X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem na boczki kombinuje.

A moja rodzina zaczęła weekend chyba od rota. Stary rzyga dalej niż widzi, starszaka zastałam w łóżeczku zarzyganego od włosów po szczebelki do łóżka i ostatnie 4h latam między synem, którego myję, przebieram itp, starym, któremu robię elektrolity itp, młodszym, któremu apetyt w nocy dopisuje i w przerwach dla funu piorę obrzygane pościele, maskotki itp. Jest moc 💪 trzymajcie kciuki bym z młodym nie złapała bo będzie rzeź 😂

Małgosiagosia, Ewappp lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

A moja rodzina zaczęła weekend chyba od rota. Stary rzyga dalej niż widzi, starszaka zastałam w łóżeczku zarzyganego od włosów po szczebelki do łóżka i ostatnie 4h latam między synem, którego myję, przebieram itp, starym, któremu robię elektrolity itp, młodszym, któremu apetyt w nocy dopisuje i w przerwach dla funu piorę obrzygane pościele, maskotki itp. Jest moc 💪 trzymajcie kciuki bym z młodym nie złapała bo będzie rzeź 😂
    Zdrówka dla Was i siły dla Ciebie w ogarnianiu chłopaków 😘💪

Asiasia1 lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Jezu, mam traumę. Maks się urodził, wróciłam ledwo że szpitala z nim. Mąż za granicą. Ja sama z 4. Dziewczyny rzygulca że szkoły przyniosły...Kryste panie. To była niezapomniana noc. Już jakby nie mogli poprzestać w szkole na rozdawaniu owoców zamiast rzygow.

Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A Tobie siły dużo.

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Łooo matko... Trzymaj się tam 💪

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje . Mąż się kokosie, bo szykuje się do pracy. A ja budzę się. I myślę? Olek wstawał? Macam się po cyckach 🤣🤣🤣 no kurde pełne, aż bolą. Zerkam na zegarek 5 :43
    A ten nadal spi. Chociaż jedno ma spanie po mamusi 🤣

Paprota9418 lubi tę wiadomość

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Szymek próbuje, ale przez odgięcie. Czyli źle 😂 jest takie ćwiczenie, że się dziecko bierze jakby do obrotu i zachęca zabawka, by wzrok powędrował do boku i nastąpiło przyciągnięcie brody do mostka. Robię z nim to ćwiczenie z raz, dwa dziennie. Jeszcze nie załapał 😂 ale już czasem przerzuca nóżki do boku, jak do obrotu. W 90 procentach na prawo 😂 czyli też słabo 😂 Szymek jest z 30.07, więc pewnie niedługo powinien załapać

Czy ja już wspominałam, że czuję się głupia? 🤣🫣
    Jak to jest przez odgięcie. Olek lezac na pleckach podnosi nóżki do góry i potem buja się i pyk na bok. A jak już leży na boku , to wtedy jak wskazówki zegara po macie zasuwa. Tylko głowa zostaje w jednym punkcie. A reszta wkoło tej głowy się kręci.

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest ze stopkami ? Kiedy "powinno" dziecko już je odkryć?

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy meningokokach to szczepił już ktoś ? Jak dzieciaki zniosły ?
    Czy tak to działa że z każdym szczepieniem jest się bardziej przerażonym.. po 1 szczepieniu 6w1 nic nam się nie działo poza jednorazowym skokiem do 38.1 i dużo spał..
    A ja mam jakiegoś po*dolca dzisiaj i się stresuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 08:03

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mam jakieś dziwne zajawki. Podczas karmienia mam mdlosci...

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Czy wasze dzieci przewracają się już z plecków na brzuszek? Albo na boczek?

U Nas na razie nie ma w ogóle podjazdu. Leoś słabo podnosi nóżki do góry ze względu na słaby brzuszek. 😥 Kolanko czasem dotyka prawe. Ćwiczymy, zobaczymy jak to się potoczy....

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Czy wasze dzieci przewracają się już z plecków na brzuszek? Albo na boczek?

Tak, Ala zaczęła kilka dni przed skończeniem 3 miesięcy, więc byłam w szoku że tak wcześnie... pominęła przekręcanie się na boczek tylko od razu na brzuch 😅 poobracała się kilka dni i zapomniała jak przekręcać się na boczek 🤷‍♀️ trzeba jej pomóc a potem na brzuch już sama daje radę

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

O mamo... współczuję 🥴 najgorszy w tym wszystkim jest obstawiam chory chłop 😅 Mam nadzieję że się uchronicie z maluszkiem 🤞

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MumAgain wrote:
    Dziewczyny od kilku dni mam jakieś dziwne zajawki. Podczas karmienia mam mdlosci...

Ja tak miałam na początku połogu. Jak zaczynałam karmić to mi się robiło niedobrze.. powiedzieli mi że to przez burzę hormonów :)

My dźwigamy nogi strasznie.. jakby mógł to trzymałby je cały czas w górze i woli kopać w karuzelę niż rękami ją dotykać ale nie ma jeszcze akcji łapania łapkami stóp :)

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba zaczął się regres snu... jak do tej pory poza skokami rozwojowymi nocki były pięknie przesypiane tak teraz od kilku dni jakiś cyrk. Pol godziny spania i godzina usypiania i tak w kółko 🤦‍♀️ dzisiaj to już na zmianę z mężem ją lulaliśmy bo ja już wysiadałam. A ten mój klocek już ma prawie 7 kilo więc rece odpadają 😬 Mam nadzieję że ten mój demon szybko to przetrawi i wróci do spania całą noc 😅
    Jeszcze wczoraj wcześnie zasnęła na noc a ja walnęłam do kolacji 2 karmi i czułam że cycki pełne więc zeszłam na dół do męża oglądać mecz i odpaliłam laktator. Oczywiście ten moj mały szpieg jak tylko wstawiłam mleko do lodówki obudził sie wsciekle głodny. Cycki puste. Wrzask na cały dom. Wołam męża żeby ją wziął bo ja musze ogarnąć butlę. A ten mi mówi ze zaraz tylko sobie zęby umyje i się wysika 🤦‍♀️ Nosz kurde... dzieciak się drze a ten sobie ząbki myje. Ala tak się rozhulała że potem 2h nie mogliśmy jej uspac. Ale przynajmniej mąż miał umyte zęby 🤣

Lolcia37, Asiasia1, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    U Nas na razie nie ma w ogóle podjazdu. Leoś słabo podnosi nóżki do góry ze względu na słaby brzuszek. 😥 Kolanko czasem dotyka prawe. Ćwiczymy, zobaczymy jak to się potoczy....
    U nas kolanko też czasem, ale nie wiem czy to świadome. Nogi ciągle w górze i zaczyna się kołysać na boki, ale o przewrocie na brzuch nie ma mowy. Liczę, że chociaż na boczek ogarnie. Fajnie, że macie ćwiczenia. Mam nadzieję, że nam fizjo też coś doradzi.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Szymek próbuje, ale przez odgięcie. Czyli źle 😂 jest takie ćwiczenie, że się dziecko bierze jakby do obrotu i zachęca zabawka, by wzrok powędrował do boku i nastąpiło przyciągnięcie brody do mostka. Robię z nim to ćwiczenie z raz, dwa dziennie. Jeszcze nie załapał 😂 ale już czasem przerzuca nóżki do boku, jak do obrotu. W 90 procentach na prawo 😂 czyli też słabo 😂 Szymek jest z 30.07, więc pewnie niedługo powinien załapać

Właśnie u nas po kilku dniach ładnego obracania się z nóżkami w górze też teraz się odgina i oczywiście frustracja że się nie udaje 🤷‍♀️ jak pojawił się nowy skill - chwytanie zabawek i wkladanie ich do buzi to zapomniała jak się obracać na boczek, bo jak juz lezy na boczku to na brzuch sie raz dwa przekręci. Próbuje z nią ćwiczyć ale ona jest straszny nerwus ostatnio i jak się nie uda to płacz więc czekam że sama sobie przypomni 😀

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Ja tak miałam na początku połogu. Jak zaczynałam karmić to mi się robiło niedobrze.. powiedzieli mi że to przez burzę hormonów :)

My dźwigamy nogi strasznie.. jakby mógł to trzymałby je cały czas w górze i woli kopać w karuzelę niż rękami ją dotykać ale nie ma jeszcze akcji łapania łapkami stóp :)

Ja zauważyłam że u nas chętniej nogi są w górze jak nie ma pieluszki albo przynajmniej spodenek. Gole nóżki cały czas by mogła trzymać w górze i łapać kolanka. Nawet już coś tam kombinuje ze stopkami a jak są spodenki to rzadko podnosi nóżki. 🤷‍♀️ Czy u kogoś jest podobnie?

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na momcozy pojawiła się znowu promocja! Hasło: mamakpi
    Wychodzi 60 zł rabatu na aspirator i darmowa wysyłka :)

Paprota9418, Ewappp, Emzet92 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ja zauważyłam że u nas chętniej nogi są w górze jak nie ma pieluszki albo przynajmniej spodenek. Gole nóżki cały czas by mogła trzymać w górze i łapać kolanka. Nawet już coś tam kombinuje ze stopkami a jak są spodenki to rzadko podnosi nóżki. 🤷‍♀️ Czy u kogoś jest podobnie?

Ja też to zauważyłam dlatego teraz na macie Młody leży w samym body. Od czwartkowej wizyty u fizjo gdzie dostaliśmy ćwiczenia to strasznie się zafiksowałam i mega się martwię. Myślę o tym non stop, w nocy spać nie mogłam. 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 10:38

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Dziewczyny, na momcozy pojawiła się znowu promocja! Hasło: mamakpi
    Wychodzi 60 zł rabatu na aspirator i darmowa wysyłka :)
    O właśnie miałam zamawiać 😀

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ