X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bobby, ale ten margines błesu idzie pewnie w obie strony 🙂 A kiedy teraz wizytujesz z Mozarellcia?

Za niecałe dwa tygodnie mam wizytę u mojej lekarki, a za niecałe trzy u dr Kajdy.

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poerniczkowa...cudnie 😍

Mój mąż w swo rodzinnym domu nic nie robił. A odkąd jest że mną to razem ogarniam i wszystko. Tzn. Mamy taki nie formalny podział obowiązków. Np
    On robi zakupy, wieczorem ogarnia kuchnie, wkłada naczynia do zmywarki, zajmuje się autami, wynosi śmieci. Ja oczywiście też w kuchni ogarniam, ale on zazwyczaj po kolacji sprzata. Oczywiście wszystko jest elastyczne. Zajmuje się też małym. Fajnie bo chłopaki mają bardzo fajna więź;)

DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, baileys lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Werni to może rzeczywiście taki dzień dzisiaj słaby. Ale położna z mojej SzR kazała mi tego nie lekceważyć i sprawdzić. Szpital mam przez płot, więc poszłam. Tylko ta pani doktor ciśnienie mi podniosła gadaniem, że całą ciążę prowadzę prywatnie gdzie indziej, a teraz przychodzę na ktg do nich. Że tak się nie robi, że powinnam pójść do swojego lekarza. Nieważne, że ma dyżur w szpitalu w innym mieście i nie miałabym, jak się tam dostać... Łaskę taką zrobiła, że mnie przyjęła, a zajęło to 5 minut ;)

Co za babsztyl. Jej to nie powinno interesowac gdzie chodzisz do lekarza.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    W temacie prawidłowego noszenia, podnoszenia dziecka to filmiki Zawitkowskiego:)

Mogę Ci wrzucić odręcznie rozpisany schemat kąpieli ale zmodyfikowany pod nasze preferencje więc nie każdemu może się podobać (pisałam dla małża żeby zapamiętał 😂) A tak mam jakieś kserówki od położnej, czasem to są chyba jakieś jej luźne myśli wplecione w skopiowane z neta informacje, ale jak chcesz to wszystko wrzucę :)

Taaaak chce :)

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, gratulacje! Malutka jest jak laleczka, cudowna <3

Agagusia, piękny kącik, super wyszla ta ściana. :)

Mój mąż chyba wystraszył się tej pełni :D tata wolał go na piwo - nie chciał, wysprzatal mój i jego samochód na błysk, a jak teraz poszłam się położyć, to co chwila do mnie przychodzi i pyta czy się dobrze czuje czy nic się nie dzieje :P

Misi@, Agagusia, Chimera, Bobby29, plinka89, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa słodka malutka 😍

Aga śliczny pokoik. A mieszkam z moim na Brodnie.
    Drzewko tez tam nie byłam w tym sokobar.

Co do pomocy męża w pracach to mi dużo pomaga. Posprzata, zrobi obiad a nawet podleje kwiatki. Ostatnio robił ogórki malosolne :)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, super dziewczynka ❤

Smerfelinka, zainspirowalas mnie tym kinem i sobie wlasnie obczajam seanse w Pzn w ramach kina letniego pod golym niebem. I kurcze, 14.08 i 22.08 sa dobre filmy na MTP, Maja by mogla posiedziec w brzuchu do tego czasu, zeby matka zdazyla obejrzec 😀

Bobby29, Applejoy, Smerfelinka, Agagusia lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, Twoja córcia jest śliczna 😍. Jeszcze raz gratulacje!

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spotkania: ja będę jechała z imielina jakby coś. 11 mi pasuje, ta 10:30 też da radę :) co do miejsca to obczaje ten sok bar, a może coś alternatywnego się pojawi i wybierzemy. Termin jak już jest to reszta z górki i mniej istotna :)

A tu moje dzisiejsze łupy :) książeczki z historiami (każda dla osobnego zwierzątka) + maskotki zwierzątka do każdej ksiazeczki. Serducho pluszowe - pozytywka (to małe serduszko się pociąga i jest melodyjka). (Tkmaxx)

Tkmaxx- Trzy bodziaki z justice league - nie mogłam się powstrzymać, choć to chyba chłopięce 😂 ale mówię do mojego tak "no co, będzie batman-ka, superman-ka i flash-ka" 😂😂😂, zawieszka do smoczka, no i dla mnie torebka 🙄🙄🙄

No i pepcowe termosy które są mega! :)

d37fde8a5c6b9a5fmed.jpg

7276118d45b091f7med.jpg

A tu jak widać kotek myśli że zawieszka do smoczka to jego kolejna zabawka 😆

8e3c6aad4409c598med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:23

Malinka7, Applejoy, werni, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, OlaWi, Sylvka, Smerfelinka, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa piękna córeczka! 😍😍

Aaaaaa a ja mam już termin CC!!! 16.08. jeszcze równiutki okrąglutki miesiąc! 😱😱😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:26

DrzewkoPomarańczowe, Malinka7, Frida91, Applejoy, emi2016, Niebieska Gwiazda, werni, wiki2, Chimera, Domi_tur, Ania95, Misi@, Pierniczkowa, zielonooka7, baileys, Smerfelinka, Agagusia lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze a propos obowiązków domowych to powiem Wam anegdotkę. Mój mąż odpowiada za podlewanie kwiatów (nawet Julek mówi, ze tata jest florystą 😁) i jakiś czas temu uciął sobie pogawędkę z sąsiadem (pan 50+), zobaczył ze ten podlewa kwiaty i mówi „widzę, ze pan tez w domu za kwiaty odpowiada”. Sąsiad na to „wie pan, po pewnym czasie to w rękach żony już nic nie rośnie” 😂

Bobby29, Applejoy, emi2016, werni, Chimera, Domi_tur, Ania95, redken, Limerikowo, baileys, Smerfelinka, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spotkania to ja jestem dostępna już od tej 10.30 wiec spokojnie. AniaKwiat, po prostu wpadnij jak będziesz wolna.

Byłam dziś wieczorem u mojej położnej do porodu. Obejrzałam sobie porodówkę, obgadalam wszystkie nurtujące mnie kwestie i jest git 😁. Spotkałam tez mojego lekarza bo akurat miał dyżur wiec razem sobie porodówki obczajalismy.
    Pytałam o odsyłanie do innego szpitala - niezmiernie rzadkie sytuacje, kazała mi się nie martwić o to :). Ufff...

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby to jeszcze miesiąc :)
    Super łupy zakupowe :) musze wkoncu się wybrać do pepco.

Mi to pasuje najlepiej po 13 ale jak widzę ze każda preferuje wcześniej to może być 11.

Wam tez czasami slabo się robi? Mi ostatnio co raz częściej.

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MDW Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze: Pierniczkowa- wielkie gratulacje i powiem Ci, że jakoś tak zazdrość poczułam, że masz już córkę obok i wiesz, że z nią wszystko dobrze i ile waży(!).

Po drugie: ja jestem tą panią z poczekalni na krzywej cukrowej hahaha. Mój Mąż w ogóle nie brał pod uwagę, żebym to badanie robiła bez niego. Od początku ciąży był na każdej głupiej wizycie (oprócz jednej), przed babyshower umył wszystkie okna w domu i to wszystko jego inicjatywy. Dzisiaj poprosił żebyśmy razem przejrzeli jak spakowałam walizki dla mnie i Leona do szpitala bo on chce wiedzieć co gdzie jest <3 Prawda jest taka, że mam najcudowniejszego męża na świecie i czasem napada mnie myśl, że na niego niezasługuję.

Co do wit. D sama brałam Vigantol i faktycznie to bardzo wygodna i wydajna opcja.

W porównaniu z Wami to u mnie takie nudy, ani skurczy, ani siary, ani wizyt - do kolejnej jeszcze 3 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to wygram zakład z Mężem, że samochód będzie do odbioru wcześniej niż Leon.

I dzięki wielkie za pomysł z podkładami na łóżko! Sama jakoś o tym nie pomyślałam, a potem bym nie pojechała do szpitala zanim bym tego materaca nie doczyściła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 22:06

Misi@, Bobby29, Domi_tur, Smerfelinka, Bee_girl, Agagusia lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Co do spotkania: ja będę jechała z imielina jakby coś. 11 mi pasuje, ta 10:30 też da radę :) co do miejsca to obczaje ten sok bar, a może coś alternatywnego się pojawi i wybierzemy. Termin jak już jest to reszta z górki i mniej istotna :)

A tu moje dzisiejsze łupy :) książeczki z historiami (każda dla osobnego zwierzątka) + maskotki zwierzątka do każdej ksiazeczki. Serducho pluszowe - pozytywka (to małe serduszko się pociąga i jest melodyjka). (Tkmaxx)

Tkmaxx- Trzy bodziaki z justice league - nie mogłam się powstrzymać, choć to chyba chłopięce 😂 ale mówię do mojego tak "no co, będzie batman-ka, superman-ka i flash-ka" 😂😂😂, zawieszka do smoczka, no i dla mnie torebka 🙄🙄🙄

No i pepcowe termosy które są mega! :)

d37fde8a5c6b9a5fmed.jpg

7276118d45b091f7med.jpg

A tu jak widać kotek myśli że zawieszka do smoczka to jego kolejna zabawka 😆

8e3c6aad4409c598med.jpg
    Bobby ja sama bym takie z chęcią kupiła dla mojej Malutkiej 😍😍😍

Bobby29 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa ogromne gratulacje! Malutka jest cudowna 😍

Piękne pokoiki ☺️ maluszki będą miały na prawdę kolorowe sny.

Dawajcie znać, która rusza pełnia. My co prawda donoszenie dzisiaj, ale jakaś cisza chyba przed burzą 😆 zasłoniłam okna i choćby nie wiem co dzisiaj nigdzie się nie wybieram. Nie mam zamiaru rodzić w tłumie. Za to idealnie pasuje mi piątek, bo mamy które dzisiaj urodzą w piątek pójdą do domu 😆 taki joke. Trzymam kciuki. Ucho powoli puszcza to humor wraca hihi.

Bobby29, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Słoneczko13 Nowa

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zabieracie ze sobą na wyjście że szpitala dla maluszka ?

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak w południe byłam w dobrym nastroju tak mi przeszło.Poczytałam w necie o wielowodziu.Bezmózgowie,zrośnięty przełyk,problemy z nerkami i jeszcze wiele innych chorób.Przeglądałam wszystkie ważniejsze usg a było ich 5 lub 6.Mózg,komory,móżdzek zawsze ok.W 34 tyg smółka w okrężnicy w odpowiedniej ilości,na innym usg żołądek wypełniony.Jak czytam dzisiejsze usg było chyba celowo badane dużo parametrów które mogą być związane z wielowodziem.I wszystko ok.Ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, super łupy! najbardziej mi sie podobaja te ksiazeczki ze zwierzaczkami 😍

MDW, jak maz chce z Toba chodzic na badania, to przeciez ekstra, moj na wizyty do gina tez chodzi wszystkie, zadnej dotad nie opuscil, bo uwielbia ogladac Malutką na usg😊 Mnie chodzilo o sytuacje, gdy kobitki ewidentnie chlopow ciagna na takie zwykle badania, mimo ze dobrze sie czuja, a ci potem wychodza sto razy gdzies dzwonic itd. no widac generalnie, ze maja inne obowiazki w tym czasie, ale muszą karnie siedziec, bo CIĄŻA.

Wlasnie obejrzelismy film Trzy Billboardy za Ebbing, Missouri - alez dobry! Dawno tak ciekawie poprowadzonego scenariusza nie widzialam🙂

Bobby29, MDW lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 lipca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Tak jak w południe byłam w dobrym nastroju tak mi przeszło.Poczytałam w necie o wielowodziu.Bezmózgowie,zrośnięty przełyk,problemy z nerkami i jeszcze wiele innych chorób.Przeglądałam wszystkie ważniejsze usg a było ich 5 lub 6.Mózg,komory,móżdzek zawsze ok.W 34 tyg smółka w okrężnicy w odpowiedniej ilości,na innym usg żołądek wypełniony.Jak czytam dzisiejsze usg było chyba celowo badane dużo parametrów które mogą być związane z wielowodziem.I wszystko ok.Ehhh...

Sama sobie odpowiedziałaś na swoje wątpliwości ;). Takie wady by wyszły na którymś etapie. Nie martw się. U Ciebie to wielowodzie pojawiło się na późnym etapie z tego co kojarzę wiec postaraj się wyluzować. Będzie dobrze ✊🏻

Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ