X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa- gratulacje!! Nie zdążyłam na zdjęcie ale malutka na pewno jest cudowna 😍

Agusia śliczny kącik, te balony mnie zauroczyły 😊

Ja bardzo liczyłam na tą pełnię ale byłam dzisiaj na wizycie.i wszystko pozamykane, szyjka.2.8 cm nic się nie dzieje 😓😓 ale za to mam super zdjęcie małej akrobatki 😊 pierwszy raz tak buźkę pokazała ❤️

Pytałam lekarza o tą pełnię czy faktycznie większy ruch na porodówkach to zaczął się śmiać i mówił że nie zauważył ale powiedział że częściej wody odchodzą w deszczowe dni a tu jak na złość upały wracaja 🙈😂

Bobby29, Ania95 lubią tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    74edb9938880.jpg

Moja Mela ❤️❤️ było widać jak przez chwilę ciumkała stopę 🥰ale znowu mi zdjęcie obróciło nie wiem czemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 00:37

Niebieska Gwiazda, baileys, Smerfelinka, Pierniczkowa, Marcelina85, Malinka7, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Misi@, werni, Agagusia, OlaWi, Applejoy, Ania95, MDW, emi2016 lubią tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, gratuluję, niech rośnie zdrowo! 🎉🍾🎈 Zazdrooo!! 😜 Dopiero narobiłam wczorajszy dzień i nie załapałam się na foto Karolki...

Co do książek, ja przeczytałam "Mocno mnie przytul" i mnie wciągnęła. A "Po prostu piersią" jest super! Teraz czytam "Pierwszy rok życia dziecka", a na kolejne etapy mam jeszcze na półce takie pozycje:
    mhu640.jpg

Mój mąż nigdy w domu nie musiał pomagać i oboje dorastalismy w rodzinach, gdzie Mama nie pracowała zawodowo, tylko zajmowała się domem, więc zwykle trudno mu przychodziła pomoc, ale odkąd zamieszkalismy na swoim, sam z siebie ogarnia wiele rzeczy w domu. Pracuje dużo, ale po pracy po prostu ma naturalną potrzebę dbania o to wszystko, na co tyle lat pracował. A odkąd jestem w zaawansowanej ciąży, wyręcza mnie w wielu obowiązkach i mam nadzieję, że tak już zostanie 😉 też mamy osobne konta i bardzo nam to odpowiada.

Mnie też ostatnio czasem robi się słabo, kiedy dłużej stoję. Chyba żelazo mi spadło.

Agagusia, śliczny kącik i wydaje się bardzo wygodny! ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 06:26

Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak? Nikt się nie rozpakował? :P

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wzielam nospe i aspargin w podwojnej dawce
    obudzilam sie z okresowym cmieniem brzucha/jajnikow
    z dziewczynkami nie mialam takich rewelacji
    mam nadz ze to falszywy alarm bo jeszcxe full czasu
    dopiero 34 + 2
    lekarka mowila w pon ze 2.5kg to by sobie poradzil...dopoki zaden armagedon sie nie wydarzy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś wczesna pobudkę i od razu nadganiam forum. Aga, pokoik ekstra! Mój mąż nie był niestety chętny na tapety 🙁
    Co do podziału obowiązków to u nas mąż dużo robi, sprząta, zmywa, zakupy. Na pewno więcej niż ja 😉 Na wizyty jeździ tylko na usg, te większe, w kazdym trymestrze. Jakoś nie widziałam potrzeby by był na konsultacjach gdzie jestem badana na fotelu a usg trwa tylko chwilę.
    Wczoraj umówiłam się z moimi dwoma przyjaciolkami na kolacje, wchodzę a tam cały tłumik koleżanek, niebieskie balony, cała dekoracja, prezenty. Strasznie się wzruszylam 😀

Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Bobby29, Kalija, Misi@, Agagusia, Chimera, Ania95, emi2016, baileys lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejno odlicz Dziewczyny 😁.

Ja serio myślałam, ze urodzę tej nocy. Koło północy miałam serie skurczy, którym towarzyszyło ćmienia okresowe. Dotąd tak nie miałam wiec pomyślałam, ze nic tylko się coś zaczyna. Ale wszystko przeszło 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie przypomniec jak sie liczy te skurcze? Tzn czas od początku 1 do 2, czy czas trwania 1 osobno i przerwa osobno?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc to jakas katastrofa. Ja to juz wcale spać nie mogę. Na bokach jak leżę to z 20min i taki ból bioder ze hej. Wstałam nad ranem i przysypiałam na kanapie na siedząco w porodowym rozkroku 🤪😂😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 07:35

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko ja melduję, że u mnie wyjątkowo spokojna noc :) Nic się nie wydarzyło. Nawet po bardzo nieprzyjemnym badaniu szyjki przez tamtą panią doktor. Wszystko mnie później bolało, ale dalej cisza. Halo, halo, jutro wizyta i już mogłabym rodzić 😄

Za to kino, to był super pomysł! Nasz mały leniuszek rozruszał się podczas seansu i uspokoił zestresowaną matkę sadząc standardowe kopniaki po popcornie i zimnej ice tea 😁

Plinka czas trwania poprzedniego skurczu zalicza się do tej przerwy pomiędzy z tego, co ja wiem. Czyżby coś się działo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 08:12

DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również obecna 😁 aktualnie na patologii czekamy na wizytę.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze liczymy od początku jednego do początku następnego, czyli wliczamy czas trwania skurczu.

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna! :) zaliczyłam wczoraj taką awanturę rodzinną, że nie wiem jakim cudem nie urodziłam z nerwów... No ale na szczęście jesteśmy w pakiecie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Obecna! :) zaliczyłam wczoraj taką awanturę rodzinną, że nie wiem jakim cudem nie urodziłam z nerwów... No ale na szczęście jesteśmy w pakiecie :)

Ja ostatnio mojemu powiefzialam żeby się to mnie w ogóle nie odzywał żebym mogła w spokoju rozwiązania doczekać 🙄

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja również obecna 😁 aktualnie na patologii czekamy na wizytę.

W sensie to planowa wizyta?

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też obecna choć serio już miałam wstawać dopakować walizkę :D brzuch od 2 w nocy ćmi okresowo więc mam nadzieję, że to już to i niedługo się rozkręci!

co do "pomocy" mężą - to u nas od zawsze nie ma czegoś takiego, po prostu robimy po równo, każdy wie gdzie odkurzacz w domu i potrafi tak samo z niego korzystać - no może jedyna rzecz której nie robi to nie wstawia prania ale umówmy się, że nie jest to rzecz nadmiernie wymagająca ;) tak samo jak z opieką nad dzieckiem - od początku jest pełnoprawnym rodzicem i opiekuje się na pół ze mna :)

może to wszystko dzięki pracy, że jestem albo on albo ja w domu i nie ma wyjścia po prostu ;) Jedno co się zmieniło w porównaniu z z pierwszą ciążą to nie jest w nią tak zaangażowany jak w pierwszą ale z oczywistego względu - w domu jest 3,5 latka którą wolę żeby się zajął w tym czasie niż ze mną jeździł po lekarzach/ sklepach skoro czuje się w miarę ok.

teraz oczywiście więcej robie w domu niż on bo mam na to czas po prostu ale u nas tak zawsze było, że kto ma więcej wolnego ten robi więcej w domu. a i tak często teraz jak "siedze" w domu to i obiadu nie ma lub jest kupiony na mieście :D Natomiast to za co go uwielbiam to to że sam z siebie rozumie, że po prostu jestem zmęczona wieczorami i pomimo jego zmęczenia pracą (pracuje fizycznie i ciężko) to zajmuje się sam z siebie córka :)

DrzewkoPomarańczowe, Misi@, plinka89 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My też przegraliśmy noc ;)
    Jutro wizyta u gina i chce dotrwać bo dowiem się jaki jest wynik gna. Oby ujemny...Teraz mój starszy podzielony, więc wolałabym nie rodzic..mam nadzieję, że za tydzień już będzie po Katarze. Choć on zawsze ma go minimum 2 tyg.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam ciężka noc. Budziłam się przez problemy z dłońmi a nad ranem to już ból był nie do zniesienia :/ Cierpna mi strasznie i bolą stawy w palcach, nie wiadomo jak je układać żeby nie bolały... I obudziłam się w końcu o 6 i nie dało rady już zasnąć. Potem spacerek do laboratorium na morfologię i mocz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 08:46

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Dzisiejsza noc to jakas katastrofa. Ja to juz wcale spać nie mogę. Na bokach jak leżę to z 20min i taki ból bioder ze hej. Wstałam nad ranem i przysypiałam na kanapie na siedząco w porodowym rozkroku 🤪😂😎

Moja noc to samo. Prawie nic nie spałam.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie odchaczam w dwupaku, dol brzucha jak bolał tak boli i nic. To co, pełnia na żadna nie zadziałała? Moj maz sie śmieje, No co Ty, przeciez wczoraj/dzis nie czwartek - bo nasi chlopcy obaj sa czwartkowi:)
    Moja sesja dzis odwołana, babka nie ma co z dziecmi zrobic... zaprosiłaby ich do nas, niech sie z moimi pobawią, ale babeczka ma ich - uwaga - 6 sztuk i to w wieku 9miesiecy - 9 lat:) I info dla tych zastanawiających sie nad vbac - dwojke pierwszych urodzila cc i potem 4 razy SN!
    Jak macie ochote na spotkanie dzus to jestem tez chetna, jak nie to zostaje jutro.
    Bobby - gdzie masz cc umówione?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ