Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda2023 wrote:Kiedy informujecie swoje dzieci o tym, że będą miały rodzeństwo?
Raz chce siostrzyczkę a raz braciszka. Teraz znowu jest faza braciszek 😅
Ostatnio jedliśmy pizzę a młody się zapytał, a czy ten dzidziuś też lubi jeść pizzę? 😁Lolcia37, Małgosiagosia, Annaaa4, Lannati_, Agata91 lubią tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Sunnysunsun wrote:Powiedzieliśmy synowi po wizycie, ma 4 lata, ucieszył się. Juz zazadal, jak ma mieć na imię (imię najlepszego kumpla z przedszkola of cors😁).
Ostatnio jedliśmy pizzę a młody się zapytał, a czy ten dzidziuś też lubi jeść pizzę? 😁
I co, dzidziuś lubił? Przyjęła się? 😅
Ja nie mam jeszcze dzieci, ale powiedziałam siostrzeńcowi i siostrzenicy i ostatnio Młoda przychodzi do mnie w Sylwka, miałam w ręku kieliszek i do mnie "ale Ciocia Ty to masz Picollo chyba nalane co nie?" 😛Lolcia37, Lannati_, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Sunnysunsun wrote:Powiedzieliśmy synowi po wizycie, ma 4 lata, ucieszył się. Juz zazadal, jak ma mieć na imię (imię najlepszego kumpla z przedszkola of cors😁).
Ostatnio jedliśmy pizzę a młody się zapytał, a czy ten dzidziuś też lubi jeść pizzę? 😁
Haha , mój syn też wybrał imię najlepszego kumpla z przedszkola 😄 bo on dziewczyny nie bierze pod uwagę.Sunnysunsun lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Mamma-mia wrote:Ja w poprzedniej ciąży kupiłam nifty po tym jak mi wyszło zwiększone ryzyko w teście potrójnym.
Dostałam złudny spokój 🙈
Dziś, mając większą wiedzę nie wybrałabym akurat tego badania. -
Lolcia37 wrote:https://zapodaj.net/plik-aHY1oD22s9
To mój wczorajszy dzidziuś 🥰 -
Jakie macie ph moczu? 😅 I wiecie czy w 2 trymestrze też jest tak dużo badań do zrobienia?
-
Cerva wrote:Ja jutro badam a co, wyszło Ci coś nie tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 22:47
-
Ja też już bym bardzo chciała powiedzieć córeczce (5 lat), ale sama po pierwsze jeszcze nawet nie widziałam serduszka, a po drugie mam bardzo złe doświadczenia po poronieniu. Powiedziliśmy córeczce wtedy 3 letniej bardzo szybko, potem trzeba było dużo tłumaczyć, już wtedy sporo rozumiała i ciężko było jej wyjaśnić tę sytuację. Zdarzyło jej się nawet w towarzystwie powiedzieć ni z gruchy ni z pietruchy, że mamusi wypad dzidziuś z brzuszka, oczywiście wszyscy zdębieli...Teraz już dużo bardziej świadomie, mówi że bardzo chciałaby rodzeństwo, obojętnie jakie i czeka, nawet dziś o tym mówiła, a ja muszę się gryźć w język. Oby było wszystko dobrze, a wtedy niedługo się dowieSardynka
-
Witam. Melduje że żyje..podczytuje Was jak tylko mogę.
Niestety tak mnie mdłości Mogły że całymi dniami leżę w łóżku z miska przy twarzy 😢 jutro znowu internista i będę prosić o przedluzenie zwolnienia. Nie idzie funkcjonować 😥12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Małgosiagosia wrote:Nie, wyszło 6, a gdzieś czytałam, że w ciąży powinno być do 5,5. 😅 Ale to już takie trochę szukanie dziury w całym, bo raczej badania wychodzą ok. I też barwa wyszła mi ciemnożółty to chyba muszę więcej wody pić.
A to bym aż tak się tego nie czepiała. ma być ok 5,5, czyli kwaśne. 6 to pH kwaśne więc ten wynik też jest w normie wg mnie 😊 a kiedy idziesz na wizytę teraz?Małgosiagosia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Annaaa4 wrote:Witam. Melduje że żyje..podczytuje Was jak tylko mogę.
Niestety tak mnie mdłości Mogły że całymi dniami leżę w łóżku z miska przy twarzy 😢 jutro znowu internista i będę prosić o przedluzenie zwolnienia. Nie idzie funkcjonować 😥
Może porozmawiaj z ginekologiem na wizycie o tabletkach na wymioty?
Ja dziś pierwszy raz 🤮, ale to tak z rana mnie wzięło, nawet nie za bardzo miałam czym. W ciągu dnia czasem nagle mnie tak zemdli31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Może porozmawiaj z ginekologiem na wizycie o tabletkach na wymioty?
Ja dziś pierwszy raz 🤮, ale to tak z rana mnie wzięło, nawet nie za bardzo miałam czym. W ciągu dnia czasem nagle mnie tak zemdli12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Cerva wrote:A to bym aż tak się tego nie czepiała. ma być ok 5,5, czyli kwaśne. 6 to pH kwaśne więc ten wynik też jest w normie wg mnie 😊 a kiedy idziesz na wizytę teraz?
-
Annaaa4 wrote:Nagorzejnze wymiotów jakoś takich nie mam. Wymiotuje z 4-5 razy dziennie. Najgorsze są mdłości które trwają 24/7 😢 nic nie pomaga
-
Małgosiagosia wrote:Jakoś w przyszłym tygodniu, to będzie 11 tydzień. Sama nie wiem jak często powinnam chodzić. Ostatnio byłam 2 tygodnie temu. A Ty kiedy się wybierasz? Jak często chodzisz?
Ja byłam 21.12 i zobaczyłam serduszko, teraz idę pojutrze to będzie 8+2, bo mam wizytę u nowego ginekologa u którego chciałabym prowadzić. Ale standardowo chyba co 4 tygodnie. To u Ciebie już będzie pewnie to USG prenatalne?Małgosiagosia lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Jestem w 6t 3d od paru dni nie mogę wyjść z łóżka osłabienie takie że jak wyjdę na chwilę z domu to odrazu robię się cala blada i kręci mi się w głowie. Biegunka z zaparcami naprzemiennie, bóle brzucha od czasu do czasu. Najgorsze raczej są nudności, wymiotów nie mam. Ale ciągle uczucie jakbym miała zaraz zwymiotować trwa 24/7 i nic nie pomaga na to.. przez co mało co jem, bo nie mam apetytu. Wyglądam jak chodząca w sumie to leżącą śmierć 🥺
-
Hej ja też melduję się po wizycie z miesiączki mi wychodzi 8+5 ale po zarodku patrząc to jakiś 6/7 tydzień ciężko stwierdzić. Trochę mnie to martwi, z drugiej strony wiem, że na pewno mi się przesunęła owulacja bo bym nie zaszła inaczej w ciążę Dzidziulek ma 0,65 cm i biło serduszko kolejna wizyta za 2 tygodnie, jestem dobrej myśli Nie czuję się nawet najgorzej, odpukać, mdli mnie w sumie prawie non stop ale mogę jeść i jak zjem jest mi chwilę lepiej. Plus piję ciągle wodę gazowaną, to mi nawet pomaga. Zmęczenie się pojawia ale po prostu mi się nic nie chce robić, nie ścina mnie z nóg. Zobaczymy jak będzie dalej. Wczoraj na wizycie było równy miesiąc do naszego ślubu, mam tylko o to stres, żebym to przeżyła i się czuła dobrze, później już luzik pozdrawiam Was dziewczyny i za każdą jedną trzymam kciuki ❤️
Lannati_, Sunnysunsun, Sardynka, Bunkierka lubią tę wiadomość
-
Ja mam ph mocz 6 z, z tego co pamiętam to zawsze mi tak w ciąży wychodziło , nigdy się nad tym nie zastanawiałam czy to źle.
W 2 trymestrze robi się obciążenie glukozą, a w 3 znowu się powtarza hiv, różyczka , toxo itp.
A resztę badań to w zależności czy się ma jakiś zły wynik. Ja w pierwszej ciąży miałam podwyższone tsh , to musiałam robić co miesiąc tsh jeszcze ft3 i ft4.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Pauli05 wrote:Hej ja też melduję się po wizycie z miesiączki mi wychodzi 8+5 ale po zarodku patrząc to jakiś 6/7 tydzień ciężko stwierdzić. Trochę mnie to martwi, z drugiej strony wiem, że na pewno mi się przesunęła owulacja bo bym nie zaszła inaczej w ciążę Dzidziulek ma 0,65 cm i biło serduszko kolejna wizyta za 2 tygodnie, jestem dobrej myśli Nie czuję się nawet najgorzej, odpukać, mdli mnie w sumie prawie non stop ale mogę jeść i jak zjem jest mi chwilę lepiej. Plus piję ciągle wodę gazowaną, to mi nawet pomaga. Zmęczenie się pojawia ale po prostu mi się nic nie chce robić, nie ścina mnie z nóg. Zobaczymy jak będzie dalej. Wczoraj na wizycie było równy miesiąc do naszego ślubu, mam tylko o to stres, żebym to przeżyła i się czuła dobrze, później już luzik pozdrawiam Was dziewczyny i za każdą jedną trzymam kciuki ❤️
Chyba nie ma się czym martwić , moje dziecię jest o tydzień młodsze z USG niż z Om, jak pytałam o to lekarza na pierwszej wizycie to powiedział że do 2 tyg jest ok.Pauli05, Cerva lubią tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷