Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia1 wrote:@Evvee27, wiem, że głupie słowa bolą i to ostro, tak jak zero czułości i zaangażowania od męża. Ale kurde, jesteś turbo atrakcyjną babką i ani przez chwilę w to nie wątp! Na faceta seks zawsze czyni cuda 🤣 ale kto po nim nie ma dobrego humoru 🤭 ale teraz Ty i Twoje potrzeby są najważniejsze. Jak on Cię nie rozpieszcza rób to sama! Zasługujesz na to! 🫂 Co do kichania to ja też! Ostatnio w nocy tak mnie złapało, że aż pies się obudził, przestraszył i zwiał do salonu 🤣
@Patrykotka, a podasz firmę i model? Wygląda znajomo jak KinderKraft ;p ale te dostawki są wszystkie do siebie podobne☺️
A ja zamiast na mrożoną kawkę poszłam do pediatry 🤣 młody całą noc ryczał, katar, kaszel, no masakra i znowu 39. Plus nieszczęsne zęby. Radziła by 2 tyg wstrzymać się od żłobka. Także frekwencję to mój syn będzie mieć wybitną 🤣
Dziękuję za te miłe słowa naprawdę w tym momencie to mocno mnie podniosło na duchu 🩵 kocham tego frajera ale wyjątkowo w tym czasie stał się niedobry 😵💫
Myślę że każdy się czuję lepiej po 😋
Jezu czyli każda z nas kicha 🤧 najgorzej przy klientkach jak są i mnie złapie to te które nie wiedzą że w ciąży jestem to się nieraz śmieją że na picie , a ja takie noooo 🤣 -
Evvee27 wrote:O jejciu jaki cudowny brzuuusioo ! Śliczny ! 🥳
Jaka zgrabna jesteś ! Ja się czuję jak słonica 🤣
Kochana z tego co widziałam to Ty masz figurę modelki 😍 Ja mam +5kg i już pożegnałam się że wszystkimi dotychczasowymi ubraniami, wczoraj do biura musiałam już pójść w legginsach bo nic innego nie ma szans wcisnąć na tyłek 😅 a przez mdłości rajstopy odpadaja, bo na razie za bardzo uciskają mi żołądek 🤢 jeszcze przez remont łazienki mamy ograniczony dostęp do pralki więc czasami serio nie mam się w co ubrać bo wszytsko brudne 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 15:27
-
Dziewczyny bylam dzis zrobic morfologie, mocz i tsh przed kolejna wizyta. Mam narazie wyniki morfologii i widze, ze w porownaniu do poprzedniej spadla mi hemoglobina i hematokryt, co oznacza, ze jestem bliska anemii ciazowej. Czy ktoras z was sie z tym zmaga? Oczywiscie poczekam na wizyte w poniedzialek co powie lekarz, ale chce sie zorientowac.
Betkaa lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Evvee27 wrote:Właśnie śmieszna sprawa z tym kichaniem 🤪 ale myślę że malutkiej nic nie będzie 😊
Ja dziś rano wstałam i tak zaczelam kichać że aż .. sobie popuściłam 😆😵💫 ostatnio czuję się jak jakaś niedorozwinięta przez niektóre dolegliwości haha
To nie jestem sama, ja kicham tak mocno i głośno, że też zdarzyło mi się że 2 razy popuścić, naszczescie w domu to mogłam się przebrać.
Na zdjęciu wyglądasz cudnie 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 16:10
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asiasia1 wrote:@Evvee27, wiem, że głupie słowa bolą i to ostro, tak jak zero czułości i zaangażowania od męża. Ale kurde, jesteś turbo atrakcyjną babką i ani przez chwilę w to nie wątp! Na faceta seks zawsze czyni cuda 🤣 ale kto po nim nie ma dobrego humoru 🤭 ale teraz Ty i Twoje potrzeby są najważniejsze. Jak on Cię nie rozpieszcza rób to sama! Zasługujesz na to! 🫂 Co do kichania to ja też! Ostatnio w nocy tak mnie złapało, że aż pies się obudził, przestraszył i zwiał do salonu 🤣
@Patrykotka, a podasz firmę i model? Wygląda znajomo jak KinderKraft ;p ale te dostawki są wszystkie do siebie podobne☺️
A ja zamiast na mrożoną kawkę poszłam do pediatry 🤣 młody całą noc ryczał, katar, kaszel, no masakra i znowu 39. Plus nieszczęsne zęby. Radziła by 2 tyg wstrzymać się od żłobka. Także frekwencję to mój syn będzie mieć wybitną 🤣
Teraz chyba taki trudny okres , u syna w przedszkolu dopiero co szalała szkarlatyna, naszczeście nie złapał, teraz w grypa i to już chętnie przyjął, dzisiaj byliśmy w przychodni i test robiliśmy, to wyszła grypa typu A, ale uwaga jesienią zaszczepiłam go na grypę. Lekarz chciał mi przepisać tabletki na grypę profilaktycznie mówił , że rodzice często biorą, ale oczywiście nie dla kobiet w ciąży , także receptę wzięłam tylko dla męża. Ja muszę liczyć na szczęście, że uda mi się nie złapać.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Teraz chyba taki trudny okres , u syna w przedszkolu dopiero co szalała szkarlatyna, naszczeście nie złapał, teraz w grypa i to już chętnie przyjął, dzisiaj byliśmy w przychodni i test robiliśmy, to wyszła grypa typu A, ale uwaga jesienią zaszczepiłam go na grypę. Lekarz chciał mi przepisać tabletki na grypę profilaktycznie mówił , że rodzice często biorą, ale oczywiście nie dla kobiet w ciąży , także receptę wzięłam tylko dla męża. Ja muszę liczyć na szczęście, że uda mi się nie złapać.
Oj trudny i to jak! Dziewczyny w przedszkolu, w którym pracowałam poleciały jak muchy, dzieci podobnie. Jest grypa typu A, szkarlatyna, rsv i wisienka na torcie - rumień. Zawsze przełom lutego/ marca był chorobowy, ale ten rok wygrywa. Ja trzymam mojego przedszkolaka w chacie od połowy stycznia i wróci może w kwietniu, bo nie wyobrażam sobie przechodzenia tych chorób 😩
Oby udało się nie załapać ✊🏻Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Pauli05 wrote:Mi spadła hemoglobina z 13 na 11 ale pani doktor powiedziała że to normalne w 2 trymestrze i żebym
Włączyła 30mg żelaza a ja akurat mam taką dawkę w swoich suplementach ciążowychplanuje jeszcze pić zakwas z buraka
Mi wlasnie spadla z 13 na 11,4. Zobaczymy co lekarz na to. A jakie bierzesz suple ciazowe?11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
A ja zamiast na mrożoną kawkę poszłam do pediatry 🤣 młody całą noc ryczał, katar, kaszel, no masakra i znowu 39. Plus nieszczęsne zęby. Radziła by 2 tyg wstrzymać się od żłobka. Także frekwencję to mój syn będzie mieć wybitną 🤣👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌
-
klaudia_23 wrote:Dziewczyny bylam dzis zrobic morfologie, mocz i tsh przed kolejna wizyta. Mam narazie wyniki morfologii i widze, ze w porownaniu do poprzedniej spadla mi hemoglobina i hematokryt, co oznacza, ze jestem bliska anemii ciazowej. Czy ktoras z was sie z tym zmaga? Oczywiscie poczekam na wizyte w poniedzialek co powie lekarz, ale chce sie zorientowac.
No i też kicham na wszystko z Wami dziewczyny 🤣 i na papierze widzę często skrzepy krwi, myślałam że to może przez leki ale czytałam, ze to też normalne
Co do dostawiki to też się zastanawiam nad zakupem. Myślałam nad nią już przy pierwszym dziecku ale jakoś się obeszło. Teraz może być konieczna, bo starszak budzi się w nocy i przychodzi spać do nas na łóżko, więc będzie ciężko się pomieścić 🙈
A jeszcze co do wyprawki, planuje któraś pieluchować wielorazowo, czy jestem sama w tym gronie? 🙂 -
Też robiłam dzisiaj badania kontrolne, na poniedziałkową wizytę i też obniżył mi się hematokryt, delikatnie hemoglobina ale najbardziej poleciały erytrocyty 🤔 problem w tym, że żelaza mam po sufit, więc nie wiem jakim innym sposobem to uzupełnić..
Co do facetów.. to nie ma co się przejmować. Oni są z jakiejś innej planety. Czasami pewne rzeczy przemyślą dopiero za późno 🤷🏻♀️ -
Papapatka wrote:Co do Mojego KPI przez 3 lata- jak będzie trzeba to udzielę wszystkich rad, teraz bez sensu pisać epopeje na ten temat.
Ale tym razem, jak mi nie wyjdzie KP to dziecko będzie na mm.
Teraz mam córkę która wymaga uwagi, dom jednorodzinny, który wymaga sprzatania a i ja chce cieszyć się macierzyństwem a nie żyć pod dyktando ściągania mleka. O.
Przewijak na łóżeczko tez wg mnie must have- dla pleców. Oczywiście te organizery przy lozeczku- idealna sprawa- i zawsze przygotowane na noc dodatkowe ubranko na zmiane- żeby w nocy nie szukać jak się przesiusia.
I to co kupowałam na szybko to fotel do karmienia (u mnie służył bardziej do ściągania mleka, chociaż próby KP tez były). Karmienie na łóżku jest mogę niewygodne.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Ewappp wrote:Kochana z tego co widziałam to Ty masz figurę modelki 😍 Ja mam +5kg i już pożegnałam się że wszystkimi dotychczasowymi ubraniami, wczoraj do biura musiałam już pójść w legginsach bo nic innego nie ma szans wcisnąć na tyłek 😅 a przez mdłości rajstopy odpadaja, bo na razie za bardzo uciskają mi żołądek 🤢 jeszcze przez remont łazienki mamy ograniczony dostęp do pralki więc czasami serio nie mam się w co ubrać bo wszytsko brudne 😅
Nie no w 1 trymestrze w ogóle się nie ruszałam i pewnie dlatego , mdlosci zmęczenie .. ale teraz nadrabiam mam super ćwiczenia ciążowe ! -
Lolcia37 wrote:To nie jestem sama, ja kicham tak mocno i głośno, że też zdarzyło mi się że 2 razy popuścić, naszczescie w domu to mogłam się przebrać.
Na zdjęciu wyglądasz cudnie 🥰
Myślałam żeby zacząć nosić wkładki ale znów coś gdzieś widziałam że strasznie dużo bakterii się gromadzi na nich w porównaniu do chodzenia bez , słyszałyście o czymś takim ? -
klaudia_23 wrote:Dziewczyny bylam dzis zrobic morfologie, mocz i tsh przed kolejna wizyta. Mam narazie wyniki morfologii i widze, ze w porownaniu do poprzedniej spadla mi hemoglobina i hematokryt, co oznacza, ze jestem bliska anemii ciazowej. Czy ktoras z was sie z tym zmaga? Oczywiscie poczekam na wizyte w poniedzialek co powie lekarz, ale chce sie zorientowac.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Asieek wrote:Też robiłam dzisiaj badania kontrolne, na poniedziałkową wizytę i też obniżył mi się hematokryt, delikatnie hemoglobina ale najbardziej poleciały erytrocyty 🤔 problem w tym, że żelaza mam po sufit, więc nie wiem jakim innym sposobem to uzupełnić..
Co do facetów.. to nie ma co się przejmować. Oni są z jakiejś innej planety. Czasami pewne rzeczy przemyślą dopiero za późno 🤷🏻♀️
Facet facetowi nie równy chociaż każdy taki sam ale inna obudowa , gorzej jak się ocknie kiedy zabiorę dzieciaki i pójdę w cholerę a on zostanie sam w 300m domu -
Evvee27 wrote:Hahahaha ja mam taką śmieszną historię ale nie będę tego opowiadać nawet na forum , masakra tak apropos popuszczania 🤣🤣
Myślałam żeby zacząć nosić wkładki ale znów coś gdzieś widziałam że strasznie dużo bakterii się gromadzi na nich w porównaniu do chodzenia bez , słyszałyście o czymś takim ?
Na grupach pieluchowych na fb dziewczyny, które jednorazowe produkty uczulają lub miały problem z nawracającymi infekcjami chwaliły. Na pewno są bardziej przewiewne od jednorazowych więc i bakterii będzie mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 18:50
-
Asieek wrote:Też robiłam dzisiaj badania kontrolne, na poniedziałkową wizytę i też obniżył mi się hematokryt, delikatnie hemoglobina ale najbardziej poleciały erytrocyty 🤔 problem w tym, że żelaza mam po sufit, więc nie wiem jakim innym sposobem to uzupełnić..
Co do facetów.. to nie ma co się przejmować. Oni są z jakiejś innej planety. Czasami pewne rzeczy przemyślą dopiero za późno 🤷🏻♀️
Mi erytrocyty tez polecialy w dol. Co prawda jeszcze wszystkie parametry mieszcza sie w normie, ale jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak to bedzie. 😅 dodatkowo znowu mam wysokie ph moczu bo 7,5 i mętny, ale reszta w normie 🤷🏼♀️11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)