X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kasia25 Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Witajcie dziewczyny jestem Ewelina! Moj termin wg apkj to 12.08, ja mam urodziny 08.08 także piękny prezent będę miała !
    Nasze starania trwały od lutego 🥹
    Dziś beta 19,8 prog 62 🥰 dodam że jestem 10 dpo 😊
    Moja wizyta pewnie za dwa tyg bo dzwoniłam dziś do mojego lekarza, niby mam wizytę na 8 grudnia w klinice specjalizującej się w nieplodnosci ale chyba odmówić muszę, mimo że się waham bo to jednak wczesna ciąża i troszkę się martwię żeby to Biochem nie był.. nie dociera to do mnie,. Mój syn ma 7 lat już i czuję się jakbym była w pierwszej ciąży 😂

Hej Ewelina! To wspaniałe❤️ dużo zdrówka i spokojnie wszystko będzie dobrze 😇😇 ja też idę do lekarza 7.12 dzisiaj miałam badania i beta wyszła 1070 więc piękny przyrost i mam nadzieję że już coś będzie widać na USG za tydzień 😀😀. Masz jakieś objawy? Czujesz się dobrze?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 wrote:
    Hej Ewelina! To wspaniałe❤️ dużo zdrówka i spokojnie wszystko będzie dobrze 😇😇 ja też idę do lekarza 7.12 dzisiaj miałam badania i beta wyszła 1070 więc piękny przyrost i mam nadzieję że już coś będzie widać na USG za tydzień 😀😀. Masz jakieś objawy? Czujesz się dobrze?

Kurczę wzdęcia mega okropne ! Taki brzuch wydęty i taka jakby chora - katal i lekki ból gardła prócz tego czuję się cudnie aaa no i apetytu nie mam na nic 😅
    A Ty jak ? W porządku ? 😄

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Witajcie dziewczyny jestem Ewelina! Moj termin wg apkj to 12.08, ja mam urodziny 08.08 także piękny prezent będę miała !
    Nasze starania trwały od lutego 🥹
    Dziś beta 19,8 prog 62 🥰 dodam że jestem 10 dpo 😊
    Moja wizyta pewnie za dwa tyg bo dzwoniłam dziś do mojego lekarza, niby mam wizytę na 8 grudnia w klinice specjalizującej się w nieplodnosci ale chyba odmówić muszę, mimo że się waham bo to jednak wczesna ciąża i troszkę się martwię żeby to Biochem nie był.. nie dociera to do mnie,. Mój syn ma 7 lat już i czuję się jakbym była w pierwszej ciąży 😂
    Hej Ewelina :) miło nam Cię poznać😉 życzę mnóstwo zdrówka no i moje gratulacje ❤️ do wizyty szybko zleci 💪 ściskam!

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny zgłaszam się i ja. Obecnie 4tc6. Owulacje miałam ok 10.11. Staraliśmy się 2 cykle w 3 już się udało. Ale drugi miałam bardzo długi, bo 54 dni, brałam duphaston na wywołanie miesiączki. Betę zrobiłam na drugi dzień jak wyszły mi 3 pozytywne testy, wynosiła 192, po 48h już 598. U ginekologa byłam 4tc3 i było widać pęcherzyk 🥰 Mam się stawić ponownie do lekarza 11.12 i nie mogę się doczekać.
    Nie pamiętam żebym kiedykolwiek tyle jadła. Mdli mnie czasami i straszne wzdęcia + zaparcia. A po za tym czuję się dobrze, a wy jak?

Evvee27, baby33, magda_o, Bettti03 lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem mamą 4miesięcznego Stasia z wątku Sierpniowe mamy 2023. Wpadłam życzyć Wam spokojnej ciąży i cudownego porodu. To będą magiczne święta ❤

Evvee27, Kasia25, baby33, Kinia197, magda_o, Bettti03, Vilka, KA lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzeczytaniu ostatniej wiadomości się popłakałam - chyba dopiero do mnie dociera 😅
    Jutro ponowna Bhcg , boję się potwornie !
    Jak zrobiłam test przy moim pierwszym synku to byłam w 6 tc już więc troszkę inne odczucia były , jakoś tak nie przeżywałam , może dlatego że miałam 20 lat i nie planowałam zostać mamą 😄

• baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem mamą 4miesięcznego Stasia z wątku Sierpniowe mamy 2023. Wpadłam życzyć Wam spokojnej ciąży i cudownego porodu. To będą magiczne święta ❤

Dziękujemy ❤️

Bettti03 trzymam kciuki za dzisiaj 👨‍⚕️:)

Evvee27 ja tez jutro beta 😁 w sobotę lekarz wiec chce mieć zrobiona na świeżo, zobaczymy ile wyjdzie

Kini197 hej! Co do jedzenia- mam identycznie 🤣 w dzień jest okej, a wieczorem mam ochotę na wszystko, ostatnio zjadłam sałatkę, potem mój chłop jechał mi po kurczaka z rożna surówka i bułką, a na końcu zjadłam jeszcze paczkę krówek XD teraz wydaje mi się to obrzydliwe ale wtedy było pyszne 🤣

Kinia197 lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Dziękujemy ❤️

Bettti03 trzymam kciuki za dzisiaj 👨‍⚕️:)

Evvee27 ja tez jutro beta 😁 w sobotę lekarz wiec chce mieć zrobiona na świeżo, zobaczymy ile wyjdzie

Kini197 hej! Co do jedzenia- mam identycznie 🤣 w dzień jest okej, a wieczorem mam ochotę na wszystko, ostatnio zjadłam sałatkę, potem mój chłop jechał mi po kurczaka z rożna surówka i bułką, a na końcu zjadłam jeszcze paczkę krówek XD teraz wydaje mi się to obrzydliwe ale wtedy było pyszne 🤣

Hahahha kocham te wariacje spożywcze w ciąży, ja przy pierwszej jadłam ogórki z dżemem truskawkowym 🤣
    Narazie odrzuciło mnie od jedzenia 😄

Trzymam kciuki za każdą nową mamusię tutaj ! 🥰niech ten cud trwa 🙏🏻
    Mój stary stwierdził że nie jest gotowy hahaha

Bettti03 lubi tę wiadomość

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Hej kochane :) zauważyłam, że nie ma jeszcze tematu dla przyszłych mam z sierpnia. Wiadomo, to świeżutka sprawach, ale możemy chyba podzielić się tutaj pierwszymi i kolejnymi wrażeniami. Pozwólcie, że ja zacznę. Po ponad 2 latach starań w końcu w czwartek zobaczyliśmy dwie kreski. Wg kalendarza jestem w piątym tygodniu ❤️ termin na 1 sierpnia 2024. Pierwsza beta hcg zrobiona w sobotę, wynik 392 💕😍 jutro idę na drugie badanie, w czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Jak tam u Was? Jak wygląda wasza historia i dalsze kroki ? Zapraszam do rozmowy!!

Cześć, o rety - przebijam Ci piątkę, bo mam bardzo podobnie! :)) mi z jakiś internetowych kalkulatorów wychodzi 2.08 :) miałaś już jakaś wizytę u lekarza? Jak samopoczucie ?

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ale miło :) dziękujemy Ci bardzo za ciepłe słowa 🧡 wspaniałego czasu!

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po pierwszej wizycie. Widać pęcherzyk (ma 5 mm) ale narazie bez zarodka. Lekarka powiedziała, że jeszcze za wcześnie. Znaczy jest jakiś malutki zarys, ale narazie nie da się nic więcej stwierdzić. Mam potworzyć USG za 10 dni, a wizyta za 2 tygodnie. Zrobiłam też progesteron, jeżeli będzie poniżej 25 mam wdrożyć luteinę. No cóż, chyba spodziewałam się, że jakimś cudem zarodek już będzie widoczny, ale cieszę sie, że pęcherzyk jest ładny i w dobrym miejscu:)
    Oprócz tego fatalnie się dzisiaj czuje. A jak u Was ?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po pierwszej wizycie. Widać pęcherzyk (ma 5 mm) ale narazie bez zarodka. Lekarka powiedziała, że jeszcze za wcześnie. Znaczy jest jakiś malutki zarys, ale narazie nie da się nic więcej stwierdzić. Mam potworzyć USG za 10 dni, a wizyta za 2 tygodnie. Zrobiłam też progesteron, jeżeli będzie poniżej 25 mam wdrożyć luteinę. No cóż, chyba spodziewałam się, że jakimś cudem zarodek już będzie widoczny, ale cieszę sie, że pęcherzyk jest ładny i w dobrym miejscu:)
    Oprócz tego fatalnie się dzisiaj czuje. A jak u Was ?

Dobrze, ze jest pęcherzyk☺️ na pewno na kolejnej wizycie będzie widać już więcej, choć wiem ze super byłoby zobaczyć to już teraz. Sama gdzieś tam w głowie mam, ze może ja w sobotę zobaczę zarodek, ale jesteśmy na tym samym etapie i wiem, ze to raczej niemożliwe i niestety musimy czekać…
    A dlaczego fatalnie? Jakieś objawy ciążowe czy tak ogólnie? Ja siedzę w pracy, jeszcze 30 min zostało, od 8.00 nie robię nic, bo nie ma co, ludzie nie przychodzą i tak 8h na telefonie czytając między innymi forum 😅

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Dobrze, ze jest pęcherzyk☺️ na pewno na kolejnej wizycie będzie widać już więcej, choć wiem ze super byłoby zobaczyć to już teraz. Sama gdzieś tam w głowie mam, ze może ja w sobotę zobaczę zarodek, ale jesteśmy na tym samym etapie i wiem, ze to raczej niemożliwe i niestety musimy czekać…
    A dlaczego fatalnie? Jakieś objawy ciążowe czy tak ogólnie? Ja siedzę w pracy, jeszcze 30 min zostało, od 8.00 nie robię nic, bo nie ma co, ludzie nie przychodzą i tak 8h na telefonie czytając między innymi forum 😅
    Jestem dzisiaj mocno zmęczona i senna. Oprócz tego ciągle mi zimno, nie mogę się zagrzać. Nooo i mam parszywy humor 🙈 pewnie to przejściowe:) jeszcze tylko piątek i weekendzik 🥹😋 a u Ciebie pojawiły się już jakieś objawy ?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wpadłam, bo mam sentyment do sierpniowych mam! Trzy miesiące temu urodziłam córeczkę w sierpniu ❤️ zazdroszczę wam tego początku przepięknej drogi. Pamiętam jak rok temu zaczynalysmy wątek sierpniowych mam 2023 :) Życzę żeby wam wszystkim się udało, dużo zdrówka i dobrego samopoczucia. Trzymam za was kciuki i będę was odwiedzać :)

Bettti03, Evvee27, KA lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja też wpadłam, bo mam sentyment do sierpniowych mam! Trzy miesiące temu urodziłam córeczkę w sierpniu ❤️ zazdroszczę wam tego początku przepięknej drogi. Pamiętam jak rok temu zaczynalysmy wątek sierpniowych mam 2023 :) Życzę żeby wam wszystkim się udało, dużo zdrówka i dobrego samopoczucia. Trzymam za was kciuki i będę was odwiedzać :)
    To przemiłe z Twojej strony!! Dziękujemy ❤️ Dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki 😍 ❤️❤️

Vilka lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Na pewno będę się chwalić:) Właśnie dostałam wyniki Bety : 1792 ❤️ więc jest szansa, że jutro już coś zobaczymy :)
    Taaak to też moja pierwsza ciąża i to taka wyczekana (ponad dwa lata starań). Pomimo tego, że tak długo się staraliśmy jestem zupełnie blada w tym co teraz będzie się działo. Nie mam pojęcia na co zwracać uwagę, co mogę czego nie. Nawet boję się w ogóle określać to mianem ciąży bo to przecież tak wcześnie 🙈 nie chce zapeszyć! Naczytałam się tutaj tyle o poronieniach i jak pierwszy trymestr jest ryzykowny, że boję się cieszyć 😔

Cześć, ja co prawda z czerwca, ale jak mogę doradzić to zróbcie sobie od razu badanie progesteronu oraz ths i glukozę na czczo. Często w ciąży przez hormony szaleje tsh I glukoza. Ja niestety pierwszą ciążę poroniłam w 7 tygodniu i prawdopodobnie przez dwukrotnie wyższe tsh niż powinnam mieć, a przed ciaza było w normie i jeszcze trafiłam na ginekolog, która nie podeszła poważnie bo pierwsza ciaza to różnie bywa itd... więc pierwsze co to badania i dobry lekarz
    Trzymam za Was mocno kciuki!

baby33, Lannati_ lubią tę wiadomość

age.png
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Jestem dzisiaj mocno zmęczona i senna. Oprócz tego ciągle mi zimno, nie mogę się zagrzać. Nooo i mam parszywy humor 🙈 pewnie to przejściowe:) jeszcze tylko piątek i weekendzik 🥹😋 a u Ciebie pojawiły się już jakieś objawy ?

To jeszcze nienajgorzej, dobrze ze nie pol dnia w łazience jak niektórzy 🥹 ja nie mam żadnych objawów, jedynie co to lekko tkliwe piersi, a tak to nic. Na początku bolał mnie trochę brzuch, teraz w ogóle. Trochę się tym martwię a z drugiej stolony wiem, ze wiele dziewczyn nie ma żadnych zwłaszcza na początku.

Vilka bardzo dziękujemy 🤍 ciąża to na pewno piękny czas, ale jak sama wiesz dość stresujący i niecierpliwy, zwłaszcza na początku. Cieszę się ze masz już swoją córeczkę i możecie się sobą cieszyć. chciałabym za rok w listopadzie napisać to samo w wątku sierpniowych mam 2025 😎

Vilka lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Cześć, ja co prawda z czerwca, ale jak mogę doradzić to zróbcie sobie od razu badanie progesteronu oraz ths i glukozę na czczo. Często w ciąży przez hormony szaleje tsh I glukoza. Ja niestety pierwszą ciążę poroniłam w 7 tygodniu i prawdopodobnie przez dwukrotnie wyższe tsh niż powinnam mieć, a przed ciaza było w normie i jeszcze trafiłam na ginekolog, która nie podeszła poważnie bo pierwsza ciaza to różnie bywa itd... więc pierwsze co to badania i dobry lekarz
    Trzymam za Was mocno kciuki!

Dzięki…akurat jutro idę na pobranie krwi wiec oprócz bety zrobię prog i tsh. Wszelkie rady mile widziane ❤️

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny i aż serducho się raduje !
    Mnie dziś męczyła biegunka , mam jakiś wewnętrzny strach przed poronieniem 😩 właśnie wróciłam z pracy i zjadłam całe opakowanie „coolek” i odpycham ciastkami , taką miałam ochotę na coś słodkiego że myślałam że oszaleję 😄

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Czytam Was dziewczyny i aż serducho się raduje !
    Mnie dziś męczyła biegunka , mam jakiś wewnętrzny strach przed poronieniem 😩 właśnie wróciłam z pracy i zjadłam całe opakowanie „coolek” i odpycham ciastkami , taką miałam ochotę na coś słodkiego że myślałam że oszaleję 😄
    Hahaha, ja właśnie leżę i trawie dwa schabowe, które chwilę temu zajadłam 😂😂 co do problemów z wypróżnianiem to też niestety męczą mnie biegunki. Chociaż i tak wolę tą formę od zaparć 🙈 Co to jest coolka ?😅🤓

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ