X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Nietypowa30, dzięki za tip! Następnym razem będę próbować dzwonić, ale teraz chciałam już to szybko ogarnąć. Kurde bez kitu będę sprawdzać od razu jak wyjdę z gabinetu co i jak :/

Ja już po wizycie, wszystko spoko, 915 g żywej wagi. Trochę nadrobił 🤭 muszę zrobić echo serca płodu bo moja gin się przyczepiła do zastawki ale jestem dobrej myśli 😁

PS pytałam się o to rsv ale mówiła, że nie poleca. Tylko za wiele konkretów nie podała więc wydaje mi się, że może nie miała aż takiej wiedzy na ten temat bo zwykle bardzo dużo gada i tłumaczy, więc gdyby któraś z Was była zainteresowana tym szczepieniem i się pytała swojego lekarza to dajcie proszę znać 😁
    To tak jak myślałam, że ciężko o gina który będzie wiedział co i jak odnośnie rsv, myślę że najlepszy byłby immunolog pediatra, a co do gina, to pewnie powie, że nie bo nie, albo tak jeśli panią stać wydać 1000 zł. Ja pytałam o szczepienia na czacie w luxmed położnej , to o krztuścu to się rozpisała, jak o rsv zapytałam czy można się od razu krztusciem zaszczepić to powiedziała że musi być odstęp, jak zapytałam ile czasu powinien wynieść odstęp to mi odpisała, że kwalifikujący decyduje. Powiedziała mi jeszcze, że nie każda placówka luxmed ma szczepionkę na rsv i że trzeba wcześniej pytać.

Super, że maluszek rośnie i ważne, że lekarka czujna, lepiej teraz sprawdzić echo, niż po porodzie się dowiedzieć. W każdym razie trzymam kciuki, żeby było to tylko rutynowe badanie 😘

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu. Jutro beda mnie usypiac i zmieniac pessar na szew. Badania wyszly wszystkie dobrze. Trzymajcie prosze za mnie jutro od rana kciuki!

Papapatka, Betkaa, Lolcia37, Asiasia1, Bettti03, Nietypowa30, enpe, justinas, Asieek, Mamma-mia, natala, Emzet92, MamaEryka, Sunnysunsun, Asia2000, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja nadal w szpitalu. Jutro beda mnie usypiac i zmieniac pessar na szew. Badania wyszly wszystkie dobrze. Trzymajcie prosze za mnie jutro od rana kciuki!

Właśnie o Tobie myślami, trzymam kciuki 💪❤️❤️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Trzymam bardzo mocno kciuki! ♥️🥰

Ja też jestem po wizycie - z malutka wszystko dobrze, waży około 900g i ma 30cm 😊
    Pytałam sie gin o szczepienia - na krztusiec jak najbardziej zaleca, tym bardziej że w szpitalu , w którym pracuje w majówkę były 3 osoby z krztuścem, na rsv niekoniecznie jest zwolennikiem, ale ze decyzja należy do mnie, jeśli bym się zdecydowała to odstęp od jednego do drugiego szczepienia minimum 2 tygodnie.
    A same szczepienia rekomenduję między 28-31 tc.

Diabetolog też odhaczony - krzywa wyszła super, więc udało się bez insuliny i liczę, że już tak pozostanie ☺️

Lolcia37, Asiasia1, Cerva, Emiliia, klaudia_23, justinas, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Bardzo mocno trzymam kciuki !! ❤️

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A jak już będziesz mieć szew to wypuszczą Cię do domu ?

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:

Ja też jestem po wizycie - z malutka wszystko dobrze, waży około 900g i ma 30cm 😊
    Pytałam sie gin o szczepienia - na krztusiec jak najbardziej zaleca, tym bardziej że w szpitalu , w którym pracuje w majówkę były 3 osoby z krztuścem, na rsv niekoniecznie jest zwolennikiem, ale ze decyzja należy do mnie, jeśli bym się zdecydowała to odstęp od jednego do drugiego szczepienia minimum 2 tygodnie.

Diabetolog też odhaczony - krzywa wyszła super, więc udało się bez insuliny i liczę, że już tak pozostanie ☺️

W ktotym dokładnie tygodni taka waga? Nie wiem mnie jakoś strasznie stresują te przyrosty wagi dziecka, chociaż wiem, że jest w normie ale jakoś siedzi cały czas w głowie

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A podejrzewają cokolwiek skoro wyniki w normie? Polip tak miesza? Czy dalej nic nie wiesz? :( Wszystkie kciuki zaciśnięte. Oby szew pomógł i Cię wypuścili!

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lolcia37 polozna mowila, ze po zabiegu zakladania szwu zazwyczaj trzymaja dobe, dwie jeszcze na obserwacji. I jak jest ok to wypuszczaja. Ale moze byc tak, ze nie uda sie zalozyc szwu, albo sie nie przyjmie i zleci. W takim wypadku nie wiem co dalej bedzie. Ale mysle pozytywnie, ze wszystko sie uda i bedzie juz dobrze :)

@Asiasia1 polipa juz prawdopodobnie nie ma - wchlonal sie lub to krwawienie poniedzialkowe tydzien temu to mogl byc wlasnie on - zluszczyl sie. Bakterii nie ma, skurczy nie ma, wiec przyczyna niestety nieznana :(

Asiasia1, Lolcia37 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    W ktotym dokładnie tygodni taka waga? Nie wiem mnie jakoś strasznie stresują te przyrosty wagi dziecka, chociaż wiem, że jest w normie ale jakoś siedzi cały czas w głowie

26+3, mnie trochę też, ale jak ginekolog mówi, że jest wszystko dobrze, w normach, centylach to ufam mu i nie chce nawet drążyć i porównywać, bo wiadomo każde maleństwo rozwija się inaczej, a dodatkowy stres nie jest Nam potrzebny 😘

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Lolcia37 polozna mowila, ze po zabiegu zakladania szwu zazwyczaj trzymaja dobe, dwie jeszcze na obserwacji. I jak jest ok to wypuszczaja. Ale moze byc tak, ze nie uda sie zalozyc szwu, albo sie nie przyjmie i zleci. W takim wypadku nie wiem co dalej bedzie. Ale mysle pozytywnie, ze wszystko sie uda i bedzie juz dobrze :)

@Asiasia1 polipa juz prawdopodobnie nie ma - wchlonal sie lub to krwawienie poniedzialkowe tydzien temu to mogl byc wlasnie on - zluszczyl sie. Bakterii nie ma, skurczy nie ma, wiec przyczyna niestety nieznana :(
    A ile masz teraz tej szyjki?

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    A ile masz teraz tej szyjki?

Mam pessar wiec nie moga zmierzyc. Ale ponoc pessar ja ladnie trzyma dookola wiec chyba jakos mocno sie nie skrocila

11.12 ⏸️
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    26+3, mnie trochę też, ale jak ginekolog mówi, że jest wszystko dobrze, w normach, centylach to ufam mu i nie chce nawet drążyć i porównywać, bo wiadomo każde maleństwo rozwija się inaczej, a dodatkowy stres nie jest Nam potrzebny 😘
    No to u nas 27+2 było 960 g, też nie kazał się stresować, mówił że poniżej 50 centyla, ale ze jest okej i że po prostu będzie pewnie z tych mniejszych, ale glowa robi swoje.. I każe szukać informacji, cały czas tlumacze sobie, że lekarz mówił, że jest okej, że będziemy sprawdzać co 2 tygodnie te przyrosty, ale była i anemia i cukrzyca i że się nie ma co dziwić, że może być troszkę mniejszą. Może nadrobić, albo urodzić się w przedziale 2,5 do 3,5kg. Powiedział dokładnie, który centyl ale już nie pamiętam z tych stresów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 18:09

• Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    No to u nas 27+2 było 960 g, też nie kazał się stresować, mówił że poniżej 50 centyla, ale ze jest okej i że po prostu będzie pewnie z tych mniejszych, ale glowa robi swoje.. I każe szukać informacji, cały czas tlumacze sobie, że lekarz mówił, że jest okej, że będziemy sprawdzać co 2 tygodnie te przyrosty, ale była i anemia i cukrzyca i że się nie ma co dziwić, że może być troszkę mniejszą. Może nadrobić, albo urodzić się w przedziale 2,5 do 3,5kg. Powiedział dokładnie, który centyl ale już nie pamiętam z tych stresów

Kurcze to u mnie w drugą stronę, ze stresuje się jednak, że może to za dużo jak na te tygodnie 🫣
    Ginekolog powiedział, że wagowo jest bliżej tych górnych granic, ale według innych pomiarów itd terminowo wyszło, że jest młodsza o 2 dni.

Musi być dobrze, byle były dzidziutki nasze wszystkie zdrowe i szczęśliwie przyszły na świat 😊

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Kurcze to u mnie w drugą stronę, ze stresuje się jednak, że może to za dużo jak na te tygodnie 🫣
    Ginekolog powiedział, że wagowo jest bliżej tych górnych granic, ale według innych pomiarów itd terminowo wyszło, że jest młodsza o 2 dni.

Musi być dobrze, byle były dzidziutki nasze wszystkie zdrowe i szczęśliwie przyszły na świat 😊

900g w 26+3 to nie jest na pewno za duzo, takze spokojnie :)

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:

Super, że wszystko ok. 🙂
    Ja mam w piątek wizytę to też chce dopytać o szczepienie. Muszę sobie gdzieś zapisać, żeby nie zapomnieć. 😛 Dam znać.

A pisałyście o skurczach przepowiadających. Czy przy nich zawsze spina się brzuch? Ja ogólnie nic nie odczuwałam, a dziś jak się położyłam to mnie tak kilkukrotnie kłuje w brzuchu. Pod pępkiem tak nad linią majtek. Nie jest to jakiś uciążliwy ból

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem turbo ciekawa ile mój Bobson waży. Dawno nie był wazony, więc trochę się obawiam jutrzejszej wizyty. No właśnie, jutro mam usg 3 trym... Trzymajcie kciuki za przepływy i inne parametry u mnie 🙂 odebrałam wyniki krwi, o ile crp jest już w normie, to moja ferrytyna jest tragiczna... Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty na dolnej granicy... Chyba nic nie zdzialalam dietą... No cóż, zobaczymy co jutro gin powie 🙂

Lolcia37, Ewappp lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    No to ja jestem turbo ciekawa ile mój Bobson waży. Dawno nie był wazony, więc trochę się obawiam jutrzejszej wizyty. No właśnie, jutro mam usg 3 trym... Trzymajcie kciuki za przepływy i inne parametry u mnie 🙂 odebrałam wyniki krwi, o ile crp jest już w normie, to moja ferrytyna jest tragiczna... Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty na dolnej granicy... Chyba nic nie zdzialalam dietą... No cóż, zobaczymy co jutro gin powie 🙂
    Szybko masz USG, ja mam USG 3 trym 22 maja w luxmed, nie mogę się doczekać, bo jakoś tak mi się kojarzy po pierwszej ciąży, że to już ostatnia prosta do porodu, u mojego gina mam 4 czerwca.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Szybko masz USG, ja mam USG 3 trym 22 maja w luxmed, nie mogę się doczekać, bo jakoś tak mi się kojarzy po pierwszej ciąży, że to już ostatnia prosta do porodu, u mojego gina mam 4 czerwca.
    Nie wiem czy szybko, czy nie 🤣 jutro 29+0, Młody niby od początku tydzień do przodu. W widełkach czasowych się mieszczę. W Enel med też sobie umówiłam wizytę, wtedy będę mieć 30+6.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Mam pessar wiec nie moga zmierzyc. Ale ponoc pessar ja ladnie trzyma dookola wiec chyba jakos mocno sie nie skrocila
    A z jakiego powodu go wymieniają?

age.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ