X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 2h w pracy, potem do domu i 19:50 usg. Dziś 9+1, zobaczymy co tam dziś pokaże 😅 a jutro rano wyjazd nad morze na sylwestra. Rezerwowalam wyjazd we wrzesniu i nie mogłam się doczekać aż usiądę sobie na balkonie patrząc na morze i pijąc aperola 😂 no nie do końca to wyjdzie haha

Emzet92 lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    5+6

Ale zarodek ponoc widac dopiero przy becie 10 000, wiec moze po prostu bylo za wczesnie.

Asiasia1 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja jeszcze 2h w pracy, potem do domu i 19:50 usg. Dziś 9+1, zobaczymy co tam dziś pokaże 😅 a jutro rano wyjazd nad morze na sylwestra. Rezerwowalam wyjazd we wrzesniu i nie mogłam się doczekać aż usiądę sobie na balkonie patrząc na morze i pijąc aperola 😂 no nie do końca to wyjdzie haha
    Jejku nie mów mi nawet o aperolku ! Marzy mi się strasznie , też miałam plany w sylwestra popijać aperola 😁

baby33 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Dziewczyny ja polecam Anaketon na mdłości. To jest taki bardzo skoncentrowany ekstrakt z imbiru :) mi póki co na razie pomaga. No i coca cola ;p ale mam dni gdzie mnie męczy cały dzień a dziś na przykład tylko trochę rano i teraz luzik. Ogólnie zauważyłam, że zaczyna mnie brać jak się robię Głodna, jest to mega dziwne ale mimo nudności czuję głód, jem i się przyjmuję i wtedy na jakiś czas przechodzi.
    No ja mam to samo , najgorzej jak się rano wstanie , przez głód mdli a jednocześnie nie da się nic zjeść przez mdłości 🤣

• Cerva Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Przykro mi z powodu strat 😢

Ja ostatnio się nie odzywałam, ale wszystko na bieżąco czytałam. Mam paskudny humor, bo rano pokłóciłam się mocno z Mężem i cały czas mnie to gryzie. Kłócimy się bardzo rzadko, a ja bardzo to przeżywam. 😓 Czasem mam wrażenie, że mówię mu o jakichś swoich lękach, wątpliwościach, a on szybko ucina temat albo rzuca jedno zdanie i tyle. Wkurzam się, bo ja naprawdę nie jestem panikarą, a z kim mam pogadać jak nie z nim. 😐 Ech...

A ogólnie czuję się bez zmian. Piersi po bokach bolą, mdłości trochę rano jak śpię i jak robię się głodna. Ale za chwilę mi objawy totalnie mijają i się zaczynam zastanawiać czy wszystko ok, bo nie czuję się jakbym była w ciąży. 🙄 I bądź tu mądry.

W pracy muszę powiedzieć po Nowym Roku, bo planuję zostać maksymalnie do końca stycznia i muszą mieć zastępstwo na moje stanowisko

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hejka!

Ja ostatnio się nie odzywałam, ale wszystko na bieżąco czytałam. Mam paskudny humor, bo rano pokłóciłam się mocno z Mężem i cały czas mnie to gryzie. Kłócimy się bardzo rzadko, a ja bardzo to przeżywam. 😓 Czasem mam wrażenie, że mówię mu o jakichś swoich lękach, wątpliwościach, a on szybko ucina temat albo rzuca jedno zdanie i tyle. Wkurzam się, bo ja naprawdę nie jestem panikarą, a z kim mam pogadać jak nie z nim. 😐 Ech...

A ogólnie czuję się bez zmian. Piersi po bokach bolą, mdłości trochę rano jak śpię i jak robię się głodna. Ale za chwilę mi objawy totalnie mijają i się zaczynam zastanawiać czy wszystko ok, bo nie czuję się jakbym była w ciąży. 🙄 I bądź tu mądry.

W pracy muszę powiedzieć po Nowym Roku, bo planuję zostać maksymalnie do końca stycznia i muszą mieć zastępstwo na moje stanowisko

Ja mam identyczne objawy. No i obawy, wizyta 3.01 ostatnio było za wcześnie żeby zobaczyć zarodek, ciągle obawy czy tym razem już coś będzie … dzis dostałam propozycję awansu na to wszystko jeszcze. Musiałam szefowi powiedzieć, że czekam na wieści bo nie wyobrażam sobie objąć stanowiska i zaraz rzucać zwolnieniem, wszystko na raz się dzieje i mnie to przeraża. Mam nadzieje, że jest dzidzia i wszystko będzie dobrze, reszta jest nieistotna. Ale człowiek chciałby to wszystko przeżywać w spokoju a dookoła ciągle coś,

• Cerva Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Ja mam identyczne objawy. No i obawy, wizyta 3.01 ostatnio było za wcześnie żeby zobaczyć zarodek, ciągle obawy czy tym razem już coś będzie … dzis dostałam propozycję awansu na to wszystko jeszcze. Musiałam szefowi powiedzieć, że czekam na wieści bo nie wyobrażam sobie objąć stanowiska i zaraz rzucać zwolnieniem, wszystko na raz się dzieje i mnie to przeraża. Mam nadzieje, że jest dzidzia i wszystko będzie dobrze, reszta jest nieistotna. Ale człowiek chciałby to wszystko przeżywać w spokoju a dookoła ciągle coś,

Ja już słyszałam serduszko, ale i tak chyba dopóki nie zacznę czuć ruchów to będę się zastanawiać. 😛 Kolejna wizyta 5.01
    Jeszcze odebrałam wyniki i TSH mi mocno skoczyło, z 1,08 na 2,94 więc to też mi dołożyło stresu. Zmodyfikowałam już dawkę Letroxu i do powtórki za miesiąc. Chyba przez to całą noc śniły mi się wizyty, USG itd. i całą noc w takim wewnętrznym niepokoju. 🙄

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ale zarodek ponoc widac dopiero przy becie 10 000, wiec moze po prostu bylo za wczesnie.
    Też tak uważam. Będzie dobrze 🥰

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Ja na swoje urodziny dostalam wyjazd w styczniu z przyjaciółka 🤣🤣 miałyśmy lecieć gdzieś we dwie, przeżyć coś w stylu kac vegas i umierać z przejedzenia 🤣 teraz to tylko umieranie z powodu mdlosci zostaje🤪🤪🤪🤪

baby33, Cerva lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Dziewczyny ja polecam Anaketon na mdłości. To jest taki bardzo skoncentrowany ekstrakt z imbiru :) mi póki co na razie pomaga. No i coca cola ;p ale mam dni gdzie mnie męczy cały dzień a dziś na przykład tylko trochę rano i teraz luzik. Ogólnie zauważyłam, że zaczyna mnie brać jak się robię Głodna, jest to mega dziwne ale mimo nudności czuję głód, jem i się przyjmuję i wtedy na jakiś czas przechodzi.

Ojjj mam podobnie. Zaczyna mi być niedobrze jak czuję się głodna i miałam tak samo w pierwszej ciąży. Niestety problem w tym, że jak zjem to wystatcza mi to na zaledwie pół godziny i znowu takie dziwne uczucie pustki w brzuchu, jakby zgagi choć to zgaga nie jest...pomieszanie z poplątaniem, najlepsze że jeszcze 4 dni temu nie miałam żadnych objawów, zmienia się to wszystko bardzo szybko.

Sardynka
  • Kitana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej! 👋Dołączę i ja 🙃 Aktualnie u mnie skończone równo 9 tyg, serduszko widziałam już ok 2 tyg temu, termin porodu na 2 sierpnia. Poza tym mam już na pokładzie prawie dziesięciolatkę 😉
    Co do samopoczucia, zbijam piątki ze wszystkimi z Was, którym mdłości dają w kość...🥴 Do tego obolałe cycki i siła jedynie na leżenie na kanapie/sen 😴
    Jestem już od początku grudnia na L4. Jeszcze miesiąc temu byłam jednym z głównych pracoholików w moim podrzędnym korpo (średnio 250 rbh miesiąc w miesiąc, z wiecznie skręconym ze stresu żołądkiem i bagażem blisko 50 dni niewykorzystanego urlopu...), jednak ciąża sprawiła, że w końcu powiedziałam sobie dość.
    Czekam niecierpliwie na koniec I trymestru i ustąpienie tych wszystkich upierdliwych ciążowych dolegliwości, bo planów na czas ciąży mam masę 😅

Bettti03, Evvee27, Nietypowa30, Ewappp, Asiasia1, Cerva, Emzet92, Malagi, Małgosiagosia, Lannati_, baby33, Malinaaa lubią tę wiadomość

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026 🩷

preg.png

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Heej! 👋Dołączę i ja 🙃 Aktualnie u mnie skończone równo 9 tyg, serduszko widziałam już ok 2 tyg temu, termin porodu na 2 sierpnia. Poza tym mam już na pokładzie prawie dziesięciolatkę 😉
    Co do samopoczucia, zbijam piątki ze wszystkimi z Was, którym mdłości dają w kość...🥴 Do tego obolałe cycki i siła jedynie na leżenie na kanapie/sen 😴
    Jestem już od początku grudnia na L4. Jeszcze miesiąc temu byłam jednym z głównych pracoholików w moim podrzędnym korpo (średnio 250 rbh miesiąc w miesiąc, z wiecznie skręconym ze stresu żołądkiem i bagażem blisko 50 dni niewykorzystanego urlopu...), jednak ciąża sprawiła, że w końcu powiedziałam sobie dość.
    Czekam niecierpliwie na koniec I trymestru i ustąpienie tych wszystkich upierdliwych ciążowych dolegliwości, bo planów na czas ciąży mam masę 😅
    Witaj kochana u nas ! Ciesz się L4, objawy miną a swoje plany stawiaj na piedestale póki możesz 😁
    Mdłości zmora świeżych mam 😩 mnie ratują lody dziś to odkryłam 🤓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 18:53

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hejka!

Faceci nie przeżywają niestety ciąży tak jak my i nie rozumieją naszych obaw i tego co przeżywamy. Ja też się parę razy pokłóciłam już z mężem bo on totalnie bagatelizował moje samopoczucie ale jak go zabrałam ze sobą na usg i zobaczył dzidziutka na żywo to się zmienił o 180 stopni, może to jest recepta dla niektórych 😅 Nie stresuj się za mocno, choć wiem ze to bardzo trudne, sama wylałam przez nasze kłótnie morze łez. Przynajmniej pamiętaj w takich sytuacjach o oddychaniu głęboko, to jest podobno bardzo ważne w sytuacjach stresowych 😘 Porozmawiajcie na spokojnie z takim podejściem że dzidzius jest teraz najważniejszy i nie wolno się kłócić 🥰

Cerva lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔

Cerva lubi tę wiadomość

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, chciałabym do Was dołączyć , mam już synka prawie 4 latka. Termin porodu z okresu wypada na 2.08, a z USG na 10.08. Serduszko pierwszy raz słyszałam 19.12 , termin kolejnej wizyty mam na 9.01 i nie mogę się doczekać.
    W pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie, w tej nieustanne młodości , tylko założę kurtkę i postoję chwilę w domu to od razu słabo mi się robi. Mam nadzieję, że szybko to minie.

Emzet92, Ewappp, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 czekamy na córeczkę 🩷

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Odebrałam wlasnie wyniki morfologii i trochę mnie zaniepokoiło że prawie wszystkie te parametry mam przy górnej granicy, ale jeszcze w normie. W ostatnim badaniu przed ciążą mi wyszło praktycznie wszystko gdzieś tak w połowie i się zastanawiam czy to normalne... Czy wasze morfologie też zaczęły wariować? 🤔
    Czekam właśnie na wyniki, więc dam znać

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sardynka wrote:
    Ojjj mam podobnie. Zaczyna mi być niedobrze jak czuję się głodna i miałam tak samo w pierwszej ciąży. Niestety problem w tym, że jak zjem to wystatcza mi to na zaledwie pół godziny i znowu takie dziwne uczucie pustki w brzuchu, jakby zgagi choć to zgaga nie jest...pomieszanie z poplątaniem, najlepsze że jeszcze 4 dni temu nie miałam żadnych objawów, zmienia się to wszystko bardzo szybko.
    Też mam to dziwne uczucie pustki w żołądku, okropne to jest! W ogóle od początku niby czuję się dobrze, ale ogólnie to jednak bardziej jak chora na jakąś dziwną, niezidentyfikowaną chorobę. 😅 Ogólne rozbicie mnie zamęcza.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy termin ważności badań z karty ciąży w Luxmedzie można wydłużać? Zauważyłam, że te skierowania są ważne tylko 2 tygodnie, a nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię w tym czasie. :/

🍒 fertistim, cynk
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wiecie czy termin ważności badań z karty ciąży w Luxmedzie można wydłużać? Zauważyłam, że te skierowania są ważne tylko 2 tygodnie, a nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię w tym czasie. :/

Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Niestety nie wiem, ale podpowiem, ze moj lekarz (najlepszy w miescie) mowil, zeby nie robic badan w luxmedzie, bo oni maja slabe labolatoria. Ze juz lepiej w diagnostyce, alabie czy medicover
    Oo a ja od zawsze tam robię te które mam w pakiecie. Inaczej bym zbankrutowała. 😅

🍒 fertistim, cynk
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ