Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Malagi wrote:Jak usg ?
Bardzo smutno się kończy ten rok ☹️
Chwila oddechu i pewnie będziemy działać dalej w kolejnym cyklu. Oby była owulacja i wszysyko dobrze.
Z żalem, ale znikam na trochę z forum. Powodzenia dla Was. -
Ewappp wrote:Hej, pamiętaj ze teraz najważniejsze jest zdrowie dzieciątka i Twoje, a nikt Ci nie da medalu za pracowanie ponad siły. Jeśli praca Cię stresuje, to może weź chociaż kilka dni zwolnienia. Ja zamierzam dotrwać tylko do premii rocznej żeby wliczała się do chorobowego i do widzenia 😁 prawda jest taka ze gdybyśmy umarły to w tydzień zastąpiliby nas kimś innym, Więc i przy ciąży sobie poradzą 😅
-
Bettti03 wrote:Hej dziewczyny, kilka dni mnie nie było i sporo nadrabiania witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję dwóch kresek. Trzymam też mocno kciuki za wszystkie z Was, których wyniki są niejasne!
Mam do Was pytanko dotyczące pracy. Pracuje w administracji , więc teoretycznie mam stabilną pracę przy komputerze, ale za to mocno stresująca. Zwłaszcza teraz w pierwszym kwartale pracy jest od cholery, atmosfera mega nerwowa i ogólnie mocne ciśnienie. Teraz mam przerwę świąteczną, ale po nowym roku wracam do pracy i trochę sie boję tego wszystkiego. Szef już wie o ciąży no i nie wiem co robić. Pomijam fakt mdłości, fatalnego samopoczucia itp. Po prostu zastanawiam sie czy zagryźć zęby i starać się nie przejmować czy jednak odpuścić na jakiś czas. Co myślicie ?
Również mam prace administracyjna, codziennie wielu klientów, a stycznia/lutego to już w ogóle się zacznie.
Są dni kiedy klienci są ok, a są takie gdzie mam ochotę ich udusić bo ile można się użerać z idiotami, którzy myślą, ze wiedza lepiej i próbują ze mnie robic debila, a jeszcze trzeba się przy tym uśmiechać i nie można nic powiedzieć. Serio czasem mam sytuacje ze mam tak dosc, ze muszę na chwile wyjść bo to co niektórzy ludzie odwalają i jacy są przekonani ze mają racje to jest hit
Niestety ja jeszcze nie mogę iść na zwolnienie, ale jeśli Ty masz taka stabilna prace to na Twoim miejscu bym poszła.
Chyba, że wiesz, ze dasz radę bez większych problemów to możesz tez zostać nigdy nie byłam za tym żeby po zobaczeniu 2 kresek od razu iść na zwolnienie, wiem ze niektórzy tak robią. Ale jeśli w pracy jest stres to po co? Co nam to da? Takie jest moje zdanieMalagi, Bettti03 lubią tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
nick nieaktualnyJeżeli dostane zielone światło od mojego ginekologa to chcę pracować przynajmniej do końca marca. Jeżeli zdrowie mi pozwoli to chce kontynuować chodzenie na siłownię. Jeżeli znajdzie się zastępstwo na moje stanowisko to odejdę szybciej, żeby nowa osoba się przyuczyła. Duzo tych jeżeli, ale tak wiele czynników może mieć wpływ na nasze decyzję. Na pewno nie zostawie stanowiska bez uprzednio poinformowania o sytuacji, tak żeby w pracy mogli się zabezpieczyć i przygotować. Chcę po macierzyńskim na spokojnie wrócić na swoje miejsce.
-
Eclipse wrote:Poronienie samoistne. Nic niepokojącego nie bylo widać. Bardziej boli niż zwykle i po jednej stronie bardziej plus obfitsze krwawienie vs zwykły okres i to tyle.
Chwila oddechu i pewnie będziemy działać dalej w kolejnym cyklu. Oby była owulacja i wszysyko dobrze.
Z żalem, ale znikam na trochę z forum. Powodzenia dla Was.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Małgosiagosia wrote:Mam taki sam plan. Kiedy masz premię? Wiesz czy takie pojedyncze branie po kilka dni zwolnienia jakoś wpływa na to, że te miesiące nie będą potem wliczane do podstawy L4 tego na stałe?
15 lutego więc muszę pracować przynajmniej do 1 marca włącznie 😉 dowiadywałam się właśnie ze w lutym nie można iść już na żadne zwolnienie żeby się wypłata wliczała w średnią, w razie czego nie będę już wcale brała zwolnień tylko urlopyMałgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Miałam wczoraj wizytę żeby jeszcze się upewnić przed wyjazdem do Hiszpanii że na pewno wszystko jest dobrze i serduszko migało już wyraźnie ❤️❤️ z USG wychodzi dokładnie taki sam termin porodu jak z miesiączki więc dzidziulek rośnie książkowo. Wczoraj było 6+5, nasz robaczek ma 8.4mm 😊 ulga jak nie wiem co. Lekarz wypisal mi recepty na wszystkie mozliwe choroby podczas wyjazdu 😅 i w dodatku powiedzial ze ma w Alicante znajomych lekarzy ginekologow wiec w razie gdyby się coś działo to da mi kontakt. ❤️ Mam już kartę ciąży, udało mi się zrobić wszytskie badania z krwi na luxmed więc trochę kieszeń uratowana 😅 jednak jak jest się w ciąży to zupełnie inaczej traktują w luxmedzie. Źle się umówiłam na te badania, miałam kartę ciąży założona poza luxmed a panie położne traktowały mnie jak królową, wszystko wytłumaczyły, pobrały krew, zmierzyły ciśnienie, wszytsko w super atmosferze. Nic tylko być w ciąży 😅
Nietypowa30, Asiasia1, Emzet92, Lannati_, Malinaaa lubią tę wiadomość
-
@Ewappp ale super informacje 😍 gratulacje! Cóż za zbieg okoliczności z tym lekarzem w Hiszpanii, ale obyś nie potrzebowała pomocy ☺️
Mogłabyś przybliżyć w jaki sposób ogarnęłaś badania w luxmedzie mając kartę ciąży założoną poza nim?
Bo sama też tak chciałabym zrobić, ale czekam jeszcze na założenie karty ciąży u mojej gin i później bym właśnie chciała robić badania z luxmedu skoro mam pakiet ☺️👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Witajcie dziewczyny, chwilę mnie nie było 😊
Bardzo mi przykro z powodu wszystkich strat, bardzo mocno trzymam kciuki za każdą jedną z was 😔
Również cieszę się z każdego serduszka które nam zabiło 🥰
Witajcie też nowe mamusie w naszym gronie !
U mnie ostatnio ciężko, męczą mnie mdłości dziś od 5 rano nie śpię bo było mi tak niedobrze .. zostałam w domu nie poszłam do pracy .. męczy mnie tak aż do po południa i wieczorem mam dopiero spokój ..
Nie chce brać tabletek na wymioty bo nie wymiotuję więc co byście poleciły na mdłości ? Żeby troszkę ustąpiły i żebym mogła choć normalnie ugotować obiad ? 🤪 -
Dziewczyny, który test ten z krwii lepiej zrobić?
W invimedzie jest opcja testu o nazwie: Veracity Premium nieinwazyjne badanie prenatalne najnowszej generacji za 1780 zł, czy te nifty za +/- 2000 zł?
Jak tak czytałam opis wychodzi, że to jest to samo, ale różni się ceną 🤷 jak myślicie? I zauważyłam, że czas jakoś tak szybko leci, także po dzisiejszej wizycie u gina już zapisałam się na 1 prenatalne w 12 tyg. I pomyślałam jeszcze o tym płatnym badaniu, aby to już mieć zaklepane. Ale nie wiem która opcję wybrać 🤔 Lekarz w invimedzie, mówił, że to badanie to jest to samo, ale pod inną nazwą i jest tańsze. I zastanawiam się czy to prawda. Robiła je któraś z Was? -
Bunkierka wrote:Dziewczyny, który test ten z krwii lepiej zrobić?
W invimedzie jest opcja testu o nazwie: Veracity Premium nieinwazyjne badanie prenatalne najnowszej generacji za 1780 zł, czy te nifty za +/- 2000 zł?
Jak tak czytałam opis wychodzi, że to jest to samo, ale różni się ceną 🤷 jak myślicie? I zauważyłam, że czas jakoś tak szybko leci, także po dzisiejszej wizycie u gina już zapisałam się na 1 prenatalne w 12 tyg. I pomyślałam jeszcze o tym płatnym badaniu, aby to już mieć zaklepane. Ale nie wiem która opcję wybrać 🤔 Lekarz w invimedzie, mówił, że to badanie to jest to samo, ale pod inną nazwą i jest tańsze. I zastanawiam się czy to prawda. Robiła je któraś z Was? -
Nietypowa30 wrote:@Ewappp ale super informacje 😍 gratulacje! Cóż za zbieg okoliczności z tym lekarzem w Hiszpanii, ale obyś nie potrzebowała pomocy ☺️
Mogłabyś przybliżyć w jaki sposób ogarnęłaś badania w luxmedzie mając kartę ciąży założoną poza nim?
Bo sama też tak chciałabym zrobić, ale czekam jeszcze na założenie karty ciąży u mojej gin i później bym właśnie chciała robić badania z luxmedu skoro mam pakiet ☺️
Wiesz co oni mają napisane na stronie internetowej ze niby honorują każdą karę ciąży. Ale chyba nie do końca tak jest, tzn nie zakładali mi nowej ale położna założyła jakąś e-karte i automatycznie co trymestr się maja wystawiać skierowania. Ja poszłam do recepcji bo byłam umówiona na zwykle pobranie krwi i się okazało że w ciąży się umawiasz na pobranie krwi - karta ciąży. Więc Pani na recepcji mi zmieniła gabinet i tam położna założyła kartę ciąży i bez problemu pobrali krew na te wszystkie badania. Nawet nie chciały tej karty ciąży od innego lekarza ani żadnego zaświadczenia ze jestem w ciazy. Myślę że najlepiej jest umówić się na "pobranie krwi i innych materiałów- karta ciąży " i pójść po prostu ze swoją karta ciąży do tych położnych i nie powinny robić żadnego problemu tylko wyklikają co trzeba chyba naprawdę inaczej traktują kobiety w ciąży bo nie raz miałam tak że jak się źle umówiłam na jakieś badanie to nic nie chcieli pomoc tylko po prostu wizyta przepadała a teraz to mówię Ci, czułam się jak królowa 😅Nietypowa30 lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Witajcie dziewczyny, chwilę mnie nie było 😊
Bardzo mi przykro z powodu wszystkich strat, bardzo mocno trzymam kciuki za każdą jedną z was 😔
Również cieszę się z każdego serduszka które nam zabiło 🥰
Witajcie też nowe mamusie w naszym gronie !
U mnie ostatnio ciężko, męczą mnie mdłości dziś od 5 rano nie śpię bo było mi tak niedobrze .. zostałam w domu nie poszłam do pracy .. męczy mnie tak aż do po południa i wieczorem mam dopiero spokój ..
Nie chce brać tabletek na wymioty bo nie wymiotuję więc co byście poleciły na mdłości ? Żeby troszkę ustąpiły i żebym mogła choć normalnie ugotować obiad ? 🤪
Mnie mdłości męczą całymi dniami i nawet jak się w nocy budzę to mnie mdli. Rano budzę się z żołądkiem jak z galarety, wszystko mi się trzęsie jak na jakimś turbo kacu w pracy nie moge sie na niczym skupic bo fatalnie sie czuje . Też nie biorę nic specjalnego na te mdłości, pomagają mi trochę madnarynki i chipsy jedzone na przemian 😅 Czasami jem imbir od sushi albo pije napary z imbiru ale nie wiem czy to pomaga. Ostatnio zauważyłam że trochę mi lepiej jak się napije bardzo zimnej wody. A poza tym chyba nie ma ratunku i trzeba to po prostu przetrwać z myślą że nasze kropeczki są tego warte 😊Nietypowa30 lubi tę wiadomość
-
Nietypowa30 wrote:@Ewappp ale super informacje 😍 gratulacje! Cóż za zbieg okoliczności z tym lekarzem w Hiszpanii, ale obyś nie potrzebowała pomocy ☺️
Bo sama też tak chciałabym zrobić, ale czekam jeszcze na założenie karty ciąży u mojej gin i później bym właśnie chciała robić badania z luxmedu skoro mam pakiet ☺️
U mnie sytuacja taka, że beta wynosi 5355, a progesteron 60. Jutro rano idę powtórzyć. Jutro mamy gości, bo robimy spóźniony roczek syna więc muszę się zebrać do kupy bo o byle co płaczę. Te cholerne hormony nie pomagają by się wziąć w garść. Oczywiście przeczytałam już wszystko co się dało i w sumie wysoka beta o niczym nie świadczy, bo jak się zarodek nie rozwinie i będzie puste jajo płodowe to beta może rosnąć 🤷 serio chciałabym już wiedzieć na czym stoję i nawet najgorszy scenariusz przyjąć na klatę bo ta niepewność jest najgorsza 😭
@Evvee27- woda gazowana zimna (mi pomagała z limonką), napar z imbiru, migdały. Dodatkowo eliminowałam z diety rzeczy, po których mi było turbo niedobrze.
@Ewapp, super wieści! Oby takich więcej bo ostatnio coś tu trochę dużo smutnych postów (odezwała się królowa żal postów 🙃)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 12:54
Nietypowa30 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Jak coś to ostatnim razem umówiłam się na teleporadę u ginekologa. Poprosił bym załączyła dowód ciąży na portalu (USG/karta ciąży), założył mi kartę ciąży w Luxmedzie i wystawił wszystkie skierowania, ale może zależy od placówki. Jak umówisz się do położnej j weźmiesz kartę ciąży powinno być ok
U mnie sytuacja taka, że beta wynosi 5355, a progesteron 60. Jutro rano idę powtórzyć. Jutro mamy gości, bo robimy spóźniony roczek syna więc muszę się zebrać do kupy bo o byle co płaczę. Te cholerne hormony nie pomagają by się wziąć w garść. Oczywiście przeczytałam już wszystko co się dało i w sumie wysoka beta o niczym nie świadczy, bo jak się zarodek nie rozwinie i będzie puste jajo płodowe to beta może rosnąć 🤷 serio chciałabym już wiedzieć na czym stoję i nawet najgorszy scenariusz przyjąć na klatę bo ta niepewność jest najgorsza 😭
@Evvee27- woda gazowana zimna (mi pomagała z limonką), napar z imbiru, migdały. Dodatkowo eliminowałam z diety rzeczy, po których mi było turbo niedobrze.
@Ewapp, super wieści! Oby takich więcej bo ostatnio coś tu trochę dużo smutnych postów (odezwała się królowa żal postów 🙃)
Kochana przy takiej becie to już nie powtarzaj tylko biegnij na usg 😊 -
Ewappp wrote:Kochana przy takiej becie to już nie powtarzaj tylko biegnij na usg 😊👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Lekarz mi kazał powtórzyć, bo w środę był tylko pęcherzyk żółtkowy bez zarodka i podejrzewa zatrzymanie ciąży. Więc mam sprawdzić, czy beta spada/ prawidłowo rośnie itp. Jak byłam z synem w ciąży to na tym etapie było serduszko USG mam w piątek za tydzień.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dziewczyny ja polecam Anaketon na mdłości. To jest taki bardzo skoncentrowany ekstrakt z imbiru mi póki co na razie pomaga. No i coca cola ;p ale mam dni gdzie mnie męczy cały dzień a dziś na przykład tylko trochę rano i teraz luzik. Ogólnie zauważyłam, że zaczyna mnie brać jak się robię Głodna, jest to mega dziwne ale mimo nudności czuję głód, jem i się przyjmuję i wtedy na jakiś czas przechodzi.
-
Dziękuję ❤️ od rana szykuję jedzenie i trochę żałuję, że nie zamówiłam części 🤣 ale chciałam sama zrobić mu pierwszy tort 🥳 dokupilam tylko figurki z cukru bo nie umiem robić takich rzeczy a teraz nie miałam głowy by próbować się nauczyć
Emzet92 lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙