Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprota9418 wrote:No my właśnie mamy dostać od mojej przyjaciółki, pytała właśnie czy chcemy czy może wolimy coś innego.
Sama też bym nie kupiła
Ja jeśli ktoś by mnie zapytał o prezent jaki chcę to bym powiedziała że chce poduszkę karmiuszkę 🙂 albo zabawki kontrastowe bo zabawek na razie żadnych nie kupowałam, ale wiem że rodzina męża to raczej się nie zapyta tylko przywiozą nam stertę niepotrzebnych gratów. Siostra mi kupiła termoforek z pestek wiśni który jednocześnie jest zabawką kontrastową i to uważam super prezent jeszcze na liście potencjalnych prezentów mam śpiworek z nogawkami dla większej dzidzi, może akurat się czymś zainspirujeszPaprota9418 lubi tę wiadomość
-
@Asiasia, to tylko wyjście do końca weekendu, poniżej musi wracać pracować, wziąć ze sobą dzieci, więc też wesoło będzie miał, ale ma jeszcze do mnie wpaść w ndz przed wyjazdem i przywieźć co będę potrzebowała, więc na parę dni mi wystarczy. Awaryjnie byłych sąsiadów poproszę o podrzucenie czegoś do dyżurki
Tutaj czuje się bardziej "w domu", poza znajomością miejsca od lat, mam tu wszystkich moich specjalistów, a sam szpital to jest niebo a ziemia a tamten... Mam poczucie, że mają sprzęt i personel odpowiedni do tego, żeby się nami zająć. Tam się bałam. 😬🙈
Szkoda, że w Polsce jest nadal tak mało takich placówek.
Dalej mi się ciagnie te plamienie brązowe, a raczej gluty brązowe, ale to nie jest czop jak dla mnie. Za mało tego.
Nasza ostatnia doba: https://ibb.co/vhn715Z
Muszę pochwalić też szpital za śniadania i kolacje. Koalicja to jak dla kilku osób, w życiu tyle nie zjem. https://ibb.co/gj6M3CV
Obiadu z dziś to lepiej nie pokazywać. 😏Małgosiagosia, justinas, Betkaa, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:
@Małgosiagosia, nie jestem pewna czy wiem co masz na myśli. Chodzi Ci zamiast takiej nieprzemakalnej nakładki na materac? 🤔 Ja używałam nakładek, na swój materac też taką mam bo nigdy nie wiadomo czy się jakaś kawa nie wyleje czy coś 😁 -
Ewappp wrote:Ja jeśli ktoś by mnie zapytał o prezent jaki chcę to bym powiedziała że chce poduszkę karmiuszkę 🙂 albo zabawki kontrastowe bo zabawek na razie żadnych nie kupowałam, ale wiem że rodzina męża to raczej się nie zapyta tylko przywiozą nam stertę niepotrzebnych gratów. Siostra mi kupiła termoforek z pestek wiśni który jednocześnie jest zabawką kontrastową i to uważam super prezent jeszcze na liście potencjalnych prezentów mam śpiworek z nogawkami dla większej dzidzi, może akurat się czymś zainspirujesz
Dziękuję większość z tych rzeczy już mam (dostałam od brata albo koleżanek po ich dzieciach)
Przyjaciółka kazała wybrać sobie coś za ok 500 zł a ja nie mam totalnie pomysłu.
Koszy Mojżesza czy dostawek nie chcemy, monitor oddechu mamy, laktator mamy, krzesełko do karmienia mamy narazie takie z ikei ale ono jest super z tego co wiem. Myślałam jeszcze nad takim co „rośnie razem z dzieckiem” ale to nie prezent na teraz..
Mamy bujaczki w nadmiarze… -
Paprota9418 wrote:Dziękuję większość z tych rzeczy już mam (dostałam od brata albo koleżanek po ich dzieciach)
Przyjaciółka kazała wybrać sobie coś za ok 500 zł a ja nie mam totalnie pomysłu.
Koszy Mojżesza czy dostawek nie chcemy, monitor oddechu mamy, laktator mamy, krzesełko do karmienia mamy narazie takie z ikei ale ono jest super z tego co wiem. Myślałam jeszcze nad takim co „rośnie razem z dzieckiem” ale to nie prezent na teraz..
Mamy bujaczki w nadmiarze…Mamma-mia, Paprota9418 lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Paprota9418 wrote:Dziękuję większość z tych rzeczy już mam (dostałam od brata albo koleżanek po ich dzieciach)
Mamy bujaczki w nadmiarze…
To jeszcze mi przychodzi do głowy z mega praktycznych rzeczy niania elektroniczna albo nebulizator a z bardziej dziecięcych mata wodna 😅Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Nawet nie straszcie tymi pełniami 😅
Szybko się nakręcam takimi rzeczami 🤣
Jestem po wizycie u fizjo uroginekologicznego i jestem bardzo zadowolona! Trafiłam na świetną kobietę która oceniła moją postawę i napięcia, zwłaszcza pod kątem porodu naturalnego i masażu krocza. Zwróciła uwagę na oddech, zwłaszcza dolnożebrowy, bo niestety mam tendencję do zapominania o głębokim oddychaniu.
Super jest też to że zbadała mi mięśnie dna miednicy i mówiła że już teraz od 32 tc można zacząć masaż krocza, pod kątemem ochrony krocza przy porodzie.
Mega pozytywne informacje których było mnóstwo! 😁
Następna wizyta przed samym porodem z mężem, żeby wiedział jak mnie masować w porodzie 😀Emzet92, Mamma-mia, Nietypowa30, Monia•, Małgosiagosia, Asiasia1, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Sesja zdjeciowa maluszka po porodzie? Chusta? Wkładka do wózka merino lub do fotelika? Śpiworek do wózka na zimę? 🤣
Sesja super pomysł
Wkładki to na lato bo na zimę mamy i do wózka i do fotelika
Śpiworek mamy, nebulizator mamy, nianię mamy na zasadzie kamerki bo psa obserwowaliśmy jak wychodziliśmy z domu.
Ale dziękuję za wszystkie pomysły )
Gdyby wpadł wam jakiś pomysł to piszcie proszę ! -
@Kinia197, ogromne wyrazy współczucia 😔 u mnie w rodzinie nie zauważyłam takiej zależności, niestety u mnie "setami" odchodzą, co parę msc/co roku ktoś i potem jest jakiś czas spokojnie, no ale najstarsze pokolenie już nie żyje od ponad 10 lat. Tulę mocno, ciężki czas przed Tobą jak byliście związani
@Paprota9418, mata edukacyjna taka z pałąkami, karuzela do łóżeczka, lub wózka, fajne są takie maskotki z metoo pamiątkowe gdzie personalizują (imię, waga, wzrost i data urodzenia), królik Alilo, album pamiątkowy na zdjęcia i ważne momenty z 1 roku życia dziecka, albo jak napisała Emzet92 bon na sesję zdjęciową ☺️ hmmmm a łóżeczko turystyczne? Gdybyście gdzieś z bobasem chcieli pojechać albo zostawić dziadkom na noc? a jak już totalnie nic nie potrzebujecie to może poproś o bon do jakiegoś sklepu dziecięcego? Często ważny jest przez rok i będziecie mogli kupić fajne zabawki, kitchen helper czy cokolwiek innego by teraz nie leżało i się nie kurzyło 😁 przy 2gim to jest dopiero rzeź 😅 siostra się pytała ale serio po starszym synku mamy wszystko xd więc poprosiłam o taki album pamiątkowy od fizjomommy, małemu uzupełniłam i będzie miał fajną pamiątkę ☺️
@Małgosiagosia, w gondoli nie używałam niczego takiego, a w łóżeczku miałam nakładkę, mają taśmy na rogach i się nie zsuwają, nie wiem jak taka zwykła mata by się zachowała gdyby bobas kopał nóżkami itp nawet gdyby była pod prześcieradłem, plus te nakładki można prać, myślałam też o tym, że takie maty do przewijania nie przepuszczałyby powietrza, ale w sumie takie zwykłe nakładki chyba też nie do końca 🤔 zawsze możesz przetestować 😁 ale pomysł spoko!
@Suprive, jak się czujesz? Jak maluszek?
@klaudia_23, jak Oski?Paprota9418, Kinia197 lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Kinia197 wrote:Niestety szykuje mi się pogrzeb dziadka 😢 Pół dzieciństwa spędziłam u dziadków i jakoś tak mi dziwnie. Zawsze przed narodzeniem jakiegoś dziecka w rodzinie ktoś u mnie umiera, a jakie wy macie doświadczenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 07:31
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Suprive wrote:Mała apgar 6/7/9 na cepap, wyszła infekcja są antybiotyki. Ale nic się nocą nie działo, potrzeba dużo czasu. Waga 2210g, 48 cm. Po urodzeniu niska glukoza no i też w morfologi podniesione wskaźniki zapalne i coś z białymi krwinkami.
-
Kinia197 wrote:Niestety szykuje mi się pogrzeb dziadka 😢 Pół dzieciństwa spędziłam u dziadków i jakoś tak mi dziwnie. Zawsze przed narodzeniem jakiegoś dziecka w rodzinie ktoś u mnie umiera, a jakie wy macie doświadczenia?
Współczuję bardzo 😔 moja babcia ma teorię że w rodzinie musi zwolnić się miejsce na nowego członka rodziny... U nas często jest korelacja że ktoś odejdzie to za chwilę pojawia się ciąża, ale nie wiem czy to nie kwestia przypadku po prostu, wiadomo zawsze można dorobić teorie, tak jak z horoskopem.Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Sesja zdjeciowa maluszka po porodzie? Chusta? Wkładka do wózka merino lub do fotelika? Śpiworek do wózka na zimę? 🤣
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
-
Suprive wrote:Mała apgar 6/7/9 na cepap, wyszła infekcja są antybiotyki. Ale nic się nocą nie działo, potrzeba dużo czasu. Waga 2210g, 48 cm. Po urodzeniu niska glukoza no i też w morfologi podniesione wskaźniki zapalne i coś z białymi krwinkami.
-
Ewappp wrote:Współczuję bardzo 😔 moja babcia ma teorię że w rodzinie musi zwolnić się miejsce na nowego członka rodziny... U nas często jest korelacja że ktoś odejdzie to za chwilę pojawia się ciąża, ale nie wiem czy to nie kwestia przypadku po prostu, wiadomo zawsze można dorobić teorie, tak jak z horoskopem.
-
Spora dziewczynka, waga na jej korzyść 💪🏼 a jak poród? Jak się czujesz? Rozwiązywali przez cięcie czy rodziłaś naturalnie?