Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:To masz te taktykę co ja, bo te opisy porodów były jakieś takie za dużo emocji, mało konkretówCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Moje skurcze sie uspokoily. Mala za to nadrabia aktywnoscia, chyba poczula sie urazona, bo wczoraj stwierdzilam glosno, ze w porównaniu ze starsza siostra jest spokojna. Chyba mowi ,,matka nie ma tak lekko"
Czuje ja strasznie nisko, mam nawet wrażenie, ze przy każdej wizycie w toalecie lub podniesieniu z fotela mi wypadnie.
A ja chce wytrzymać do 25 😅
Applejoy lubi tę wiadomość
-
Trafiłam do kolejnego wróżbity krocznego🤔 wg tego "specjalisty" najwcześniej urodzę w terminie i to przy dobrych wiatrach, a bóle dzisiejsze to "taka moja uroda"... A tak się zasapał robiąc usg, że chyba skupiał się na tym żeby oddech złapać a nie mierzyć 😫
DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, plinka89, Chimera, Agagusia, emi2016, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Ale jestem dziś padnięta. Dobrze, ze niania jutro wraca 😅. Młody wycisnął ze mnie wszystkie siły witalne. Do tego jest takim generatorem bałaganu, ze głowa mała! Zapytany kiedy posprząta odpowiada, ze w przyszłym roku. Typowy facet, z tym ze przynajmniej ściemy nie żeni, ze już zaraz 😁
Z pożytecznych rzeczy to zrobiłam dziś pranie ubran do karmienia (dzięki Aga za przypomnienie 😁), wkładki do fotelika i chusty i ogarnelam szpargały dla Kazika.
Książkę Iny May, tez zaczęłam czytać od 150 str i skończyłam na 288 chyba. Reszta nie dla mnie 😁
[/url] -
Macie cos sprawdzonego na hemoroidy? Kolejna.cudna przypadłość ciążowaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Domi_tur wrote:Trafiłam do kolejnego wróżbity krocznego🤔 wg tego "specjalisty" najwcześniej urodzę w terminie i to przy dobrych wiatrach, a bóle dzisiejsze to "taka moja uroda"... A tak się zasapał robiąc usg, że chyba skupiał się na tym żeby oddech złapać a nie mierzyć 😫
Mi mój stary ginekolog do którego chodziłam w pierwszej ciąży pare dni przed porodem powiedział „ nie rodzi pani, szyjka mięknie brak rozwarcia, nic nie wskazuje na poród ale to może być moment wiec proszę być przygotowaną”. Zapamiętałam tylko pierwszą część i pojechałam do rodziców jakieś 80 km od szpitala w którym miałam rodzic 😂🤦🏻♀️. Teraz już jestem uważniejsza a wróżbitów jest sporo - tak naprawdę żaden z nich nie powinien takich rzeczy mówić.Domi_tur, Chimera lubią tę wiadomość
[/url] -
Chimera wrote:Domi skąd Ty bierzesz tych wszystkich szarlatanów? 😂😂
Ten był z Luxmedu i już teraz zupełnie się nie dziwię dlaczego jak ktoś trafia do takiego speca od siedmiu boleści to potem opinię ma jaką ma o tej placówce... Serce mi pękło, że moja lekarka się rozchorowała, małomówna kobieta ale chociaż nie pieprzyła farmazonów jak ten "zacznie pani rodzić jak zacznie pani krwawić"🤔🤔🤔 -
W sumie to tacy sami wróżbici jak babka z mojego warzywniaka czy jakakolwiek klafta spotkana pod blokiem. Lekarze powinni mieć chyba raz na pół roku szkolenia "jak rozmawiać z pacjentem", bo trafia się niestety wielu bez wyczucia. Mój doktorek też z tych oszczędnych w szczegółach, ale ja tam wole takie podejście.
-
dziewczyny które się zgłosiły na jutrzejsze spotkanie - wysłałam maila do wszystkich które się wpisały w formularzu, żeby już nie zaśmiecać tutaj no i też w razie czego jutro łatwiej będzie się skontaktować w razie problemów z dojazdem etc.
Jeżeli ktokolwiek jeszcze chciałby dołączyć proszę krzyczeć.
@Wiki, chyba wyjdzie na to że będziemy tam na miejscu jednak koło 11, ale jakby ci się udało urwać nieco wcześniej z pracy, to może byś dała radę jednak do nas dojechać??
@anakwiat, a z siostrzeńcem na chwilę nie da rady wpaść? możemy spróbować znaleźć jakieś miejsce z salą zabaw dla dzieci! przecież mnóstwo tego typu atrakcji teraz jest, kwestia poszukaniaDrzewkoPomarańczowe, Agagusia, werni, Camelia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny, piszecie, że macie takich opiekuńczych mężów, a mnie mój dziś tak wkur..., że się rozwodzić chcę. Pół dnia przeplakalam. Mam 3 tygodnie do terminu, a on mi mówi, że jedzie na wieś w piątek, bo ma tam "wazne" rzeczy do zrobienia i nie wie, kiedy wroci. Nie rozumie, o co mi chodzi, bo przecież termin mam za 3 tygodnie. Nic, że pierwsze dziecko 4 tygodnie przed terminem urodzone. W ogóle to do niego nie trafia. Ręce opadają. Jak się spytalam, czy jak się coś zacznie, to mam się sama wiezc na porodowke, to się zaczął śmiać, że niby histeryzuje.
Tak właśnie mogę na niego liczyć -
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny, piszecie, że macie takich opiekuńczych mężów, a mnie mój dziś tak wkur..., że się rozwodzić chcę. Pół dnia przeplakalam. Mam 3 tygodnie do terminu, a on mi mówi, że jedzie na wieś w piątek, bo ma tam "wazne" rzeczy do zrobienia i nie wie, kiedy wroci. Nie rozumie, o co mi chodzi, bo przecież termin mam za 3 tygodnie. Nic, że pierwsze dziecko 4 tygodnie przed terminem urodzone. W ogóle to do niego nie trafia. Ręce opadają. Jak się spytalam, czy jak się coś zacznie, to mam się sama wiezc na porodowke, to się zaczął śmiać, że niby histeryzuje.
Tak właśnie mogę na niego liczyć
Może lepiej że jedzie na wieś - przynajmniej spokój bez niego 😘😘
A tak poważnie - nie masz możliwości z nim pojechać albo załatwić kogoś w razie „w” ?[/url] -
Dziewczyny, u mnie bez zmian, brzuch czasem sie napina i tyle. Czop dalej odlazic, ale juz bez krwi. Faktycznie, nie spodziewałamsie ze moze tyyyle tego byc.
Na hemoroidy stosuje ten Procto-Glyvenol troche pomaga. A tan Proctis M to jakis lekarz Wam polecił? Bo tam wpost nie ma info ze w ciazy mozna, choc po składzie patrząc nic nie Iwonki zaszkodzić.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
U mnie dziś kiepsko,cały czas żyję wielowodziem. Nic w domu nie zrobiłam bo sił i chęci mi brak.Jutro rano wizyta u gina i bardzo się boję.Mam nadzieję,że z dzidziulkiem wszystko ok.
Na ktg nie pojechałam bo wczoraj gin od usg powiedział,że z takim obciążeniem długo nie pochodzę,a ja chcę dociągnąć do wizyty jutro.
Bawcie się dobrze jutro na spotkaniu,mam nadzieję,że ja się będę równie dobrze bawić u lekarza.
Dam znać jutro.
Trzymajcie kciuki.Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiebieska, daj znac koniecznie jutro. Ja wizytuje w piatek i tez sie trzese co z tymi wodami, bo jednak mialam 21 ostatnio, czyli tez za duzo 🙁
Moja dzisiejsza morfologia spoko, wreszcie mam wyniki z powrotem w normie, hemoglobina wzrosla do 12,5. Tylko martwia mnie plytki krwi - juz tylko 178 tys. Startowalam z poziomu ok. 260. Wiem ze Clexane brany dlugo wywoluje maloplytkowosc - dziewczyny na heparynie, a jak u Was to wyglada? Bo kurde aptt mam znow nędzne (25), wiec skoro ten Clexane nic nie daje, a tylko obniza mi plytki, to moze go wywalic w cholere 🙄
Jesli chodzi o rozwody to wiecie ja sie polecam, niejedna juz rozwiodlam z zacnymi alimentami 😂 Choc jak tak spojrze wstecz to czesciej chyba reprezentowalam facetow niz kobiety, jakos alimenciarze i zdradzajacy bardziej do mnie ciagna 😁Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Moja przyjaciółka miała CC na Łubinowej i była bardzo zadowolona z opieki, ale to już będą 3lata.
Ostatnio znajomy mojego męża opowiadał historię jak się jego córka rodziła. Wtedy Łubinowa była świeżo otwarta i jego żona koniecznie chciała tam rodzić. Jak się zaczęła akcja, zajechali na miejsce, a babki im mówią, że nie byłoby problemu, ale nie mają wolnego łóżka. Tj. mają, ale wszystkie są jeszcze w pudełkach. Żona kolegi siadła na krzeslo, rozbeczała się i "ona nigdzie nie jedzie". No to ten kolega mówi "panie szanowne, pracuje w firmie meblowej dawajcie te łóżko, ja je szybciej skręce niż zajedziemy do innego szpitala" 😁 No i urodziła na Łubinowej 😁😁
Ty to masz dobre historie 😁 -
nick nieaktualnynatty85 wrote:Macie cos sprawdzonego na hemoroidy? Kolejna.cudna przypadłość ciążowa
U mnie cos wylazło, ale nie boli ani nie krwawi. Gin polecil Posterisan czopki - kupilam, ale poki co nie uzylam, wyczytalam ze tam sa martwe bakterie E. Coli i nie mam odwagi 🙈 Za to codziennie smaruje taka mascia NeoFitoroid. Nie pogarsza mi sie stan, wiec moze ona cos pomaga? -
Dziewczyny, u nas się chyba zaczęło. Byłam na USG jest małowodzie. Dostałam skierowanie do szpitala. Pojechaliśmy się spakować a mi wody odchodzą. Jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki
emi2016, Nacha, Chimera, MDW, Smerfelinka, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, werni, zielonooka7, Frida91, AnaKwiat, wiki2, Mary Magdalena, Agagusia, Ania95, plinka89, Marcelina85, Asiac93, Bobby29, trzydziecha, Limerikowo, baileys, Sylvka, OlaWi, Applejoy, menka2, Vampire lubią tę wiadomość