Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
natala wrote:Takie pytanie poza tematem - czy robicie w ciąży manicure hybrydowy?
Do tej pory robiłam regularnie, ale teraz od dawna hybryda przestała mi się jakoś trzymać i zastanawiam się czy to przez hormony.
Ja u rak przestalam robic pare msc przed ciaza, ale u stop ciagle robie i nie widze, zeby sie nie trzymala czy ogolnie jakis zmian.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Papapatka, klaudia_23, Emzet92, justinas, Agata91, Asiasia1, natala, Cerva, Lolcia37, Sunnysunsun, Betkaa, Anetka1610, Hoshi, marti lubią tę wiadomość
👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌
-
Hejka ja również dzisiaj po wizycie.
U mnie jest 17+5. Ruchy już czuje ❤️
Dzidzia Ok, serduszko bije ale płeć… nadal nieznana.
To chyba dlatego ze prowadzę ciąże tylko w medicover i mój ginekolog sam przyznał ze sprzęt ma taki żeby tylko potwierdzić ze serce bije i nic więcej. 5 lat temu przyjmował w innym centrum medicover gdzie miał lepszy sprzęt…
No, ale 3/04 mam badanie połówkowe i mam nadzieje ze się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka 😊
Wydaje mi się ze chłopak, kalenadarz chiński mówi ze chłopak, wróżba z obrączki mówi ze chłopak… także ciekawa jestem 💪klaudia_23, Asiasia1, Lolcia37, Sunnysunsun, marti lubią tę wiadomość
-
natala wrote:Ale już w ciąży? Czy przed ciążą?
na stopach nie robię i nigdy nie robiłam więc w sumie nie wiem czy by się trzymały. Ale ja ogólnie choruję na niedoczynność tarczycy i od wielu lat nie robię też rzęs bo wypadają po tygodniu 🫣
-
natala wrote:U mnie 18+1, położenie małej na przedniej ścianie, ale dalej nic czuję jakoś specjalnie Jej ruchów, dalej czekam... ale wydaje mi się że dziennie widzę jak brzuszek się powiększa 🤣🤣
Takie pytanie poza tematem - czy robicie w ciąży manicure hybrydowy?
Do tej pory robiłam regularnie, ale teraz od dawna hybryda przestała mi się jakoś trzymać i zastanawiam się czy to przez hormony.
Ja robię całą ciążę, ale w pierwszym trymestrze miałam jakieś dziwne uczulenie, w drugim już wszystko jest ok -
Dzisiaj miałam też wizytę i wszystko z dziewczynką w porządku, nawet już imię mamy. 370g maleństwo. Termin mam niby na 2. 08, więc zobaczymy. Zakupy małe w primarku zrobiłam i oglądaliśmy foteliki do samochodu. Właśnie może któraś bardziej poleca fotelik z bazą. Raczej skłaniamy się żeby bez bazy kupić, wydaje mi się to całkowicie nie potrzebne. Dodam że u mnie już 21 tydzień 😀trochę się załamałam że zostało mi lekko ponad 4 msc do porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 18:50
Asiasia1, Lolcia37, Sunnysunsun, Betkaa, Hoshi, marti lubią tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Dzisiaj miałam też wizytę i wszystko z dziewczynką w porządku, nawet już imię mamy. 370g maleństwo. Termin mam niby na 2. 08, więc zobaczymy. Zakupy małe w primarku zrobiłam i oglądaliśmy foteliki do samochodu. Właśnie może któraś bardziej poleca fotelik z bazą. Raczej skłaniamy się żeby bez bazy kupić, wydaje mi się to całkowicie nie potrzebne. Dodam że u mnie już 21 tydzień 😀trochę się załamałam że zostało mi lekko ponad 4 msc do porodu
Super ze wszystko ok! Jakie imie wybraliscie? 😁
Co do fotelika nie pomoge, ale tez chetnie sie dowiem jakie sa opinie na ten temat 😊
Mi czas tez bardzo szybko leci.. mam wrazenie ze dopiero co dowiedzialam sie o ciazy, a tu juz 5 miesiac.11.12 ⏸️
Ale wysyp wizyt dzisiaj ☺️ gratuluję wszystkich dobrych wieści 🥳
Co do hybryd przestałam w 1 ciąży i już nie wróciłam więc jak z trwałością nie mam pojęcia 🤷
@Kinia197, a pochwalisz się imieniem? ☺️ Ja mam z bazą i bardzo polecam. W 2 sekundy fotelik jest bezpiecznie zamontowany, mam obrotową, więc też mega ułatwia wkładanie fotelika. Jak byliśmy na wakacjach i chciałam nakarmić małego w przerwie w trasie to też mogłam obrócić fotelik raz dwa, wyjąć go, nakarmić i potem odłożyć. Dla mnie mega ułatwienie zwłaszcza jak już bobo ma parę miesięcy i więcej waży👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Kinia197 wrote:Dzisiaj miałam też wizytę i wszystko z dziewczynką w porządku, nawet już imię mamy. 370g maleństwo. Termin mam niby na 2. 08, więc zobaczymy. Zakupy małe w primarku zrobiłam i oglądaliśmy foteliki do samochodu. Właśnie może któraś bardziej poleca fotelik z bazą. Raczej skłaniamy się żeby bez bazy kupić, wydaje mi się to całkowicie nie potrzebne. Dodam że u mnie już 21 tydzień 😀trochę się załamałam że zostało mi lekko ponad 4 msc do porodu
-
Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj po prenatalnych. Trochę wcześniej ale chciałam przed świętami. Z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️ Mam do Was pytanie. Czy któraś miała mierzoną szyjkę na prenatalnych? Czy pomiar może się różnić od tego który robi lekarz prowadzący?
Emzet92, Asiasia1, justinas, Sunnysunsun, marti lubią tę wiadomość
-
Hejo melduję się po połówkowych , ponad 320g szczęścia rośnie mi pod sercem, wszystko bez zarzutów , bardzo ruchliwy synek i zdjęcie takie średnio wyraźne 🥹🩵
https://zapodaj.net/plik-CWUpO6cg0v[/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 19:49
klaudia_23, MamaEryka, Emzet92, Asiasia1, Lolcia37, justinas, Sunnysunsun, Betkaa, marti lubią tę wiadomość
-
MamaEryka wrote:Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj po prenatalnych. Trochę wcześniej ale chciałam przed świętami. Z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️ Mam do Was pytanie. Czy któraś miała mierzoną szyjkę na prenatalnych? Czy pomiar może się różnić od tego który robi lekarz prowadzący?
Super, ze wszystko jest okejco do szyjki to pomiar moze sie roznic, bo szyjka moze sie skrocic
MamaEryka lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
klaudia_23 wrote:Super, ze wszystko jest okej
co do szyjki to pomiar moze sie roznic, bo szyjka moze sie skrocic
Bardziej mi chodziło o dość nieprecyzyjne pomiary. U swojego Doktora prowadzącego tydzień temu miałam pomiar 35mm (taki sam jak wcześniej).
Dziś na prenatalnych Pani mówiła że ładna, długa ale przez to, że się dopytałam powiedziała, że zmierzy. Najpierw wyszło coś koło 60mm 😵💫 potem jakiś mniejszy, a na koniec powiedziała, że ma 25 mm i zaleca luteinę.
Widząc moje przerażenie powiedziała, że to też w zależności jak się głowicę przyłoży, że to cześć macicy to może się ruszać itp. A mój Doktor stwierdził, żeby brać luteinę i że pomiar pomiarowi nie równy i że zobaczymy na wizycie za 2 tyg... denerwuję się, że muszę tyle czekać.
Boję się czy to jakieś skracanie (chociaż Pani Dr. mówiła, że ma dobry kształt i że nie robi się lejek) czy to poprostu różnica pomiarów i sprzętu... -
Cześć Dziewczyny, ostatnio żadko zaglądam do Was, bo mam bardzo dużo pracy, ale postaram się nadrobić Wasze wpisy.
Mam we wtorek połówkowe u swojego prowadzącego, trochę się stresuję, wczoraj robiłam badania krwi i wyszedł mi 1% niedojrzałych granulocytów Ig, pierwszy raz w życiu mam coś takiego.
Gratuluje pozytywnych połówkowych , śliczne bobaski 🥰🥰🥰
Co do hybryd ja ostatnio robię okazjonalnie, ze względu na to, że musiałabym je robić co tydzień , bo odpryskują mi po kilku dniach. Robię jak mam jakąś okazję.
Co do fotelika z bazą, dla mnie to świetne rozwiązanie. Nie żałuję, że kupiliśmy przy pierwszym dziecku. Wypięcie , zapięcie nosidełka w bazie to chwila, a plątanie pasami samochodowymi, żeby zrobić to poprawnie jest bardzo niewygodne. Dużo filmików się naoglądałam przed 1 porodem odnośnie zapinania dziecka w aucie, jego bezpieczeństwa, dlatego dla mnie baza była warta wydanych pieniędzy i sprawdziła się. Ja się nie spotkałam z naciąganiem w sklepach typowo z fotelikami np osiem gwiazdek, oni pokazują jak wygląda zapięcie pasami , obsługa bazy, dopasowują foteliki do auta, byłam zadowolona z obsługi.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asieek wrote:Dziewczyny jak z myciem okien w ciąży? 🤔
Wiem, ze na pewno nie jest zalecane wieszanie firanek
Ale czytałam na internecie że to bujda i jak się nic nie dzieje to można.. no więc nie wiadomo w co wierzyć -
Asieek wrote:Dziewczyny jak z myciem okien w ciąży? 🤔
Wiem, ze na pewno nie jest zalecane wieszanie firanek
Co do isofixa, to ja kocham miłością prawdziwą. Ale jeśli mało podróżujesz autem, masz jedno dziecko to myślę, że można sobie darować. Przy bliźniaczkach to był must have. Niestety nie mam obrotowej bazy i myślę, że ona byłaby jeszcze lepsza.
Co do szyjki, czy każdorazowo masz mierzona szyjkę dopochwowo? Te pomiary trochę się mogą różnić, ale raczej nie centymetr. Jeśli raz miałaś dopochwowo, a raz przez powłoki brzuszne to chyba średnio porównywać wyniki w kontekście skracania szyjki.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Hej dziewczyny 🌸
Cieszę się, że u Was wszystko ok i wraz z bobulkami rośniecie zdrowo 🥰
My dzisiaj mieliśmy połówkowe, mamy 350g zdrowego chłopczyka bez imienia 😁
Usg piersi miałam w czwartek, wyszły drobne torbiele na prawej piersi, ale ponoć w ciąży taki obraz jest dozwolony. Kolejną kontrolę mam zrobić 6mscy od zakończenia laktacji.
Co do hybryd, to ja nadal sobie robię. Nic się nie dzieje.
Co do fotelika to polecam od razu zacząć od bazy - zdecydowanie ułatwi Wam życie, szczególnie jeśli dużo jeździcie 🙂 my nie zdecydowaliśmy się od razu na bazę więc trochę się męczyłam z pasami, ba, na początku nawet mąż się szarpał z pasami 😅 później jakby się trochę rozciagnely i szło łatwiej.
Natomiast kolejny fotelik kupiliśmy z obrotową baza - cudo! Wsiadasz dziecko przodem do drzwi, zapinasz i dopiero później pyk, obracasz tyłem do kierunku jazdy zamiast się wyginać aby wsadzić już ważące swoje dziecko do fotelika nieobrotowego.
Emzet92 lubi tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g