Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska, gratulacje
Plinka, Ja się też boję, co to będzie po porodzie, jak teraz mam takie doły. W pierwszej ciąży tylko jak w szpitalu lezalam miałam kryzys, ale to było zrozumiałe. Przed i po luzik. Fizycznie i psychicznie czułam się świetnie, a teraz masakra.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
Aga, powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 22:25
-
W przerwie miedzy skurczami jest nawet milo😁
Popoludniu odszedł mi jeszcze kawalek czopa z wieksza ilością krwi - moze to konsekwencja.
Oby to bylo to - nie chce juz kolejnych przepowiadających!DrzewkoPomarańczowe, werni, Bobby29, Applejoy, Misi@ lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualnyWróciłam do domu i nadrabiam.
Niebieska, ogromnie gratuluję!<3 Dajesz mi nadzieję, że duży bobas i dużo wód nie oznacza żadnych chorób i wszystko może się skończyć szczęśliwie.
Pierniczkowa - trzymam kciuki za owocną laktację!
Warsaw Shore - zazdroszczę spotkania, super fajnie wyglądałyście i jakie wypoczęte skubane, a tak tu marudzą na brak snu czy kłótnie z małżami
Aga Ty to masz przeżyć z tymi skurczami, jeszcze nas w nocy zaskoczysz sierpniowym baby nr 6 (to 6 czy już 7, bo się pogubiłam?)
U mnie po spotkaniu elegancko, mam oficjalnie nowego klienta, któremu obiecałam ogarnąć sprawę do końca września. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale zepnę dupę i zrobię, przecież na pewno będę mieć spokojne i mało wymagające dziecko:-D
Marcelina, nie przejmuj się rozmiarem brzuszka, mój może z Twoim spokojnie konkurować. Aktualnie 12 kg na plusie i taki wieeeelki okrągły arbuz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:06
MDW, Mary Magdalena, Ania95, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, Sylvka, werni, Bobby29, plinka89, E_linka2, Smerfelinka, Applejoy, Marcelina85, OlaWi, Chimera, zielonooka7, Misi@, emi2016, Reniiata, Vampire lubią tę wiadomość
-
Wow! Szaleństwo co tu sie dzieje! Gratulacje najszczersze dla rozpakowanych! Ale Wam zazdroszczę, u mnie dzis 36+0 ale przyznam ze chciałabym juz byc po No za tydzien max dwa.. ale póki co nic nie zapowiada i obawiam sie ze ta ciaza jak i moja pierwsza to raczej z tendencja do przenoszenia 😥 byłam dzis na wizycie i wszystko Ok, cukry uregulowane wiec nie widza wskazań do indukcji i proponują ja w 40+5 -chyba sie zapłacze jeszcze tyyyle czekać! Oczywiscie ciagle moge mieć cc lub indukcję na życzenie .. wstrzymuje sie z decyzja na za tydzien do donoszonej, zobaczę wielkość dziecka, chociaz moja siostra co ma 160 cm wzrostu męczyła sie z pierwszym dzieckiem 3400 bardzo a drugie 4100 prawie wyskoczyło .. wiec Hm niby nie ma reguły.
A jeszcze miałam napisać ze mega wyglądacie bez wyjątku wszystkie! Ja to sie cieszę ze w UKnas nie waza to nie mam tego stresu tylko problem jak męża zaciągnąć do pomocy z przyspieszeniem porodu 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 23:25
Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Niebieska, gratulacje
Plinka, Ja się też boję, co to będzie po porodzie, jak teraz mam takie doły. W pierwszej ciąży tylko jak w szpitalu lezalam miałam kryzys, ale to było zrozumiałe. Przed i po luzik. Fizycznie i psychicznie czułam się świetnie, a teraz masakra.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
Aga, powodzenia
Mary, no ja dokładnie tak samo. Nie sadzilam, ze ta druga ciąża tak obciazy mnie psychicznie. Mam nadzieję, ze maluszek wszystko wynagrodzi! -
Niebieska gratuluję 😘
Aga daj znać po. Trzymam kciuki mocno. Może ten czop właśnie był zwiastunem.
Kurcze teraz jedna po drugiej rodzi ze się zastanawiam czy nie za późno mam wizytę u ginki. -
Aga yeah yeah dajesz dajesz powodzenia!
RedGuues niestety nie znam się na lezaczkach więc nie pomogę, my kupimy babybjorn. Może ktoś będzie coś wiedzial o tym lezaczku który cię interesuje.
Chyba zależy od tego czego oczekujesz, bo z tego co słyszałam to te lezaczku z wibracjami na baterie itp, to dzieci całkiem je lubią.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Widziałam ten leżaczek co chcesz kupić Bobby na urodzinach chrzesniaka mojego męża. Heh mały leżał sobie na nim i sam się bujal dobry patent taki leżaczek.
-
nick nieaktualnyRedGuues wrote:Gratuluje już wszystkim mamą jesteście niesamowite ❤️
Mam pytanie z innej beczki czy polecacie huśtawkę z Bright Starts Huśtawka Hybrydowa na baterie mam szanse jutro ja kupić prawie nową jeszcze z Gwarancją za 150 zł ale jakos te baterie nie czuje tego choć bardzo mi się podoba i podobno długo wytrzymuje od 2 do 3 miesięcy na tych bateriach co o tym sądzicie ?
Znajoma miała i była zadowolona. Natomiast mnie osobiście przerażało, jak szybko (nawet na najwolniejszym trybie) ta huśtawka buja bobasem. No i pozycja dla plecków taka wygięta, dupka mocno wpada. Ja kupiłam BabyBjorna, bo dziecię tam buja się samo w tempie jakim chce, no i to bujaczek najbardziej polecany przez fizjoterapeutów. Niemniej z tych automatycznych, grajacych to Ingenuity Bright Stars rzeczywiście jest chyba najlepszym wyborem.
edit. Tu jakaś blogerka pisze, że miała oba i że oba się sprawdziły, ale na dłuższą metę dziecię wolało BabyBjorna
https://tobeahappymum.pl/bujaczek-baby-bjorn-balance-soft-genialny-gadzet-ktory-naprawde-warto-kupic/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 23:51
-
Witamy Adasia na świecie 🥰🥰
Jak już o lezaczkach mowa to czy ktoras z Was się orientuje czy ten bujaczek z Ikei jest odpowiedni dla maluszków tak jak babybjorn? Bo na oryginał chyba się nie zdecyduje ze względu na cenę, chyba że babcie po porodzie poproszę, niech Meli kupią zamiast jakiś spioszkow czy grzechotekCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
No i dupa! Po 50 min od No-spy i cieplej kąpieli skurcze zaczęły sie wyciszać, od pol godziny zniknęły calkowicie🙁
Normalnie one sa jak jakas zjawa - pojawiam sie i znikam😆
W sumie moze i dobrze - uniknelam niepotrzebnej drogi na porodówkę i spowrotem albo w przypadku nadgorliwego lekarza ‚skoro juz Pani przyjechala’ podania oxy bo ‚cos wolno idzie’.
No to ide spac, ciekawe jakie rewelacje jutro dzien przyniesie...Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Niebieska gratulacje z całego serduszka i dużo zdrowia dla Was! Pozdrowienia od forumowej cioci dla Adasia
Ja niestety teraz nie dam rady nadrobić... Byłam dziś wieczorem u gina i nie wszystko mu się podobało. Przepływy raz wychodziły ok, a raz słabo. Ktg z wczoraj też super nie było, bo trochę za płaskie. Plus ta mała aktywność Leonka z wtorku i efekt jest taki, że mam skierowanie do szpitala i mam stawić się jutro rano na ip. Jeśli po przyjęciu przepływy i ktg będą dobre, to będziemy czekać. A jeśli cokolwiek mojemu lekarzowi się nie spodoba, to będziemy wywoływać. Przed samą wizytą odszedł mi też kawałek czopa, a lekarz zrobił mi "lekki" masaż szyjki i teraz pojawiło się tego więcej i z krwią. No i bodbrzusze teraz boli, jak podczas mojego bolesnego okresu... Wszystko wskazuje na to, że godzina zero może być lada dzień, lada moment.
A dobre wieści są takie, że Malutki ładnie podrósł ostatnio i ma już 3,5 kg 😍 Chociaż, jak mam rodzić taką kluskę, to nie wiem, czy to dobre wieści 🙈 I może lepiej, że będzie to raczej szybciej niż później.
Proszę o kciuki, bo niestety stres się pojawił i nie wiem, jak ja dzisiaj będę spała. A to może być jedna z ostatnich nocy, żeby się wyspać jako tako
Edit:
Nadrobiłam, ale teraz to już definitywnie spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 01:16
DrzewkoPomarańczowe, Chimera, E_linka2, Bobby29, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑38 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Niebieska super wiadomości! Gratulacje!😍
Właśnie czy ktoś liczy ile miejsc jest jeszcze w peletonie? 😅
Agusia budujesz napięcie, byłoby nudno. Przynajmniej masz jakąś nadzieję na koniec trasy, u mnie taka cisza się zrobiła, że aż mi przykro trochę. Ani skurcza.. no nic..
Smerfelinka wysuwasz się na prowadzenie, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Lekarz na pewno podejmie słuszną decyzję ☺️ trzymam kciuki
Czy kogoś jeszcze bolą nadgarstki? Jak mam się pozbierać w nocy na siku mam umrzeć z bólu jakby mi się ręce łamały..Bobby29 lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:
Czy kogoś jeszcze bolą nadgarstki? Jak mam się pozbierać w nocy na siku mam umrzeć z bólu jakby mi się ręce łamały..
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
baileys wrote:Wróciłam do domu i nadrabiam.
Niebieska, ogromnie gratuluję!<3 Dajesz mi nadzieję, że duży bobas i dużo wód nie oznacza żadnych chorób i wszystko może się skończyć szczęśliwie.
Pierniczkowa - trzymam kciuki za owocną laktację!
Warsaw Shore - zazdroszczę spotkania, super fajnie wyglądałyście i jakie wypoczęte skubane, a tak tu marudzą na brak snu czy kłótnie z małżami
Aga Ty to masz przeżyć z tymi skurczami, jeszcze nas w nocy zaskoczysz sierpniowym baby nr 6 (to 6 czy już 7, bo się pogubiłam?)
U mnie po spotkaniu elegancko, mam oficjalnie nowego klienta, któremu obiecałam ogarnąć sprawę do końca września. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale zepnę dupę i zrobię, przecież na pewno będę mieć spokojne i mało wymagające dziecko:-D
Marcelina, nie przejmuj się rozmiarem brzuszka, mój może z Twoim spokojnie konkurować. Aktualnie 12 kg na plusie i taki wieeeelki okrągły arbuz
Duże dzieci to często po prostu genetyka:-) siostra tylko takie rodzi, ma troje wszyscy 10pkt po prostu taka ich urodą nie martw się na zapas bo napewno będzie wszystko okbaileys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga ... mam nadzieję, że po tej akcji wyspałaś się. Widać maluch czeka na odpowiedni moment
Niebieska gratulacje Zdrówka i powrotu do domku z Adasiem
Olawi jak ucho?
Smerfelinka daj znać jak się dziś czujesz...
Warszawianka ślicznie wyszlyscie na zdjęciu
Miłego dnia dziewczyny.
Smerfelinka, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że noc z przygodami.
Mnie o 4 obudził znów ząb, ale wydaje mi się, że przechodzi, więc zjadłam śniadanie i spróbuję jeszcze dospać trochę.
Przypomniało mi się o filmiku, który widziałam jakiś czas. Babeczka za pomocą balonu i piłeczki do ping-ponga tłumaczy jak to jest z tymi skurczami, skracaniem szyjki itp.
https://m.youtube.com/watch?v=URyEZusnjBI
To tak na miły początek dnia 😉