Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Ja się nastawiam, że po porodzie posiedzę jeszcze minimum z tydzień w szpitalu. Nie zdążyło mi się wyjść z dzieckiem szybciej niż po 7 dniach właśnie, dlatego od razu pakowałam trochę więcej rzeczy. Nieraz jednak lepiej zostać dłużej niż się martwić po wypisie, albo za 3 dni wrócić, tym bardziej, że nie wszystkie szpitale chcą przyjąć z powrotem noworodka, a w typowo dziecięcych jednak zazwyczaj panują gorsze warunki i mnóstwo zarazków na oddziale.
Niestety po tym pobycie to będę musiała uzupełnić kosmetyczke i odszukać te koszule, które mój mąż gdzieś posiał 🙈
Witam się w takim klimacie poki co 😆
https://ibb.co/9shVzqV
Miałyśmy ktg. Dzisiaj skurczy więcej niż wczoraj, ale zle nie są. Natomiast zauważyłam, że już nie mam zwykłych napięć brzucha. Takich wiecie, całkiem bezbolesnych,odczuwalnych jak samo napięcie. Mam po prostu skurcze, które raz bardziej raz mniej bolą.
Jednak nadal bym chciała urodzić dopiero na początku sierpnia 😄
@Betka, ojej to długo te no spe bierzesz. Ona coś Ci w ogóle daje jeszcze? U nas raczej mówią, że skurcze spokojnie mogą być na takim etapie ciąży, ale obserwują częstotliwość. Jak się robi ich dużo, albo są silniejsze , to wtedy dostaje rozkurczowy.
Co do jedzenia w lodówce, to chyba w każdym szpitalu musi być podpisane, tak przynajmniej wydaje mi się z doświadczeń dotychczasowych i zazwyczaj na lodówce wisi instrukcja jak podpisać 😆 Tutaj akurat ktoś fajnie pomyślał i położył plaster wlokninowy taki na metry w rolce plus długopis, więc wystarczy sobie podpisać. -
Evvee27 wrote:Dziewczyny siedzę do poniedziałku/ wtorku 😫😫😫😫😫 przez mój białkomocz ..
Bardzo mi przykro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 09:54
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Ale to wynika z czego? Jakieś badania na poniedziałek planują? Wiesz już z czego Twój białkomocz może wynikać?
Bardzo mi przykro... -
U mnie też białko w moczu od początku ciąży, ale generalnie trzyma się pomiędzy 0,38-0,45 g/L i z tego, co mówi gin i urolog to tyle może być w ciąży, kreatynina w normie, egfr też. Albuminy i wapń z krwi za niski mam.
Ile u Ciebie wychodzi w ogólnym? -
Mamma-mia wrote:U mnie też białko w moczu od początku ciąży, ale generalnie trzyma się pomiędzy 0,38-0,45 g/L i z tego, co mówi gin i urolog to tyle może być w ciąży, kreatynina w normie, egfr też. Albuminy i wapń z krwi za niski mam.
Ile u Ciebie wychodzi w ogólnym? -
Evvee27 wrote:U mnie ostatnio było 1500 z tym że nie mam wyniku przed oczami i nie wiem jakie jednostki tam miałam, ogólnie u mnie wszystko jest ok , tylko właśnie białko 1500 leukocyty 96 liczne bakterie i fosforany , dziś po południu pewnie będę miała wyniki badań dzisiejszego moczu i wczorajszego, plus ten dobowy i zobaczymy . Póki co ordynatorka mówiła że muszę czekać na nefrologa
A co z cukrem ? Krzywa cukrowa jak? -
Evvee27 wrote:U mnie ostatnio było 1500 z tym że nie mam wyniku przed oczami i nie wiem jakie jednostki tam miałam, ogólnie u mnie wszystko jest ok , tylko właśnie białko 1500 leukocyty 96 liczne bakterie i fosforany , dziś po południu pewnie będę miała wyniki badań dzisiejszego moczu i wczorajszego, plus ten dobowy i zobaczymy . Póki co ordynatorka mówiła że muszę czekać na nefrologa
A posiew jak,co to za bakterie? -
Mamma-mia wrote:U mnie też białko w moczu od początku ciąży, ale generalnie trzyma się pomiędzy 0,38-0,45 g/L i z tego, co mówi gin i urolog to tyle może być w ciąży, kreatynina w normie, egfr też. Albuminy i wapń z krwi za niski mam.
Ile u Ciebie wychodzi w ogólnym?
A czy wapń masz może podawany lub zażywasz? Mam trochę za niski, a mówiła mi ostatnio diabetolog, że to też może powodować skurcze. Zapomniałam o to ostatnio gin zapytać. -
Mamma-mia wrote:Ale to nie w ogólnym na pewno, tylko w wydalaniach. A w ogólnym,które sama robiłaś nic a nic nie miałaś?
A posiew jak,co to za bakterie?
Posiewy z pochwy i moczu wychodzą jałowe , ujemne .. -
MumAgain wrote:No wszystko dla ludzi. Ale takie oglądanie od samego rana i do późnej nocy , to przesada.
Ja mam nadzieję, że po cc będę sama 🫣
U mnie w szpitalu na tych salach poporodowych nie było ostatnio telewizorów, mam nadzieję, że się nic nie zmieniło ... -
Ogólnie trochę ordynatorka mnie troszkę zaskoczyła , bo czytałam że białkomocz w ciąży to przeciwwskazanie do porodu SN , a ona zaczęła mnie pytać o to moje zaświadczenie od ortopedy do cc , wytłumaczyłam jej co i jak a ona do mnie z tekstem „to proszę trzymać to zaświadczenie, jakby coś się wydarzyło podczas CC to wina spadnie na ortopede”
Tak mnie tym wbiła w ziemię że brakło mi języka w gębie i nie wiem jak ja to mam odbierać .. muszę spisać sobie pytania na kartce do niej -
MumAgain wrote:Mam pytanie. Czy przyjmuje , któraś z was żelazo?
Był obchod. Hgb spadła do 8. Doktor mówił, że na jutro ponownie morfologia i jak będzie 7,9 to trzeba będzie zrobić przetoczenie krwi. Dobrze, że mój gin zlecił badania ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 11:15