Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety w takich godzinach nie dam rady dojechać do Wawy. Chyba zostałam tu jedyna pracująca? 🤔 do 12-13.00 niestety muszę być przed komputerem...
jutro będę na Smolnej, bo jadę do brafiterki po stanik, ale to będzie dopiero po 14.00...
A teraz siedze na ktg.. tzn czekam na ktg. NFZ to jest jakaś porażka... już z godzinę czekam i jeszcze myślę, że 1-2h poczekam -
Aga, czyli będzie dziś lub jutro poród 😁
Mi odwołali w luxmedzie jutrzejszą wizytę, jestem wściekła bo to ostatnia przed porodem. Idę za to dziś na 15 do innego lekarza, niech mi chociaż zwolnienie przedłuży i powie co się dzieje, że mnie dziś tak wszystko boli. Mam dzisiaj taki nastrój, że lepiej żeby to był jakiś miły lekarz... -
plinka89 wrote:Ja tez 30 lat a włosów nigdy nie farbowalam! Kilka razy nosilo mnie na zmiane, ale tak lubie swoj naturalny kolor, ze zawsze stwierdzalam - poczekam do 1 siwych, ktorych na szczęście poki co nie widac (choc jako choleryk to naprawdę sie dziwie, ze jeszcze nje osiwialam).
Bylam umowiona zanim dowiedzialam sie o ciąży na refleksy, ale w koncu zrezygnowalam bo nie chcialam kombinowac.
Teraz mam termin na październik, ale nie wiem czy znowu nie przeloze, bo wtedy pewnie zaczna mi wypadac po ciazy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:34
Agagusia, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Ooo to całkiem nas sporo
U mnie byl sympatyczny lysy Pan anestezjolog. Ja mialam konkretna liste pytan pod znieczulenie do cc, na które dostalam wyczerpujace odpowiedzi.
Poza tym oglada ostatnie wyniki morfo, krzepniecie itp.
Jak ty do sn to pewnie skupicie sie glownie nad ewentualnym zzo2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Limerikowo wrote:cytat z tesciowej dzwoniacej do mej mamy ze skarga ze ich wypraszam (leniuchy) tydzien temu 😀:
czy to ciaza czy ona ma paskudny charakter?
moja odp: to Ty masz paskudny charakter, poszukaj sobie sluzacej
moja mama wyslala ich na spacer by przemysleli sytuacje a ja by sie spakowali
u meza tesciowa nic nie wskorala bo wie ze w ciazy nie bedzie mnie denerwowal a i tak mocy sprawczej nie ma w delegacji
jeszcze stwierdzila ze boi sie o swohe dziecko czyli o syna
uwaga nie boi sie kobiety w zaawansow.ciazy denerwowac..szkoda slow
Nieźle... Niektórym naprawdę brakuje wyobraźni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:45
Limerikowo lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Agagusia wrote:Emi - trzymaj się dzielnie!
Co do donoszonej ciąży to na 100% jest skończony 37 tydzień, czyli jak wklaczamy w 38 to już nie urodziny wcześniaka. może stąd te nieporozumienia, ze chodzi o 38 tydzień, czyli tak na prawde wg wyliczeń ginekologa 37+0.
Bobby - pewnie, a dlaczego miałoby nie wypalić? Ila nasz w końcu jest chętnych, na pewno my i drzewko, tak? Co z AnnaKawiat i Werni? I jesczez Wiki jest zspod Wawy z tego co pamiętam, odezwyjcie się dziewczyny, im nas więcej tym ciekawiej będzie:) Już nie mogę się doczekać
A no dlatego, że mam wrażenie że w każdej chwili możesz rodzić 🙂😋 Z tego co kojarzę jestem ja, ty, drzewko, werni i anaKwiat która zdaje się niestety ma jakieś przeciwności w dołączeniu jednak
Co do donoszone ciąży, to ja zawsze słyszałam że donoszona jest 37tc0, ale na SzR wszystkie położne mówiły że to jest dwa tygodnie do tp i dwa tygodnie po terminie. A jak dwa tygodnie do tp, no to by wychodziło jednak 38tc a nie 37… więc już nie wiem jak to w końcu jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:46
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Śmiało, reklamacje rozpatrujemy w terminie 14 dni :p
Chyba poza tym, że permanentnie boli mnie brzuch jakby zakwasy i krocze jak na okres stulecia, to znów kilka wizyt w toalecie i tyle... Spocona jestem jakaś i tak nabuzowana, że najchętniej poszłabym się wyżyć na jakimś worku treningowym 😂 -
Dziewczyny po wczorajszym dniu względnie aktywnym zakończonym rozczarowującym brakiem aktywności w pojsciu na zajęcia w SzR, dzisiaj mam dzien śpiocha. Jestem już po jednej drzemce, i generalnie nic mi się nie chce, tylko leże i co jakoś czas podsypiam. Niby nic nie miałam dziś konkretnego w planach ale przydałoby się cokolwiek ogarnąć, no i może torbę do szpitala bym wreszcie spakowała.. a tu totalny brak weny i sily♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:A no dlatego, że mam wrażenie że w każdej chwili możesz rodzić 🙂😋 Z tego co kojarzę jestem ja, ty, drzewko, werni i anaKwiat która zdaje się niestety ma jakieś przeciwności w dołączeniu jednak
Co do donoszone ciąży, to ja zawsze słyszałam że donoszona jest 37tc0, ale na SzR wszystkie położne mówiły że to jest dwa tygodnie do tp i dwa tygodnie po terminie. A jak dwa tygodnie do tp, no to by wychodziło jednak 38tc a nie 37… więc już nie wiem jak to w końcu jest.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Spoko, wtedy wpadniecie na Żelazna i rozwiąże sie problem szukania odpowiedniego miejsca 😆
😂😂😂 Będzie spotkanie przy automatach z napojami, ale za to pomyśl jakie miałabyś wsparcie! Doula niech się chowaAgagusia lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
ja już jestem po... KTG ok, nawet 4 skurczyki się zapisały... Lekarz aż mnie zaczął namawiać na poród sn... ale szyjka zamknięta, dziecko wysoko... AFI trochę mniej niż tydzień temu z 17 na 11... ale też norma... więc ja chyba poczekam na 30.07...
a i wczoraj anestezjolog powiedziała, że oksytocynę dostanę na pewno przez cc, tyle że chodzi bardziej o obkurczanie macicy, a nie o to, żeby wywołać skurcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 15:08
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Nieźle... Niektórym naprawdę brakuje wyobraźni.
totalnie oderwani od rzeczywistosci..
juz 1go dnia piwko rozpite, bo przeciez wnuczki przyjechali zobaczyc i tak sie stesknili ze z nimi az 20min rozkladali papierowe laleczki i grali w zabki, a za kolnierz akurat nie wylewaja i pupa 6na9
potem standard tv, tel, komputer..
po prostu nie mialam akurat do nich sil ani nerwow
jestem sama z dzieci do pt ale cisnienie mam dobre za to 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 15:32
-
Dziewczyny ja dzisiaj miałam pierwsze ktg, gdzie te skurcze się zapisują? Oni raczej nie są zbyt rozmowni na tej patologii😕 Najlepiej, że maluch miał wagę 2900 a u mojej tydzień temu 2950 🤣
Dziś to mnie tak wszystko niemiłosiernie boli...pachwiny chyba mi urwie a ruszam się gorzej niż RoboCop...
Wiecie że wracają upały? Nie wyobrażam sobie w nie rodzić 😒🤪3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka takie to pomiary wlasnie...
Przeraża mnie ta wizja upałów!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Agagusia wrote:Wylazła mi druga część czopa, sporo tego, krwią leciutko podbarwiony. Brzuch od rana pobolewa i często się spina, tylko gdzie te skurcze???
-
Chimera, czytam sobie dziś tą książkę w pdf od Ciebie. Zaczęłam tak od 150 strony, bo jakoś nie miałam ochoty czytać opowieści porodowych, ale dalej jest naprawdę ciekawie. Dodaje mocy i odwagi Oby takie nastawienie u mnie pozostało!
Agagusia lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Chimera, czytam sobie dziś tą książkę w pdf od Ciebie. Zaczęłam tak od 150 strony, bo jakoś nie miałam ochoty czytać opowieści porodowych, ale dalej jest naprawdę ciekawie. Dodaje mocy i odwagi Oby takie nastawienie u mnie pozostało!