X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam od lekarza i ryczę... Mała ma 3312 g, 94 percentyl, odpowiada wymiarami spokojnie 39 tygodniowi.. doktor ją dokladnie przebadal, sprawdzil wszystkie przeplywy i twierdzi ze wszystko jest ok, ale ja jestem załamana, ze ta makrosomia to skutek jakiejs wady genetycznej 😥 Wielowodzia nie mam, AFI ok. 15. KTG wyszlo dobrze, tetno Małej ok. 135, skurczy u mnie prawie wcale. Szyjka 2,5 cm zaczyna sie powoli poszerzac, ale nadal zamknieta.

Nie wiem z czego wynika tak duza masa dziecka, boje sie porodu, pewnie bedzie musiala byc cesarka i to juz niedlugo😥 A tak chcialam rodzic SN... ale jak mam ja przepchac, przeciez do terminu to ona osiagnie z 4,5 kg 🙁 Nie mam cukrzycy, nie jestem otyła, my z mezem urodzilismy sie z przecietna masa okm 3200 g. Masakra🙁

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny wrocilam od lekarza i ryczę... Mała ma 3312 g, 94 percentyl, odpowiada wymiarami spokojnie 39 tygodniowi.. doktor ją dokladnie przebadal, sprawdzil wszystkie przeplywy i twierdzi ze wszystko jest ok, ale ja jestem załamana, ze ta makrosomia to skutek jakiejs wady genetycznej 😥 Wielowodzia nie mam, AFI ok. 15. KTG wyszlo dobrze, tetno Małej ok. 135, skurczy u mnie prawie wcale. Szyjka 2,5 cm zaczyna sie powoli poszerzac, ale nadal zamknieta.

Nie wiem z czego wynika tak duza masa dziecka, boje sie porodu, pewnie bedzie musiala byc cesarka i to juz niedlugo😥 A tak chcialam rodzic SN... ale jak mam ja przepchac, przeciez do terminu to ona osiagnie z 4,5 kg 🙁 Nie mam cukrzycy, nie jestem otyła, my z mezem urodzilismy sie z przecietna masa okm 3200 g. Masakra🙁
    najwazniejsze ze zdrowa Mala
    moze tyle juz nie przybierze
    a ma duza mase po przodkach
    teraz na szczescie jest wybor cc czy sn, kiedys nie bylo
    negatywne emocje szkodza Wam obydwu
    trzeba przespac sie z gorsza wiadomoscia
    jutro zaswieci dla Was slonce, bedzie lepszy humor

ze mna rodzila kobitka 2gie dziecko 4250 i wyszla bez szwanku tylko naciecie krocza
    nie ma reguly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 17:59

baileys lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze pod ktg juz 45min
    zapis byl na poczatku ok,potem nie zabardzo.teraz na boku
    ehh uroda mych dzieci 😀
    male z moja matka w parku przyjemniej jestem spokojna o opieke 😀

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys normalne że się martwisz, ale wszystko jest w porządku. Dobrze że nie grozi ci wielowodzie, wszystkie parametry ok! Mała jest dorodna i znajdź w tym pozytywne aspekty - raczej nie grożą jej powikłania wczesniacze, problemy z regulacją temperatury ciała itp. Bkazda z nas ma obawy, ja już wszystkie internetu przeczytałam nt hipotrofii, malowodzia, i położenia miednicowego... Ale stwierdzilam w końcu że to mnie tylko zje, a i tak przecież nic z tym nie zrobię! I ty też nie. A że wyciągną ja wcześniej? I dobrze, będziesz ją miała szybciej przy sobie! A jeszcze co do wagi, to tak jak limerikowo pisze, mała może przystopować na ostatniej prostej. A do 4kg przy braku przeciwwskazań w budowie mamy to chyba pozwalają na poród sn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 18:07

Limerikowo, baileys lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, niedawno znajoma urodziła malucha z waga 4700g. Mimo że na usg wychodziło ponad 5kg w dniu terminu porodu to cc zrobili dopiero kilka dni później.
    Nie wiadomo dlaczego waga była wysoką. Z dzieckiem wszystko super. Kolejna urodziła sn dziecko o wadze ponad 4800 :) też wysoką waga bez przyczyny.
    Dlaczego masz mieć cc przed terminem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 18:18

Limerikowo, baileys lubią tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Na wyniku z ust obok wagi jest napisana tolerancja +/- 450g to dużo. Syn dzień przed porodem wyważony na dobrym sprzęcie 3770, na drugi dzień wieczorem urodzony 3500. A już wadami to naprawdę się nie przejmuj jak wszystkie wyniki wychodzą ok.

baileys, Limerikowo lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek ok miesiąc przed porodem miał 3500 a urodził się po terminie z waga 3800. Ostatnio lekarz mi mówił, ze niektóre dzieciaki zwalniają na końcówce ciąży wiec jeszcze nic nie jest przesadzone, głowa do góry!
    Wskazanie do cc to chyba pow 4,5 kg wiec nie trać nadziei 👍🏻

baileys, Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, mój 2 i pół tygodnia temu miał 3 kg, to jak w środę pójdę, na bank będzie co najmniej 3 500, a to będzie 37 i 5. Brzuch i glowka 2 tygodnie do przodu. Lekarz, nie mówił, że coś nie tak. W ogóle się tym nie przyjęłam. Uszy do gory. Mamy po prostu duze dzieciaczki :)

tb73vut14i57zd3c.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bayleys mój pierworodny na usg mial 4390g (urodził się 4264g) i nawet mi przez głowę nie przeszlo nie spróbować sn ;-) najważniejsze, żeby twoja macica i szyjka współpracowały, bo moje odmowoly wspopracy... moja ciocia urodziła synów po 5000g... chyba każdy ma taki przykład w rodzinie czy wśród znajomych. Nie każda kobieta ma problem z porodem dziecka o dużej wadze... będzie dobrze
    Dobrze Drzewko mówi. Od 4500g robią cc... chyba... bo tylko przy cukrzycy od 4000g. Pytałam, bo bardzo nie chciałam cc przy pierwszym porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 19:23

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Najmniej inwazyjna będzie mikrodermabrazja diamentowa z ampułką. Musisz tylko dobrze wybrać salon, żeby chcieli się podjąć no i żeby nie zrobili Ci krzywdy :) po cc jeśli będą omijać bliznę a Ty będziesz się dobrze czuła wystarczy 6 tygodni. No ale to moje zdanie. Może się okazać, że salonu będą chciały żebyś czekała pół roku :/ wtedy zapraszam do Wrocławia 😂

A ja podpytam jeszcze, bo pewnie 1 zabieg nie wystarczy... Po ilu tak naprawdę widac efekt?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys spokojnie, po pierwsze pomiar usg ma spora granice błędu, po drugie po 37tc już dzieciaczki zwalniają trochę z przybieraniem na wadze. Poza tym może jest długa i wtedy inaczej ta masa się rozkłada i spokojnie dasz radę urodzić SN! Mnie mama urodziła normalnie a miałam 4200g. 3300g to jeszcze nie jest taka wielka masa żebyś miała się bać wad genetycznych - malutka mieści się w normach mimo wszystko.
    No i nie wiadomo czy nie urodzisz wcześniej :) Na razie bądź dobrej myśli!

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś po raz setny przegląd szuflady z ciuszkami i uznałam że koniecznie muszę jeszcze dokupić ze 2 pary spodenek :D I kupiłam, do tego jeszcze 1 kaftanik, kilka pieluch tetrowych i paczkę pieluch rozmiar 2 żeby mieć w zapasie ;) Wicie gniazda na całego hehe.

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4100 i też mama mnie sn urodziła i jestem "bez wad" 😉😉 moja babcia miała oboje dzieci w okolicy 5kg urodzonych sn. Z tym, że przy mojej mamie musieli użyć kleszczy, ale za to przez resztę życia jak moja mama coś głupiego powiedziała, to babcia zawsze mówiła "chyba jednak Ci coś tymi kleszczami naderwali" 😋😋
    Mój siostrzeniec miał wagę urodzeniową 4300, więc chyba u nas w rodzinie takie większe dzieciaki się rodzą...ciekawe jaki ten nasz będzie, bo póki co też powyżej średniej.🤔🤔

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi już chyba powiedziała w kwestii kosmetologii wszystko, więc ja nie będę się powtarzać 😃
    Byłam w Rossmanie, ale niestety nie wydadzą pieluszek bez maila 😔 Dziewczyna sugerowała że być może jak zmienię status to dostanę maila...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 20:48

Domi_tur lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Spokojnie baileys. Syn miał 3800 jak się urodził. Ja sama jestem raczej z drobniejszych (poza ciążą 🐽) i urodziłam szybko i sprawnie. Kochana miałaś już usg - lekarz Ci ja wybadał wzdłuż wszerz i w poprzek - gdyby coś znalazł to by Ci chyba powiedział :) ostatecznie zobaczysz że się urodzi malutka idealna :) będzie baileysowa 👸🏼 😘

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziekuje za wsparcie!❤ Moja niestety nie jest dluga, bo kosc udowa ok. 70 centyla, tylko brzuch i glowa duze na 95-97. Czyli takie typowe dziecko hipertroficzne😐 U nas w rodzinie w ogole nie bylo takich duzych dzieci, wiec ciezko mi to zrzucic na geny. Cukier badalam przedwczoraj i wyszedl 77, wiec cukrzycy brak. Przez to zaczynam wkrecac jakies schorzenie genetyczne Małej 🙁 To juz wiem czemu ja przytylam 2 kg ostatnio, skoro ona przybrala az 850 g w 2 tygodnie.

No nic, zostaje czekac, kolejna wizyta za 1,5 tyg. wtedy pewnie doktor mi doradzi co dalej z porodem.

Zaczynam sie obwiniac, ze to przez powrot do glutenu, bo pol ciazy nie jadlam, a od maja wrocilam do jedzenia wszystkiego... i wtedy sie zaczely te dzikie przyrosty...

Sylvka, zamiast czekac na maila zaloz sobie lepiej nowe konto w Rossmannie. Ja zalozylam wczoraj na drugiego maila i dzis juz byla wiadomosc o darmowych pieluchach - odebralam bez problemu.

Sylvka lubi tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Najmniej inwazyjna będzie mikrodermabrazja diamentowa z ampułką. Musisz tylko dobrze wybrać salon, żeby chcieli się podjąć no i żeby nie zrobili Ci krzywdy :) po cc jeśli będą omijać bliznę a Ty będziesz się dobrze czuła wystarczy 6 tygodni. No ale to moje zdanie. Może się okazać, że salonu będą chciały żebyś czekała pół roku :/ wtedy zapraszam do Wrocławia 😂

Domi ja wpadam 😘🤗

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Wiem,że miałam zdać relacje ale jakoś sił mi brak.Postaram się dziś w nocy lub jutro

Są dwie szkoły siatek centylowych.Jak miałam 36+2 czyli niewiele więcej od ciebie przez gina ocenione na 80 centyl waga 3300. Duże dziecko i tyle.AFI było 23 i nikt tragedii z tego nie robił.No może tylko ja.
    Trzy dni później byłam na dużym usg AFI 27,waga 3700.Na izbie przyjęć kolejne dwa dni później waga 3780 i AFI 25.Dzidziuś się napił. Masz dość duże dziecko więc dużo też sika.Głowa do góry,będzie dobrze.
    A cc miałam przez tachykardie więc zupełnie inny problem.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys myślę że skoro nie masz cukrzycy to jedzenie tu wielkiego wpływu nie ma. Tak samo jak u mnie w przypadku za małego dziecka. To jednak żywe organizmy i nie zawsze da się je wcisnąć tak w te wszystkie tabelki. Każde rośnie w swoim tempie, może Twoja trochę przykoksowala a zaraz zwolni. Poczekaj spokojnie jak się rozwinie sytuacja :)

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, baileys lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bayleys żeby założyć drugi raz konto musiałaś odinstalować aplikację i zainstalować ponownie? Bo szukam i opcji "wyloguj" nie widzę. Czy po prostu usunęłaś konto?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ