Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolcia37 wrote:Super wynik, u mnie balonik poprzednim razem nie dał żadnego rozwarcia, mam nadzieję, że tym razem w sobotę rozkręci rozwarcie jak u Ciebie.
Powodzenia i kciuki za szybki i bezbolesny poród 🤞💪😘
Trzymam kciuki, żeby balonik dał efekt !!! Ja czułam rozpieranie, był nawet moment, że pojawiły się skurcze co 15 minut, po czym wypadł. Teraz jeszcze to gorsze 5 cm 🙈 i czekanie na wolną salę… Zaspa jest oblężona 😫Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:A masz teraz jeszcze jakaś wizytę zaplanowaną?
🌿Monia halo, zdecydowałaś się pójść gdzieś prywatnie podejrzeć Dzidzię? 😉
Mam na 1 sierpnia 😏 powiem wam że nie sądziłam że to może tak męczyć, te oczekiwanie. I w sumie rozczarowanie-bo wczoraj myślałam że już się naprawdę zaczyna a tu dupa 🥲18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:@Cerva, nic się u mnie nie rozkręciło, dzwoniła do mnie położna i mówiła żeby nie jechać do szpitala jeszcze tylko czekać na skurcze 🙄 wczoraj je miałam ale nie jakieś mocne i regularne więc nie jechałam, liczyłam na to że w nocy się ruszy - przespałam całą noc a teraz totalnie 0 objawów 🥲 więc chyba jeszcze poczekam na dzidzię
U mnie to samo . Kropka w kropkę. Tak dobrze jak dziś, nie czułam się już bardzo dawno. -
MumAgain wrote:U mnie to samo . Kropka w kropkę. Tak dobrze jak dziś, nie czułam się już bardzo dawno.
Może to cisza przed burzą 😂MumAgain lubi tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
klaudiaaa wrote:Pięknie, gratulacje! 💗
To jestem teraz przerażona jeszcze bardziej, w czwartek jadę na indukcję na Żelazną, słyszałam ostatnio że jest tam niesamowite obłożenie ale myślałam że może się coś unormowało 🙈
Wczoraj wszystkie porodówki były puste, a w niedziele ustawiała się kolejka więc to chyba zależy jak wiatr zawieje. 😅 Nas przenieśli koło południa wczoraj na normalną salę, mam 2 osobową i jest mega komfortowo. Sale rodzinne są w remoncie i nie można wynajmować jak coś. -
Ewappp wrote:Wczoraj wszystkie porodówki były puste, a w niedziele ustawiała się kolejka więc to chyba zależy jak wiatr zawieje. 😅 Nas przenieśli koło południa wczoraj na normalną salę, mam 2 osobową i jest mega komfortowo. Sale rodzinne są w remoncie i nie można wynajmować jak coś.
Fajnie. Najgorsze za wami. Teraz już tylko do domu.
U nas nowy budynek otworzyli rok temu , we wrześniu. Salę tylko 2 osobowe. Na każdej łazienka. Więc w porównaniu z tym co było jest luksusowo. 🤣 -
MumAgain wrote:Niech będzie u was. U was już chyba donoszona?
Ja do niedzieli muszę się kulać. A potem niech się dzieje wola nieba.
Tak, dzisiaj 40+1 więc donoszona już dawno. A do niedzieli też szybko zleci. Trzymam za nas kciukiMumAgain lubi tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
Zostawię decyzję lekarzom, mam konsultacje , zobaczę co dr powie. Dzisiaj już jest lepiej, działam i walczę, aby opryszczkę zniwelować 🤞 mam nadzieję że się uda, dzisiaj już była mniejsza. W aptece dokupie plastry, aby mimo wszystko zabezpieczyć nawet jak już będzie lepiej. Pilnuję się bardzo, aby tego nie dotykać i nie roznieść dalej. Jak pech to pech:/ a że się nie leczy zębów, czy tak jak piszesz nie możesz uczestniczyć w operacji, aby nie zarazić to rozumiem. A myślicie że córka mimo wszystko ma jakieś przeciwciała? Bo w ciąży też raz mi się zdarzyło mieć. Ale nie pierwszy raz, bo zawsze jak mi wyskakiwało to w zimie:/ a tu na wiosnę i teraz pewnie przez stres związany z CC i nową sytuacją...
-
Cerva wrote:A masz teraz jeszcze jakaś wizytę zaplanowaną?
🌿Monia halo, zdecydowałaś się pójść gdzieś prywatnie podejrzeć Dzidzię? 😉👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Ja po ktg, zapis super, skurczy brak.
Za to po nocy brzuch mi się opuścił i wypadło kawałek czopa- galaretka o jasnożółtej barwie, ale mało.
Także byle do niedzieli, tak jak MumAgain- w niedziele będzie u mnie tez ciąża donoszona 💪💪💪Lolcia37, Monia• lubią tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Ja po ktg, zapis super, skurczy brak.
Za to po nocy brzuch mi się opuścił i wypadło kawałek czopa- galaretka o jasnożółtej barwie, ale mało.
Także byle do niedzieli, tak jak MumAgain- w niedziele będzie u mnie tez ciąża donoszona 💪💪💪
No to już niedługo. Damy radę.Papapatka lubi tę wiadomość
-
@Emilia, mega! 😁 To już półmetek. 🎉
Trzymam kciuki za dalszą część ✊🏻💪🏻
Papapatka wrote:Ja bym uważała z opryszczka, jeżeli jest możliwość, to żeby przesunąć zabieg.
Niestety, moja Córka zaraziła się od kogoś opryszczka jak miała rok i 9 miesięcy. Skonczylo się na opryszczkowym zapaleniu jamy ustnej, dziąseł migdałków i gardła. Nikomu tego nie życzę. Była odwodniona, ledwo udało nam się uniknąć szpitala. Odmawiała jedzenia. Miała tak spuchnięte dziąsła ze nie widać było jej zębów, a jak tylko wykrzywiała twarz to jej bąble w buzi pękały i leciała z ust strużka krew… dostała wtedy lek przeciwwirusowy, i jadła tylko lody. Nosiłam ja 24h/dobre do tego stopnia ze uszkodziłam sobie łąkotkę w kolanie…
@Asiasia, ooo dzięki. A będziesz testować ją teraz z gondolą? Czy dopiero jak urodzisz? Pytam, bo ja dalej nic nie kupiłam, a dziś był ten dzień, kiedy by się przydało coś mieć...
Co do dzieciaków z to dziękuję średniak dziś na szczęście już zdrowy, więc poszedł do przedszkola, starszak się kuruje do wyjazdu,młody na razie bez gorączki, ale on od ndz ma jakiś tak dziwnie, że tylko 2 x dziennie. Młody na razie mniej piszczy, może dzięki temu, że średniego nie ma i nie ma się z kim pokłócić 🙈
On jest taki kochany do tej malej... Szkoda mi, że dalej ich trzeba separować. Na chwilę dzisiaj usiadłam na kanapie, to przyszedł i usiadł obok, zaczął ją po głowie glaskac i mówić, że dzidzia robi mniam. Wczoraj pokazywał na moje cycki i też mówił, że to jest dzidzi mniam 😂 heh a jeszcze w lutym jego karmiłam.Emiliia lubi tę wiadomość
-
@Mamma-mia lub inne dziewczyny, czy macie mkze jakies sposoby na bolacy brzuszek bobasa? To nie kolki tylko bol spowodowany niedojrzalym ukladem pokarmowym. Pomaga lezenie na brzuszku, wiec w dzien duzo tak lezy, jednak na noc nie mozna zostawiac dzieci na brzuszku, a gdy tylko sie polozy Oskara na pleckach to sie wygina, prezy, kweka. Probuje mu ruszac nozkami, machac bioderkami, zginac nozki do brzuszka ale niezbyt pomaga. W szpitalu mowili, ze mozna podawac espumisan wiec kupilismy i wczoraj podalam, ale mniej niz na ulotce i niezbyt podzialal. Dzis sprobuje podac mu zalecana dawke i zobaczymy czy pomoze. Ale tak sie zastanawiam czy moze jest jeszcze jakis sposob 🤔 on nie placze wcale, ale widac ze sie meczy mocno i mi sie serce kraje 😩 Polozna mowila, ze to normalne no i trzeba po prostu przetrwac11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Mamma-mia wrote:Dziewczyny, które już rodziły - jak było u Was z krwawieniem ok 2 tyg od porodu?
Ja zużyłam już 7 albo 8 opakowań tych podkładów (podpasek) poporodowych. Próbowałam wczoraj przejść na podpaski maxi, ale się nie da Jak leci to tak, że przecieka od razu, a ogólnie leci tak "falami" - trochę ciszy i nagle jakby ktoś odkręcił kurek. Brzuch mnie dzisiaj też znowu boli. Wkurzają mnie już te podkłady 🙄 -
klaudia_23 wrote:@Mamma-mia lub inne dziewczyny, czy macie mkze jakies sposoby na bolacy brzuszek bobasa? To nie kolki tylko bol spowodowany niedojrzalym ukladem pokarmowym. Pomaga lezenie na brzuszku, wiec w dzien duzo tak lezy, jednak na noc nie mozna zostawiac dzieci na brzuszku, a gdy tylko sie polozy Oskara na pleckach to sie wygina, prezy, kweka. Probuje mu ruszac nozkami, machac bioderkami, zginac nozki do brzuszka ale niezbyt pomaga. W szpitalu mowili, ze mozna podawac espumisan wiec kupilismy i wczoraj podalam, ale mniej niz na ulotce i niezbyt podzialal. Dzis sprobuje podac mu zalecana dawke i zobaczymy czy pomoze. Ale tak sie zastanawiam czy moze jest jeszcze jakis sposob 🤔 on nie placze wcale, ale widac ze sie meczy mocno i mi sie serce kraje 😩 Polozna mowila, ze to normalne no i trzeba po prostu przetrwac
klaudia_23 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
klaudia_23 wrote:@Mamma-mia lub inne dziewczyny, czy macie mkze jakies sposoby na bolacy brzuszek bobasa? To nie kolki tylko bol spowodowany niedojrzalym ukladem pokarmowym. Pomaga lezenie na brzuszku, wiec w dzien duzo tak lezy, jednak na noc nie mozna zostawiac dzieci na brzuszku, a gdy tylko sie polozy Oskara na pleckach to sie wygina, prezy, kweka. Probuje mu ruszac nozkami, machac bioderkami, zginac nozki do brzuszka ale niezbyt pomaga. W szpitalu mowili, ze mozna podawac espumisan wiec kupilismy i wczoraj podalam, ale mniej niz na ulotce i niezbyt podzialal. Dzis sprobuje podac mu zalecana dawke i zobaczymy czy pomoze. Ale tak sie zastanawiam czy moze jest jeszcze jakis sposob 🤔 on nie placze wcale, ale widac ze sie meczy mocno i mi sie serce kraje 😩 Polozna mowila, ze to normalne no i trzeba po prostu przetrwac
Masaże ? Odgazowanie? Koleżanka rodzila z styczniu. Ratowała się masażami i tymi całymi rurkami do odgazowania. -
Emiliia wrote:Trzymam kciuki, żeby balonik dał efekt !!! Ja czułam rozpieranie, był nawet moment, że pojawiły się skurcze co 15 minut, po czym wypadł. Teraz jeszcze to gorsze 5 cm 🙈 i czekanie na wolną salę… Zaspa jest oblężona 😫04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
baby33 wrote:Mam na 1 sierpnia 😏 powiem wam że nie sądziłam że to może tak męczyć, te oczekiwanie. I w sumie rozczarowanie-bo wczoraj myślałam że już się naprawdę zaczyna a tu dupa 🥲04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷