X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, ale cudnego masz kitka. My też mamy rudzielca i on też uwielbia spać w dziecięcym łóżeczku. Oczywiście, jak Tymek był malutki i jeszcze tam spał, to rodzice pełen bulwers, że jak tak mozna :D

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Pessar ściągnięty, nie chciał wyjść i krew się polała, jest małe rozwarcie ale ogólnie wszystko ok. Mała ma 2260g czyli nadal kruszynka ale przepływy ok, wody ok więc się tak nie martwię już 😉 zdjęcia ładnego nie mam bo się wierciła, odginała główkę i nie chciała za chiny ludowe buźki pokazać i tylko zdjecie kości udowej mam 😂 Dostałam skierowanie na cc, jutro jadę się dowiedzieć co i jak i wymaz na gbs zanieść do labu. Mam nadzieję, że w ciagu 2 tyg mi zrobią to cc i będzie z głowy 😜 chociaż po tym zdjęciu korka boję się że zacznie się w nocy dziś albo jutro a mój akurat w pracy na nocki😂 chyba z nogami na lampie od dzisiaj będę leżeć 😂

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Anhydra, Chimera, emi2016, MDW, werni, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chyba Was nadrobię później 😀
    Anhydra Olek to sama slodycz! Zazdroszczę że juz jesteście razem.
    U mnie nadal spokojnie...
    Tak na szybkości magnez powinno sie brać do samego końca? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 17:45

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Hej chyba Was nadrobię później 😀
    Anhydra Olek to sama slodycz! Zazdroszczę że juz jesteście razem.
    U mnie nadal spokojnie...
    Tak na szybkości magnez powinno sie brać do samego końca? 🤔

Mi gin odstawił w sobote.Szyjka długa twarda zamknięta ok 2.5 cm i ma się skracać i skurcze też mają być.

Sylvka lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz prawie w domu, ktg dobrze wyszlo, maly sie rusza moze nie jakos bardzo, ale regularnie. Usg niechronologicznie, szyjka na 2 cm i przepuszcza 2 palce. Lekarz z wymownym uśmiechem stwierdził podczas badania ze szyjka jakis ‚rozwarstwiona i miekka bardzo juz i on ‚troszkę mi pomoze’ ale jak spytałam o co chodzi, czy o masaz szyjki to tylko rzucił ze ‚delikatny’.
    Mam planowa wizyte u mojego gina w czwartek rano.

Bobby29, Kalija, Misi@, Domi_tur, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Mary Magdalena, Anhydra, Chimera, emi2016, werni, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia czyżby to już niedługo? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 35+2, szyjke wg ostatniej wizyty 3,2 cm, a wciaz biore 3 x dziennie aspargin i 2 x cytrynian Mg.

Dzis na szkole rodzenia cwiczylysmy prawidlowe noszenie niemowlat. Nie zdawalam sobie sprawy ile pozycji jest niewlasciwych i jak mozna u Maluszka samemu spowodowac wzmozone napiecie😳 Ciesze sie, ze na to poszlam. Cwiczylysmy na takich wielkich miekkich lalkach i sie troche przerazilam, jak sobie poradze jak moja sie urodzi tej wielkosci 🙈

Frida, bylam w Szpitalu Raszei i nie mam dobrych wiadomosci. Pani ktora ze mna rozmawiala na IP przemila, wszystko wytlumaczyla co i jak, co spakowac do torby itd. Niestety wprost powiedziala, ze jakbym teraz przy niej zaczela rodzic, to by mnie nie przyjeli, bo nie ma zadnej wolnej sali porodowej😐 I stopien zaawansowania porodu nie ma tu wiele do rzeczy.
    Jade w tym tyg obczaic tez Polna i Sw. Rodziny, bo plan B wydaje sie byc niezbedny.

Dziewczyny co rodzily na Polnej - czy na IP ginekologiczna wchodzi sie tym glownym wejsciem czy gdzies indziej?

Agagusia, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze!

Bobby, sliczny kącik!❤

Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys oj to niedobrze... Chociaż i tak nie wiadomo, jak będzie akurat w dniu naszych porodów. Raczej nie mają codziennie przepelnienia. Daj znać po rekonesansie w innych szpitalach ;) Ja raczej na plan B skłaniam się ku św. Rodzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 18:28

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chuste juz kupilam z Lenny Lamb, bo te firme polecala polozna. Jestem juz po jednych warsztatach, a po porodzie zamierzam wykupic tez lekcje w domu. Mnie sie chustonoszenie mega podoba zwlaszcza z perspektywy niezaleznosci i wolnych rąk, bo nikt mi po porodzie nie bedzie sprzatal i gotowal, musze to jakos sama ogarniac

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodszego nosiłam długo w chuscie
    .później mieliśmy jeszcze nosidelko, ale kupilidmy je dopiero jak usiadł, więc miał ok 9 miesięcy. Ja nosiłam w chustach A mąż w nosidełku. Teraz też zamierzam, ale musze przypomnieć sobie jak się mota bo juz.nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 18:44

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piekne macie kąciki/pokoiki😊
    Doktorek nie umiał sam powiedziec czy blizej czy dalej jeszcze, spodziewałam dietylowy ze jak czop odszedł to szyjka miekka juz musi byc. A teraz widze, żebrak mi pomógł ze jak zwykle spore krwawienie sie pojawiło. Szczerze to mam nadzieje ze jutro niże ra pełnia cis zdziała, bo troche nam jyz dosc wiecznych wizyt u lekarzy albo IP, mam wrazenie ze ciagle na ta żelazna kursujemy. Ake nie ma tego złego - mamy juz obczajone 3 alternatywne trasy jak na tej najzwyklejszej jest korek😉choc dzis moj M wpakował die na krakowskie przedmieście miedzy turystów, troche przypadkowo, ale juz nam w nerwach bylo wszystko jedno. Stwierdziłam ze jakby policja nas zatrzymała to bede rodząca udawała🤣

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na polna się wchodzi głównym wejściem, w sensie na izbę przyjęć. Od ulicy jackowskiego.
    Wgl myśle ze każda, która planuje rodzic na polnej, warto by się tam przejechała bo jak byłam tydzień temu to 3/4 jackowskiego jest nieczynne dla aut (remont) i trzeba dochodzić pieszo i parkować nega daleko, szukać miejsc.
    A jakie macie opinie nt. Lutyckiej? Bo ja do świętej rodziny nie pojadę na plan B ze względu na wcześniejsze doświadczenia w trakcie łyżeczkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:09

baileys lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Panna Justyna! Ja mam karte wjazdowa na parking Nobel Tower, wiec najchetniej stanelabym tam, tylko czy dam rade przejsc te 500 m do szpitala ze skurczami 😁

U mnie w klinice polecaja Lutycka, ale ja tam bylam 2 razy na IP i o ile ginekolodzy spoko, to polozne dramat. W SzR odradzano nam Lutycka ze wzgledu na slaba opieke poporodowa, brak wsparcia laktacyjnego itd. No i ja sobie nie wyobrazam nie miec toalety na sali porodowej, tylko wychodzic na korytarz, a tam podobno tak jest

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jak wychodzić na korytarz między skurczami do ogólnodostępnej wc ? 👀
    Moja bratowa rodziła w świętej rodzinie, co prawda 8lat temu, ale tez była fatalna „pomoc” laktacyjna, a przeciwbólowe musiał mój brat jej kupować bo oni „nie mieli”

Na polna podobno wpuszczają na wewnętrzny parking, gdy się krzyczy ze żona rodzi, wody odeszły i wgl główka już między nogami ;)) wtedy wpuszczają, kobieta wychodzi a mąż odjeżdża gdzieś zaparkować auto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:39

baileys lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jak tam u was z ruchami dzieci?

Ja prowadze malo aktywny tryb zycia w tej ciazy.
    W tygodniu tylko odprowadzam I przyprowadzam corke ze szkoly I robie posilki.
    W weekendy na szybkie zakupy z partnerem, a reszte czasu glownie leze I skupiam sie na ruchach.
    Czy u was tez sa dni gdzie dziecko wariuje 2-3dni z rzedu non stop po czym przychodza dni spokojnych przesuniec ??I wtedy wariuje ze tak delikatnie sie zachowuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:40

Mooniika
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie tez ostatnio jakos delikatnie sie rusza. W ogóle w porównaniu z 1 ciaza, to teraz mam mega luuuz... Moja pierwsza cora to tak sie rozpychala, ze az stopki czy dlonie widzialam pod skora :D a teraz to najaktywniej brzuch mi tanczy po.soku pomaranczowym :D
    Co ciekawsze w.1.ciazy lozysko na.przedniej scianie, teraz na tylnij, wiec powinno byc wrecz na odwrót...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o Lutyckiej podobne opinie jak Baileys. Raczej najsłabiej wypada na tle innych szpitali. U nas na szkole rodzenia też mówiły położne że tam z byle powodu ciągle wciskają dzieciom mm albo glukoze i słabo wspierają w karmieniu :/ Koleżanka tam rodziła i też ma kiepskie zdanie ogólnie o atmosferze i opiece poporodowe, więc ja bardzo bym nie chciała musieć tam jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 20:07

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak szpital odsyła, bo nie ma miejsca, to przewozi delikwentke karetka czy trzeba sie samemu przemiescic? Bo o to dzisiaj zapomnialam spytac.

Jesli samemu, to nie widze tego o 16 w godzinach szczytu 🙈 W Poznaniu odcinek Raszei-Polna szybciej sie przejdzie pieszo. Moze by warto fejkowego koguta na dach kupic na potrzeby TEGO dnia 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam na Lutyckiej 4 lata temu.
    Było bardzo dobrze i toalety są w pokojach.
    Wyjątkiem są dwie jedynki one mają tylko prysznic i wtedy trzeba iść na korytarz. Ja miałam ostatnio jedynkę z toaletą ale bez prysznica i skolei szłam pod prysznic na korytarz. Mi to pasowało. Wolałam toaletę w pokoju ;)
    Opieka była cudna. Choć rzeczywiście nie było doradcy laktacyjnego.personel uśmiechnięty i zaangażowany.
    Teraz jak leżałem w maju w pokoju 3 osobowym to była tam i toaleta i prysznic.
    Personel za to hmmm. Był zarobiony bo jak się dowiedziałem od mojego lekarza, brakuje położnych i lekarzy na oddziale ;/
    Jedna polozna była bardzo nieprzyjemna...Ale Poza tym było ok.
    Ja na pewno będę rodzic na Lutyckiej. Ostatnio miałam super wsparcie i było przy moim porodzie aż 5 położnych. Miło to wspominam. Nawet ordynator do.mnie przyszedł pogłaskać po głowie i życzyl powodzenia. Mówiąc, że mam się nie martwić bo wszyscy będą czuwać i jakby się coś działo to szybko zadziałaja. W czasie porodu w sali obok słyszałam drugi poród obok, bo kobieta krzyczała, że wyskoczy przez okno..że ona nie chce i jak jej mąż będzie chciał drugie to ma iść na dyskotekę ona daje mu dyspense...także miałam atrakcje;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 20:15

Frida91, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A jak szpital odsyła, bo nie ma miejsca, to przewozi delikwentke karetka czy trzeba sie samemu przemiescic? Bo o to dzisiaj zapomnialam spytac.

Jesli samemu, to nie widze tego o 16 w godzinach szczytu 🙈 W Poznaniu odcinek Raszei-Polna szybciej sie przejdzie pieszo. Moze by warto fejkowego koguta na dach kupic na potrzeby TEGO dnia 😁
    Zależy od zaawansowania akcji. Jak już zaczęło się na dobre to muszą odwieźć karetka. Ogólnie jak odsylaja to powinni zadzwonić do innych szpitali i dowiedzieć się gdzie są miejsca i tam już powinni na Ciebie czekać. Jak robią problemy a umywaja ręce to warto prosić o odmowę przyjęcia na piśmie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ