Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi 140-150 to chyba dobrze? Popraw mnie jeśli sie myleStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Emi kciuki.
Bobby super kącik dla małej a kotek podobny do mojego 1 kota tez miałam rudzielca. Teraz mam dwójkę biało czarne. Majke i Gucia ale są u rodziców.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi, moja tez miala takie tetno i nikt sie nie czepial... no moze jedynie troche wieksze wahania, tak 125-150. W czym oni widza te nieprawidlowosci?
Kurcze, wlasnie dlatego trzeba robic ktg - dziewczyny z konca sierpnia, lepiej zrobcie na najblizszej wizycie, a nie odpuszczajcie "zeby sie nie stresowac"😐 Trzymam mocno kciuki, zeby u Ciebie Emi wszystko bylo ok!
MDW, piekny brzusio, sesja i Ty 😍MDW lubi tę wiadomość
-
Hmmm no ja sie właśnie zastanawiam jeszcze nad kwestia mycia dziecka po cc... Czy takie cos moge gdzies zapisac.
W moim szpitalu akurat zawsze pokazuja dziecko, potem oddaja dziecko do kangurowania tacie na czas szycia, a potem znow do mamy, wiec w tym temacie tez raczej nie mam co pisac...
A podmieniacie w koncu Euvax na Engerix?
-
emi2016 wrote:Hej dziewczyny, ja jestem. Na IP właśnie przyjmują mnie do szpitala.na wizycie miałam nieprawidłowy zapis ktg - płaski, brak akceleracji - w szpitalu to samo i padła decyzja że mam zostać... Już się splakalam za Łucja 😟 Trzymajcie kciuki żeby było lepiej i żeby Młody posiedział jeszcze choć kilka dni 😟
ja tez mialam i mam b slabe ktg wtedy do powtorki tego samego dnia
nie wiem z czego to wynika ale 2jka moich dzieci byla tak ulozona ze tyl glowki na potylicy odcisniety na zanikajacy krwiaczek
z 1sza corka mialam plaskie zapisy ktgod 35tc i jezdzilam co tydz juz nawet nie placilam
czasem 2x dziennie jezdzilam od razu z torba do szpitala.niewatplieie bylo to stresujsce
mialam b duze nadcis kolo 189/140
dziecko 10pkt ale bylo na noworodkkach by spr czy nie ma klopotow z oddychaniem
nie wiem.z czego wyniksly te kiepskie zapisy ktg, lozysko bylo z przodu teraz z tyluWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 22:21
-
my dzis po wizycie
same dobre newsy
maly kolo 2500 na 34tc, ktg na boku wyszlo troche slabo wiec w pt do powtorki
wody zmiejszyly sie z 23 do 20 liczac z pecherzem Malego wiec nie idzie w kierunku wielowodzia
schudlam 1kg wg wagi u mej P. Dr, co czuje po spodniach 😀
Bobas jest glowka wysoko, szyjka trzyma , nie zanosi sie na porod czyli standard u mnie
wszystkie parametry w normie
gbs pobranyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 22:12
Niebieska Gwiazda, Frida91, Misi@, Domi_tur, Marcelina85, zielonooka7, Malinka7, Bobby29, Ania95, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, werni, Applejoy, Chimera, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Emi również dołączam do grona zaciskających kciukasy!!!
Widzę, że się robi u nas coraz poważniej... Ciekawe kto się jutro załapie na pełnie.
Mnie również udało się dorwać nie dawno
poduszkę chmurkę. Była ostatnia!!! Dzięki Chimera za cynka
Jest naprawdę urocza, cieszę się jak dziecko. Małż się że mnie już śmieje....dobrze, że śmieje a nie puka po głowie 🤣 Jak za takie pieniądze to warto było!
Chimera lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Pierniczkowa kciuki za jutrzejsze cięcie! Emi, za Ciebie też kciuki! Niech maluch jeszcze poczeka!
MDW, pięknie wyglądasz! U mnie brzuszek też jeszcze wysoko. Trochę ciężko oddychać. Dziewczyny z Warszawy, ciężko mi zadeklarować się co do spotkania na 100% bo obiecałam siostrze, że zajmę się siostrzeńcem i nie wiem jeszcze którego dnia będą potrzebować Dodatkowo mam parę odbiorów rzeczy remontowych (okazało się np. że przywieźli nam za mało płytek na ściany łazienki )MDW lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Zerknęłam na moje ktg z piątku.Pierwsze było na czczo i tętno 140-145 i zostało określone jako zawężone i mały się nie ruszał.Drugie już po jedzeniu tętno 150 w podskokach 160 a nawet 170 gdy mocno dawał czadu.Ja na drugim byłam dość zdenerwowana i może to też miało wpływ.Ostatecznie zaakceptowany wynik i odesłano mnie do domu.
Zastanawiam się co robić.Jutro na 11 jestem umówiona z położną na ktg.Boje się,że będą przeboje tak jak w piątek gdzie zeszło mi 3 godziny.Na 13 jestem zapisana na usg w innej części miasta.Zastanawiam się co zrobić?Na ktg mogę podjechać w środę.Z drugiej strony jak coś by się działo to lepiej ktg i szpital.Co robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 22:47
-
Emi kciuki!
Edit. Teraz doczytałam o tym tętnie. Moja zawsze ma ok 140 i nikt się nigdy nie przyczepił, wręcz zawsze mówią że dobre jak i to pytam.
Edit 2 - już wiem że chodzi że za płaski zapis.
Kurczak, a mnie nikt nie zlecił ktg. Zapytam na następnej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 22:57
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Emi kciuki żeby jeszcze udało się posiedzieć w dwupaku.
Dam znać co i jak jak dojdę do siebie
Nie mogę usnąć, za parę godzin zobaczę kruszynę.Bobby29, emi2016, werni, Misi@, baileys, Niebieska Gwiazda, plinka89, Applejoy, Marcelina85, Limerikowo, Panna_Justyna, MDW, Agagusia lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Kurcze, wlasnie dlatego trzeba robic ktg - dziewczyny z konca sierpnia, lepiej zrobcie na najblizszej wizycie, a nie odpuszczajcie "zeby sie nie stresowac"😐
O, to chyba do mnie 😅
Ostatnio się stresuje... wchodząc na forum, udzielają mi się Wasze obawy i przeżywam wszystkie gorsze wyniki badań. Boję się tej końcówki ciąży coraz bardziej
-
Ania95 wrote:A ja zwariowałam - gotuję właśnie leczo na jutro 😄 a jeszcze mnie czeka spacer z psem. Zbliżająca się pełnia działa
O, leczo. Jadłabym! 🤩Ania95 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Pierniczkowa nie dziwię się. O której masz zabieg?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
natty85 wrote:Emi 140-150 to chyba dobrze? Popraw mnie jeśli sie myle
Chodzi na to że jest płaski zapis.. powinno się wahać i dbając nawet do 170. A jest cały czas stabilne 140-150. Na każdym boku to samo. Na razie jestem po USG i może nie ma rewelacji ale jeszcze w normie. Tylko miedniczki nerkowe powiększone 😟 leżę już pod 4 ktg dzis... Od 18