X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Evvee27, wiem, że głupie słowa bolą i to ostro, tak jak zero czułości i zaangażowania od męża. Ale kurde, jesteś turbo atrakcyjną babką i ani przez chwilę w to nie wątp! Na faceta seks zawsze czyni cuda 🤣 ale kto po nim nie ma dobrego humoru 🤭 ale teraz Ty i Twoje potrzeby są najważniejsze. Jak on Cię nie rozpieszcza rób to sama! Zasługujesz na to! 🫂 Co do kichania to ja też! Ostatnio w nocy tak mnie złapało, że aż pies się obudził, przestraszył i zwiał do salonu 🤣

@Patrykotka, a podasz firmę i model? Wygląda znajomo jak KinderKraft ;p ale te dostawki są wszystkie do siebie podobne☺️

A ja zamiast na mrożoną kawkę poszłam do pediatry 🤣 młody całą noc ryczał, katar, kaszel, no masakra i znowu 39. Plus nieszczęsne zęby. Radziła by 2 tyg wstrzymać się od żłobka. Także frekwencję to mój syn będzie mieć wybitną 🤣

Dziękuję za te miłe słowa naprawdę w tym momencie to mocno mnie podniosło na duchu 🩵 kocham tego frajera ale wyjątkowo w tym czasie stał się niedobry 😵‍💫

Myślę że każdy się czuję lepiej po 😋

Jezu czyli każda z nas kicha 🤧 najgorzej przy klientkach jak są i mnie złapie to te które nie wiedzą że w ciąży jestem to się nieraz śmieją że na picie , a ja takie noooo 🤣

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    O jejciu jaki cudowny brzuuusioo ! Śliczny ! 🥳
    Jaka zgrabna jesteś ! Ja się czuję jak słonica 🤣

Kochana z tego co widziałam to Ty masz figurę modelki 😍 Ja mam +5kg i już pożegnałam się że wszystkimi dotychczasowymi ubraniami, wczoraj do biura musiałam już pójść w legginsach bo nic innego nie ma szans wcisnąć na tyłek 😅 a przez mdłości rajstopy odpadaja, bo na razie za bardzo uciskają mi żołądek 🤢 jeszcze przez remont łazienki mamy ograniczony dostęp do pralki więc czasami serio nie mam się w co ubrać bo wszytsko brudne 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 15:27

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzis zrobic morfologie, mocz i tsh przed kolejna wizyta. Mam narazie wyniki morfologii i widze, ze w porownaniu do poprzedniej spadla mi hemoglobina i hematokryt, co oznacza, ze jestem bliska anemii ciazowej. Czy ktoras z was sie z tym zmaga? Oczywiscie poczekam na wizyte w poniedzialek co powie lekarz, ale chce sie zorientowac.

Betkaa lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Właśnie śmieszna sprawa z tym kichaniem 🤪 ale myślę że malutkiej nic nie będzie 😊

Ja dziś rano wstałam i tak zaczelam kichać że aż .. sobie popuściłam 😆😵‍💫 ostatnio czuję się jak jakaś niedorozwinięta przez niektóre dolegliwości haha

To nie jestem sama, ja kicham tak mocno i głośno, że też zdarzyło mi się że 2 razy popuścić, naszczescie w domu to mogłam się przebrać.
    Na zdjęciu wyglądasz cudnie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 16:10

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Evvee27, wiem, że głupie słowa bolą i to ostro, tak jak zero czułości i zaangażowania od męża. Ale kurde, jesteś turbo atrakcyjną babką i ani przez chwilę w to nie wątp! Na faceta seks zawsze czyni cuda 🤣 ale kto po nim nie ma dobrego humoru 🤭 ale teraz Ty i Twoje potrzeby są najważniejsze. Jak on Cię nie rozpieszcza rób to sama! Zasługujesz na to! 🫂 Co do kichania to ja też! Ostatnio w nocy tak mnie złapało, że aż pies się obudził, przestraszył i zwiał do salonu 🤣

@Patrykotka, a podasz firmę i model? Wygląda znajomo jak KinderKraft ;p ale te dostawki są wszystkie do siebie podobne☺️

A ja zamiast na mrożoną kawkę poszłam do pediatry 🤣 młody całą noc ryczał, katar, kaszel, no masakra i znowu 39. Plus nieszczęsne zęby. Radziła by 2 tyg wstrzymać się od żłobka. Także frekwencję to mój syn będzie mieć wybitną 🤣

Teraz chyba taki trudny okres , u syna w przedszkolu dopiero co szalała szkarlatyna, naszczeście nie złapał, teraz w grypa i to już chętnie przyjął, dzisiaj byliśmy w przychodni i test robiliśmy, to wyszła grypa typu A, ale uwaga jesienią zaszczepiłam go na grypę. Lekarz chciał mi przepisać tabletki na grypę profilaktycznie mówił , że rodzice często biorą, ale oczywiście nie dla kobiet w ciąży , także receptę wzięłam tylko dla męża. Ja muszę liczyć na szczęście, że uda mi się nie złapać.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Teraz chyba taki trudny okres , u syna w przedszkolu dopiero co szalała szkarlatyna, naszczeście nie złapał, teraz w grypa i to już chętnie przyjął, dzisiaj byliśmy w przychodni i test robiliśmy, to wyszła grypa typu A, ale uwaga jesienią zaszczepiłam go na grypę. Lekarz chciał mi przepisać tabletki na grypę profilaktycznie mówił , że rodzice często biorą, ale oczywiście nie dla kobiet w ciąży , także receptę wzięłam tylko dla męża. Ja muszę liczyć na szczęście, że uda mi się nie złapać.

Oj trudny i to jak! Dziewczyny w przedszkolu, w którym pracowałam poleciały jak muchy, dzieci podobnie. Jest grypa typu A, szkarlatyna, rsv i wisienka na torcie - rumień. Zawsze przełom lutego/ marca był chorobowy, ale ten rok wygrywa. Ja trzymam mojego przedszkolaka w chacie od połowy stycznia i wróci może w kwietniu, bo nie wyobrażam sobie przechodzenia tych chorób 😩

Oby udało się nie załapać ✊🏻

Lolcia37 lubi tę wiadomość

age.png
  • Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadła hemoglobina z 13 na 11 ale pani doktor powiedziała że to normalne w 2 trymestrze i żebym
    Włączyła 30mg żelaza a ja akurat mam taką dawkę w swoich suplementach ciążowych :) planuje jeszcze pić zakwas z buraka

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Mi spadła hemoglobina z 13 na 11 ale pani doktor powiedziała że to normalne w 2 trymestrze i żebym
    Włączyła 30mg żelaza a ja akurat mam taką dawkę w swoich suplementach ciążowych :) planuje jeszcze pić zakwas z buraka

Mi wlasnie spadla z 13 na 11,4. Zobaczymy co lekarz na to. A jakie bierzesz suple ciazowe?

11.12 ⏸️
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

To akurat "Be By Me" ale rzeczywiście jest tego mnusto różnych firm. Tak mi się wydaje, że może to być mega wygodne ale muszę was dopytać bo ja zielona w tych sprawach. Szczerze mówiąc miałam niemowlaka na rękach może 3 razy w zyciu🤣 zero pojęcia o dzieciach i tych wszystkich gadżetach 🙈

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌

age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny bylam dzis zrobic morfologie, mocz i tsh przed kolejna wizyta. Mam narazie wyniki morfologii i widze, ze w porownaniu do poprzedniej spadla mi hemoglobina i hematokryt, co oznacza, ze jestem bliska anemii ciazowej. Czy ktoras z was sie z tym zmaga? Oczywiscie poczekam na wizyte w poniedzialek co powie lekarz, ale chce sie zorientowac.
    Tak, to podobno fizjologiczne. Ja startowałam na początku ciąży z hemoglobiną 14,5 a wynik z wczoraj już na dolnej granicy 11,3 🙈 dodatkowo miałam też zleconą ferrytynę i ta w miesiąc spadla mi już z 74 do 46. Wizytę też mam w poniedziałek i jestem ciekawa, czy dostanę już żelazo do suplementacji, moje witaminy go akurat nie mają.
    No i też kicham na wszystko z Wami dziewczyny 🤣 i na papierze widzę często skrzepy krwi, myślałam że to może przez leki ale czytałam, ze to też normalne :)
    Co do dostawiki to też się zastanawiam nad zakupem. Myślałam nad nią już przy pierwszym dziecku ale jakoś się obeszło. Teraz może być konieczna, bo starszak budzi się w nocy i przychodzi spać do nas na łóżko, więc będzie ciężko się pomieścić 🙈
    A jeszcze co do wyprawki, planuje któraś pieluchować wielorazowo, czy jestem sama w tym gronie? 🙂

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam dzisiaj badania kontrolne, na poniedziałkową wizytę i też obniżył mi się hematokryt, delikatnie hemoglobina ale najbardziej poleciały erytrocyty 🤔 problem w tym, że żelaza mam po sufit, więc nie wiem jakim innym sposobem to uzupełnić..

Co do facetów.. to nie ma co się przejmować. Oni są z jakiejś innej planety. Czasami pewne rzeczy przemyślą dopiero za późno 🤷🏻‍♀️

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś u lekarza i wiem jaka płeć. Dziewczyneczka 🩷
    IMG-4221.jpg

Asieek, Betkaa, Małgosiagosia, klaudia_23, Asiasia1, Ewappp, Lolcia37, Papapatka, Emzet92, Jagi, justinas, Bettti03, Cerva, Kitana, marti lubią tę wiadomość

age.png
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kichania to u mnie różnicy nie ma. Przed ciążą nie żyłabym gdybym nie kichła minimum 3 razy pod rząd 😂 dlatego do teraz tata zawsze mi liczy do ilu dobije haha

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Co do Mojego KPI przez 3 lata- jak będzie trzeba to udzielę wszystkich rad, teraz bez sensu pisać epopeje na ten temat.
    Ale tym razem, jak mi nie wyjdzie KP to dziecko będzie na mm.
    Teraz mam córkę która wymaga uwagi, dom jednorodzinny, który wymaga sprzatania a i ja chce cieszyć się macierzyństwem a nie żyć pod dyktando ściągania mleka. O.

Przewijak na łóżeczko tez wg mnie must have- dla pleców. Oczywiście te organizery przy lozeczku- idealna sprawa- i zawsze przygotowane na noc dodatkowe ubranko na zmiane- żeby w nocy nie szukać jak się przesiusia.

I to co kupowałam na szybko to fotel do karmienia (u mnie służył bardziej do ściągania mleka, chociaż próby KP tez były). Karmienie na łóżku jest mogę niewygodne.
    A ten fotel to zwykły uszak będzie ok?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Kochana z tego co widziałam to Ty masz figurę modelki 😍 Ja mam +5kg i już pożegnałam się że wszystkimi dotychczasowymi ubraniami, wczoraj do biura musiałam już pójść w legginsach bo nic innego nie ma szans wcisnąć na tyłek 😅 a przez mdłości rajstopy odpadaja, bo na razie za bardzo uciskają mi żołądek 🤢 jeszcze przez remont łazienki mamy ograniczony dostęp do pralki więc czasami serio nie mam się w co ubrać bo wszytsko brudne 😅
    Kochana ja mam +6 kg !! Nie wiem ale moje piersi chyba same ważą z 4 kg 🤣
    Nie no w 1 trymestrze w ogóle się nie ruszałam i pewnie dlatego , mdlosci zmęczenie .. ale teraz nadrabiam mam super ćwiczenia ciążowe !

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    To nie jestem sama, ja kicham tak mocno i głośno, że też zdarzyło mi się że 2 razy popuścić, naszczescie w domu to mogłam się przebrać.
    Na zdjęciu wyglądasz cudnie 🥰
    Hahahaha ja mam taką śmieszną historię ale nie będę tego opowiadać nawet na forum , masakra tak apropos popuszczania 🤣🤣

Myślałam żeby zacząć nosić wkładki ale znów coś gdzieś widziałam że strasznie dużo bakterii się gromadzi na nich w porównaniu do chodzenia bez , słyszałyście o czymś takim ?

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja będę robiła badania we wtorek to dam znać.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    Też robiłam dzisiaj badania kontrolne, na poniedziałkową wizytę i też obniżył mi się hematokryt, delikatnie hemoglobina ale najbardziej poleciały erytrocyty 🤔 problem w tym, że żelaza mam po sufit, więc nie wiem jakim innym sposobem to uzupełnić..

Co do facetów.. to nie ma co się przejmować. Oni są z jakiejś innej planety. Czasami pewne rzeczy przemyślą dopiero za późno 🤷🏻‍♀️

Facet facetowi nie równy chociaż każdy taki sam ale inna obudowa , gorzej jak się ocknie kiedy zabiorę dzieciaki i pójdę w cholerę a on zostanie sam w 300m domu

• Betkaa Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Hahahaha ja mam taką śmieszną historię ale nie będę tego opowiadać nawet na forum , masakra tak apropos popuszczania 🤣🤣

Myślałam żeby zacząć nosić wkładki ale znów coś gdzieś widziałam że strasznie dużo bakterii się gromadzi na nich w porównaniu do chodzenia bez , słyszałyście o czymś takim ?
    Rozwiązaniem mogą być majtki z dodatkową warstwą chłonną, np. takie https://aio-shop.pl/sklep/tymoszku-majtki-menstruacyjne-rozmiar-s-maki-i-stokrotki-czerwona-lamowka-obwod-90-100-cm/
    Na grupach pieluchowych na fb dziewczyny, które jednorazowe produkty uczulają lub miały problem z nawracającymi infekcjami chwaliły. Na pewno są bardziej przewiewne od jednorazowych więc i bakterii będzie mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2024, 18:50

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:

Mi erytrocyty tez polecialy w dol. Co prawda jeszcze wszystkie parametry mieszcza sie w normie, ale jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak to bedzie. 😅 dodatkowo znowu mam wysokie ph moczu bo 7,5 i mętny, ale reszta w normie 🤷🏼‍♀️

11.12 ⏸️
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ