X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też obecna w dwupaku, ale ja to tam wiecie... poczekam na kolejną pełnię 😂😂😎

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie wiedziały o dostawie do mięsnego mamyginekolog (ten zestaw na wyjście biały) to dajcie cynk plis 👏🏼

Bobby29 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po okropnej nocy. Nie spałam do 5, ale u mnie to z powodu tej pieprzonej ósemki. Miałam iść z rana na badanie krwi, ale musiałam w nocy coś zjeść, bo bylam taka głodna. Wizyta dopiero w środę, więc mam czas.

Frida u mnie też dzisiaj masakra z tymi paluchami 😲😲 Także łącze się z tobą z bólu 😙

Frida91 lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za komplementy na temat kącika. Jak zobaczyłam ta tapetę to od razu wiedzialam ze u nas na ścianie zawisnie😁
    A propos meza, to moj tez pochodzi z rodziny gdzie faceci raczej do porządków sie nue dotykają, a juz do kuchni to broń boze.
    Anegdotki dwie. Zamieszkaliśmy ze soba od poczatku studiów, znaliśmy sie rok, ale oboje wyjechalismy do Łodzi studiować i tak jakos w studenckim mieszkaniu zamieszkaliśmy ale razem.
    Moj M przyznał sie po Ok miesiacu ze on nie wie jak sie wędlinę/ser kupuje, bo on nie ma pojecia ile to jest 10/20 dkg😁i kupuje na plasterki, ake juz mu głupio.
    I kiedys ‚gotowal’ dane przez ktoras z mam mięso na obiad, do ktorego trzeba bylo jedynie sos zagęścić, ja cos innego robiłam w kuchni i tylko mu rzuciłam: wez do sosu dodaj łyżkę maki, dobrze zamieszaj i zgęstnieje po chwili. I on mi narzeka:dałem, mieszam, mieszam i nic. No jak to??? Patrze a on ten sos z mąka miesza zacięcie, ale na zimno😁i wpatruje sie w ten garnuszek ze złością 🤣
    O dziwo teraz w kuchni totalnie sie ogarnął, piecze lepiej niz ja, obiady tez daje rade zrobic. Moze dlatego ze ja wtedy na studiach nie czułam sie w obowiązku chłopaka wyręczać w niczym, oboje mielismy mnostwo zajęć i nauki i jakos naturalnie wyszlo ze na zmiane/razem obiad szykowaliśmy, a na lodowce wisiał grafik sprzątania - ehh, co to za czasy byly😉
    Ale w domu rodzinnym dalej siada za stołem i czeka na obsługę, nie pomoze nic. Ale co mi do tego w sumie, jak wychowali tak maja. Jak dziadkowie sa u nas to sie kręci przy garach na równi ze mna.

Marcelina85, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileyes - pocieszę, ze my z polroczniakiem chodziliśmy na kino letnie na powietrzu na wiosne. Braliśmy wozek, spiwor taki zimowy, kocyk - maly przy cycku zwykle usypiał, a potem na kocu w tym śpiworze spal a my ogladalismy😁Jakby co to zawsze mozna sie z takiej imprezy latwo ewakuować bez robienia zamieszania.

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa była zdziwiona , że ja nie obsługuje jej synka jak ona męża. Z tym , że teściowa ma etat tylko w domu a teść zarabia pieniądze i taki układ jest moim zdaniem ok. Ale jeśli oboje pracujemy na domowy budżet to nie rozumiem dlaczego miałabym dodatkowo robić za sprzątaczke i kucharke podczas gdy mąż odpoczywa po pracy😉 teraz w ciąży mam więcej czasu i przejęłam domowe obowiązki, niestety mój mąż się szybko do tego przyzwyczaił i nawet talerzyka po sobie już nie umyje. Wczoraj była właśnie o to sprzeczka 😕 ale w zakupach chętnie mnie wyręcza i lubi jeździć ze mną do lekarza , by podejrzeć córcie🥰

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u ginki. Zbadała mi w końcu czy mam naczynia przodujące(nie mam💪), pobrała wymaz na GBS, poleciła brać magneB6 z tym, że ostrzegała, że może on wyciszac skurcze i odstawiła mi duphaston. Szyjka się skröciła do 2.6 cm, ale to ponoć ok jeśli chodzi o wiek ciąży. Same dobre wiadomości.

Spotkałam później znajomą, która miała cc miesiąc temu w szpitalu , w którym chce rodzić i żaliła się na brak opieki okołoporodowej. Najwięcej pomogła jej druga ciężarna w pokoju🙄. Trochę mnie przestraszyła i poważnie rozważam zmianę szpitala.

Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w dwupaku 😜
    Już po ktg i obchodzie, czekam jeszcze na badanie i usg a wtedy decyzja czy wychodzę do domku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 09:51

Misi@, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Bobby29, emi2016, OlaWi lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja widzę, że ta pełnia to wszystkim bólu przysporzyła. Ja też nie przespałam tej nocy, wszystko boli, biodra, lędźwia i co chwilę wstawałam do toalety bo miałam wrażenie, że chce mi się dwójkę 😂
    Ogólnie mam wrażenie, że to dziś jest ten dzień, ale być może mam mięśnie ściśnięte od emocji.. W każdym razie dziwnie się czuję i mam mega zakwasy na brzuchu. Staram się o tym nie myśleć, idę się bawić w mamusię dzień 2😋

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Obecna! :) zaliczyłam wczoraj taką awanturę rodzinną, że nie wiem jakim cudem nie urodziłam z nerwów... No ale na szczęście jesteśmy w pakiecie :)

Domi, u nas podobnie... Tez straszna kłótnia rodzinna :/ Nie wiem czy wszystkim sie juz te nerwy udzielaja, czy to ta pelnia tak wplywala na nastrój.

I właśnie nie wiem czy przez to wszystko ale w nocy kiepsko spalam, przez to jeszcze bola mnie teraz plecy.

A nad ranem właśnie jakies skurcze mnie dopadly... Wydaje mi sie, ze straszaki bo poki co sytuacja sie nie zaostrza, ale...

To w koncu jak przerwe wliczamy do skurczu to jaki ma byc odstep by jechac do szpitala? Jakos zawsze mialam z tym problem :D

Menka - w koncu gdzie planujesz rodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 09:59

3jgx3e3kie55f15r.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi jak u ciebie? Wychodzisz do domu?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:

To w koncu jak przerwe wliczamy do skurczu to jaki ma byc odstep by jechac do szpitala? Jakos zawsze mialam z tym problem :D

Menka - w koncu gdzie planujesz rodzic?

mi kazał jechać jak skurcze będą co 10-15 minut - ale brał pod uwagę korki które muszę pokonać ;) jak to ujął mój lekarz - ze skurczami co 30 minut dziecka się nie urodzi więc spokojnie. No i dodatkowo, że jeśli wcześniej odejdą wody bez skurczy regularnych to bez zbędnej zwłoki jechać najlepiej ale też bez pośpiechu.

zdecydowałam się na Łubinową - wczoraj byłam na konsultacji anestezjologicznej i upewniłam się, że to dobry wybór :)

p.s. też jesteś ze Śląska?

4c3tvfxm6n339zea.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslalam ze po tej pelni beda jakies newsy a tu tak spokojnie :)

Moj emek jest skarbem, robi wszystko w domu I to chetnie, nie trzeba mu nic mowic no bardzo lubi porzadek I wrecz sam czasem proponuje kto co ma sprzatac :p gotuje tez dobrze I chetnie no I lubi spozywcze zakupy (ja nie znosze). Tak na prawde to ja od niego sie nauczylam lepszego planowania zakupow, budzetu itp. A w sprawy ciazowe sie bardzo angazuje I juz wiem ze bedzie cudownym tatusiem - duza w tym zasluga mojej tesciowej bo on, brat I jego tata bardzo pomagaja w domu mamie, robia duzo rzeczy wspolnie. Smieje sie ze jego jezyk milosci to wspolny czas I to sie sprawdza ;)

Misi@, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Kalija, OlaWi lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    mi kazał jechać jak skurcze będą co 10-15 minut - ale brał pod uwagę korki które muszę pokonać ;) jak to ujął mój lekarz - ze skurczami co 30 minut dziecka się nie urodzi więc spokojnie. No i dodatkowo, że jeśli wcześniej odejdą wody bez skurczy regularnych to bez zbędnej zwłoki jechać najlepiej ale też bez pośpiechu.

zdecydowałam się na Łubinową - wczoraj byłam na konsultacji anestezjologicznej i upewniłam się, że to dobry wybór :)

No właśnie tak mi sie wydawalo, ze to Ty!
    Ja mam tam zaplanowana cc na 25.07 :)
    Zmartwily mnie te skurcze, bo juz nastawilam sie na ta date :D

Pierwsze dziecko tez urodzilam tam i mam nadzieję, ze teraz również mnie nie rozczaruja!

menka2 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała CC na Łubinowej i była bardzo zadowolona z opieki, ale to już będą 3lata.

Ostatnio znajomy mojego męża opowiadał historię jak się jego córka rodziła. Wtedy Łubinowa była świeżo otwarta i jego żona koniecznie chciała tam rodzić. Jak się zaczęła akcja, zajechali na miejsce, a babki im mówią, że nie byłoby problemu, ale nie mają wolnego łóżka. Tj. mają, ale wszystkie są jeszcze w pudełkach. Żona kolegi siadła na krzeslo, rozbeczała się i "ona nigdzie nie jedzie". No to ten kolega mówi "panie szanowne, pracuje w firmie meblowej dawajcie te łóżko, ja je szybciej skręce niż zajedziemy do innego szpitala" 😁 No i urodziła na Łubinowej 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 10:21

menka2, Frida91, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Bobby29, Kalija, Malinka7, Misi@, plinka89, Smerfelinka, Limerikowo, werni, OlaWi lubią tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    No właśnie tak mi sie wydawalo, ze to Ty!
    Ja mam tam zaplanowana cc na 25.07 :)
    Zmartwily mnie te skurcze, bo juz nastawilam sie na ta date :D

Pierwsze dziecko tez urodzilam tam i mam nadzieję, ze teraz również mnie nie rozczaruja!

to kto wie może się spotkamy w szpitalu :D choć ja mam plan rodzić w piątek najbliższy bo mąż ma akurat 3 dni wolnego :D niestety nie zapowiada się na to :/ a tak serio to kurde "zazdroszcze" cc ze względu na wiadomą datę porodu ;)

odnośnie braku miejsc to pytałam właśnie wczoraj czy mają oblężenie itp to usłyszałam, że tak ale to się tak szybko zmienia, że dziś jest mnóstwo pacjentek a za 3 dni może być pusto :) ale mnie uspokojono że nie zdarzyło im się odesłać więc mam spokojną głowę :)

pierwszą córkę też rodziłam na Łubinowej - i porodówka była "pusta" akurat ale za to oddział położniczy pełny i leżałam na ginekologii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 10:26

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - trzymam kciuki zeby to juz! Choc przeciez dzis nieparzysty🤣 Ja tez wczoraj latałam 4 razy na dwojke i caly dol brzucha mnie bolał, teraz mam wrazenie ze juz nie zwracam na to uwagi, wole sie nie zastanawiać. Dzis robie sobie dzien relaksu, a jesli ma sie zaczac to dopiero poznym popoludniem, zeby na jutrzejszy parzysty sie załapać 🤣
    Z obowiązków w planie:poprasować ciuchy nadające sie do karmienia, masaz krocza zrobic, isc na spacer jak bedzie pogoda😊

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • MDW Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny jak będziecie wiedziały o dostawie do mięsnego mamyginekolog (ten zestaw na wyjście biały) to dajcie cynk plis 👏🏼
    Ja właśnie chyba ten zestaw dzierżawię po sąsiadce.Wszystko białe: 3x body, 2x kaftanik, spodenki ze stópkami, 2x piżamka, czapeczka i rożek. Wszystko można prać w 90 stopniach.

Też się melduję, ale w moim przypadku to raczej byłoby duże zaskoczenie gdyby się coś zaczęło. Też czekam do kolejnej pełni ;) Na dodatek po seriach ciężkich nocy dzisiejsza była super! Zaraz idę do fryzjera i może jestem dziwna ale wolałabym ten czas spedzić w ikei...nienawidzę siedzieć tam te 2,5-3 h pfff no ale chodzę tam trzy razy w roku ;)

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • MDW Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:

My idziemy na konsultację w sobotę :) Też planujemy tam rodzić ale termin na 14-15.08 ;) Także pierwsza zdasz relację.Jak było na konsultacji?

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja tez sie odchaczam w dwupaku, dol brzucha jak bolał tak boli i nic. To co, pełnia na żadna nie zadziałała? Moj maz sie śmieje, No co Ty, przeciez wczoraj/dzis nie czwartek - bo nasi chlopcy obaj sa czwartkowi:)
    Moja sesja dzis odwołana, babka nie ma co z dziecmi zrobic... zaprosiłaby ich do nas, niech sie z moimi pobawią, ale babeczka ma ich - uwaga - 6 sztuk i to w wieku 9miesiecy - 9 lat:) I info dla tych zastanawiających sie nad vbac - dwojke pierwszych urodzila cc i potem 4 razy SN!
    Jak macie ochote na spotkanie dzus to jestem tez chetna, jak nie to zostaje jutro.
    Bobby - gdzie masz cc umówione?

Na żelaznej, właśnie umówiłam się na konsultacje anestezjologiczna na 1.08. mam nadzieję że jutro nasze spotkanie wypali i będziesz mi mogła opowiedzieć trochę o CC na żelaznej :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ