X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    A ten pleciony warkocz ewentualnie tzw. Ochraniacz?
    A coś chyba kiedyś czytałam, żeby tego nie kupować, ale nie interesowałam się tym, bo i tak miałam dostawkę i nie pamiętam o co dokładnie chodziło. A może to dotyczyło noworodków? 🤔 Już się gubię w tych wszystkich zaleceniach. 😅

@Mumagain, no przydałoby się coś takiego. Musisz opatentować swój pomysł. 😀

@enpe, ja jeszcze daje małego na brzuch w wózku i sobie patrzy przez te siatki. A budkę mam praktycznie ciągle opuszczoną (no chyba że pada, albo bardzo wieje), bo mi go żal, że się tam zanudzi. 😅

enpe lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Jejku dziewczyny, chyba już piąty raz podchodzę do tego, żeby coś napisać. Bardzo, bardzo współczuję wszystkim chorującym 🥺 wysyłam Wam duuuuuużo siły, ciepełka, minerałów, witaminek i energii !! Oby jak najszybciej przeszło!
    U nas na szczęście już jest ok. Leki u młodego szybko zadziałały więc szczęście w nieszczęściu skończyło się „tylko” na gorączce. My z partnerem jeszcze walczymy z kaszlem, ale to i tak świat i ludzie :) Staszek zaraz po wyjściu z grypy zaczął ponownie okres marudzenia i walczyłam z nim z tydzień. Później było ze trzy dni spokoju i teraz znowu.
    Tak jak czytam co Wasze pociechy już potrafią to utwierdzam się w przekonaniu, że Stasiu jest o miesiąc do tyłu rozwojowo.
    Przepraszam, że nie odpisuje osobno, ale wtedy musiałabym to pisać jeszcze kilka dni 😅

Podpowiedzcie proszę jak to jest z tym przechodzeniem na spacerówkę? U nas raz że gondola jest na styk to jeszcze już młody tak się wierci i wszystko go ciekawi że chyba lepiej by mu już było w spacerówce. Jak to u Was ?
    W przypadku syna przeszłam na spacerówkę jak on jeszcze nie siedział, był długi i fizycznie po 6mc nie mieścił się do gondoli. Musiałabym albo kupić inna gondolę dłuższa albo nie chodzić na spacery.🤷🏻‍♀️
    Dobrze że Staszek szybko wyzdrowiał😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:07

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że u nas 2 razy zapalenie krtani, raz grypa, raz biegunka i raz antybiotyk na zatoki. Oczywiście profilaktyka na grypę mamy i zdradź mi @Betti jak wy ogarneliscie podanie Staszkowi leku? Szymek pluje 😬😬
    To jest ten etap kiedy nie wiem jaki jest dzień tygodnia, kiedy co komu podałam aaaaaaa

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

‹‹ 714 715 716 717 718
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ