dzień 😅

O ja o jaa! No to piona! 😁 🤚
    Super, że u Was też wszystko ok ☺️

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    https://zapodaj.net/plik-uZrHQUV94i
    Nie wiem czy dobrze 😅 Takie emocje przed USG nie można spać, a po badaniu jak do domu wróciłam to płakałam jak głupia ze szczęścia. Ten cały proces zajścia w ciążę, ciąży, czy porodu jest tak niesamowity ❤️ Może rozpozna któraś jaka płeć się kryje? 😅
    Obstawiałabym dziewczynkę. Super, że wszystko ok. ❤️

Olusiaa lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 24 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    O jaa, czad 🤩
    Ja dostałam tylko foty, ale co tam - przez całą godzinę mogłam gapić się na mojego bąbla 🥰

Cieszę się, że już po i że wszystko ok. Ulga ogromna. Co do płci, skołowana jeszcze lekko jestem 😅

Czyli jak tam - na razie mamy 2 przypuszczalnych mężczyzn i 4 kobietki - dobrze liczę? 😉
    U mnie podejrzenie chłopaka, już sama nie wiem czy tutaj to pisałam. Nastawiałam się bardzo na dziewczynkę, więc próbuję sobie to ułożyć w głowie.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 24 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    No dobra, ja już po. USG trwało prawie godzinę, bo bąbel nie do końca chciał współpracować 🫣 Wszystko jest ok - główka, kręgosłup, rączki, nóżki, narządy, tętno, przepływy itd itd ❤️ Po wyniki z krwi muszę jechać 31go, ale luz - Straż Miejska też zaprasza mnie do siebie w odwiedki 🤦‍♀️ Wpadłam pod poradnię lekko spóźniona i taka byłam tym wszystkim zaaferowana i zestresowana, że zaparkowałam na zakazie zatrzymywania 😌🤣

A! "Płeć prawdopodobnie męska"! 😱 Nie wierzyłam, że to u mnie możliwe 😅 No i lękam się nieco, bo nie wiem, jak się obsługuje męskie osobniki 🙈 Poinformowałam męża, że ja mu tego syna urodzę, a on będzie go musiał wychować na mężczyznę😅

Powietrze ze mnie już trochę zeszło 🙃
    Pokażesz jakąś foteczkę? 😁

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    A miałaś w ciąży covid?

Ja miałam właśnie Covida w 7 tyg. muszę zapytać o to Panią doktor 😉

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    O tak ! Każda z nas jak będzie już po, poda ostateczny termin porodu i będziemy odliczać 🥰

Super pomysł ❤️

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ