X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • natala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ja robiłam badania akrylo-żel, hybrydę, jakieś inne materiały i nic się nie trzyma :(

Ale już w ciąży? Czy przed ciążą?

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Takie pytanie poza tematem - czy robicie w ciąży manicure hybrydowy?
    Do tej pory robiłam regularnie, ale teraz od dawna hybryda przestała mi się jakoś trzymać i zastanawiam się czy to przez hormony.

Ja u rak przestalam robic pare msc przed ciaza, ale u stop ciagle robie i nie widze, zeby sie nie trzymala czy ogolnie jakis zmian.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas robię hybrydy i trzymają się niezmiennie 😁

Martwię się tylko, że z racji cesarki pewnie będę musiała ściągnąć a jak ściągnę to już tak zostanie i nie będzie czasu na nowe 🥲 a że robię sobie sama to jednak trochę czasu to zajmuje 😂

age.png
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240322-152219.jpg

Melduję kolejną dziewczynkę w grupie ☺️

Papapatka, klaudia_23, Emzet92, justinas, Agata91, Asiasia1, natala, Cerva, Lolcia37, Sunnysunsun, Betkaa, Anetka1610, Hoshi, marti lubią tę wiadomość

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌

age.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja również dzisiaj po wizycie.
    U mnie jest 17+5. Ruchy już czuje ❤️
    Dzidzia Ok, serduszko bije ale płeć… nadal nieznana.
    To chyba dlatego ze prowadzę ciąże tylko w medicover i mój ginekolog sam przyznał ze sprzęt ma taki żeby tylko potwierdzić ze serce bije i nic więcej. 5 lat temu przyjmował w innym centrum medicover gdzie miał lepszy sprzęt :/
    No, ale 3/04 mam badanie połówkowe i mam nadzieje ze się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka 😊
    Wydaje mi się ze chłopak, kalenadarz chiński mówi ze chłopak, wróżba z obrączki mówi ze chłopak… także ciekawa jestem 💪

klaudia_23, Asiasia1, Lolcia37, Sunnysunsun, marti lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Ale już w ciąży? Czy przed ciążą?
    Właśnie to nietrzymanie się było pierwszym „objawem” ciąży u mnie 🫣 bo kilka dni po zrobieniu paznokci jak zawsze materiał zaczął odchodzić , a jakiś tydzień później dowiedziałam sie, że jestem w ciąży. Zdjęłyśmy resztę, nie robiłam przez cały pierwszy trymestr i spróbowałyśmy znowu z miesiąc temu. Po tygodniu wszystko zaczęło odchodzić :/ na stopach nie robię i nigdy nie robiłam więc w sumie nie wiem czy by się trzymały. Ale ja ogólnie choruję na niedoczynność tarczycy i od wielu lat nie robię też rzęs bo wypadają po tygodniu 🫣

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    U mnie 18+1, położenie małej na przedniej ścianie, ale dalej nic czuję jakoś specjalnie Jej ruchów, dalej czekam... ale wydaje mi się że dziennie widzę jak brzuszek się powiększa 🤣🤣

Takie pytanie poza tematem - czy robicie w ciąży manicure hybrydowy?
    Do tej pory robiłam regularnie, ale teraz od dawna hybryda przestała mi się jakoś trzymać i zastanawiam się czy to przez hormony.

Ja robię całą ciążę, ale w pierwszym trymestrze miałam jakieś dziwne uczulenie, w drugim już wszystko jest ok

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam też wizytę i wszystko z dziewczynką w porządku, nawet już imię mamy. 370g maleństwo. Termin mam niby na 2. 08, więc zobaczymy. Zakupy małe w primarku zrobiłam i oglądaliśmy foteliki do samochodu. Właśnie może któraś bardziej poleca fotelik z bazą. Raczej skłaniamy się żeby bez bazy kupić, wydaje mi się to całkowicie nie potrzebne. Dodam że u mnie już 21 tydzień 😀trochę się załamałam że zostało mi lekko ponad 4 msc do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 18:50

Asiasia1, Lolcia37, Sunnysunsun, Betkaa, Hoshi, marti lubią tę wiadomość

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Dzisiaj miałam też wizytę i wszystko z dziewczynką w porządku, nawet już imię mamy. 370g maleństwo. Termin mam niby na 2. 08, więc zobaczymy. Zakupy małe w primarku zrobiłam i oglądaliśmy foteliki do samochodu. Właśnie może któraś bardziej poleca fotelik z bazą. Raczej skłaniamy się żeby bez bazy kupić, wydaje mi się to całkowicie nie potrzebne. Dodam że u mnie już 21 tydzień 😀trochę się załamałam że zostało mi lekko ponad 4 msc do porodu

Super ze wszystko ok! Jakie imie wybraliscie? 😁
    Co do fotelika nie pomoge, ale tez chetnie sie dowiem jakie sa opinie na ten temat 😊
    Mi czas tez bardzo szybko leci.. mam wrazenie ze dopiero co dowiedzialam sie o ciazy, a tu juz 5 miesiac.

11.12 ⏸️
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wysyp wizyt dzisiaj ☺️ gratuluję wszystkich dobrych wieści 🥳

Co do hybryd przestałam w 1 ciąży i już nie wróciłam więc jak z trwałością nie mam pojęcia 🤷

@Kinia197, a pochwalisz się imieniem? ☺️ Ja mam z bazą i bardzo polecam. W 2 sekundy fotelik jest bezpiecznie zamontowany, mam obrotową, więc też mega ułatwia wkładanie fotelika. Jak byliśmy na wakacjach i chciałam nakarmić małego w przerwie w trasie to też mogłam obrócić fotelik raz dwa, wyjąć go, nakarmić i potem odłożyć. Dla mnie mega ułatwienie zwłaszcza jak już bobo ma parę miesięcy i więcej waży :)

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Nam w sklepie polecono fotelik z bazą 360 stopni firmy maxi cosi, ale poza tym, że nakręcili nas, że jest taki super wygodny (wysuwa się dodatkowo, żeby ułatwić wyciąganie dziecka) to nie mamy porównania z innymi i w sumie nie wiemy czy faktycznie jest to warte swojej ceny (o zgrozo fotelik plus baza 2500 zł)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj po prenatalnych. Trochę wcześniej ale chciałam przed świętami. Z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️ Mam do Was pytanie. Czy któraś miała mierzoną szyjkę na prenatalnych? Czy pomiar może się różnić od tego który robi lekarz prowadzący?

Emzet92, Asiasia1, justinas, Sunnysunsun, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo melduję się po połówkowych , ponad 320g szczęścia rośnie mi pod sercem, wszystko bez zarzutów , bardzo ruchliwy synek i zdjęcie takie średnio wyraźne 🥹🩵

66d4277113daa.jpghttps://zapodaj.net/plik-CWUpO6cg0v[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 19:49

klaudia_23, MamaEryka, Emzet92, Asiasia1, Lolcia37, justinas, Sunnysunsun, Betkaa, marti lubią tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj po prenatalnych. Trochę wcześniej ale chciałam przed świętami. Z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️ Mam do Was pytanie. Czy któraś miała mierzoną szyjkę na prenatalnych? Czy pomiar może się różnić od tego który robi lekarz prowadzący?

Super, ze wszystko jest okej :) co do szyjki to pomiar moze sie roznic, bo szyjka moze sie skrocic

MamaEryka lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Super, ze wszystko jest okej :) co do szyjki to pomiar moze sie roznic, bo szyjka moze sie skrocic

Bardziej mi chodziło o dość nieprecyzyjne pomiary. U swojego Doktora prowadzącego tydzień temu miałam pomiar 35mm (taki sam jak wcześniej).
    Dziś na prenatalnych Pani mówiła że ładna, długa ale przez to, że się dopytałam powiedziała, że zmierzy. Najpierw wyszło coś koło 60mm 😵‍💫 potem jakiś mniejszy, a na koniec powiedziała, że ma 25 mm i zaleca luteinę.
    Widząc moje przerażenie powiedziała, że to też w zależności jak się głowicę przyłoży, że to cześć macicy to może się ruszać itp. A mój Doktor stwierdził, żeby brać luteinę i że pomiar pomiarowi nie równy i że zobaczymy na wizycie za 2 tyg... denerwuję się, że muszę tyle czekać.
    Boję się czy to jakieś skracanie (chociaż Pani Dr. mówiła, że ma dobry kształt i że nie robi się lejek) czy to poprostu różnica pomiarów i sprzętu...

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ostatnio żadko zaglądam do Was, bo mam bardzo dużo pracy, ale postaram się nadrobić Wasze wpisy.
    Mam we wtorek połówkowe u swojego prowadzącego, trochę się stresuję, wczoraj robiłam badania krwi i wyszedł mi 1% niedojrzałych granulocytów Ig, pierwszy raz w życiu mam coś takiego.

Gratuluje pozytywnych połówkowych , śliczne bobaski 🥰🥰🥰

Co do hybryd ja ostatnio robię okazjonalnie, ze względu na to, że musiałabym je robić co tydzień , bo odpryskują mi po kilku dniach. Robię jak mam jakąś okazję.

Co do fotelika z bazą, dla mnie to świetne rozwiązanie. Nie żałuję, że kupiliśmy przy pierwszym dziecku. Wypięcie , zapięcie nosidełka w bazie to chwila, a plątanie pasami samochodowymi, żeby zrobić to poprawnie jest bardzo niewygodne. Dużo filmików się naoglądałam przed 1 porodem odnośnie zapinania dziecka w aucie, jego bezpieczeństwa, dlatego dla mnie baza była warta wydanych pieniędzy i sprawdziła się. Ja się nie spotkałam z naciąganiem w sklepach typowo z fotelikami np osiem gwiazdek, oni pokazują jak wygląda zapięcie pasami , obsługa bazy, dopasowują foteliki do auta, byłam zadowolona z obsługi.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z myciem okien w ciąży? 🤔
    Wiem, ze na pewno nie jest zalecane wieszanie firanek

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    Mi w domu zabronili myć okna 😁 chyba że nie unosisz rąk do góry

Ale czytałam na internecie że to bujda i jak się nic nie dzieje to można.. no więc nie wiadomo w co wierzyć

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    Idealny pretekst by mąż/partner umył 🤣🤣 chyba bardziej chodzi o ryzyko tego, że może ci się zakręcić w głowie i można spasc, bo to jednak praca na drabince czy tam stołku.
    Co do isofixa, to ja kocham miłością prawdziwą. Ale jeśli mało podróżujesz autem, masz jedno dziecko to myślę, że można sobie darować. Przy bliźniaczkach to był must have. Niestety nie mam obrotowej bazy i myślę, że ona byłaby jeszcze lepsza.
    Co do szyjki, czy każdorazowo masz mierzona szyjkę dopochwowo? Te pomiary trochę się mogą różnić, ale raczej nie centymetr. Jeśli raz miałaś dopochwowo, a raz przez powłoki brzuszne to chyba średnio porównywać wyniki w kontekście skracania szyjki.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌸

Cieszę się, że u Was wszystko ok i wraz z bobulkami rośniecie zdrowo 🥰

My dzisiaj mieliśmy połówkowe, mamy 350g zdrowego chłopczyka bez imienia 😁

Usg piersi miałam w czwartek, wyszły drobne torbiele na prawej piersi, ale ponoć w ciąży taki obraz jest dozwolony. Kolejną kontrolę mam zrobić 6mscy od zakończenia laktacji.

Co do hybryd, to ja nadal sobie robię. Nic się nie dzieje.

Co do fotelika to polecam od razu zacząć od bazy - zdecydowanie ułatwi Wam życie, szczególnie jeśli dużo jeździcie 🙂 my nie zdecydowaliśmy się od razu na bazę więc trochę się męczyłam z pasami, ba, na początku nawet mąż się szarpał z pasami 😅 później jakby się trochę rozciagnely i szło łatwiej.
    Natomiast kolejny fotelik kupiliśmy z obrotową baza - cudo! Wsiadasz dziecko przodem do drzwi, zapinasz i dopiero później pyk, obracasz tyłem do kierunku jazdy zamiast się wyginać aby wsadzić już ważące swoje dziecko do fotelika nieobrotowego.

Emzet92 lubi tę wiadomość

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ