Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunkierka wrote:Dziewczyny gratuluję tym co już rozpakowane 💓 Ja wpadam do Was z doskoku... I przychodzę z problemem. Cc planowane w sumie zaraz, a mi dzisiaj wyskoczyła opryszczka pod ustami 🤦 smaruję już maścią, ale stresuję mnie, że w ciągu 2 dni to mi nie zejdzie 😳 Jak ochronić dziecko, aby się nie zaraziło 😑 oprócz higieny? 😳 Jak na złość... Jakbym mało miała stresów z pobytem w szpitalu i samym CC😔
Koniecznie napisałabym do ginekologa. Wg mnie powinnaś wziąć lek doustny i powinni Ci przesunąć operacje o kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 05:12
-
Cerva wrote:Tak, to pewnie to. Wtedy brzuch się robi taki na maksa twardy, nawet często czuję pod piersiami taki ucisk(tak jakby się podnosił), a to po prostu dno macicy twardnieje i zaczynam je czuć.
🌿Betkaa będą chcieli indukować?
🌿 Mamma-Mia ja pamiętam tylko, że na szkole rodzenia mówili, żeby uważać jeśli krwawienia nie ma jakiś czas albo jest mało i potem znów nagle fala. Czy to jest cały czas krew? Chyba po dwóch tygodniach powinna już zmieniać kolor ta wydzielina. 🤔 -
Mamma-mia wrote:Moim zdaniem anestezjolog odmówi wykonania znieczulenia, a więc operacja nie będzie mogła się odbyć. Zdarzyło mi się miec opryszczkę przy nagłym zabiegu i anestezjolog się przyczepił, chirurg musiał podpisywać jakiś dokument, że jest to zabieg ratujący moje życie, jest świadomy konsekwencji wynikających z przeprowadzania go przy aktywnej opryszczce i korzyści wynikające z zabiegu są większe.
Koniecznie napisałabym do ginekologa. Wg mnie powinnaś wziąć lek doustny i powinni Ci przesunąć operacje o kilka dni.
Ale co ma znieczulenie w kręgosłup i planowane CC z opryszczką na ustach 😳😲 Gdyby to było na narządach płciowych, ale na ustach 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 07:42
-
Bunkierka wrote:Ale co ma znieczulenie w kręgosłup i planowane CC z opryszczką na ustach 😳😲 Gdyby to było na narządach płciowych, ale na ustach 😳
Betkaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, od kwietnia jestem mamą i zostało mi parę nowych rzeczy przydatnych w połogu, może któraś będzie zainteresowana?
- wkładki laktacyjne, zostało ponad 100 sztuk, chyba 120 - 15 zł
- pianka Ginexid - nowa - 25 zł
- spray przeciwbólowy Lansinoh - nowy - 45 zł
- Tantum Rosa - całe opakowanie - 20 zł
- kompresy MultiMam - zostało 6 sztuk - 20 zł
- lanolina Ziaja + dwie próbki lanoliny Lansinoh - nowe - 10 zł
Całość odstąpię za 120 zł plus wysyłka paczkomatem
https://zapodaj.net/plik-vEMZ4ZF8ijWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:27
👩🏻28
👨🏻34
IVF
brak plemników po chemioterapii -> zamrożone nasienie sprzed choroby
stymulacja długim protokołem
punkcja jajników -> 17 komórek -> 12 zapłodnionych -> 4 zarodki ❄️4.1.1, ❄️3.2.2, ❄️3.2.2. ❄️3.2.3
05.08.23 - transfer zarodka ❄️4.1.1 - cykl sztuczny
12.08.23 - pozytywna beta 🍀
6+0 CRL 0,35 cm - zarodek z serduszkiem ❤️, 9+3 CRL 2,62 cm, 10+1 CRL 3,59 cm, 11+6 CRL 6,13 cm badanie prenatalne I trymestru - niskie ryzyka ❤️, 13+2 CRL 7,80 cm , 15+0 CRL 9,18 cm, 17+2 211 g, 19+2 318 g, 21+4 497 g, 22+0 usunięcie pęcherzyka żółciowego, 23+2 640 g, 23+3 607 g połówkowe - wszystko ok ❤️, 23+5 680 g, 25+1 802 g, 29+2 1395 g USG III trymestru - wszystko ok ❤️, 32+0 1936 g, 35+0 2718g
40+0 chłopczyk A. ❤️ 23.04.24 ❤️ 17:34 ❤️ 3780 g ❤️ 58 cm ❤️
-
Bunkierka wrote:Dziewczyny gratuluję tym co już rozpakowane 💓 Ja wpadam do Was z doskoku... I przychodzę z problemem. Cc planowane w sumie zaraz, a mi dzisiaj wyskoczyła opryszczka pod ustami 🤦 smaruję już maścią, ale stresuję mnie, że w ciągu 2 dni to mi nie zejdzie 😳 Jak ochronić dziecko, aby się nie zaraziło 😑 oprócz higieny? 😳 Jak na złość... Jakbym mało miała stresów z pobytem w szpitalu i samym CC😔
U nas opryszczka dyskwalifikuje z zabiegu operacyjnego ale ze względu na to że to głowa i szyja więc blisko i można przenieś.
chodziło o odopryszczkowe zapalenie mózgu. Ja np jak miałam opryszczkę to nie mogłam asystować do zabiegów operacyjnych.
Napisz do ginekologa on jest najbardziej decyzyjną osobą w tym momencie.
A nawet jeżeli miałabyś CC z opryszczka kup plastry i zaklejaj, nie całuj dziecka, myj ciągle ręce, nie dotykaj twarzy. Bardzo łatwo się przenosi i roznosi więc trzeba BARDZO uważać. -
Po baloniku 5 cm rozwarcia, ale ani skurczybyka 😆 czekam na wolną salę, bo jest full i oksy… dobrze, że się wyspałam jak na szpitalne warunki. Prosimy o kciuki ❤️
Asiasia1, Cerva, Małgosiagosia, Lolcia37, Jagoda2023, justinas, Nietypowa30, klaudia_23, enpe, Paprota9418, Sunnysunsun, Kinia197, Bunkierka, Betkaa, Mamma-mia, Asieek, Bettti03, Ewappp, Emzet92 lubią tę wiadomość
-
@Mamma-mia, co za sajgon 😵💫 współczuję mega, jak już zostało ustalone nie ma nic gorszego niż chore chłopy obojętnie w jakim wieku 😂 a maluch pewnie musi odreagować ostatnie tygodnie, nie było Cię prawie miesiąc, wróciłaś na chwilkę do domu, po czym znowu Cię nie było i pojawiła się nowa istotka. Oby młody szybko się odnalazł w nowej sytuacji bo wierzę, że musi być Ci teraz mega ciężko. Ale jak piszesz jak staną na nogi i pójdą do placówek to się wyszaleją i bardziej zmęczą 🤞 oby dzisiejszy dzień był ciut spokojniejszy ☺️
@Emiliia, 🤞 super, że udało się choć trochę zregenerować, oby oxy zrobiła swoje, bąbel był mały i by poród szybko poszedł. Czekamy na wieści, że już tulisz malucha! ☺️
@Emzet92, jak tam Bożydar? Halo halo, nie musi być aż takim dżentelmenem by pół wątku przepuszczać 😁 mam nadzieję, że jest już po tej dobrej stronie mocy ;p
@Ewappp, jak tam maluszek? Jak się czujesz? ☺️Emiliia, Mamma-mia lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ja bym uważała z opryszczka, jeżeli jest możliwość, to żeby przesunąć zabieg.
Niestety, moja Córka zaraziła się od kogoś opryszczka jak miała rok i 9 miesięcy. Skonczylo się na opryszczkowym zapaleniu jamy ustnej, dziąseł migdałków i gardła. Nikomu tego nie życzę. Była odwodniona, ledwo udało nam się uniknąć szpitala. Odmawiała jedzenia. Miała tak spuchnięte dziąsła ze nie widać było jej zębów, a jak tylko wykrzywiała twarz to jej bąble w buzi pękały i leciała z ust strużka krew… dostała wtedy lek przeciwwirusowy, i jadła tylko lody. Nosiłam ja 24h/dobre do tego stopnia ze uszkodziłam sobie łąkotkę w kolanie…Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Emiliia wrote:Po baloniku 5 cm rozwarcia, ale ani skurczybyka 😆 czekam na wolną salę, bo jest full i oksy… dobrze, że się wyspałam jak na szpitalne warunki. Prosimy o kciuki ❤️
Powodzenia i kciuki za szybki i bezbolesny poród 🤞💪😘Emiliia lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Papapatka wrote:Ja bym uważała z opryszczka, jeżeli jest możliwość, to żeby przesunąć zabieg.
Niestety, moja Córka zaraziła się od kogoś opryszczka jak miała rok i 9 miesięcy. Skonczylo się na opryszczkowym zapaleniu jamy ustnej, dziąseł migdałków i gardła. Nikomu tego nie życzę. Była odwodniona, ledwo udało nam się uniknąć szpitala. Odmawiała jedzenia. Miała tak spuchnięte dziąsła ze nie widać było jej zębów, a jak tylko wykrzywiała twarz to jej bąble w buzi pękały i leciała z ust strużka krew… dostała wtedy lek przeciwwirusowy, i jadła tylko lody. Nosiłam ja 24h/dobre do tego stopnia ze uszkodziłam sobie łąkotkę w kolanie…
O rety. Straszne. Nie zdawałam sobie sprawy , że coś tak paskudnego może się z tego rozwinąć. -
@Cerva, nic się u mnie nie rozkręciło, dzwoniła do mnie położna i mówiła żeby nie jechać do szpitala jeszcze tylko czekać na skurcze 🙄 wczoraj je miałam ale nie jakieś mocne i regularne więc nie jechałam, liczyłam na to że w nocy się ruszy - przespałam całą noc a teraz totalnie 0 objawów 🥲 więc chyba jeszcze poczekam na dzidzię
MumAgain lubi tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:@Cerva, nic się u mnie nie rozkręciło, dzwoniła do mnie położna i mówiła żeby nie jechać do szpitala jeszcze tylko czekać na skurcze 🙄 wczoraj je miałam ale nie jakieś mocne i regularne więc nie jechałam, liczyłam na to że w nocy się ruszy - przespałam całą noc a teraz totalnie 0 objawów 🥲 więc chyba jeszcze poczekam na dzidzię
A masz teraz jeszcze jakaś wizytę zaplanowaną?
🌿Monia halo, zdecydowałaś się pójść gdzieś prywatnie podejrzeć Dzidzię? 😉31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Lolcia37 wrote:Super wynik, u mnie balonik poprzednim razem nie dał żadnego rozwarcia, mam nadzieję, że tym razem w sobotę rozkręci rozwarcie jak u Ciebie.
Powodzenia i kciuki za szybki i bezbolesny poród 🤞💪😘
@Papapatka, też nie miałam pojęcia, że mogą być takie powikłania 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 10:29
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
@Mamma-mia, kiedyś rozmawiałyśmy o dostawkach do wózkach i miałam dać znać. Zdecydowaliśmy się na taką, czy się sprawdzi to zobaczymy 😂 dopiero zamówiliśmy. Mi zależało by maluch mógł siedzieć i by miała pasy. Ale to będzie raczej opcja gdybym szła gdzieś z 2 sama. Na dłuższe spacery jak będziemy szli z mężem to będziemy brać 2 wózki, bo po dzieciach brata dostaniemy parasolkę. Może coś się sprawdzi 😂
https://allegro.pl/oferta/dostawka-do-wozka-z-siedziskiem-oparciem-i-raczka-uniwersalna-20kg-freeon-15165711523Mamma-mia lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:A ja mam nadzieję, że w ogóle nie będzie Ci potrzebny i ruszy samo 😁 wystarczy, że za 1 razem się namęczyłaś. Trochę sprawiedliwości, teraz powinno być jak w filmach, ledwo co dojedziesz do szpitala i już bobas będzie na świecie 😁
@Papapatka, też nie miałam pojęcia, że mogą być takie powikłania 😳04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷