X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu emocje, emi dobrze ze sie uspokoiko!
    Dziewczyny super macie te fotki :)

Ja sie zapisalam na pierwsze KTG na poczatku sierpnia czyli po 37tygodniu bo wczesniej u nas nie robia, az sie obawiam tych badan widzac jak to.moze wygladac

emi2016, MDW lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 34+1 czy to za wcześnie na GBS ? Następna wizyta za 2 tyg. a to będzie 36+1.
    Czekam na swoją kolej u lekarza. Dopiero weszła Pani z godz. 8.30. Irytują mnie te opóźnienia. U Was też tak jest ?

Chimera świetne zdjęcie, śliczny brzuszek, ale pupa też niezła 🤭😁

Pierniczkowa, współczuję, bo pewnie te 3h będą się służyć w nieskończoność

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ja wyjeżdżam do szpitala i biorę znieczulenie jak tylko rozwarcie na to pozwoli, nie będzie drastycznych szczegółów, no chyba, że krew będzie tryskać po ścianach to Wam wtedy opowiem 😂😂

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi widzę, że bardzo pozytywnie nastawiona jesteś :D

Agagusia no na ciebie czekamy do tej 23
    😀

Pierniczkowa współczuję, ale to i tak już tak nie wiele do spotkania z maluszkiem ☺️ trzymaj się 🙂

No dobra wytłumaczy mi ktoś, dlaczego ja nie widzę nigdy tych zdjęć wrzucanych przez fotosika? 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:39

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę mieć 37 i 4, jak mi będzie GBS pobierał, to juz chyba w ogóle późno. A można to pobrać samemu?

tb73vut14i57zd3c.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest nieźle - prawdopodobnie jutro do domu ! O ile znów coś źle w ktg nie wyjdzie to będę w domu ! Ale się cieszę !!! 🙂

Pierniczkowa - przykro mi, że ktoś się wpieprzyl w kolejkę - trzymam kciuki ❤️

Domi_tur, Chimera, Niebieska Gwiazda, Applejoy, AnaKwiat, Pierniczkowa, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Bobby29, Ania95, Smerfelinka, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi myślałam, że Ty to poród przejdziesz na mentosach ;D

Kalija u mojego gina nie zdarzyło mi się ani razu czekać dłużej niż 15 minut. Uwielbiam tę przychodnię, umawiają pacjentów w odpowiednich odstępach czasowych i nie ma takich sytuacji że się siedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:58

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie wstałam,śniło mi s8,że czop mi odszedł,obudziłam się a tu lipa i jest.
    Jadę dziś na usg na 13 i się denerwuje.Ciekawe czy AFI 23 się potwierdzi llub co gorsza wzrośnie.I jaka jest blizna po cc.Na ktg podjadę jutro,wizyta u gina w czwartek.u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:41

• werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam w necie ze można pobrać samemu i między 35 a 37 tyg. Ja to jednak u ginki zrobię.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Czytałam w necie ze można pobrać samemu i między 35 a 37 tyg. Ja to jednak u ginki zrobię.

Można też u położnej środowiskowej

werni lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te patyczki można normalnie w aptece kupić?

tb73vut14i57zd3c.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Od 4 nie śpię. Kocham szpitalne wyra, mam wrażenie jakbym leżała na podłodze, biodra i kręgosłup chcą mi odpaść, ale podobno na porodówce mają lepsze wyra :D
    Młoda szaleje w brzuchu, chyba czuję że coś się święci. Teraz grzecznie tuptam pod prysznic, zanim zrobi się wielką kolejka.
    materace to porażka
    jak kiedys widzialam na czym leza babki w pologu akurat salowa wymieniala pościel na nast pania to oczom uwierzyc nie moglam, zwykla pianka na 10cm szerokosci, nie wspominam ze brudna w moejscu pod pupa...
    szybko zrozumialam dlaczego wydawalo mi sie ze leze na ramie posrodku lozka
    mam nadz ze moze te lata cos wymienili
    nikt nie oczekuje Hiltona z podatkow ale trudno po porodzie lamac plecy od koszmarnego materaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli sie wczesniej pobierze gbs jest czas spokojnie przeleczyc
    ja mialam w 1ej ciazy 2x przeleczany przed porodem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olawi ja miałam 4 razy zapalenie ucha w tej ciąży;/ mi pomógł tylko dicotrineff. Ale to antybiotyk prosto do ucha. Wystarczyło, że zakroplilam dwa razy i po bolu. My zawsze mamy to w apteczne bo Ja i Antek często mamy infekcje ucha.
    Bardzo Ci współczuję bo ból jest straszny ;/

• MDW Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 ja dziś miałam cieKa noc - ciśnienie szalało, głowa bolała i wymiotowałam... Ale ktg z rana wreszcie dobre ! W nocy miałam jeszcze USG i Mały waży trochę za mało 2200g ale jeszcze w normie. Przepływy też jeszcze w normie - liczę z emnie wypuszczą - może nie dziś ale kto wie co będzie jutro
    Emi, mało? Nasz w 37 tc waży 2300 g :p Ale lekarz twierdzi żeby się nie martwić póki przybera :)

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Emi, mało? Nasz w 37 tc waży 2300 g :p Ale lekarz twierdzi żeby się nie martwić póki przybera :)

Moim zdaniem też było nieźle ale tutaj chodzi bardziej o to że zwolnił z tempem wzrostu... Do tej pory przybierał w górnej normie, a teraz spadł w siatkach 🙁

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • RedGuues Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zdjęciach widzę ze wszystkie zgrabne jak z murali:)
    Cały czas was podczytuje i ekscytacja pełną Gębą
    U nas to samo raz coś tam ćmi raz nie sama nie wiem jak już spać najlepiej na stojąco jak koń :)
    Zgaga taka ze po ścianach można chodzić Może macie jakieś sprawdzone sposoby ?:)
    Bo woda z ogórków kiszonych tak średnio mi wchodzi :(
    Co noc potrafię wypić z 3 l wody i schodzić przy tym po schodach do toalety 7 razy MASKARA
    Ja już mam dość i chętnie bym się wepchał w wasza kolejkę ale mam jeszcze trochę czasu :(
    Niech już będzie odnoszona i niech się DZIEJE .❤️

f2w33e3kb82utf7r.png
    Będzie Leoś ❤️
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie dzwonili z przychodni. Mialam mieć w czwartek ostatnią wizytę z moją ginką. Od poniedziałku idzie na urlop i wraca dopiero 5.08. Okazuje się, że w czwartek jej nie będzie. Miała mi dać jeszcze skierowanie na morfologię i mocz. A też przecież muszę się dowiedzieć co z moim wynikiem gbs (tutaj może akurat mi powiedzą w przychodni jaki wynik). A dodatkowo przecież ostatnio wykryła u mnie infekcje, która właśnie kończę leczyć i miałyśmy skontrolować to w czwartek. Jak zapytałam pani, która do mnie dzwoniła co ja mam teraz zrobić, to powiedziała mi tylko żebym się zastanowiła nad innym lekarzem. Nie zaproponowała mi żadnego tylko kazała się zastanowić. Jednym słowem MASAKRA.
    W tej przychodni nie ma już raczej lepszych lekarzy, ale chyba nie mam wyjścia tylko iść do pierwszego lepszego do którego będzie jakieś wolne miejsce.
    Zaraz chyba tam zadzwonię i niech mnie zapiszą do kogoś innego.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Olawi ja miałam 4 razy zapalenie ucha w tej ciąży;/ mi pomógł tylko dicotrineff. Ale to antybiotyk prosto do ucha. Wystarczyło, że zakroplilam dwa razy i po bolu. My zawsze mamy to w apteczne bo Ja i Antek często mamy infekcje ucha.
    Bardzo Ci współczuję bo ból jest straszny ;/

Właśnie to dostałam. I w gratisie wykład na temat tego jak złe są patyczki do uszu..

Misi@ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to jest właśnie to: totalnie nieliczenie się z drugim człowiekiem. "Idę sobie na urlop, a wy róbta co chceta" :/
    RedGuues wrote:
    Zgaga taka ze po ścianach można chodzić Może macie jakieś sprawdzone sposoby ?:)
    Bo woda z ogórków kiszonych tak średnio mi wchodzi :(
    Co noc potrafię wypić z 3 l wody i schodzić przy tym po schodach do toalety 7 razy MASKARA
    Jak dla mnie woda z ogórków to tylko dolewanie kolejnych kwasów. U mnie ewentualnie mleko pasteryzowane z butelki, zimne prosto z lodówki, ale tylko czasem pomaga.
    Ja to bym sobie na twoim miejscu pościeliła w wannie jakbym musiała piętro schodzić do toalety :D :P

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ