Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauli05 wrote:U nas Lena potrafi ulać trochę takim serkiem nawet 2h od jedzenia ale widzę właśnie że jak się bawi/podjara czymś to dostaje czkawki i wtedy coś lubi wylecieć 🙈
U nas też tak było ale wcześniej te ostatnie dni ulewał w trakcie jedzenia albo zaraz po..
ale nie zapeszając wczoraj popołudniu było już super 🤞🤞
Dziękuję za wczorajsze rady z żelazem!!!!🥰
Udało się dziś podać bez problemu.. wymyślałem że podam mu w starym smoczku od butelki z małym przepływem i wyciągnął wszystko.. a potem od razu podałam kropelki Wit b.
Teraz bobas się bawi w łóżeczku a ja czekam 30 min żeby mu dać mleczko 🥰 idealny czas na śniadanieEmzet92 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:https://mazovia.pl/pl/bip/zalatw-sprawe/zdrowie-i-polityka-spoleczna/priorytetowe-dzialania-w-obszarze-zdrowia/programy-polityki-zdrowotnej/szczepienia-przeciwko-meningokokom.html
Tu są szczegóły. Ja chodzę do placówki na Białołęce i już nie mają niby tych darmowych. Nie pamiętam skąd jest Paprota, ale może da nam namiar na miejsce, gdzie jeszcze coś zostało 😄 a jak nie to mailing!
Paprotka, podpowiesz ? -
Hej dziewczynki. Czytam was. Ale przysięgam brak mi czasu i weny odpisywać na bieżąco. Zwłaszcza jak dzieci w domu. A dziś są bo dentystę mieli we 3. Nie było opcji ich dowozić.
Trudny poranek za nami. Lena przebierała Olka na naszym łóżku, Zuzia klapnęła z impetem obok iego główki. Tak się wystraszył, że płakał aż się porzygal. I jeszcze długo potem. Nawet przy piersi.
Ja ogarnęłam mu komode , bo upralam ubranka większe i musiałam pozamieniać. Teraz leżę, -
Bettti03 wrote:Jejku bardzo dziękuję! A wiesz czy to jest tak, że musisz mieć deklarację w danej przychodni, żeby skorzystać? Bo my chodzimy do lekarza w Kobyłce, a z tego co widzę to żadna placówka w okolicy nie uczestniczy w tym programie.
Paprotka, podpowiesz ?
U nas jest tak że po prostu 2 przychodnie realizują ten program ale jest dla wszystkich mieszkańców Krakowa. My też swojego pediatrę mamy w innej przychodniBettti03 lubi tę wiadomość
-
@Emzet u mnie w Przychodni też nie ma meningokoków z programu, lekarka mi mówiła że czekają i się doczekać nie mogą. My jesteśmy po 2 dawkach 6w1, prevenar 20 i rotawirusy. Teraz na grudzień umówiłam się na meningokoki i zapłacę, bo nie chce tego odwlekać bo później to zaczynają się choroby i ciężko wstrzelić się w okienko bez chorób, żadnej gwarancji nie ma że te szczepionki będą darmowe w przyszłym roku.
Paprota9418, Bettti03 lubią tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Bettti03 wrote:Powiedziałaś mega ważną rzecz! Jakbys doslownie opisała mojego synka. Od urodzenia nie lubi leżeć na brzuchu, długi czas po prostu go to tego nie zmuszałam (fizjo powiedziała, że skoro nie chce to nie). Ale przez to jest teraz mocno do tyłu! Wytrzymuje na brzuszku max 5-8 min, zupełnie nie ma prób przekręcania się na boczek, jest cały pospinany. A walczymy właśnie caaaly czas z ulewaniem. Biedne te nasze dzieciaczki
Betti wysyłam Ci dużo ciepła i cierpliwości 😘Bettti03 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Ja to jeszcze miałam wrażenie , że wszędzie się odbijam od ściany, bo jeden lekarz mnie wysłuchał ale patrzył na mnie jak na wariata bo co ja chce skoro dziecko zadowolone , przybiera na wadze , będzie dobrze i wyrośnie. Owszem z ulewania wyrósł ale problem słabych mięśni brzucha pozostał. Inny lekarz to się skupiał na tym a dlaczego byłam kpi na początku a dlaczego na mm przeszłam , tłumaczenie dlaczego nie jestem wielbłądem itp i wizyta dobiegała końca.
Betti wysyłam Ci dużo ciepła i cierpliwości 😘
Wielu lekarzy nadal podchodzi do wychowania dzieci jak za naszych czasów. Albo wcześniej. Gdzie dzieci były hodowane jak świnki. Ma co jeść. Ma w co się ubrać. To o po co szukać dziury w całym?Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Lolcia37 wrote:@Emzet u mnie w Przychodni też nie ma meningokoków z programu, lekarka mi mówiła że czekają i się doczekać nie mogą. My jesteśmy po 2 dawkach 6w1, prevenar 20 i rotawirusy. Teraz na grudzień umówiłam się na meningokoki i zapłacę, bo nie chce tego odwlekać bo później to zaczynają się choroby i ciężko wstrzelić się w okienko bez chorób, żadnej gwarancji nie ma że te szczepionki będą darmowe w przyszłym roku.
Lolcia37 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
My miałyśmy Bexero w zeszły piątek, faktycznie wieczorem jakieś lekkie bolączki, podałam paracetamol i dzień później 37.8, ale wszystko inne w porządku:)
Udało się pobrac mocz do pojemniczka po walkach, także czekamy na wyniki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 22:50
Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:My też jesteśmy po podobnym zestawie. Zadzwoniłam do kilku przychodni i wpisałam się na listę rezerwowa (może gdzieś się załapiemy). A jak nie to też będę płacic i płakać 😂 I tak jak napisała Paprota, to jest program wojewódzki, nie ma rejonizacji.
Emzet92 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Ja to jeszcze miałam wrażenie , że wszędzie się odbijam od ściany, bo jeden lekarz mnie wysłuchał ale patrzył na mnie jak na wariata bo co ja chce skoro dziecko zadowolone , przybiera na wadze , będzie dobrze i wyrośnie. Owszem z ulewania wyrósł ale problem słabych mięśni brzucha pozostał. Inny lekarz to się skupiał na tym a dlaczego byłam kpi na początku a dlaczego na mm przeszłam , tłumaczenie dlaczego nie jestem wielbłądem itp i wizyta dobiegała końca.
Betti wysyłam Ci dużo ciepła i cierpliwości 😘
Ps. Ja też mam ten sam zestaw pytań… dlaczego nie jestem kp, dlaczego rodziłam przez cc, a jak słyszą, że jedno i drugie z powodu depresji to mina większości lekarzy mówi wszystko.
Paprotka, to super! Dziękuję ❤️
Emzet, ekstra, że Ci się udało zapisać trzymam kciuki, żebyście się załapali. Ja spróbuję podzwonić w poniedziałek:)
Suprive, uff co za ulga! Szkoda, że musiałaś się najeść tyle strachu!Lolcia37, Paprota9418, Suprive, Emzet92 lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Czy wasze dzieci przewracają się już z plecków na brzuszek? Albo na boczek?
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
U nas też narazie ciężko mimo tego, że dzisiaj Staszek skończył 4 miesiące.
Nam fizjo zalecała właśnie takie ćwiczenie jak Emzet pisała wyżej, ale no nie ukrywam, że kiepsko mu to idzie 🫣Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Czy wasze dzieci przewracają się już z plecków na brzuszek? Albo na boczek?
Mała rozwija się prawidłowo, więc wszystko w swoim czasie przyjdzie.Małgosiagosia lubi tę wiadomość