X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Eclipse Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    To nie zależy od tc, tyko od tego ile minęło od zagnieżdżenia oraz jak wybarwiają się dane testy.
    Ja też dla spokoju zrobiłabym druga betę.
    Dziekuje, że odpisałaś. Racja, pewnie zależy ile czasu minęło od zagniezdzenia.
    Jedyne co mniej więcej wiem po piku na owulacyjnych to, że beta 180 byla ok 16dpo, a dzisiaj jest 20dpo.
    Mam nadzieję, że to kwestia pory dnia, picia i testu - to był płytkowy pink (czułość 20)

• Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja mam dopiero 4.01 wizyte :( a ty?

To ja jeszcze gorzej, bo dopiero 8.01...te dwa najbliższe tygodnie to będzie męka, jeszcze mam wolne do końca roku, a do pracy idę dopiero 3.01, wiec mam mnóstwo czasu na rozmyślanie. Chyba wolałabym normalnie pracować, przynajmniej czas przeleciałby szybciej.

Sardynka
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszyna wrote:
    Zwyczajnie trzeba poczekać,ale te 7 dni będzie najdłuższe w moim życiu.
    Jestem już po poronieniu i po dwóch nieudanych invitro. 7 lat starań, rozpoczęta procedura adopcyjna a tu taka niespodzianka, dlatego tak bardzo mi zależy,bo jeszcze nigdy nie dotrwałam do tego tc.

Faktycznie jesteś po przejściach. Trzymam mocno kciuki i dużo siły Ci życzę.

Sardynka
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Najprawdopodobniej za tydzień się z Wami pożegnam. Jest pęcherzyk żółtkowy ale bardzo mały. Mówiła, że na tym etapie powinien być większy więc bym się nie nastawiała. Mam 2 x powtórzyć betę i progesteron i wizyta 5.01.

Bardzo mi przykro, choć pamiętaj, że jeszcze nic straconego! Trzymam kciuki!

Sardynka
  • Kruszyna Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sardynka wrote:
    Faktycznie jesteś po przejściach. Trzymam mocno kciuki i dużo siły Ci życzę.

Dziękuję ♥️ odezwę się za tydzień 🙂

• Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eclipse wrote:
    Cześć, chciałam się przywitać że wszystkimi (aplikacja pokazuje termin na koniec sierpnia) i jednoczenie mam pytanie.
    Chyba niepotrzebnie coś mnie podkusiło, bo czytając ten wątek natknęłam się na testowanie pozostałymi testami ciazowymi żeby zobaczyć jeszcze mocniejsze kreski i na własną zgube zrobiłam ostatni test - biel zupełna :o
    Dzisiaj wypada 5t0d, betę robiłam w 4t3d i była 180, a kilka dni wcześniej 3 pod rząd testy coraz mocniejszą kreska. Teraz spanikowałam. Nie planowałam powtarzać bety, tylko poczekać do wizyty (za dwa tyg.). Testow na stanie już nie mam na rano.
    Czy to możliwe, żeby nie wyszla nawet delikatna kreska na tym etapie?

Ja dziś zrobiłam podobnie. Test 19.12 blada różowa i beta 130,22.12 beta 416. I dziś coś mnie podkusiło i zrobiłam test ok 15 i jeszcze bledsza kreska niż ta z 19. Piłam dziś sporo i siku też co chwilę. Mam nadzieję,że będzie wszystko ok. Jutro idę na betę bo zwariuje. Wizyty jeszcze nie mam umówionej bo mój gin nie odpisuje. Trzymam kciuki za Ciebie

• Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od kilku dni podczytuję Was i nawet udało mi się nadrobić ☺️
    Z chęcią do Was dołączę 🌸

Termin porodu mam według OM 18.08; według USG 16.08

Gratulacje Dziewczyny wspaniałych informacji po USG, trzymam kciuki żeby Nasze kropki rosły zdrowe i silne! 😍❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 16:36

Kinia197, Malinaaa, Lannati_, Ewappp lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Eclipse Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa91 wrote:
    Ja dziś zrobiłam podobnie. Test 19.12 blada różowa i beta 130,22.12 beta 416. I dziś coś mnie podkusiło i zrobiłam test ok 15 i jeszcze bledsza kreska niż ta z 19. Piłam dziś sporo i siku też co chwilę. Mam nadzieję,że będzie wszystko ok. Jutro idę na betę bo zwariuje. Wizyty jeszcze nie mam umówionej bo mój gin nie odpisuje. Trzymam kciuki za Ciebie
    O, rzeczywiście. Dotarłam do strony w której to opisałaś i już jestem na bieżąco z wątkiem.
    Plus taki, że masz chociaż blada, więc coś tam wykrywa. Ja się pocieszam, ze może rzeczywiście płyny w ciągu dnia i ten niepolecany pink. Może kolejna beta pozwoli nam w spokoju doczekać do wizyt usg. Trzymam za Ciebie kciuki.

• Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Najprawdopodobniej za tydzień się z Wami pożegnam. Jest pęcherzyk żółtkowy ale bardzo mały. Mówiła, że na tym etapie powinien być większy więc bym się nie nastawiała. Mam 2 x powtórzyć betę i progesteron i wizyta 5.01.

Trzymam kciuki żeby jednak się powiększył i wszystko było dobrze. Niestety nie mamy na wiele rzeczy wpływu.
    🩷

• Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eclipse wrote:
    O, rzeczywiście. Dotarłam do strony w której to opisałaś i już jestem na bieżąco z wątkiem.
    Plus taki, że masz chociaż blada, więc coś tam wykrywa. Ja się pocieszam, ze może rzeczywiście płyny w ciągu dnia i ten niepolecany pink. Może kolejna beta pozwoli nam w spokoju doczekać do wizyt usg. Trzymam za Ciebie kciuki.

Właśnie ja używałam testów pink. Także ja też trzymam kciuki za Ciebie. Dam znać jaka beta jutro u mnie 😊

Eclipse lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszyna wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj miałam wizytę i myślałam że już potwierdzimy serduszko. Według OM wychodzi,że to 8 tc, a według USG, że to 6t1d. Lekarz przy max powiększeniu niby widział,że coś pulsuje co prawda ja też to widziałam (a może tak bardzo chciałam widzieć). Tak dla pewności kazał mi przyjść za tydzień to już na pewno będzie wiadomo, czy serduszko jest.
    Ja myślę cały czas nad taką dużą rozbieżnością między OM a USG, czy to nie za duża różnica?
    Czy to możliwe żeby jeszcze w tym tygodniu niemoc jednoznacznie określić czy to serduszko jest czy go nie ma?
    Tym bardziej,że od dwóch tygodni miałam brązowe delikatne plamienia tylko przy wizycie w toalecie.
    Wiem, że nerwy nie pomagają, ale nie mogę o tym przestać myśleć.
    Słuchaj lekarza, bo oszalejesz 🙂 nie wiesz kiedy była owulacja, więc wszystko jest możliwe 🥰 Rozumiem, ze nie miałaś usg wcześniej by porównać jak się ciąża rozwija? Trzymam kciuki, silna kobieta z Ciebie. Mam nadzieję, że teraz los się szeroko usmiechnie.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eclipse wrote:
    Jedyne co mniej więcej wiem po piku na owulacyjnych to, że beta 180 byla ok 16dpo, a dzisiaj jest 20dpo.
    Mam nadzieję, że to kwestia pory dnia, picia i testu - to był płytkowy pink (czułość 20)
    Och pink oszukaniec 😁😁 nie ufam! Pewnie zrobiłabym betę, żeby się niepotrzebnie nie stresować przez najbliższe dni do wizyty🙂

Eclipse lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Trzymam kciuki! 💜 moze dzidzia potrzebuje czasu. A duża rozbieżność jest pomiędzy usg a terminem z miesiączki?

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eclipse wrote:
    Trzymam kciuki! Daj znać po badaniu! :)

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Hej dziewczyny od kilku dni podczytuję Was i nawet udało mi się nadrobić ☺️
    Z chęcią do Was dołączę 🌸

Termin porodu mam według OM 18.08; według USG 16.08

Krótko o mnie - z mężem staraliśmy się od marca 2023, po drodze jedna ciąża biochemiczna, trochę badań u mnie i u męża.
    Zmiana ginekologa - z którym pierwszy cykl z zastrzykiem Ovitrelle bez efektu; drugi cykl z Clo+Ovitrelle udany 🍀🤞

USG miałam w 5t4d i jeszcze serduszka nie było, kolejna wizyta dopiero 11.01; także trochę muszę czekać z niecierpliwością 🫣

Mam ogromny problem z progesteronem, wiem ze jest skokowy, ale według zaleceń mojego gin wcześniej badałam co 2-3 dni, aktualnie mam zalecenie co 7 dni, jednak poszłam przed świętami zbadać i był 18,5ng/dl; a dzisiaj 15,8 .. kontaktowałam się z gin i mam zwiększoną dawkę Cyclo 4x400mg (wcześniej 3x400) mam wrażenie, że dawki są końskie…
    Natomiast przez moją „chorą wątrobę” nie mogę przyjmować doustnie hormonów, więc wszystko najlepiej dopochwowo omijając jak najbardziej wątrobę.

Gratulacje Dziewczyny wspaniałych informacji po USG, trzymam kciuki żeby Nasze kropki rosły zdrowe i silne! 😍❤️
    Generalnie takie wahania to żadne wahania :) więc ja bym się tym nie martwiła. Jak łożysko się wytworzy to przejmie funkcje w kwestii produkcji progesteronu 😘
    A co masz z wątroba?

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do testów pink to one są złośliwe 🙈 nie wybarwiają się każdy tak samo i moim zdaniem (a sporo testów juz w życiu zrobiłam 🤣) w nich bywają największe różnice pod tym względem. Sama miałam tak, że przy becie 120 kreska była piękna wyraźna, a innym razem przy becie 790 kreska była bladoróżowa 🤦🏻‍♀️
    Dlatego sugerujemy się badaniem bety HCG i przyrostu. Dobrze jest wykonać te 2-3 pomiary.

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Trzymam kciuki! 💜 moze dzidzia potrzebuje czasu. A duża rozbieżność jest pomiędzy usg a terminem z miesiączki?
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ jutro i w sobotę pójdę na betę i zobaczymy.

@Emzet92, nie powiedziała mi, ale szczerze nie nastawiam się na cud. Poprzednim razem na tym etapie czułam się zupełnie inaczej, miałam mega mdłości, wymiotowałam, a teraz praktycznie wcale.

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Generalnie takie wahania to żadne wahania :) więc ja bym się tym nie martwiła. Jak łożysko się wytworzy to przejmie funkcje w kwestii produkcji progesteronu 😘
    A co masz z wątroba?

Dziękuję za odpowiedź ☺️
    Dokładnie nie wiadomo, na pewno nie metabolizuje hormonów przyjętych doustnie - tych podjezykowo również, bo już próbowałam, co za tym idzie próby wątrobowe mam bardzo wysokie (zdarza się,że nagle dochodzą do 500-1000). Kilka lat wstecz po 3 tygodniach brania hormonów wylądowałam w szpitalu zakaźnym z toksycznym uszkodzeniem i żółtaczka polekowa.
    Stąd też lekarze nie przepisują mi się doustnych…

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ jutro i w sobotę pójdę na betę i zobaczymy.

@Emzet92, nie powiedziała mi, ale szczerze nie nastawiam się na cud. Poprzednim razem na tym etapie czułam się zupełnie inaczej, miałam mega mdłości, wymiotowałam, a teraz praktycznie wcale.
    Trzymam kciuki, by bylo dobrze 🥰

Asiasia1 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też chyba będę się żegnać.. Beta 22.12 była 416 a dziś zaledwie 1100.. jest mi tak przykro.. a jeszcze mój gin nie odpowiada.. nie wiem gdzie się udać,co robić..

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ