Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfelinka wrote:Zobaczę, czy uda mi się taki gdzieś kupić stacjonarnie, bo na zamawianie może być już trochę za późno Ale jak nigdzie dziś nie znajdę, to chyba nie będzie wyjścia. Dzięki za podpowiedź, nawet nie wiedziałam, że są takie duże.
Ja kupowalam na allegro. Kilka dni i bylo. Przydało się przy TosiSmerfelinka lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyJa dzis wstalam o 10, z rana sie zwazylam i zalamalam - mam 12 kg na plusie 😞 A przez ostatnie tygodnie waga stala w miejscu, było równo 10 kg. No i boje sie, że to Maja znów przykoksowała, bo w swojej sylwetce zmian nie widzę.
Wczoraj jak rozmawiałam z dziewczynami na SzR, to wszystkie mówiły, ze ich maluchy w 37-38 tc mają jakies 2500-2700 g. Ekhm, moja tyle miała 2 tygodnie temu... Nastawiam sie juz, ze na piątkowej wizycie doktor ją wymierzy na ponad 3 kg 🙈 A do terminu jeszcze 5 tygodni 🙈
Kurcze nie wiem kiedy zgubie te kilogramy, źle sie czuje z tym, że az tyle przytylam 😞
Jesli chodzi o auto, jeżdżę wszedzie jak najbardziej i zamierzam jeździć do porodu. Nie wiem jak inaczej miałabym sie gdzies dostac - no przeciez mąż z pracy nie będzie specjalnie wychodził, żeby mnie na 11 zawieść na jakies badania / zajęcia. Mamy zresztą 2 auta, więc każdy jest niezależny. Na poród w miare możliwości tez sie sama zawiozę 😉
A czemu nie zastosujecie na zgage Rennie? Pomaga od razu i jest dozwolone w ciąży. Nie mówię, żeby brać w kółko, ale 1-2 tabletki co któryś dzień przecież nie zaszkodzi.
Któraś sie pytała o staniki do karmienia, ktore zamawialam - oczywiscie Kappahl, to będzie moj trzeci dwupak, uwielbiam je!
https://www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/stanik-do-karmienia-2-pak/617084/
U mnie siary wciaz ani kropli... cycki wielkie, a mimo to nic. Martwi mnie to coraz bardziej. Od wczoraj zaczelam smarowac sutki lanolina - w SzR polecono, żeby zamówić robiona z apteki, a nie kupować te konserwowane Ziaje czy Lansinoh. I faktycznie to super sprawa, koszt 20 zl, a 2 razy większa objętość niż te kupne. Polecam Wam te opcje!
Ciekawe jak Pierniczkowa sie trzyma... kolejny bobasek w, drodze, ale super 😊 -
Chimera wrote:Dziewczyny jakby któraś chciała, to mam pdf książkę "Poród naturalny" Iny May Gaskin.
To ja bardzo poproszę Może jeszcze zdążę...👩36 lat 🧑38 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Napiszcie mi na priv adresy e-mail to podeślę. Sama jeszcze nie zaczęłam czytać tej książki i nie wiem co jest warta, ale się podzielę chętnie
Jak byłam w netto po poduszke chmurkę to widziałam podkłady na materac-taki podgumowany na gumce, ale nie wiem jaki wymiar miał, a to chyba z jakiejś starej gazetki.Smerfelinka, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm, a u mnie Rennie pomaga od razu. No i lezenie wyłącznie na lewym boku, na prawym czy na plecach zgaga jest silniejsza.
Ja juz zidentyfikowalam po czym mam zgage - luteina doustna i wszelkie rzeczy smażone. Diete zmienilam i jest lepiej, z tymi tabsami gorzej, bo trzeba je brać. Ale jak biore kolo 20, a nie przed samym spaniem, to nie jest źle -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Dziewczyny, jeśli kupowałyście lewatywę to jaką konkretnie?
Zastanawiam się nad zakupem, od kilku dni co prawda chodzę kilka razy dziennie do toalety, ale nie przeczyszcza mnie jak inne więc może lepiej mieć coś do zaaplikowania...
Czopki Evaq - arcydzieło farmaceutyczne 😀 Na porod dokupilam tez Rectanal. Odradzam popularna Eneme, bo wycofywano jakieś partie z obrotu nie tak dawno temu. A w szpitalach robia w większości Enema, dlatego ja wole zrobic w domu -
nick nieaktualny
-
Ja mam dzisiaj totalny spadek formy. Obudziłam się o 6 i od tamtej pory nie mogłam zasnąć. Teraz co chwilę tylko przysypiam. Leżę cały czas na kanapie i ruszyć się nie mogę. Z wielkim wysiłkiem podgrzałam obiad
A o 10 przyszedł kurier z wózkiem ❤ zamówiliśmy Bexa ultra. Jest boski 😍 nie mogę się doczekać pierwszego spaceru 😄Misi@, Agagusia, emi2016, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Chimera ja też chętnie przeczytam te książkę. Wysłałam Ci zaproszenie.
Domi u mnie w SzR nie polecano robić samemu lewatywy, bo może ona niebezpiecznie przyspieszyć akcję.
Położna mówiła , że używają na oddziale Enema
https://www.aptekagemini.pl/clisma-lax-lewatywa-jednorazowa-133ml.html
Dziewczyny jakie książki nt. rozwoju czy wychowania przeczytałyście ? Co polecacie ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzeczytalam:
- Mocno mnie przytul - spoko, ale mozna by ja cala strescic w jednym rozdziale, troche strata czasu
- Po prostu piersia - spoko, polecam
- Wychowanie bez nagrod i kar - nic nie wniosla do mojego zycia
- Jak mowic, zeby maluchy nas sluchaly - najciekawsza, polecam.
Kalija, a moja polozna z kolei bardzo rekomendowala zrobic lewatywe w domu, zeby w szpitalu juz czasem nie bylo za pozno 😁
Eneme uzywaja, bo ponoc porobili zapasy i przeciez nie wyrzuca, tak nam polozna wprost powiedziala, jednoczesnie radzac, zebysmy kupily Rectanal 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 13:17
Kalija lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Zaczęłam czytać, nie wiem jak dalej będzie z tą ksiazką, ale początek brzmi jak jakieś hippisowsko-sekciarskie srutututu 🙄🙄
Ja czytam właśnie te książkę i faktycznie trzeba trochę cedzić i pamiętać, ze nie jest to najnowsza pozycja (np autorka powątpiewa w zasadność diagnostyki prenatalnej ). Ale ogólnie warto i polecam.[/url]