X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam sie z rana i przytylam 6kg. Szczerze mowiac myslalam, ze wiecej, zwlaszcza ze od 6 tygodni glownie leze przez te problemy z szyjka. Takze jestem pozytywnie zaskoczona 😁 a brzuch mam wrazenie, ze z tygodnia na tydzien coraz wiekszy 🙈

Cerva, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktualnie jakieś + 8 kilo 🙂 współczuję Wam zgagi, nie miałam nigdy w zyciu, nie wiem jakie to uczucie 🫣 ale ja chyba jakaś dziwna jestem, bo nawet bekać nie potrafię 🤣 3 prenatalne mam w ten poniedziałek, będzie 29+2 tc 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 11:05

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A no to wszystko jasne. A jak dzisiejsza noc? Znowu Cię męczyło czy już nie?
    Edit. Już doczytałam, że nie. 🙂

@Cerva, mój mi kazał zrobić prenatalne. Na te z luxmedu też się zapisałam, ale nie wiem czy w ogóle pójdę, bo ostatnio byłam tak dodatkowo i za wiele się nie dowiedziałam. W ogóle wiecie czy usg jakoś szkodzi dzieciom?

USG jest bezpieczne. 🙂 Hm, ja byłam dodatkowo w LuxMedzie ze skierowania USG ciąży 18-22 tydzień i normalnie zrobiła bardzo dokładnie badanie, dostałam opis i zdjęcia. Mam jeszcze skierowanie na "prowadzenie ciąży" i na tych wizytach to nie wiem czy w ogóle robią USG... Chyba nie każdy, więc na te wizyty nie chodzę. 😛 No i w moim Luxmed mam dwóch lekarzy, którzy mają bardzo dobre opinie i tylko na ich terminy poluję. ☺️

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    USG jest bezpieczne. 🙂 Hm, ja byłam dodatkowo w LuxMedzie ze skierowania USG ciąży 18-22 tydzień i normalnie zrobiła bardzo dokładnie badanie, dostałam opis i zdjęcia. Mam jeszcze skierowanie na "prowadzenie ciąży" i na tych wizytach to nie wiem czy w ogóle robią USG... Chyba nie każdy, więc na te wizyty nie chodzę. 😛 No i w moim Luxmed mam dwóch lekarzy, którzy mają bardzo dobre opinie i tylko na ich terminy poluję. ☺️
    Na tych wizytach „prowadzenie ciąży” też robią usg, ale na bardzo słabych aparatach, także nie warto. No ja właśnie ostatnio trafiłam na słabego lekarza, teraz zapisałam się do dobrego to w sumie jak to nie szkodzi dziecku to się wybiorę, a co. 😅 Tylko w sumie może podesłałabym im fakturę za zwrot za te prenatalne prywatnie, to chyba wtedy nie mogę już sobie pójść na te luxmedowe? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 12:27

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Na tych wizytach „prowadzenie ciąży” też robią usg, ale na bardzo słabych aparatach, także nie warto. No ja właśnie ostatnio trafiłam na słabego lekarza, teraz zapisałam się do dobrego to w sumie jak to nie szkodzi dziecku to się wybiorę, a co. 😅 Tylko w sumie może podesłałabym im fakturę za zwrot za te prenatalne prywatnie, to chyba wtedy nie mogę już sobie pójść na te luxmedowe? 🤔
    Kiedyś tak było, że jak luxmed nie miał terminu na prenatalne to można było wziąć fakturę z innego miejsca, więc wydaje mi się, że jak masz termin w luxmed to nie da się wziąć faktury z innego miejsca.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷

Wysłany: 18 maja 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Kiedyś tak było, że jak luxmed nie miał terminu na prenatalne to można było wziąć fakturę z innego miejsca, więc wydaje mi się, że jak masz termin w luxmed to nie da się wziąć faktury z innego miejsca.
    Termin mam, ale mogę go odwołać i nie iść. 😀 Bardziej ufam prywatnym gabinetom jednak. Spróbuję z tym zwrotem, może się uda.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    To zależy chyba od pakietu jaki masz z firmy. Ja mam w pakiecie tzw. swobodę leczenia, czyli jak chcę gdzieś iść prywatnie biorę fv i ubiegam się o zwrot do ustalonej kwoty kwartalnie. Jeśli nie masz czegoś takiego to chyba jest tak jak pisze Lolcia37, można się ubiegać o zwrot jeżeli nie masz możliwości, by dostać się do lekarza z LuxMedu albo placówka nie wykonuje konkretnych badań. Ja bym spróbowała. Najwyżej odrzucą Ci wniosek a może się uda 😁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Termin mam, ale mogę go odwołać i nie iść. 😀 Bardziej ufam prywatnym gabinetom jednak. Spróbuję z tym zwrotem, może się uda.
    Ja miałam luxmed i w zeszłym roku było tak, że aby skorzystać z tego zwrotu kasy za wizytę prywatną, to trzeba było zadzwonić na infolinię, powiedzieć, że nie ma miejsc na daną wizytę, a masz skierowanie i potrzebujesz jej, wówczas oni to weryfikowali na linii i jak rzeczywiście tych miejsc nie było, a nie była to kwestia tego, że się zgłosiłas na ostatnią chwilę, to wystawiali takie coś jak oświadczenie, że pokryją koszty. Wysyłali to na maila i później trzeba było fakturę imienna też na maila wysłać im. Po 2 tyg miałam zwrot.

age.png

Wysłany: 18 maja 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    To zależy chyba od pakietu jaki masz z firmy. Ja mam w pakiecie tzw. swobodę leczenia, czyli jak chcę gdzieś iść prywatnie biorę fv i ubiegam się o zwrot do ustalonej kwoty kwartalnie. Jeśli nie masz czegoś takiego to chyba jest tak jak pisze Lolcia37, można się ubiegać o zwrot jeżeli nie masz możliwości, by dostać się do lekarza z LuxMedu albo placówka nie wykonuje konkretnych badań. Ja bym spróbowała. Najwyżej odrzucą Ci wniosek a może się uda 😁
    Mam swobodę leczenia. 🙂

🍒 fertistim, cynk

Wysłany: 18 maja 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ja miałam luxmed i w zeszłym roku było tak, że aby skorzystać z tego zwrotu kasy za wizytę prywatną, to trzeba było zadzwonić na infolinię, powiedzieć, że nie ma miejsc na daną wizytę, a masz skierowanie i potrzebujesz jej, wówczas oni to weryfikowali na linii i jak rzeczywiście tych miejsc nie było, a nie była to kwestia tego, że się zgłosiłas na ostatnią chwilę, to wystawiali takie coś jak oświadczenie, że pokryją koszty. Wysyłali to na maila i później trzeba było fakturę imienna też na maila wysłać im. Po 2 tyg miałam zwrot.
    A miałaś swobodę leczenia?

🍒 fertistim, cynk
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A no to wszystko jasne. A jak dzisiejsza noc? Znowu Cię męczyło czy już nie?
    Edit. Już doczytałam, że nie. 🙂

@Cerva, mój mi kazał zrobić prenatalne. Na te z luxmedu też się zapisałam, ale nie wiem czy w ogóle pójdę, bo ostatnio byłam tak dodatkowo i za wiele się nie dowiedziałam. W ogóle wiecie czy usg jakoś szkodzi dzieciom?

Wiesz co chyba na tym etapie zarodka wiem że nie powinno się zbyt wiele razy robić tych dopochwowych ale ogólnie USG chyba nie bo ja np mam teraz wizyty co 3 tyg więc jeśli by to szkodziło to te częste wizyty byłyby nie wskazane

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A jak np bym zrobiła prywatnie i mój lekarz też byś mi zrobił ? Miałabym dla porównania 😜 co sądzicie ?

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:

Wiesz co ja każdą wizytę comiesięczna wysyłam do refundacji do luxmedu i zawsze zwracają. Mam na fakturze usługę prowadzenia ciąży. Jeśli wykorzystasz to usg z luxmedu to po prostu jak Ci będą wypisywać fakturę to niech wpiszą "usg ciazy" albo prowadzenie ciąży i na pewno nie będą się czepiać 🙂 nawet jak mój lekarz zleca mi jakieś dodatkowe badania z krwi których nie ma w tym pakiecie ciążowym w luxmedzie to normalnie idę ze skierowaniem od niego do recepcji i bez problemu mi rejestrują. Robię tak co miesiąc dodatkowo ddimery, tsh, wczesniej progesteron. Próby wątrobowe też tak robiłam. 🙂

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mam swobodę leczenia. 🙂
    To na luzie, ja na fv mam zwykłe "usg" bez dodatkowych inf, czy to prenatalne, czy prowadzenie ciąży i jeszcze nigdy się nikt nie przyczepił ;)

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    A jak np bym zrobiła prywatnie i mój lekarz też byś mi zrobił ? Miałabym dla porównania 😜 co sądzicie ?
    Jak to ma Cię uspokoić albo chcesz podejrzeć częściej bąbelka to czemu nie ;)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie jest fantastyczna pogoda, jesteśmy po spacerze i od razu inna energia wstępuje 🌞

Lolcia37 lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Nie wiem jak u Was, ale u mnie jest fantastyczna pogoda, jesteśmy po spacerze i od razu inna energia wstępuje 🌞
    Tak pogoda rewelacja, tylko spacerować. My też korzystamy 😃

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

To u mnie cały dzień leje, ale czeka mnie prasowanie ciuszków i się zbieram i zebrać nie mogę. Jakoś już 3 tydzień leci mi całkowicie bez siły na cokolwiek a żeby coś zrobić to się zbieram kilka godzin. Dzidzia wyjątkowo aktywna też dziś i tylko mi okłada pęcherz 😂

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również piękna pogoda, od 8 byłam w pracy do 12 i od razu pojechaliśmy z mężem wybrać płytki do domu , wróciliśmy po 14 i zaczęłam sprzątać , później poszłam z psiakiem i synkiem na budowie troszkę pograć w piłkę teraz skończyłam sprzątać łazienkę i padam !! Jezu ja wiem że powinnam leżeć , ale nie mogę sobie mózgu przestawić ..

Teraz się zanosi na deszcz coś ale to już wieczór to tam pół biedy . A wy dziewczyny co robicie na L4? Ja sobie miejsca nie znajdę .. pomóżcie mi coś wymyślić 😔

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda piekna, szkoda ze nie moge skorzystac. 😅

@Evvee27 Ty z ta swoja szyjka uwazaj i naprawde sie oszczedzaj, zeby gorzej nie bylo, bo teraz przynajmniej mozesz w miare normalnie funkcjonowac, a nie musisz lezec plackiem.
    Ja aktualnie moge wstawac tylko do tolaety czy na szybko do kuchni po cos. Jest mega ciezko, bo ja czuje sie ciagle swietnie, wiec chetnie wyszlabym na spacer czy po prostu zyla normalnie. Ale wiem, ze nie moge ze wzgledu na ta szyjke. Czytam ksiazki, ogladam seriale/filmy, szperam na necie co zamowic dla Bobasa, ogladam jakies poradniki fizjoterpeutow dzieciecych, robie drzemki i jakos leci.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    No pogoda piekna, szkoda ze nie moge skorzystac. 😅

@Evvee27 Ty z ta swoja szyjka uwazaj i naprawde sie oszczedzaj, zeby gorzej nie bylo, bo teraz przynajmniej mozesz w miare normalnie funkcjonowac, a nie musisz lezec plackiem.
    Ja aktualnie moge wstawac tylko do tolaety czy na szybko do kuchni po cos. Jest mega ciezko, bo ja czuje sie ciagle swietnie, wiec chetnie wyszlabym na spacer czy po prostu zyla normalnie. Ale wiem, ze nie moge ze wzgledu na ta szyjke. Czytam ksiazki, ogladam seriale/filmy, szperam na necie co zamowic dla Bobasa, ogladam jakies poradniki fizjoterpeutow dzieciecych, robie drzemki i jakos leci.

Ja to całkowicie rozumiem, bo tez muszę żyć oszczędnie po tym szpitalu.
    Łóżko, łazienka, drzemka. I o tyle dobrze ze czasem leżę na tarasie na leżaku w cieniu. Robota wokół czeka, warzywnik marnieje, ale nic na to nie poradzę 🤷‍♀️
    Z reszta, psychika mi siada czasem. Odliczam do 30 tyg potem do 32,34,36 a 38 tydzień mam zaznaczony na kolorowo w kalendarzu.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ