X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia_23, słodki bobas 😍 usłyszenie serduszka po raz pierwszy jest mega 🥺

@Kitana, super 🥳 skończyło się na mandacie, czy założyli blokadę na koła? 😬 Oj to chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania 😁 ja się już pogubiłam bo było trochę zgadywania w trakcie 😂 trzeba by było to spisać bo zaraz po prenatalnych będzie wysyp i już w ogóle się straci rachubę 🤣

@Evvee27, będziesz mieć mega pamiątkę ❤️

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie stanęło na wezwaniu w celu wyjaśnienia 😅 Blokady na szczęście nie założyli 😱 Pojadę, wypnę brzuch i będę się kajać, a może nie skończy się to dla mnie bardzo źle 🥹🫣

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 25.04.2026

preg.png

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    O jaa, czad 🤩
    Ja dostałam tylko foty, ale co tam - przez całą godzinę mogłam gapić się na mojego bąbla 🥰

Cieszę się, że już po i że wszystko ok. Ulga ogromna. Co do płci, skołowana jeszcze lekko jestem 😅

Czyli jak tam - na razie mamy 2 przypuszczalnych mężczyzn i 4 kobietki - dobrze liczę? 😉
    Liczy się każda pamiątka ! A ja bym w życiu nie pomyślała tylko koleżanka mi mówiła że mogę poprosić w recepcji o pendrive i nagra mi to lekarz 🥰

Czemu skołowana ? Też chcę córę ! Wyślij czary !

Chyba tak jak liczysz, u mnie mówił lekarz że 60% chłopiec 😁

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @klaudia_23, słodki bobas 😍 usłyszenie serduszka po raz pierwszy jest mega 🥺

@Kitana, super 🥳 skończyło się na mandacie, czy założyli blokadę na koła? 😬 Oj to chyba będziesz pierwsza w kolejce do rozpakowania 😁 ja się już pogubiłam bo było trochę zgadywania w trakcie 😂 trzeba by było to spisać bo zaraz po prenatalnych będzie wysyp i już w ogóle się straci rachubę 🤣

@Evvee27, będziesz mieć mega pamiątkę ❤️
    O tak ! Każda z nas jak będzie już po, poda ostateczny termin porodu i będziemy odliczać 🥰

Kitana lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Na razie stanęło na wezwaniu w celu wyjaśnienia 😅 Blokady na szczęście nie założyli 😱 Pojadę, wypnę brzuch i będę się kajać, a może nie skończy się to dla mnie bardzo źle 🥹🫣
    Powiedz że jesteś w ciąży i że z tego całego zamieszania nie zauważyłaś znaku czy coś , na pewno przymkną oko 😘

• Kitana Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Powiedz że jesteś w ciąży i że z tego całego zamieszania nie zauważyłaś znaku czy coś , na pewno przymkną oko 😘

Bo tak było, przysięgam! 😅🙈

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 25.04.2026

preg.png

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Uśmiałam się z tego wypięcia 🤣 ale kiedy z tego korzystać jak nie teraz!

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Bo tak było, przysięgam! 😅🙈
    No to mów jak było, zrób piękne oczka 🥹 jak kot ze shreka 😂

Kurczę dziewczyny hurra pierwszy smaczek ciążowy ! - ogórki kiszone z kanapką z chrzanem i majonezem ! Wchodzi jak złoto 😂 mina mojego starego - bezcenna 🤪

Emzet92, Kitana, Mamma-mia, Betkaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    To dodatkowe badanie to jest PLGF. Wykonuje się go najczęściej jeśli w poprzedniej ciazy była hipotrofia. On wskazuje na ryzyko zmian miażdżycowych w naczyniach i zawałów w łożysku. Pomocniczy test do pappy, trochę bardziej zaawansowany. Mi przy bliźniaczkach pappa wyszła ok. Niskie ryzyka. A jednak miałam zaburzenia wzrastania płodu u jednej z dziewczyn, od 32tc słabe przepływy. W histopacie łożyska po cc wyszły właśnie liczne zawaly, choć niby lekarze twierdzą, że wynikało to z ucisku w ciazy mnogiej i plgf wtedy wyszedłby okej... nie pytajcie 🤣🤣 czasami lepiej nie wszystko rozumieć. Od tego mamy lekarzy😁 trzymam mocno kciuki za dzisiejsze prenatalne!

@Lannati_ ja też czuje te motylki od 3 dni... czy to już możliwe? A może jelita kopią? 🤣🤣 wolę myśleć, że to dzidzia😁😁 pamiętam jak w nocy po cc czułam takie "kopniaki" w brzuchu, że się zastanawiałam czy nie zapomnieli mi wyjąć jednego dziecka 🤣🤣 nie wiem gdzie byly moje jelita upchane, ale jak schodziły na swoje miejsce to normalnie jak ruchy dziecka 😁😁😁
    A miałaś w ciąży covid?
    Pytam, bo ja właśnie tak i wtedy w szpitalu mówili mi, że mogą być zawały łożyska, baaardzo sprawdzali przepływy po covidzie

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    https://zapodaj.net/plik-uZrHQUV94i
    Nie wiem czy dobrze 😅 Takie emocje przed USG nie można spać, a po badaniu jak do domu wróciłam to płakałam jak głupia ze szczęścia. Ten cały proces zajścia w ciążę, ciąży, czy porodu jest tak niesamowity ❤️ Może rozpozna któraś jaka płeć się kryje? 😅
    Śliczne foto 😍
    Coreczka?

Olusiaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    A miałaś w ciąży covid?
    Pytam, bo ja właśnie tak i wtedy w szpitalu mówili mi, że mogą być zawały łożyska, baaardzo sprawdzali przepływy po covidzie
    Nie, nie mialam. Szczepiłam się w grudniu, złapałam covid w Sylwestra, a w ciążę zaszłam podkoniec stycznia. Nie chorowałam cała ciążę 🙂 ale słyszałam o tym powikłaniu. Dobrze teraz sobie o tym przypomnieć. Oby ta wiedza nie była potrzebna.

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie przywiązujcie uwagi do tych tp, które wychodzą teraz z USG, jeśli miałyście cykle regularne 😏 maluchy nie rosną idealnie równo cały czas. Prawie każdej wyszło większe dziecko niż z om i z pierwszych USG z zarodkiem, a to, że mamy dłuższe dzieci nie znaczy, że ich rozwój np. neurologiczny przyspieszył 😃
    Jeszcze 10 razy zdążą nam urosnąć mniej lub bardziej 😅

magda_o, Kitana, Emiliia lubią tę wiadomość

age.png
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    No dobra, ja już po. USG trwało prawie godzinę, bo bąbel nie do końca chciał współpracować 🫣 Wszystko jest ok - główka, kręgosłup, rączki, nóżki, narządy, tętno, przepływy itd itd ❤️ Po wyniki z krwi muszę jechać 31go, ale luz - Straż Miejska też zaprasza mnie do siebie w odwiedki 🤦‍♀️ Wpadłam pod poradnię lekko spóźniona i taka byłam tym wszystkim zaaferowana i zestresowana, że zaparkowałam na zakazie zatrzymywania 😌🤣

A! "Płeć prawdopodobnie męska"! 😱 Nie wierzyłam, że to u mnie możliwe 😅 No i lękam się nieco, bo nie wiem, jak się obsługuje męskie osobniki 🙈 Poinformowałam męża, że ja mu tego syna urodzę, a on będzie go musiał wychować na mężczyznę😅

Powietrze ze mnie już trochę zeszło 🙃

O rety, ale super!!!! No to mega fajnie - najważniejsze, że jegomość się w końcu jakoś dał zbadać 😄

Ja dzisiaj też w super emocjach, wszystko na badaniach wyszło w porządku, żadnych zastrzeżeń. Także kamień z serca 🙏 no o też chłopak! 😄 Także dzisiaj męski dzień 😅

Betkaa, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytałam dzisiaj lekarki o to badanie w kierunku preeklampsji i faktycznie PAPPA może wykazać to ryzyko, natomiast nie musi. Zdecydowałam się więc na odrębne badanie za kolejne 250zl 🤦 ale w z uwagi na cukrzycę, wolę mieć pewność i zapobiegać w razie wu 🙏

• Kitana Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Ja dzisiaj też w super emocjach, wszystko na badaniach wyszło w porządku, żadnych zastrzeżeń. Także kamień z serca 🙏 no o też chłopak! 😄 Także dzisiaj męski dzień 😅

O ja o jaa! No to piona! 😁 🤚
    Super, że u Was też wszystko ok ☺️

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 25.04.2026

preg.png

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    https://zapodaj.net/plik-uZrHQUV94i
    Nie wiem czy dobrze 😅 Takie emocje przed USG nie można spać, a po badaniu jak do domu wróciłam to płakałam jak głupia ze szczęścia. Ten cały proces zajścia w ciążę, ciąży, czy porodu jest tak niesamowity ❤️ Może rozpozna któraś jaka płeć się kryje? 😅
    Obstawiałabym dziewczynkę. Super, że wszystko ok. ❤️

Olusiaa lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    O jaa, czad 🤩
    Ja dostałam tylko foty, ale co tam - przez całą godzinę mogłam gapić się na mojego bąbla 🥰

Cieszę się, że już po i że wszystko ok. Ulga ogromna. Co do płci, skołowana jeszcze lekko jestem 😅

Czyli jak tam - na razie mamy 2 przypuszczalnych mężczyzn i 4 kobietki - dobrze liczę? 😉
    U mnie podejrzenie chłopaka, już sama nie wiem czy tutaj to pisałam. Nastawiałam się bardzo na dziewczynkę, więc próbuję sobie to ułożyć w głowie.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    No dobra, ja już po. USG trwało prawie godzinę, bo bąbel nie do końca chciał współpracować 🫣 Wszystko jest ok - główka, kręgosłup, rączki, nóżki, narządy, tętno, przepływy itd itd ❤️ Po wyniki z krwi muszę jechać 31go, ale luz - Straż Miejska też zaprasza mnie do siebie w odwiedki 🤦‍♀️ Wpadłam pod poradnię lekko spóźniona i taka byłam tym wszystkim zaaferowana i zestresowana, że zaparkowałam na zakazie zatrzymywania 😌🤣

A! "Płeć prawdopodobnie męska"! 😱 Nie wierzyłam, że to u mnie możliwe 😅 No i lękam się nieco, bo nie wiem, jak się obsługuje męskie osobniki 🙈 Poinformowałam męża, że ja mu tego syna urodzę, a on będzie go musiał wychować na mężczyznę😅

Powietrze ze mnie już trochę zeszło 🙃
    Pokażesz jakąś foteczkę? 😁

🍒 fertistim, cynk
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    A miałaś w ciąży covid?

Ja miałam właśnie Covida w 7 tyg. muszę zapytać o to Panią doktor 😉

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    O tak ! Każda z nas jak będzie już po, poda ostateczny termin porodu i będziemy odliczać 🥰

Super pomysł ❤️

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ