X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMI maleństwu jeszcze jest za dobrze w brzuszku! Będzie dobrze, dawaj znać co się dzieje.

MDW zazdro, wyglądasz pięknie 😍

Kto mnie poratuje, ucho mi napieprza 😭 nie mogę patuczka włożyć 😭

MDW lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też w ogóle nie chce spać i zamawiam właśnie kolejne staniki do karmienia. Pół ciąży w nich przechodziłam, już mam trochę zużyte, więc uznałam, że do szpitala się przydadzą nowe.
    Tak się przyzwyczaiłam do tych wygodnych staników, że zupełnie sobie nie wyobrażam powrotu do normalnych z fiszbinami :)

Agagusia lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Podobno o 8 się zaczynają

Daj znać jutro wieczorkiem co i jak.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 nie śpię. Kocham szpitalne wyra, mam wrażenie jakbym leżała na podłodze, biodra i kręgosłup chcą mi odpaść, ale podobno na porodówce mają lepsze wyra :D
    Młoda szaleje w brzuchu, chyba czuję że coś się święci. Teraz grzecznie tuptam pod prysznic, zanim zrobi się wielką kolejka.

Malinka7, werni, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem. Na IP właśnie przyjmują mnie do szpitala.na wizycie miałam nieprawidłowy zapis ktg - płaski, brak akceleracji - w szpitalu to samo i padła decyzja że mam zostać... Już się splakalam za Łucja 😟 Trzymajcie kciuki żeby było lepiej i żeby Młody posiedział jeszcze choć kilka dni 😟

Emi-trzymam kciuki za Małego :)

emi2016 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • MDW Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, na pocieszenie: też nie śpię i nie wiem dlaczego :p moje łóżko zawsze było z tych wygodniejszych.
    Jej, już dzisiaj poznasz swoje dziecko, też bym na Twoim miejscu nie spała 😂

Ciekawie jest z tym ktg, my wczoraj też mieliśmy na początku jakiś problem z zapisem. Też płaski wyszedł, aż się położna spytała, czy czułam ruchy dziecka :/ po kilku minutach zakresy się poszerzyły. Jeszcze żeby tego było mało ja - niskociśnieniowiec- miałam wczoraj jakieś zawrotne ciśnienie 135/85! i chyba faktycznie nie ma co bagatelizować i raz w tygodniu na to ktg podjechać dla świętego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 05:38

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio tak bezsenne noce, co godzinę siku a koło 2-3 pobudka na dobre i tak do rana 🙄 dziś lekarz , ciekawe , co mi powie. Anhydra, zdążyłaś wdrożyć plan ze schodami przed porodem czy samo ruszyło? ;) ejjj! Dziś do domu???
    Pierniczkowa, trzymam kciuki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 05:43

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3.30 a jestem w domu 🤣 ale ucho mnie boli kosmicznie

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym uchem to też fenomen! Dużo moich znajomych miało zapalenie ucha akurat w ciąży. Jedna to przechodziła i i tak skończyło się na antybiotyku, a jeszcze przez kilka tygodni miała uczucie przytkania 😞
    OlaWi, może idź chociaż do apteki niech farmaceuta coś bezpiecznego Ci dobierze?

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olawi mnie też dorwało ucho w 20 tygodniu przez 2 tygodnie antybiotyk i gorączka. Teraz znowu zaczyna boleć, ale zadziałał fonix. Co prawda mam wrażenie że jest przytkane ale nie boli i już bardziej nie puchnie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem na lewym boku nawet leżeć. Jak dotykam od razu boli. Nie mówiąc już o włożeniu patyczka. Pójdę dzisiaj do internisty, bo jakby mnie tak wzięło a dzisiaj oficjalnie donoszony maluszek (i moja kumpela wczoraj urodziła mimo krążka) to umrę z bólu.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mnie się też w ogóle nie chce spać i zamawiam właśnie kolejne staniki do karmienia. Pół ciąży w nich przechodziłam, już mam trochę zużyte, więc uznałam, że do szpitala się przydadzą nowe.
    Tak się przyzwyczaiłam do tych wygodnych staników, że zupełnie sobie nie wyobrażam powrotu do normalnych z fiszbinami :)
    Skąd zamawiałas? Ja właśnie wczoraj trzeci raz w h&m robiłam zamówienie na staniki :D ale jedna paczka będzie do zwrotu tylko muszę poczekać na dostarczenie tej zamówionej wczoraj i zobaczyć który rozmiar będzie lepszy :P

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, nic dziwnego że spać nie możesz, w końcu dziś wielki dzień i przytulisz swoje maleństwo <3
    Emi, trzymam kciuki, żeby malenstwo posiedzialo jeszcze w brzuszku. :* A jak tam córeczka zniosła noc?

Powiedziałam mężowi, że dziś pełnią i dużo dzieci się rodzi, to stwierdził, że dziś będzie w pełnej gotowości :D szkoda tylko, że moja torba jeszcze nie spakowana. Mam tylko przyszykowane rzeczy w pudełku, bo jeszcze musze kilka drobiazgów skompletować :p będę oryginalna i pojadę do szpitala z pudłem a nie z torbą :D

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Dziewczyny, dopiero teraz uświadomiłam sobie, że przecież po porodzie będziemy potrzebowały (znów :( ) podpasek. Stąd pytanie - w jakie się zaopatrujecie? Zastanawiam się czy te które używałam przed ciążą poradzą sobie (nie miałam jakiś mega obfitych okresów). Oczywiście na początek mam 20 szt. tych ogrooooomnych poporodowych. Ale przecież muszę sobie już kupić do domu zapas normalnych.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁 Dołączam do grona nie śpiących, męczy mnie bezsenność od 5.00
    Dziś od rana młody bryka 😁

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kończę 37tc. Ja chce juz rodzic 😜!
    Przydał by sie jakis dobry patent zeby troche przyspieszyć malucha 😎
    Jedynie co to cmi mnie juz chyba z tydzień brzuch jak na okres. Czasem cos tam zakuje na dole. Moja siostrzenica mówiła ze miała tak na 2 tyg przed porodem wiec licze ze jeszcze tydzień i hej 🤪

MDW, emi2016, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Malinka7, zielonooka7, Agagusia, Bobby29, Smerfelinka, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 ja dziś miałam cieKa noc - ciśnienie szalało, głowa bolała i wymiotowałam... Ale ktg z rana wreszcie dobre ! W nocy miałam jeszcze USG i Mały waży trochę za mało 2200g ale jeszcze w normie. Przepływy też jeszcze w normie - liczę z emnie wypuszczą - może nie dziś ale kto wie co będzie jutro ?

Pierniczkowa-mocne kciuki !

Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Malinka7, Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Dzis kończę 37tc. Ja chce juz rodzic 😜!
    Przydał by sie jakis dobry patent zeby troche przyspieszyć malucha 😎
    Jedynie co to cmi mnie juz chyba z tydzień brzuch jak na okres. Czasem cos tam zakuje na dole. Moja siostrzenica mówiła ze miała tak na 2 tyg przed porodem wiec licze ze jeszcze tydzień i hej 🤪

Oj pasowałoby! U mnie też tylko ćmienie na @ i jak młody przyfasoli w szyjkę to się zwijam! Tak to ani widu ani słuchu, nawet ten czop nie specjalnie chce się ruszyć 🤪

Nacha lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Witam się z donoszona ciąża 😍.

Ja dziś miałam całkiem niezła noc. Poszłam spać po północy i o 7 rano obudził mnie budzik. Nawet nie kojarzę kiedy mąż poszedł do Julka 😀.

Emi, super ze są lepsze wieści! Mam nadzieje, ze już będą tylko takie i wrócisz szybko do domu, jeszcze na choć trochę w dwupaku! Trzymam kciuki!

Pierniczkowa, ja bym w nocy chyba w ogóle jie zasnęła :). Jeszcze moment i poznasz swój wyczekany Skarb 😍.

Wczoraj wieczorem oglądaliśmy z mężem serial, chyba młodemu się nie podobał podobał bo mnie tak skopał, ze mi się ryczeć chciało 😅. Pierwszy raz aż tak! Wczoraj bolał mnie trochę brzuch wiec może to tez dlatego tak mocno bolało. Nie były to gwałtowne ruchy, raczej bardzo precyzyjnie wymierzane razy 😁.

Czekam aż będę mogła zjeść śniadanie i idę na ekg 🙄.

Dobrego dnia!

Malinka7, zielonooka7, Ania95, OlaWi, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w kolejkę nie wpycham - jeszcze min 2 tygodnie ! Także trzymam kciuki żeby u tych z Was które chcą-zaczelo się dziać 😉

I dziękuję Wam wszystkim za kciuki ! Od wczoraj miałam już 6 ktg, straszyli CC ale jakoś wróciło do normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 07:31

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ