X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny! 🩵

I chwale się swoim dzisiejszym dzidziulem
    https://zapodaj.net/plik-ljTPbTSQYi

Małgosiagosia, Jagoda2023, Ewappp, Emzet92, Asiasia1, Evvee27, Ewczixx, Lannati_, Malagi, Cerva, Nietypowa30, Agata91, Malinaaa lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Oo ale już widać, gratulacje. ❤️

baby33 lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔
    A co masz konkretnie przy górnej granicy? Patrzę właśnie na moje i tak różnie mam. Jak u Ciebie płytki krwi? Mi się jakoś nisko u mnie wydaje.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover

Luxmed chyba wysyła i tak do diagnostyki, oni nie mają swojego laboratorium. Przynajmniej w Warszawie. Ja zawsze z luxmedu dostaje wyniki z logiem diagnostyki i dzisiaj nawet na badaniach widziałam że próbki odbierał kurier z diagnostyki 😉

Cerva, Nietypowa30, Kinia197 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Luxmed chyba wysyła i tak do diagnostyki, oni nie mają swojego laboratorium. Przynajmniej w Warszawie. Ja zawsze z luxmedu dostaje wyniki z logiem diagnostyki i dzisiaj nawet na badaniach widziałam że próbki odbierał kurier z diagnostyki 😉
    Faktycznie. Też mam z logiem diagnostyki (nie Wawa)

Cerva lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A co masz konkretnie przy górnej granicy? Patrzę właśnie na moje i tak różnie mam. Jak u Ciebie płytki krwi? Mi się jakoś nisko u mnie wydaje.

Erytrocyty, hematokryt, MCH,MCV,MPV,RDW - te mam przy górnej granicy. A Płytki mniej więcej w połowie przedziału.

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Erytrocyty, hematokryt, MCH,MCV,MPV,RDW - te mam przy górnej granicy. A Płytki mniej więcej w połowie przedziału.
    To u mnie MCH,MCV,MPV,RDW bardziej przy górnej granicy, erytrocyty bliżej dolnej, a hematokryt po środku. Wydaje mi się, że póki wyniki są w normach to jest ok. A u Ciebie chyba nawet lepiej jak erytrocyty i hematokryt wysoko, znaczy anemii nie ma. Te kolejne parametry nie sprawdzałam co oznaczają.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Faktycznie. Też mam z logiem diagnostyki (nie Wawa)

Ooo to moze tylko u mnie w miescie tak slabo jest i dlatego zwrocil na to uwage. Ja kiedys jak robilam cos w luxmedzie to nie mialam loga diagnostyki 🤔

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Jejunciu jaki już maluszek piękny jest ! Zakochałam się 🥰

baby33 lubi tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Jaki już duża ta Twoja fasolka 🥰 pięknie 😍

baby33 lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔

Ja muszę powtórzy morfologię, bo zgubili moja próbkę. 😅 Ale to raz im się zdarzyło do tej pory i wyniki też mam z logo diagnostyki. 🙂

@baby33 😍 na kiedy masz termin? Chyba jeden z najwcześniejszych tu u nas?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja z innegonwatku, ale chciałabym Wam napisać, że wysokie mcv jest wtedy jak jest niedobór kwasu foliowego i/lub b12. Zwiększenie suplementacja o dodatkowynfolian i/lub metylokonolamine.

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰

Wysłany: 30 grudnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxie_eS wrote:
    Cześć dziewczyny, ja z innegonwatku, ale chciałabym Wam napisać, że wysokie mcv jest wtedy jak jest niedobór kwasu foliowego i/lub b12. Zwiększenie suplementacja o dodatkowynfolian i/lub metylokonolamine.
    A powyżej jakiej wartości uznawać, że jest wysokie? Ja mam 90,3 przy normie 79,4 - 94,8.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A powyżej jakiej wartości uznawać, że jest wysokie? Ja mam 90,3 przy normie 79,4 - 94,8.

Ja bym się zaczęła zastanawiać gdyby były poza normami. 🙂 Przed ciążą miałam 93 (norma do 95), a jeszcze przed staraniami 90. 🙂 w czwartek powtarzam morfologię, zobaczę co wyjdzie.

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    A mam pytanie do dziewczyn, czy macie do Waszych lekarzy prowadzących numery telefonu? Tak, żeby w razie jakichś niepokojących objawów móc chociaż napisać smsa i się skonsultować? Ja mam wizytę 5.01 u nowego ginekologa i powiem szczerze, że jest to dla mnie kluczowa kwestia. Bo tak po prostu to mogłabym prowadzić ciążę w LuxMedzie na pakiet...
    Mój lekarz nie udostępnia nr. Więc nie.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Mam maila. Odpisuje. Plus kontakt przez recepcję. Wystawia tak recepty.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Olusiaa Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam ja po wizycie termin mam na 13. 08 i jest serduszko! Według USG wychodzi 7w4t teraz aby do następnej wizyty 🫣 Co do mojego lekarza to mam normalnie jego numer i w razie jakiejś niepewność nawet i mogę w nocy do niego dzwonić, nawet jak nie odbierze to zaraz oddzwania.

Cerva, Emzet92, Lannati_, Malinaaa lubią tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

Ja mam do swojego prywatnego maila i jestem bardzo zadowolona bo za każdym razem jak do niego pisałam z wątpliwościami to odpisywał w przeciągu kilku godzin, nawet w weekendy :)

• Cerva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie znam takiego ginekologa, ale tam jest często mega kolejka i opóźnienie w wizytach dlatego mnie to zniechęca. 😛 Ale jak telefon dzwonił mu kiedyś na wizycie to przeprosił, że musi odebrać, bo to ciężarna dzwoni, a od ciężarnych odbiera zawsze. I większość znajomych właśnie miała jakiś namiar na swojego prowadzącego oprócz rejestracji. 🙂

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ