X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Malinka to jest właśnie to: totalnie nieliczenie się z drugim człowiekiem. "Idę sobie na urlop, a wy róbta co chceta" :/

O urlopie wiedziałam, dlatego kazała mi przyjść jeszcze teraz w czwartek przed jej urlopem, żeby mogła mi zlecić te ostatnie badania, sprawdzić co z infekcja i powiedzieć jak wyszedł gbs.
    Ach. Polska służba zdrowia.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale chyba ten lekarz wiedzial wczesniej o urlopie - zwykle te dłuższe wakacyjne ludzie planują z wyprzedzeniem. Mogla powiedziec. Z drugiej strony lekarz tez człowiek - przeciez jak kazdy na wakacje chce wyjechac i zawsze to komuś bedzie kolidowało z jego wizytami. Moj maz juz dwa razy musiał przeprosić pacjenta ktory juz siedział na fotelu i po prostu wyjsc - raz jak mialam te skurcze w 35tc i wlasnie wczoraj po tym ktg. Szkoda mi tych ludzi, przyszli, moze wolne pobrali i wiadomo ze chcieli miec juz to z glowy, a ty takie cos...ale co zrobic...nie przewidzi. Teraz ponoc juz wszystkim ktorzy sie umawiają na sierpien mowi ze roznie moze byc, bo żona na końcówce ciazy.
    Ja dzis przeżyłam szok pozytywny, wlasnie dzwonila polozna z przychodni w ktorej wczoraj to ktg kiepsko wyszlo - dzwonila zapytac co T am u mnie i jak sie sytuacja wczoraj potoczyła 😲niby chodectam raz w miesiacu od 8 miesiecy i ostatnio tez sie zdziwiłam jak bylam z dzieckiem na szczepieniu ze mnie juz kojarzą, ale telefonów z zapytaniem o samopoczucie sie nie spodziewałam!

I jeszcze pytanie: jeździcie na wizyty/badania same autem? Czy ktos Was wozi? U mnie juz parokrotnie sie ludzie dziwili ze sama przyjechałam, ze jak to??? A co kurna mam zrobic: ciagle taxi brac, czy wlasnie maz ma wziac miesiac wolnego i co pare dni mnie wozić? Dla mnie oczywiste ze poki sie czuje Ok to jezdze, zreszta nie tylko do lekarza.

Smerfelinka, baileys lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Hehe Domi korzysta z dobrego spania jakie ma od dwóch dni😁
    O kant tyłka rozbić tą pełnię choć trwa ona jeszcze dzisiejszą noc, więc kto wie, może którąś to pobudzi? :)
    Mnie pełnia pobudziła do wykonania telefonu na miejscowy komisariat o 2:45, kiedy to jakis ukraiński, pijany desperat zaczął na balkonie wyć do księżyca i śpiewać smęty puszczając ile mocy w głośnikach muzę, jakieś 5 bloków dalej 🥴jego aria trwała jakieś pół godziny zanim go poskromili, dobrze że mój mąż był w pracy bo by go wyniósł razem z drzwiami 😂

A tak poza tym, to mi się już nie spieszy do rodzenia :p po ostatnich bólach doceniam każdą chwilę lenistwa i dobrego samopoczucia :p

Domi przybijam piątkę, ja dziś spalam najlepiej od wielu dni, jedno budzenie na siku koło 3, i spanie aż do budzika o 8:30.

Domi_tur lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Jeden dzień mnie nie było w Internecie, a tu 10 stron nadrabiania 😮 Ale chętnie poczytam w wolnej chwili :)

My w końcu uporaliśmy się z remontem :D No prawie, bo jeszcze kuchnia i przedpokój do malowania, ale z tym już się nie pali. Łóżeczko złożone i się wietrzy, ostatnie pranie puszczone. Teraz tylko trzeba ustawić meble w sypialni, a jak Mężul wróci z pracy, to jedziemy po wanienkę 🤩 Ja właśnie wróciłam od kosmetyczki, ogarnę może jeszcze dziś golenie, więc melduję gotowość 😁 Mały może wyskakiwać 😃 Na ostatniej wizycie byłam pewna, że do kolejnej nie dotrwam, a to już w czwartek i nic się nie dzieje...

A tak a propo spania. Dziewczyny w okolicach terminu śpicie może na jakimś podkładzie? Ja podłożyłam sobie taki z canpola 90x50, ale okropnie się zsuwa. Macie na to jakiś patent?

Agagusia w moim małym miasteczku, to w większość miejsc chodzę 😁 A jak już nie ma wyboru, to stawiam na autobus lub Mąż robi za kierowcę. Od początku 8 miesiąca nie jeżdżę już samochodem, bo nie czułam się bezpiecznie i wystarczająco pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 11:58

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Emi, mało? Nasz w 37 tc waży 2300 g :p Ale lekarz twierdzi żeby się nie martwić póki przybera :)

Widzicie ile zależy od lekarza. Moja przybiera, wagowo podobnie a i tak na wizytach atmosfera powiedzmy nie aż taka optymistyczna, zawsze tylko " no tragedii nie ma ale mogłaby więcej ważyć", i ciągle mam na USG oznaczenie sga (small for gestational age). Na szczęście że względu na przyrosty regularne już nie jest to IUGR (wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu)

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, napisałam wyżej, że o urlopie mnie ostatnio poinformowała. Idzie na urlop od poniedziałku 22.07, a wizytę miałam mieć jeszcze w ten czwartek czyli 18.07 przed jej urlopem, a okazało się, że pani doktor w czwartek nie będzie. I rób co chcesz.

Tak, ja jeżdżę sama autem.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olawi on pomaga błyskawicznie tylko pamiętaj, że po otwarciu jego składniki działają tylko przez miesiąc. Potem wyrzuć bo już nie jest aktywny. Mi na prawdę pomogły dwie kropelki ×2 jednego dnia i odstawiłam i było już ok. A za pierwszym razem jak bolało mnie kilka dni bo nie chciałam antybiotyki i już po ścianach chodziłam. Drugie ucho wtedy też dostali infekcji ;/

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    A tak a propo spania. Dziewczyny w okolicach terminu śpicie może na jakimś podkładzie? Ja podłożyłam sobie taki z canpola 90x50, ale okropnie się zsuwa. Macie na to jakiś patent?
    Jak masz prześcieradło na gumce, to wsadź podkład pod nie. Ja od 2 dni tak na wszelki wypadek też taki podkład sobie położyłam i właśnie pod prześcieradło, bo bezpośrednio na nim spać, to bym przy każdym obrocie miała rulonik ;)

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    No ale chyba ten lekarz wiedzial wczesniej o urlopie - zwykle te dłuższe wakacyjne ludzie planują z wyprzedzeniem. Mogla powiedziec. Z drugiej strony lekarz tez człowiek - przeciez jak kazdy na wakacje chce wyjechac i zawsze to komuś bedzie kolidowało z jego wizytami. Moj maz juz dwa razy musiał przeprosić pacjenta ktory juz siedział na fotelu i po prostu wyjsc - raz jak mialam te skurcze w 35tc i wlasnie wczoraj po tym ktg. Szkoda mi tych ludzi, przyszli, moze wolne pobrali i wiadomo ze chcieli miec juz to z glowy, a ty takie cos...ale co zrobic...nie przewidzi. Teraz ponoc juz wszystkim ktorzy sie umawiają na sierpien mowi ze roznie moze byc, bo żona na końcówce ciazy.
    Ja dzis przeżyłam szok pozytywny, wlasnie dzwonila polozna z przychodni w ktorej wczoraj to ktg kiepsko wyszlo - dzwonila zapytac co T am u mnie i jak sie sytuacja wczoraj potoczyła 😲niby chodectam raz w miesiacu od 8 miesiecy i ostatnio tez sie zdziwiłam jak bylam z dzieckiem na szczepieniu ze mnie juz kojarzą, ale telefonów z zapytaniem o samopoczucie sie nie spodziewałam!

I jeszcze pytanie: jeździcie na wizyty/badania same autem? Czy ktos Was wozi? U mnie juz parokrotnie sie ludzie dziwili ze sama przyjechałam, ze jak to??? A co kurna mam zrobic: ciagle taxi brac, czy wlasnie maz ma wziac miesiac wolnego i co pare dni mnie wozić? Dla mnie oczywiste ze poki sie czuje Ok to jezdze, zreszta nie tylko do lekarza.

Aga no rzeczywiscie fajna sytuacja, takie miło to że jednak ktoś się interesuje a na pewno nie jest to obowiązek.

Ja jeżdżę do Międzylesia autem bo autobusem mam dość problematyczny dojazd komunikacją. Ale z racji tego że ani demonem kierownicy nie jestem, ani z koncentracją nie jest jakoś boskoz to tam gdzie metrem lub pieszo mogę - samochodem się nie pcham.

Agagusia lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestałam jeździć sama autem 2 tygodnie temu.Już mi było trudno prowadzić.Mam duży brzuch w obwodzie brzuch tydzień temu 131.

Zbieram się zaraz na usg.Trzymajcie kciuki.

Smerfelinka, Agagusia, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

• RedGuues Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Malinka to jest właśnie to: totalnie nieliczenie się z drugim człowiekiem. "Idę sobie na urlop, a wy róbta co chceta" :/

Jak dla mnie woda z ogórków to tylko dolewanie kolejnych kwasów. U mnie ewentualnie mleko pasteryzowane z butelki, zimne prosto z lodówki, ale tylko czasem pomaga.
    Ja to bym sobie na twoim miejscu pościeliła w wannie jakbym musiała piętro schodzić do toalety :D :P

Już miałam kryzys w postaci schodzenia i się sprzeciwiłam ale to był dopiero ból jak jedno zejście chciałam ominąć myślała ze pęknę 😂
    Później pomysł z wiaderkiem ale jakos mnie to nie przekonało( ogólnie nawet nie praktykowałam )🤣🤣🤣🤣i zostałam przy schodzeniu
    Może szybciej urodzę :) bo w końcu jest trochę tych stopni

OlaWi lubi tę wiadomość

f2w33e3kb82utf7r.png
    Będzie Leoś ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę choć nie sprawia mi to żadnej przyjemności, tylko bluzgam po drodze na innych kierowców, którzy robią głupie manewry :)

Jeśli chodzi o zgagę to albo Mały jeszcze niżej się ułożył i mi ulżył, albo ta niedogotwana kapusta tak zadziałała, ale od wczoraj jak ręką odjął :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jak masz prześcieradło na gumce, to wsadź podkład pod nie. Ja od 2 dni tak na wszelki wypadek też taki podkład sobie położyłam i właśnie pod prześcieradło, bo bezpośrednio na nim spać, to bym przy każdym obrocie miała rulonik ;)

Chimera ja mam właśnie pod przescieradłem ten podkład, a dziś rano i tak był kompletnie w innym miejscu... Chyba tak się wiercę w nocy, że nic go nie utrzyma 😅

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najwidoczniej ja mam taki spokojny sen, albo się delikatnie obracam ;) Może też to zależeć od "szorstkości" pokrowca na materac, chociaż mój mi się wydaje stosunkowo gładki. Może przyklejenie plastrem pomoże? Choć słabo to widzę.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedGuues wrote:
    Już miałam kryzys w postaci schodzenia i się sprzeciwiłam ale to był dopiero ból jak jedno zejście chciałam ominąć myślała ze pęknę 😂
    Później pomysł z wiaderkiem ale jakos mnie to nie przekonało( ogólnie nawet nie praktykowałam )🤣🤣🤣🤣i zostałam przy schodzeniu
    Może szybciej urodzę :) bo w końcu jest trochę tych stopni
    Łącze się w bólu, też muszę schodzić piętro niżej do WC. A jak dłużej przytrzymam to później ledwo daje radę zejść. :P

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam podkład na całe.lozko. Przydaje się w połogu i przy maluchu

Smerfelinka lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dobrze spałam ale obudziłam się pokryta biało-żółtą siarą. Niby z cycków mi coś leci po kropelce już od kwietnia ale dziś to normalnie kapie na brzuch (siedzę teraz w samych majtkach). Mam nadzieję, że nie oznacza to, że poród bardzo blisko :(

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No to najwidoczniej ja mam taki spokojny sen, albo się delikatnie obracam ;) Może też to zależeć od "szorstkości" pokrowca na materac, chociaż mój mi się wydaje stosunkowo gładki. Może przyklejenie plastrem pomoże? Choć słabo to widzę.

Spróbuję, dzięki! :)

natty85 wrote:
    Polecam podkład na całe.lozko. Przydaje się w połogu i przy maluchu

Zobaczę, czy uda mi się taki gdzieś kupić stacjonarnie, bo na zamawianie może być już trochę za późno ;) Ale jak nigdzie dziś nie znajdę, to chyba nie będzie wyjścia. Dzięki za podpowiedź, nawet nie wiedziałam, że są takie duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:20

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Łącze się w bólu, też muszę schodzić piętro niżej do WC. A jak dłużej przytrzymam to później ledwo daje radę zejść. :P

A ja znowu muszę się wczołgać na połśpiąco z pełnym pęcherzem na górę do wc. Ostatnio już po drodze tylko w głowie mam przekleństwa na te nieszczęsne schody. Jak już nie będę dawać rady to chyba będę spała na górze a mąż na dole. Po porodzie od razu się zapowiedziałam, że minimum tydzień ja będę z noworodkiem na górze a mąż z córką na dole.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś chciała, to mam pdf książkę "Poród naturalny" Iny May Gaskin.

menka2, Vampire lubią tę wiadomość

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ