Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny! 🩵
I chwale się swoim dzisiejszym dzidziulem
https://zapodaj.net/plik-ljTPbTSQYiMałgosiagosia, Jagoda2023, Ewappp, Emzet92, Asiasia1, Evvee27, Ewczixx, Lannati_, Malagi, Cerva, Nietypowa30, Agata91, Malinaaa lubią tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:Witam wszystkie nowe dziewczyny! 🩵
I chwale się swoim dzisiejszym dzidziulem
https://zapodaj.net/plik-ljTPbTSQYibaby33 lubi tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔
-
klaudia_23 wrote:Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover
Luxmed chyba wysyła i tak do diagnostyki, oni nie mają swojego laboratorium. Przynajmniej w Warszawie. Ja zawsze z luxmedu dostaje wyniki z logiem diagnostyki i dzisiaj nawet na badaniach widziałam że próbki odbierał kurier z diagnostyki 😉Cerva, Nietypowa30, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Luxmed chyba wysyła i tak do diagnostyki, oni nie mają swojego laboratorium. Przynajmniej w Warszawie. Ja zawsze z luxmedu dostaje wyniki z logiem diagnostyki i dzisiaj nawet na badaniach widziałam że próbki odbierał kurier z diagnostyki 😉
Cerva lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:A co masz konkretnie przy górnej granicy? Patrzę właśnie na moje i tak różnie mam. Jak u Ciebie płytki krwi? Mi się jakoś nisko u mnie wydaje.
Erytrocyty, hematokryt, MCH,MCV,MPV,RDW - te mam przy górnej granicy. A Płytki mniej więcej w połowie przedziału. -
Ewappp wrote:Erytrocyty, hematokryt, MCH,MCV,MPV,RDW - te mam przy górnej granicy. A Płytki mniej więcej w połowie przedziału.
-
Małgosiagosia wrote:Faktycznie. Też mam z logiem diagnostyki (nie Wawa)
Ooo to moze tylko u mnie w miescie tak slabo jest i dlatego zwrocil na to uwage. Ja kiedys jak robilam cos w luxmedzie to nie mialam loga diagnostyki 🤔11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Ewappp wrote:Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔
Ja muszę powtórzy morfologię, bo zgubili moja próbkę. 😅 Ale to raz im się zdarzyło do tej pory i wyniki też mam z logo diagnostyki. 🙂
@baby33 😍 na kiedy masz termin? Chyba jeden z najwcześniejszych tu u nas?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cześć dziewczyny, ja z innegonwatku, ale chciałabym Wam napisać, że wysokie mcv jest wtedy jak jest niedobór kwasu foliowego i/lub b12. Zwiększenie suplementacja o dodatkowynfolian i/lub metylokonolamine.Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Cześć dziewczyny, ja z innegonwatku, ale chciałabym Wam napisać, że wysokie mcv jest wtedy jak jest niedobór kwasu foliowego i/lub b12. Zwiększenie suplementacja o dodatkowynfolian i/lub metylokonolamine.
-
Małgosiagosia wrote:A powyżej jakiej wartości uznawać, że jest wysokie? Ja mam 90,3 przy normie 79,4 - 94,8.
Ja bym się zaczęła zastanawiać gdyby były poza normami. 🙂 Przed ciążą miałam 93 (norma do 95), a jeszcze przed staraniami 90. 🙂 w czwartek powtarzam morfologię, zobaczę co wyjdzie.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...
-
Cerva wrote:A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Cześć wam ja po wizycie termin mam na 13. 08 i jest serduszko! Według USG wychodzi 7w4t teraz aby do następnej wizyty 🫣 Co do mojego lekarza to mam normalnie jego numer i w razie jakiejś niepewność nawet i mogę w nocy do niego dzwonić, nawet jak nie odbierze to zaraz oddzwania.
Cerva, Emzet92, Lannati_, Malinaaa lubią tę wiadomość
-
Cerva wrote:A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...
Ja mam do swojego prywatnego maila i jestem bardzo zadowolona bo za każdym razem jak do niego pisałam z wątpliwościami to odpisywał w przeciągu kilku godzin, nawet w weekendy -
No właśnie znam takiego ginekologa, ale tam jest często mega kolejka i opóźnienie w wizytach dlatego mnie to zniechęca. 😛 Ale jak telefon dzwonił mu kiedyś na wizycie to przeprosił, że musi odebrać, bo to ciężarna dzwoni, a od ciężarnych odbiera zawsze. I większość znajomych właśnie miała jakiś namiar na swojego prowadzącego oprócz rejestracji. 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024