X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny! 🩵

I chwale się swoim dzisiejszym dzidziulem
    https://zapodaj.net/plik-ljTPbTSQYi

Małgosiagosia, Jagoda2023, Ewappp, Emzet92, Asiasia1, Evvee27, Ewczixx, Lannati_, Malagi, Cerva, Nietypowa30, Agata91, Malinaaa lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Oo ale już widać, gratulacje. ❤️

baby33 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔
    A co masz konkretnie przy górnej granicy? Patrzę właśnie na moje i tak różnie mam. Jak u Ciebie płytki krwi? Mi się jakoś nisko u mnie wydaje.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover

Luxmed chyba wysyła i tak do diagnostyki, oni nie mają swojego laboratorium. Przynajmniej w Warszawie. Ja zawsze z luxmedu dostaje wyniki z logiem diagnostyki i dzisiaj nawet na badaniach widziałam że próbki odbierał kurier z diagnostyki 😉

Cerva, Nietypowa30, Kinia197 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Luxmed chyba wysyła i tak do diagnostyki, oni nie mają swojego laboratorium. Przynajmniej w Warszawie. Ja zawsze z luxmedu dostaje wyniki z logiem diagnostyki i dzisiaj nawet na badaniach widziałam że próbki odbierał kurier z diagnostyki 😉
    Faktycznie. Też mam z logiem diagnostyki (nie Wawa)

Cerva lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A co masz konkretnie przy górnej granicy? Patrzę właśnie na moje i tak różnie mam. Jak u Ciebie płytki krwi? Mi się jakoś nisko u mnie wydaje.

Erytrocyty, hematokryt, MCH,MCV,MPV,RDW - te mam przy górnej granicy. A Płytki mniej więcej w połowie przedziału.

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Erytrocyty, hematokryt, MCH,MCV,MPV,RDW - te mam przy górnej granicy. A Płytki mniej więcej w połowie przedziału.
    To u mnie MCH,MCV,MPV,RDW bardziej przy górnej granicy, erytrocyty bliżej dolnej, a hematokryt po środku. Wydaje mi się, że póki wyniki są w normach to jest ok. A u Ciebie chyba nawet lepiej jak erytrocyty i hematokryt wysoko, znaczy anemii nie ma. Te kolejne parametry nie sprawdzałam co oznaczają.

🍒 fertistim, cynk
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Faktycznie. Też mam z logiem diagnostyki (nie Wawa)

Ooo to moze tylko u mnie w miescie tak slabo jest i dlatego zwrocil na to uwage. Ja kiedys jak robilam cos w luxmedzie to nie mialam loga diagnostyki 🤔

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Jejunciu jaki już maluszek piękny jest ! Zakochałam się 🥰

baby33 lubi tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Jaki już duża ta Twoja fasolka 🥰 pięknie 😍

baby33 lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔

Ja muszę powtórzy morfologię, bo zgubili moja próbkę. 😅 Ale to raz im się zdarzyło do tej pory i wyniki też mam z logo diagnostyki. 🙂

@baby33 😍 na kiedy masz termin? Chyba jeden z najwcześniejszych tu u nas?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja z innegonwatku, ale chciałabym Wam napisać, że wysokie mcv jest wtedy jak jest niedobór kwasu foliowego i/lub b12. Zwiększenie suplementacja o dodatkowynfolian i/lub metylokonolamine.

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰

Wysłany: 30 grudnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:
    Cześć dziewczyny, ja z innegonwatku, ale chciałabym Wam napisać, że wysokie mcv jest wtedy jak jest niedobór kwasu foliowego i/lub b12. Zwiększenie suplementacja o dodatkowynfolian i/lub metylokonolamine.
    A powyżej jakiej wartości uznawać, że jest wysokie? Ja mam 90,3 przy normie 79,4 - 94,8.

🍒 fertistim, cynk
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A powyżej jakiej wartości uznawać, że jest wysokie? Ja mam 90,3 przy normie 79,4 - 94,8.

Ja bym się zaczęła zastanawiać gdyby były poza normami. 🙂 Przed ciążą miałam 93 (norma do 95), a jeszcze przed staraniami 90. 🙂 w czwartek powtarzam morfologię, zobaczę co wyjdzie.

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...
    Mój lekarz nie udostępnia nr. Więc nie.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Mam maila. Odpisuje. Plus kontakt przez recepcję. Wystawia tak recepty.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Olusiaa Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam ja po wizycie termin mam na 13. 08 i jest serduszko! Według USG wychodzi 7w4t teraz aby do następnej wizyty 🫣 Co do mojego lekarza to mam normalnie jego numer i w razie jakiejś niepewność nawet i mogę w nocy do niego dzwonić, nawet jak nie odbierze to zaraz oddzwania.

Cerva, Emzet92, Lannati_, Malinaaa lubią tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

Ja mam do swojego prywatnego maila i jestem bardzo zadowolona bo za każdym razem jak do niego pisałam z wątpliwościami to odpisywał w przeciągu kilku godzin, nawet w weekendy :)

• Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie znam takiego ginekologa, ale tam jest często mega kolejka i opóźnienie w wizytach dlatego mnie to zniechęca. 😛 Ale jak telefon dzwonił mu kiedyś na wizycie to przeprosił, że musi odebrać, bo to ciężarna dzwoni, a od ciężarnych odbiera zawsze. I większość znajomych właśnie miała jakiś namiar na swojego prowadzącego oprócz rejestracji. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ