Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pieskowo wrote:Hej, ja też bym chciała dołączyć do sierpniowych mam
Ciąża po 2 latach starań, termin wyznaczony przez aplikację na 09 sierpnia
11.12 miałam USG, na którym było widać 6mm pęcherzyk ciążowy w macicy ❤️
Kolejną wizytę mam na 21 grudniababy33, Pieskowo lubią tę wiadomość
-
baby33 wrote:Wg usg dziś 7+2, wg ostatniej miesiączki 8+0. Chyba jestem tu jedną z tych z najwcześniejszym terminem w sierpniu 😅
Zauważyłaś pogorszenie objawów w ostatnich dniach ? Ja narazie bez wymiotów, ale strasznie się ich boję ;( i ogólnie boję się takiego nagłego pogorszenia samopoczucia:( -
tez 01.08 z usg 😄 ale lekarz na karcie ciąży jescze nie wpisał terminu, bo powiedział ze może dzidzia jeszcze urośnie i za 2 tyg będzie trochę starsza, przez to ze z OM wychodzi 8tc. Wiec tak oficjalnie termin wpisze 29.12.
Powiem Ci ze ostatnie kilka dni czuje w brzuchu takie uczucie jakbym miała kaca… nie wiem czy jestem głodna, czy najedzona, czy po prostu mnie boli brzuch czy zaraz zwymiotuje.
I tez się boje ze nagle się zacznie, a w pracy jeszcze nie mogę iść na zwolnienie gdyby co. Oby jeszcze trochę ta ciąża była dla nas łagodna 😏18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:tez 01.08 z usg 😄 ale lekarz na karcie ciąży jescze nie wpisał terminu, bo powiedział ze może dzidzia jeszcze urośnie i za 2 tyg będzie trochę starsza, przez to ze z OM wychodzi 8tc. Wiec tak oficjalnie termin wpisze 29.12.
Powiem Ci ze ostatnie kilka dni czuje w brzuchu takie uczucie jakbym miała kaca… nie wiem czy jestem głodna, czy najedzona, czy po prostu mnie boli brzuch czy zaraz zwymiotuje.
I tez się boje ze nagle się zacznie, a w pracy jeszcze nie mogę iść na zwolnienie gdyby co. Oby jeszcze trochę ta ciąża była dla nas łagodna 😏Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dzisiaj u mnie pojawił się śluz podbarwiony krwią. Mam bardzo dużo stresu ostatnio, też wczoraj trochę dźwigałam. Szłybyście od razu jutro do ginekologa? Wizytę mam zaplanowaną na czwartek. -
Małgosiagosia wrote:Dzisiaj u mnie pojawił się śluz podbarwiony krwią. Mam bardzo dużo stresu ostatnio, też wczoraj trochę dźwigałam. Szłybyście od razu jutro do ginekologa? Wizytę mam zaplanowaną na czwartek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 17:03
-
W sumie nawet ciężko ocenić. Będę się jeszcze przypatrywać.
-
Małgosiagosia wrote:Dzisiaj u mnie pojawił się śluz podbarwiony krwią. Mam bardzo dużo stresu ostatnio, też wczoraj trochę dźwigałam. Szłybyście od razu jutro do ginekologa? Wizytę mam zaplanowaną na czwartek.
Ja w ciąży z dziewczynami też miałam taki śluz, nic złego się nie działo. To było w 8tc i chyba w 13tc, juz po prenatalnych. Mój lekarz nie znalazł przyczyny. Pamiętam, że to nie był jeden dzień plamień, a dwa lub trzy. Zazwyczaj po siusiu, po nocy I podczas wysiłku np. Chodzenia. Więcej leżałam No i nie współżyłam. Czwartek blisko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 17:25
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Jak cię coś niepokoi to od razu na sor. Lepiej pojechać za dużo razy niż za mało -
Dzięki dziewczyny. Na razie chyba ustąpiło. Jak wróci to się wybiorę jutro do ginekologa.
-
Małgosiagosia wrote:Dzięki dziewczyny. Na razie chyba ustąpiło. Jak wróci to się wybiorę jutro do ginekologa.
Ja miałam tydzien temu plamienie i od razu pojechałam do szpitala, może trochę niepotrzebnie, ale potem mój lekarz mówił że bardzo dobrze zrobiłam i żeby w takich sytuacjach od razu jechać do niego lub na sor jeśli to weekend albo wieczor
Lepiej niepotrzebnie spanikować niż za późno zaregowac. Mam nadzieje ze to nic groźnego ale lepiej to skonsultuj jak najszybciej z lekarzemKinia197, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
-
Gdzieś czytałam, że na początku ciąży zwiększa się ukrwienie szyjki macicy przez co może dochodzic do niewielkich krwawień na skutek pęknięcia delikatnych naczyń krwionośnych. Obserwuj, ale nie denerwuj się na zapas. ♥️ W czwartek wspomnij o tym na wizycie po prostu. 😘 Trzymam kciuki, żeby to się już nie powtórzyło.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Ja miałam plamienia brudzenia na USG nic nie wyszło ponoć było to od duphastonu i zdarzało się co jakiś czas poprostu wszystko tam jest bardziej ukrwione i tak jakby globulki mi to podrażniały01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Cerva wrote:Jak tam dziś? Wszystko ok?
Cerva, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Tak, dzisiaj ustało, więc chyba niepotrzebnie panikowałam. Ta ciąża wykończy mnie nerwowo. 😅
Cieszę się, że wróciło do normy. 😊 Oby jak najmniej stresów.
Dziewczyny, jeśli męczą Was mdłości to od kiedy się mniej więcej zaczęły?
Ja na razie bez, mam nadzieję, że może mnie ominą, albo chociaż nie przyjdą na święta 🤪
Zauważyłam też, że u mnie objawy są uzależnione od pory dnia. Rano mocno bolą piersi, wieczorem ból ustępuje. A z kolei brzuch rano płaski, a wieczorem wielki 😅 i ciągnie trochę.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024