X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Zobaczę, czy uda mi się taki gdzieś kupić stacjonarnie, bo na zamawianie może być już trochę za późno ;) Ale jak nigdzie dziś nie znajdę, to chyba nie będzie wyjścia. Dzięki za podpowiedź, nawet nie wiedziałam, że są takie duże.

Ja kupowalam na allegro. Kilka dni i bylo. Przydało się przy Tosi :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spotkania to jutro jednak odpada. Rodzice mają wpaść.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Pierniczkowej. Pew nie juz dawno tuli swoje maleństwo :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstalam o 10, z rana sie zwazylam i zalamalam - mam 12 kg na plusie 😞 A przez ostatnie tygodnie waga stala w miejscu, było równo 10 kg. No i boje sie, że to Maja znów przykoksowała, bo w swojej sylwetce zmian nie widzę.

Wczoraj jak rozmawiałam z dziewczynami na SzR, to wszystkie mówiły, ze ich maluchy w 37-38 tc mają jakies 2500-2700 g. Ekhm, moja tyle miała 2 tygodnie temu... Nastawiam sie juz, ze na piątkowej wizycie doktor ją wymierzy na ponad 3 kg 🙈 A do terminu jeszcze 5 tygodni 🙈
    Kurcze nie wiem kiedy zgubie te kilogramy, źle sie czuje z tym, że az tyle przytylam 😞

Jesli chodzi o auto, jeżdżę wszedzie jak najbardziej i zamierzam jeździć do porodu. Nie wiem jak inaczej miałabym sie gdzies dostac - no przeciez mąż z pracy nie będzie specjalnie wychodził, żeby mnie na 11 zawieść na jakies badania / zajęcia. Mamy zresztą 2 auta, więc każdy jest niezależny. Na poród w miare możliwości tez sie sama zawiozę 😉

A czemu nie zastosujecie na zgage Rennie? Pomaga od razu i jest dozwolone w ciąży. Nie mówię, żeby brać w kółko, ale 1-2 tabletki co któryś dzień przecież nie zaszkodzi.

Któraś sie pytała o staniki do karmienia, ktore zamawialam - oczywiscie Kappahl, to będzie moj trzeci dwupak, uwielbiam je!
    https://www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/stanik-do-karmienia-2-pak/617084/

U mnie siary wciaz ani kropli... cycki wielkie, a mimo to nic. Martwi mnie to coraz bardziej. Od wczoraj zaczelam smarowac sutki lanolina - w SzR polecono, żeby zamówić robiona z apteki, a nie kupować te konserwowane Ziaje czy Lansinoh. I faktycznie to super sprawa, koszt 20 zl, a 2 razy większa objętość niż te kupne. Polecam Wam te opcje!

Ciekawe jak Pierniczkowa sie trzyma... kolejny bobasek w, drodze, ale super 😊

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny jakby któraś chciała, to mam pdf książkę "Poród naturalny" Iny May Gaskin.

Ja bym chciała :)

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny jakby któraś chciała, to mam pdf książkę "Poród naturalny" Iny May Gaskin.

To ja bardzo poproszę :) Może jeszcze zdążę... :D

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi na priv adresy e-mail to podeślę. Sama jeszcze nie zaczęłam czytać tej książki i nie wiem co jest warta, ale się podzielę chętnie :)

Jak byłam w netto po poduszke chmurkę to widziałam podkłady na materac-taki podgumowany na gumce, ale nie wiem jaki wymiar miał, a to chyba z jakiejś starej gazetki.

Smerfelinka, trzydziecha lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że gdyby Rennie było skuteczne to moje życie byłoby łatwiejsze w ciąży, zapewne nie tylko moje:) Ja osobiście mogłabym jeść go jak cukierki a nie daje żadnej ulgi... Zgaga w ciąży to zdecydowanie inny kaliber niż ta sprzed ciąży :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli kupowałyście lewatywę to jaką konkretnie?

Zastanawiam się nad zakupem, od kilku dni co prawda chodzę kilka razy dziennie do toalety, ale nie przeczyszcza mnie jak inne więc może lepiej mieć coś do zaaplikowania...

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a u mnie Rennie pomaga od razu. No i lezenie wyłącznie na lewym boku, na prawym czy na plecach zgaga jest silniejsza.

Ja juz zidentyfikowalam po czym mam zgage - luteina doustna i wszelkie rzeczy smażone. Diete zmienilam i jest lepiej, z tymi tabsami gorzej, bo trzeba je brać. Ale jak biore kolo 20, a nie przed samym spaniem, to nie jest źle

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja poproszę :) Może zdążę przeczytać.
    Wysyłam zaproszenie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny, jeśli kupowałyście lewatywę to jaką konkretnie?

Zastanawiam się nad zakupem, od kilku dni co prawda chodzę kilka razy dziennie do toalety, ale nie przeczyszcza mnie jak inne więc może lepiej mieć coś do zaaplikowania...

Czopki Evaq - arcydzieło farmaceutyczne 😀 Na porod dokupilam tez Rectanal. Odradzam popularna Eneme, bo wycofywano jakieś partie z obrotu nie tak dawno temu. A w szpitalach robia w większości Enema, dlatego ja wole zrobic w domu

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam czytać, nie wiem jak dalej będzie z tą ksiazką, ale początek brzmi jak jakieś hippisowsko-sekciarskie srutututu 🙄🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlewke proctanal enema :p Butelka z roztworem. Długo czekałam na dostawe do apteki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 13:06

Misi@ lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj totalny spadek formy. Obudziłam się o 6 i od tamtej pory nie mogłam zasnąć. Teraz co chwilę tylko przysypiam. Leżę cały czas na kanapie i ruszyć się nie mogę. Z wielkim wysiłkiem podgrzałam obiad :P

A o 10 przyszedł kurier z wózkiem ❤ zamówiliśmy Bexa ultra. Jest boski 😍 nie mogę się doczekać pierwszego spaceru 😄

Misi@, Agagusia, emi2016, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera ja też chętnie przeczytam te książkę. Wysłałam Ci zaproszenie.

Domi u mnie w SzR nie polecano robić samemu lewatywy, bo może ona niebezpiecznie przyspieszyć akcję.
    Położna mówiła , że używają na oddziale Enema

https://www.aptekagemini.pl/clisma-lax-lewatywa-jednorazowa-133ml.html

Dziewczyny jakie książki nt. rozwoju czy wychowania przeczytałyście ? Co polecacie ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie afi juz ponad 30 i niestety pod koniec tyg cesarka dzis mam 36 tydz i 2 dzien boje sie ze mala bedzie niewydolna, wazy 3200

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na zakupach. Potem troche ogarniałam chatę. Chyba zaliczyłam cos na wzór skurczu dzis. 3 razy tak mnie mocniej zakuło. Nie wiem czy tak sie skurcze objawiają 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam:
    - Mocno mnie przytul - spoko, ale mozna by ja cala strescic w jednym rozdziale, troche strata czasu
    - Po prostu piersia - spoko, polecam
    - Wychowanie bez nagrod i kar - nic nie wniosla do mojego zycia
    - Jak mowic, zeby maluchy nas sluchaly - najciekawsza, polecam.

Kalija, a moja polozna z kolei bardzo rekomendowala zrobic lewatywe w domu, zeby w szpitalu juz czasem nie bylo za pozno 😁
    Eneme uzywaja, bo ponoc porobili zapasy i przeciez nie wyrzuca, tak nam polozna wprost powiedziala, jednoczesnie radzac, zebysmy kupily Rectanal 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 13:17

Kalija lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Zaczęłam czytać, nie wiem jak dalej będzie z tą ksiazką, ale początek brzmi jak jakieś hippisowsko-sekciarskie srutututu 🙄🙄

Ja czytam właśnie te książkę i faktycznie trzeba trochę cedzić i pamiętać, ze nie jest to najnowsza pozycja (np autorka powątpiewa w zasadność diagnostyki prenatalnej ;) ). Ale ogólnie warto i polecam.

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ