Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem Kalija, co szkoła to inna opinia, dla mnie myśl o lewatywie jest gorsza niż o porodzie 😂 ale już od tego oczekiwania na poród sama nie wiem czego chcę a czego nie 🤔 spotkałam się wczoraj z opinią położnej, że łatwiej w trakcie akcji uprzatnąć im defekację w postaci stałej niż resztki po lewatywie...
Ania, jak czytałam wczoraj o Twoim leczo to aż się uśmiałam bo ja robiłam gołąbki a wieczorem łazanki do zamrożenia... A dziś mimo, że się wyspałam to też jestem jakaś dętka. Mam mocno obniżony nastrój, jakoś mi tak smutno, nawet lody nie pomogły -
U nas pogoda podła wiec zabrałam Julka do sali zabaw. Jakiś żłobek tez wpadł na ten pomysl... jest taki gwar ze zaraz pierdolca dostanę 😅. Ale i tak mistrza maja matki/opiekunki które latają po tej piance gołymi stopami. Fuj!
Ja samochodem jeszcze wszędzie jeżdżę. W poprzedniej ciąży już na tym etapie odpuściłam bo nie czułam się pewnie, a może się bardziej ze sobą cackalam 🤔. Pod koniec mąż mnie woził i tak wychodzil wcześniej z pracy jeśli trzeba było. Ja ogólnie męża nie oszczędzam i uważam, ze ciąża to nie tylko moja sprawa. Teraz jeżdżę sama bo mąż zostaje wtedy z Julkiem.
Ania95 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyJa mam troche cyka robic lewatywę w domu bo nigdy nie robiłam. Mam czarne wizje ze siedząc na WC wypadnie mi dziecko (amerykańskie historie 😂) albo po drodze jeszcze cos zejdzie co w domu nie zeszło i nie mam na mysli dziecka 😂
baileys lubi tę wiadomość
-
Ja się witam ze szpitalnego łóżka dzisiaj. Cały czas miałam lekkie krwawienie po ściągnięciu tego pessara, jakiś skrzep 2 razy i jakby kawałek czopa więc pojechaliśmy z mężem do szpitala to sprawdzić. Ktg wyszło ok, jakieś małe skurczyki się pisały czasami, usg ok waga małej ok 2350g im wyszła, przepływy ok ale zostawili mnie na obserwacje i zobaczymy co dalej. Pewnie na obchodzie się coś więcej dowiem, może jeszcze dzisiaj albo jutro rano. Jeszcze chyba 1 usg mnie dzisiaj czeka później bo to pierwsze robił jakiś młody co robi dopiero specjalizację i mówił, że pewnie będą mi jeszcze chcieli raz usg zrobić popołudniu albo wieczorem.
-
nick nieaktualnyMalinka7 wrote:Dziewczyny, jaką macie witaminę D dla maluszka? Właśnie robię drugie zamowienie w aptece i chce już zamknąć ten temat :p
A i jeszcze polecalyscie olej ze słodkich migdałów do masażu lub do kąpieli - z jakiej firmy?
Juvit D3.
Olej migdalowy Botanicapharma z Rossmanna - uzywam go na sobie juz od kilku tyg i skora jest wspaniala! Mimo olbrzymiego brzuszka pol rozstepu mi sie poki co (odpukac) nie zrobilo, wiec chyba dziala 🙂Agagusia lubi tę wiadomość
-
Larrisa, kciuki za Was!
Malinka, zwracaj uwagę żeby był 100%, bez żadnych dodatków i najlepiej nierafinowany. Wtedy to z grubsza nie ma znaczenia jaka to firma. Na gemini powinien być np Nacomi, zerknij.
Ja tez się cykam lewatywy w domu bo nigdy nie miałam i nie wiem na co się nastawiać. Definitywnie odpuszczam.Larissa90 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyDziewczyny, ktore badanie na kiłe robilyscie do porodu - WR czy VDRL? Bo juz zglupialam - niektore szpitale wymagaja to, drugie tamto...
Jutro ide sobie zrobic juz chyba ostatni raz morfo, mocz, aptt kontrolnie, to bym tez tą kile zrobila, bo mialam badana tylko raz w I trymestrze.
A robilyscie fibrynogen? Tez go znalazlam na liscie wymaganych badan w jednym szpitalu -
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Dziewczyny, ktore badanie na kiłe robilyscie do porodu - WR czy VDRL? Bo juz zglupialam - niektore szpitale wymagaja to, drugie tamto...
Jutro ide sobie zrobic juz chyba ostatni raz morfo, mocz, aptt kontrolnie, to bym tez tą kile zrobila, bo mialam badana tylko raz w I trymestrze.
A robilyscie fibrynogen? Tez go znalazlam na liscie wymaganych badan w jednym szpitaluCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Jestem już po usg.Usg robiłam w Diasonie w Łodzi u drKozarzewskiego.Mają tam bardzo dobrwej jakości sprzęt i doktor precuyyzyjnie wykonuje badanie.Po prostu się niem myli.Pewne decyzje podjęte.
Do Warszawy jutro nie jadę i nie rodzę vbac.Czeka mnie cesarka,dziecko jest duże 3700 a to dopiero 36+5.Rozwinięty na 39 tydzień.Jest też wielowodzie AFI 27.Mając 34 tygodnie AFI wynosiło 18.Wzrosło w ciągu ostatnich 3 tygodni.Dr stwierdził,że na tym etapie to nie jest już problem.Wielowodzie byłoby problemem na wcześniejszym etapie ciąży.Stwierdził,że przy takim afi wody mogą mi odejść w każdej chwili.On byłby u mnie za cc i najlepiej na skurczach.Dodatkowo za cc przemawia mój wiek 42lata.Już się z tym pogodziłam,jestem zupełnie spokojna.Jutro podjadę na ktg,a w czwartek mam wizytę u gina.Ciekawe co mi powie na takie afi,może mnie skieruje do szpitala.Jak leżałam ostatnio na sali była ze mną dziewczyna 38tyg z wielowodziem.W sumie to chciałabym trafić do szpitala na końcówce,czułabym się bezpieczniej.😉Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:U mnie afi juz ponad 30 i niestety pod koniec tyg cesarka dzis mam 36 tydz i 2 dzien boje sie ze mala bedzie niewydolna, wazy 3200
Smutna, mój pierworodny urodzony w 36 i 1, ważył 2600. Teraz chłop jak dąb ma 2, a wszyscy mu dają 3 lata. Nie ma co panikowac, 3200 to piękna waga.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze, Niebieska, mam malucha z podobnym przyrostem i tez duzo wód (w 33 tc AFI 21) i caly czas sie łudzilam, ze urodze naturalnie, bardzo nie chcialam CC ze wzgledu na emdometrioze... A pewnie tez nic nie wyjdzie z tego 😐 Trzymam kciuki, niech sie Toba dobrze zaopiekuja na koncowce!
Pocieszylas mnie, ze wielowodzie na tym etapie nie szkodzi -
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem już po usg.Usg robiłam w Diasonie w Łodzi u drKozarzewskiego.Mają tam bardzo dobrwej jakości sprzęt i doktor precuyyzyjnie wykonuje badanie.Po prostu się niem myli.Pewne decyzje podjęte.
Do Warszawy jutro nie jadę i nie rodzę vbac.Czeka mnie cesarka,dziecko jest duże 3700 a to dopiero 36+5.Rozwinięty na 39 tydzień.Jest też wielowodzie AFI 27.Mając 34 tygodnie AFI wynosiło 18.Wzrosło w ciągu ostatnich 3 tygodni.Dr stwierdził,że na tym etapie to nie jest już problem.Wielowodzie byłoby problemem na wcześniejszym etapie ciąży.Stwierdził,że przy takim afi wody mogą mi odejść w każdej chwili.On byłby u mnie za cc i najlepiej na skurczach.Dodatkowo za cc przemawia mój wiek 42lata.Już się z tym pogodziłam,jestem zupełnie spokojna.Jutro podjadę na ktg,a w czwartek mam wizytę u gina.Ciekawe co mi powie na takie afi,może mnie skieruje do szpitala.Jak leżałam ostatnio na sali była ze mną dziewczyna 38tyg z wielowodziem.W sumie to chciałabym trafić do szpitala na końcówce,czułabym się bezpieczniej.😉Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
baileys wrote:Kurcze, Niebieska, mam malucha z podobnym przyrostem i tez duzo wód (w 33 tc AFI 21) i caly czas sie łudzilam, ze urodze naturalnie, bardzo nie chcialam CC ze wzgledu na emdometrioze... A pewnie tez nic nie wyjdzie z tego 😐 Trzymam kciuki, niech sie Toba dobrze zaopiekuja na koncowce!
Pocieszylas mnie, ze wielowodzie na tym etapie nie szkodzi
Ja miałam w pierwszej ciąży cc i teraz jest duże ryzyko rozerwania.Nie trać nadziei. -
natty85 wrote:Wszytskie usg prenatalne robilam u kozatzewskiego. Nigdy sie nie pomylil. Tylko ja w Gamecie tam jest taniej i jeszcze lepszy sprzęt
Sprzęt jest podobnej klasy,dopytywałam bo dzwoniłam i tu i tu.Do diasona mam bliżej
i nie prowadze już.Do gamety za taxi wydałabym majątek.Kozarzewskiego również uważam za super specjaliste,ale też myślę że niema ludzi nieomylnych. -
No ja właśnie bliżej do Gamety;) pewnie ze nie ma nieomylnych. Ja już tylu lekarzy przerobilam ale tego moge polecićStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤