X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde moj K wynalazł mi patent na bolące biodra podczas spania. Na lozko położył mi taki materac z gąbki (składany na 3- taki gościnny/turystyczny co składa a sie w taka jakby pufę) kurde spałam jak księżniczka na ziarnku groch i było o niebo lepiej! 😁😍
    Od dzis od porodu śpiew w ten sposob.

Ani mi czop nie chce odejść ani wody Noo nic zero. Co prawda karateka ma jeszcze czas no ale cos juz by sie moglo zadziac 😜 😜
    Spotkałam dziewczynę ze szkoły rodzenia to mówiła ze czop wcale nie wypadł albo tego nie widziała. Skurcze tez jakos nie bardzo dawały sie odczuć jedynym objawem ze juz cos sie dzieje to że zaczely jej sie wody sączyć. Ja mam czasem wilgotne galoty ale nie sadze ze to wody. Wydzieliny troche ale bez zawrotnej ilości 🤷‍♀️
    Takze jeszce sie w kolejkę nie wpychamy 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 11:25

Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gratulacje :)

Emi coś nowego u was?

Ja właśnie po kontroli. Moja mała wymierzona na 2800 gram i lekarz mi mówi, że pewnie do 4 kg dobije do porodu 😲 główka trochę ponad normę i brzuch. Na ktg nie chciała się ruszać, dawali mi słodkie pić i zimne na zmianę a ona 3 razy uderzyła.

Bobby29, Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Smerfelinka, emi2016 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• MDW Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię od ponad miesiąca w bieliźnie z wkładką bo bardzo mnie to krępowało jak ciągle było mi mokro ale tak jakby od tygodnia jest tego mniej. Moja ciąża ma chyba jakiś regres. Boje się z myślami czy nie skoczyć na ktg, a z drugiej strony czuję ruchy Leona i to moja zwykła ciekawość.
    Ja śpię coraz lepiej! Śniło mi się, że mojej mamie powiedziała położna, że urodzę za tydzień jak oni będą z siostrą na urlopie i było jej tak przykro😂
    Co do nadgarstków, to u mnie są to bardziej te stawy między paliczkami i stopy! Czasem boli tak, że nie umiem zacisnąć w pięść. Ale ponoć i tak na razie nic z tym nie można zrobić. Trzeba czekać do rozwiązania.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U mnie w ostatnich dniach śluzu jets naprawdę pełno... Chyba zacznę spać w majtkach i z wkładką bo to aż niekomfortowe... A najgorzej jak rano wstanę z łóżka. Też tak macie?

No ja mam tak od wczoraj po badaniu. Zastanawialam sie dzis jak wychodzilam domu czy wkladki nie zamienic na podpaske...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) mały waży 3400 g. Na razie nic się nie zapowiada na poród, na ktg też żadnych skurczy :P kolejne mam za tydzień w czwartek. Coś mi się wydaje, że dotrwam spokojnie do terminu 😉

OlaWi, Frida91, Chimera, werni, Applejoy, Bobby29, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Agagusia, Limerikowo, Smerfelinka, Reniiata lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ albo Domi, chyba któraś pisała o paczce od nivea baby. Otóż zarejestrowałam się i dzisiaj kurier dostarczył mi paczuszkę :-)

Domi_tur, Sylvka, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wiecie jak się nasyła te myszy na czyjś dom? Kafelki miały dzwonić po 10, jest 12 a oni nie odbierają telefonu. wrrrrrr

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sie objawia rozejscie spojenia?😨 Bo mam od wczoraj bole w pachwinach i bole wzgorka lonowego - nie miedzy nogami, tylko właśnie wzgórek. I sie zaczynam schizowac, ze to jest to.
    Podczas chodzenia nie mam problemów, na jednej nodze tez moge stać.

Dziś wizytujemy od 15 do 17, najpierw godzina ktg, potem godzina u lekarza. Boję sie ile mi wymierzy wód i wagi Małej, boje sie Gbsa, ogólnie sie jakoś martwię 😞

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    To raczej resztki czopa śluzowego, krwi sa pasemka, nie leje sie strumieniami. Tylko ze ten czop to jakas dziwna sprawa, odchodzi juz 8 dzien, niby dziewczyny pisały ze jest tego duzo, ale zeby az tak... Jestem w stałym kontakcie z polozna, pewnie ma mie juz dosc, bo ciagle cos sie dzieje (pierwsze regularne skurcze byly rowno 2 tygodnie temu) i ciagle do niej piszą lub dzwonie, ale fakt ze zawsze sprawnie odpowiada i mnie wspiera. Znam cala teorie, ze to moga byc skurcze przepowiadające, skracające szyjke i czasem trwa to dlugo. I ze jak nie poczekam na właściwa akcje to albo przejadę sie na IP na darmo w dwie strony plus czekanie, czyli min 4-5 godzin albo ktos przy ewidentnie rozpoczętym skracaniu sie szyjki i zanikających skurczach podłączy mi oxy, a wowczas nie dosc ze bol jest o wiele mocniejszy, to jeszcze moje szanse na Vba2c drastycznie maleją. Teorie znam, gorzej tylko z zaakceptowaniem faktu ze od ‚pojawiły sie skurcze’ do planety ‚rodze’ czasem mija tyyyyle czasu, fałszywych alarmów i co za tym idzie rozczarowań ze to jednak nie ‚ ten moment’🙁

Agagusia - jedno pewne, raczej bliżej niz dalej!

Agagusia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jestem po wizycie :) mały waży 3400 g. Na razie nic się nie zapowiada na poród, na ktg też żadnych skurczy :P kolejne mam za tydzień w czwartek. Coś mi się wydaje, że dotrwam spokojnie do terminu 😉

Ania przybijał piątkę, my chyba podobnie... Można sobie planować poród 😂 Trochę jestem już zła, że nic się nie dzieje 😔 Dodatkowo bardziej dopada mnie panika jak nie czuję ruchów rano, w ciągu dnia jak na chwilę jest spokój to podobnie ...
    Naczytałam się wczoraj odejściu wód płodowych i dopadł mnie strach czy ja wiem razie czego to dobrze rozpoznam... Z jednej strony chcę już mieć to za sobą a z drugiej parye rzeczy do zrobienia jest.

Ania95 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Misi@ albo Domi, chyba któraś pisała o paczce od nivea baby. Otóż zarejestrowałam się i dzisiaj kurier dostarczył mi paczuszkę :-)

Super 😀 ja też się rejestrowałam, ale nie wiem czy coś dostanę. Ostatnio rozdawali pakiety do testowania, ale zanim dostałam link aktywacyjny... to podejrzewam że już się skończyły 😀 No zobaczymy...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• natty85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza.a.to juz 38+5. A myslalam ze urodze wcześnie;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi pampersami z Rossmanna? Nie mam żadnego maila, w aplikacji też nic nie widzę. Mam normalnie zaznaczone że oczekuje dziecka i tp na 20.08. Czy to wystarczy żeby się upomnieć o pieluchy? Czy coś im trzeba jeszcze pokazać albo na coś się powołać?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi pampersami z Rossmanna? Nie mam żadnego maila, w aplikacji też nic nie widzę. Mam normalnie zaznaczone że oczekuje dziecka i tp na 20.08. Czy to wystarczy żeby się upomnieć o pieluchy? Czy coś im trzeba jeszcze pokazać albo na coś się powołać?

Dobrej pory nie dostałam też żadnej informacji. Nawet napisałam wiadomość przez formularz i też to olali... także chyba trzeba się "bić" w drogerii.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    U mnie tez cisza.a.to juz 38+5. A myslalam ze urodze wcześnie;)

Natty a ty finalnie masz mieć cesarke? Jesteś umówiona do salve? Ja też jestem tam umówiona i będę bardzo wdzięczna za świeża opinię. U mnie cc za niecały miesiąc. Bardzo bym chciała, żeby wcześniej nic się nie zadziało, bo stresuje się, że mnie odeślą.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Super 😀 ja też się rejestrowałam, ale nie wiem czy coś dostanę. Ostatnio rozdawali pakiety do testowania, ale zanim dostałam link aktywacyjny... to podejrzewam że już się skończyły 😀 No zobaczymy...

Ja się rejestrowałam tak jak wrzuciła któraś zdjęcie, czyli 2 dni temu?! No właśnie jak z tymi pampersami?

Widzę, że mam maila od Rossmanna z czerwca:

Droga Mamo!

Przyjście na świat dziecka to radosna chwila i wiele nowych wyzwań. Rozumiemy jak bardzo pragniesz chronić Twój najcenniejszy mały skarb i wiemy, że zasługuje na to co najlepsze.

Jak otrzymać pieluszki? To bardzo proste:

1. W dowolnej drogerii Rossmann okaż swoją Wirtualną Kartę w aplikacji mobilnej Rossmann PL lub plastikową kartę Rossnę!
    2. Odbierz opakowanie pieluszek Pampers za 1 grosz po zeskanowaniu karty przy kasie.
    Biorąc udział w Promocji Pampers, nie będziesz się więcej martwić wyborem odpowiednich pieluszek.

Zespół Pampers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:51

Bobby29, Sylvka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Drzewko twój plan minimum to dla mnie aktywny dzień 🙄🙄🙄

Ja dziś spalam jak niemowlę, dwa razy na siku, ale za każdym razem szybko ponownie zasypiałam o wstałam ostatecznie przed 10. Szok!

Dziś mam ambitny plan doprowadzić szafki w kuchni do porządku, i ogarnąć mieszkanie bo już przestało o to prosić, zaczyna wołać. Mam nadzieję że się uda, i leń mnie nie pochłonie :)

Okazało się, ze żartowałam i zakupu to jest jednak bardzo aktywny dzień jak na moje dzisiejsze możliwości 🙄. W galerii odwiedziłam dwa sklepy ciuchowe - kappahl i hm. Stanikami z tego pierwszego się rozczarowałam i ostatecznie nie kupiłam. Chyba miałam za wysokie oczekiwania pi Waszych pozytywnych opiniach 🤔. Poszłam wiec do hm i tak niespodzianka - ichnie mi podpasowaly wzięłam wiec dwupak. W tk maxx nie było nic ładnego. Kupiłam tylko książeczki dla Julka i mydelniczke 😁.
    Zakupy w Ikea musiałam zacząć od restauracji bo nie mam siły dalej śmigać 😅. Ale jak już tu jestem to kupię to co muszę i spadam. Rany jak ja nie znoszę zakupów 😀.

Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, współczuje Ci tych fałszywych alarmów. Ha bym chyba obłędu dostała. U mnie dzisiejsza nic totalnie bez skurczy. Chyba muszę przestać liczyć na to, ze się wcześniej zacznie i nastawić się na sierpień może nie będzie mi się tak dłużyć!

Emi, Smerfelinka - jak u Was?

Smerfelinka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Ja sie pytalam wczoraj w sklepie. Pani powiedziala, zeby czekac na maila, inaczej nie ma podstaw by wydac. Mowila, ze podobno czasem te maile przychodza pozno, nawet po porodzie.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rejestrowałam się w równe 34tyg i następnego dnia miałam maila... ale faktycznie mi też kazali czekać na maila, jak byłam w dniu rejestracji w rossmannie
    a może w spamie? patrzyłyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 13:11

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ