X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 2h w pracy, potem do domu i 19:50 usg. Dziś 9+1, zobaczymy co tam dziś pokaże 😅 a jutro rano wyjazd nad morze na sylwestra. Rezerwowalam wyjazd we wrzesniu i nie mogłam się doczekać aż usiądę sobie na balkonie patrząc na morze i pijąc aperola 😂 no nie do końca to wyjdzie haha

Emzet92 lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    5+6

Ale zarodek ponoc widac dopiero przy becie 10 000, wiec moze po prostu bylo za wczesnie.

Asiasia1 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja jeszcze 2h w pracy, potem do domu i 19:50 usg. Dziś 9+1, zobaczymy co tam dziś pokaże 😅 a jutro rano wyjazd nad morze na sylwestra. Rezerwowalam wyjazd we wrzesniu i nie mogłam się doczekać aż usiądę sobie na balkonie patrząc na morze i pijąc aperola 😂 no nie do końca to wyjdzie haha
    Jejku nie mów mi nawet o aperolku ! Marzy mi się strasznie , też miałam plany w sylwestra popijać aperola 😁

baby33 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Dziewczyny ja polecam Anaketon na mdłości. To jest taki bardzo skoncentrowany ekstrakt z imbiru :) mi póki co na razie pomaga. No i coca cola ;p ale mam dni gdzie mnie męczy cały dzień a dziś na przykład tylko trochę rano i teraz luzik. Ogólnie zauważyłam, że zaczyna mnie brać jak się robię Głodna, jest to mega dziwne ale mimo nudności czuję głód, jem i się przyjmuję i wtedy na jakiś czas przechodzi.
    No ja mam to samo , najgorzej jak się rano wstanie , przez głód mdli a jednocześnie nie da się nic zjeść przez mdłości 🤣

• Cerva Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Przykro mi z powodu strat 😢

Ja ostatnio się nie odzywałam, ale wszystko na bieżąco czytałam. Mam paskudny humor, bo rano pokłóciłam się mocno z Mężem i cały czas mnie to gryzie. Kłócimy się bardzo rzadko, a ja bardzo to przeżywam. 😓 Czasem mam wrażenie, że mówię mu o jakichś swoich lękach, wątpliwościach, a on szybko ucina temat albo rzuca jedno zdanie i tyle. Wkurzam się, bo ja naprawdę nie jestem panikarą, a z kim mam pogadać jak nie z nim. 😐 Ech...

A ogólnie czuję się bez zmian. Piersi po bokach bolą, mdłości trochę rano jak śpię i jak robię się głodna. Ale za chwilę mi objawy totalnie mijają i się zaczynam zastanawiać czy wszystko ok, bo nie czuję się jakbym była w ciąży. 🙄 I bądź tu mądry.

W pracy muszę powiedzieć po Nowym Roku, bo planuję zostać maksymalnie do końca stycznia i muszą mieć zastępstwo na moje stanowisko

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hejka!

Ja ostatnio się nie odzywałam, ale wszystko na bieżąco czytałam. Mam paskudny humor, bo rano pokłóciłam się mocno z Mężem i cały czas mnie to gryzie. Kłócimy się bardzo rzadko, a ja bardzo to przeżywam. 😓 Czasem mam wrażenie, że mówię mu o jakichś swoich lękach, wątpliwościach, a on szybko ucina temat albo rzuca jedno zdanie i tyle. Wkurzam się, bo ja naprawdę nie jestem panikarą, a z kim mam pogadać jak nie z nim. 😐 Ech...

A ogólnie czuję się bez zmian. Piersi po bokach bolą, mdłości trochę rano jak śpię i jak robię się głodna. Ale za chwilę mi objawy totalnie mijają i się zaczynam zastanawiać czy wszystko ok, bo nie czuję się jakbym była w ciąży. 🙄 I bądź tu mądry.

W pracy muszę powiedzieć po Nowym Roku, bo planuję zostać maksymalnie do końca stycznia i muszą mieć zastępstwo na moje stanowisko

Ja mam identyczne objawy. No i obawy, wizyta 3.01 ostatnio było za wcześnie żeby zobaczyć zarodek, ciągle obawy czy tym razem już coś będzie … dzis dostałam propozycję awansu na to wszystko jeszcze. Musiałam szefowi powiedzieć, że czekam na wieści bo nie wyobrażam sobie objąć stanowiska i zaraz rzucać zwolnieniem, wszystko na raz się dzieje i mnie to przeraża. Mam nadzieje, że jest dzidzia i wszystko będzie dobrze, reszta jest nieistotna. Ale człowiek chciałby to wszystko przeżywać w spokoju a dookoła ciągle coś,

• Cerva Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Ja mam identyczne objawy. No i obawy, wizyta 3.01 ostatnio było za wcześnie żeby zobaczyć zarodek, ciągle obawy czy tym razem już coś będzie … dzis dostałam propozycję awansu na to wszystko jeszcze. Musiałam szefowi powiedzieć, że czekam na wieści bo nie wyobrażam sobie objąć stanowiska i zaraz rzucać zwolnieniem, wszystko na raz się dzieje i mnie to przeraża. Mam nadzieje, że jest dzidzia i wszystko będzie dobrze, reszta jest nieistotna. Ale człowiek chciałby to wszystko przeżywać w spokoju a dookoła ciągle coś,

Ja już słyszałam serduszko, ale i tak chyba dopóki nie zacznę czuć ruchów to będę się zastanawiać. 😛 Kolejna wizyta 5.01
    Jeszcze odebrałam wyniki i TSH mi mocno skoczyło, z 1,08 na 2,94 więc to też mi dołożyło stresu. Zmodyfikowałam już dawkę Letroxu i do powtórki za miesiąc. Chyba przez to całą noc śniły mi się wizyty, USG itd. i całą noc w takim wewnętrznym niepokoju. 🙄

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ale zarodek ponoc widac dopiero przy becie 10 000, wiec moze po prostu bylo za wczesnie.
    Też tak uważam. Będzie dobrze 🥰

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja na swoje urodziny dostalam wyjazd w styczniu z przyjaciółka 🤣🤣 miałyśmy lecieć gdzieś we dwie, przeżyć coś w stylu kac vegas i umierać z przejedzenia 🤣 teraz to tylko umieranie z powodu mdlosci zostaje🤪🤪🤪🤪

baby33, Cerva lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Dziewczyny ja polecam Anaketon na mdłości. To jest taki bardzo skoncentrowany ekstrakt z imbiru :) mi póki co na razie pomaga. No i coca cola ;p ale mam dni gdzie mnie męczy cały dzień a dziś na przykład tylko trochę rano i teraz luzik. Ogólnie zauważyłam, że zaczyna mnie brać jak się robię Głodna, jest to mega dziwne ale mimo nudności czuję głód, jem i się przyjmuję i wtedy na jakiś czas przechodzi.

Ojjj mam podobnie. Zaczyna mi być niedobrze jak czuję się głodna i miałam tak samo w pierwszej ciąży. Niestety problem w tym, że jak zjem to wystatcza mi to na zaledwie pół godziny i znowu takie dziwne uczucie pustki w brzuchu, jakby zgagi choć to zgaga nie jest...pomieszanie z poplątaniem, najlepsze że jeszcze 4 dni temu nie miałam żadnych objawów, zmienia się to wszystko bardzo szybko.

Sardynka
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej! 👋Dołączę i ja 🙃 Aktualnie u mnie skończone równo 9 tyg, serduszko widziałam już ok 2 tyg temu, termin porodu na 2 sierpnia. Poza tym mam już na pokładzie prawie dziesięciolatkę 😉
    Co do samopoczucia, zbijam piątki ze wszystkimi z Was, którym mdłości dają w kość...🥴 Do tego obolałe cycki i siła jedynie na leżenie na kanapie/sen 😴
    Jestem już od początku grudnia na L4. Jeszcze miesiąc temu byłam jednym z głównych pracoholików w moim podrzędnym korpo (średnio 250 rbh miesiąc w miesiąc, z wiecznie skręconym ze stresu żołądkiem i bagażem blisko 50 dni niewykorzystanego urlopu...), jednak ciąża sprawiła, że w końcu powiedziałam sobie dość.
    Czekam niecierpliwie na koniec I trymestru i ustąpienie tych wszystkich upierdliwych ciążowych dolegliwości, bo planów na czas ciąży mam masę 😅

Bettti03, Evvee27, Nietypowa30, Ewappp, Asiasia1, Cerva, Emzet92, Malagi, Małgosiagosia, Lannati_, baby33, Malinaaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Heej! 👋Dołączę i ja 🙃 Aktualnie u mnie skończone równo 9 tyg, serduszko widziałam już ok 2 tyg temu, termin porodu na 2 sierpnia. Poza tym mam już na pokładzie prawie dziesięciolatkę 😉
    Co do samopoczucia, zbijam piątki ze wszystkimi z Was, którym mdłości dają w kość...🥴 Do tego obolałe cycki i siła jedynie na leżenie na kanapie/sen 😴
    Jestem już od początku grudnia na L4. Jeszcze miesiąc temu byłam jednym z głównych pracoholików w moim podrzędnym korpo (średnio 250 rbh miesiąc w miesiąc, z wiecznie skręconym ze stresu żołądkiem i bagażem blisko 50 dni niewykorzystanego urlopu...), jednak ciąża sprawiła, że w końcu powiedziałam sobie dość.
    Czekam niecierpliwie na koniec I trymestru i ustąpienie tych wszystkich upierdliwych ciążowych dolegliwości, bo planów na czas ciąży mam masę 😅
    Witaj kochana u nas ! Ciesz się L4, objawy miną a swoje plany stawiaj na piedestale póki możesz 😁
    Mdłości zmora świeżych mam 😩 mnie ratują lody dziś to odkryłam 🤓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 18:53

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hejka!

Faceci nie przeżywają niestety ciąży tak jak my i nie rozumieją naszych obaw i tego co przeżywamy. Ja też się parę razy pokłóciłam już z mężem bo on totalnie bagatelizował moje samopoczucie ale jak go zabrałam ze sobą na usg i zobaczył dzidziutka na żywo to się zmienił o 180 stopni, może to jest recepta dla niektórych 😅 Nie stresuj się za mocno, choć wiem ze to bardzo trudne, sama wylałam przez nasze kłótnie morze łez. Przynajmniej pamiętaj w takich sytuacjach o oddychaniu głęboko, to jest podobno bardzo ważne w sytuacjach stresowych 😘 Porozmawiajcie na spokojnie z takim podejściem że dzidzius jest teraz najważniejszy i nie wolno się kłócić 🥰

Cerva lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔

Cerva lubi tę wiadomość

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, chciałabym do Was dołączyć , mam już synka prawie 4 latka. Termin porodu z okresu wypada na 2.08, a z USG na 10.08. Serduszko pierwszy raz słyszałam 19.12 , termin kolejnej wizyty mam na 9.01 i nie mogę się doczekać.
    W pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie, w tej nieustanne młodości , tylko założę kurtkę i postoję chwilę w domu to od razu słabo mi się robi. Mam nadzieję, że szybko to minie.

Emzet92, Ewappp, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔
    Czekam właśnie na wyniki, więc dam znać

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sardynka wrote:
    Ojjj mam podobnie. Zaczyna mi być niedobrze jak czuję się głodna i miałam tak samo w pierwszej ciąży. Niestety problem w tym, że jak zjem to wystatcza mi to na zaledwie pół godziny i znowu takie dziwne uczucie pustki w brzuchu, jakby zgagi choć to zgaga nie jest...pomieszanie z poplątaniem, najlepsze że jeszcze 4 dni temu nie miałam żadnych objawów, zmienia się to wszystko bardzo szybko.
    Też mam to dziwne uczucie pustki w żołądku, okropne to jest! W ogóle od początku niby czuję się dobrze, ale ogólnie to jednak bardziej jak chora na jakąś dziwną, niezidentyfikowaną chorobę. 😅 Ogólne rozbicie mnie zamęcza.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy termin ważności badań z karty ciąży w Luxmedzie można wydłużać? Zauważyłam, że te skierowania są ważne tylko 2 tygodnie, a nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię w tym czasie. :/

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wiecie czy termin ważności badań z karty ciąży w Luxmedzie można wydłużać? Zauważyłam, że te skierowania są ważne tylko 2 tygodnie, a nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię w tym czasie. :/

Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover
    Oo a ja od zawsze tam robię te które mam w pakiecie. Inaczej bym zbankrutowała. 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ