X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Domi ja wpadam 😘🤗

Śmiechy śmiechami, ale chyba tak trzeba będzie zrobić 😁.
    Rozmawiałyśmy o endermologii i wszędzie gdzie patrzę to przeciwwskazania to ciąża i karmienie. Mi rozstępy nie wylazły ale wiotka skóra tez słabo mi się widzi i coś bym przedsięwzięła. Może nie już zaraz w połogu, ale powiedzmy w ciągu pierwszego półrocza.

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bayleys... spróbuj zbadać cukier 1h po obiedzie... albo ogólnie po posiłku z glutenem. moi chlopaki nabierali pod koniec po 300g tygodniowo i też niby cukrzycy wtedy nie miałam, ale tak się właśnie zastanawiam... bo teraz jak badam się częściej, dochodzę do wniosku, że moglam mieć choć teraz mało po czym mi cukier rośnie, tyle że mocno pilnuje się... A w poprzednich ciazach niby nic nie wyszło i jadłam wszystko...
    Ale powiem Ci, że fajnie mieć noworodka powyżej 4000g. Jest co do rąk wziąć 😉 na sali była dziewczyna, która urodziła maleństwo coś koło 2500g... no to mój był 2 razy większy 😊

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Bayleys żeby założyć drugi raz konto musiałaś odinstalować aplikację i zainstalować ponownie? Bo szukam i opcji "wyloguj" nie widzę. Czy po prostu usunęłaś konto?
    Usuń kartę rossne i dodaj od nowa. Ja nic nie musiałam odinstalowywac. Wystarczyło na nowo dodać kartę... Ale to to i opcja jak masz 3% rabatu inaczej nie opłaca się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 20:32

Bobby29 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Śmiechy śmiechami, ale chyba tak trzeba będzie zrobić 😁.
    Rozmawiałyśmy o endermologii i wszędzie gdzie patrzę to przeciwwskazania to ciąża i karmienie. Mi rozstępy nie wylazły ale wiotka skóra tez słabo mi się widzi i coś bym przedsięwzięła. Może nie już zaraz w połogu, ale powiedzmy w ciągu pierwszego półrocza.
    Ja robiłam po 4mies.po porodzie... Nie robili problemu i nie zauważyłam, żeby coś się działo z laktacja 😊

1usa3e5e2lf96jem.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bayleys, najważniejsze, że maluch zdrowy - nie doszukuj się niczego, bo tylko się stresujesz, a stres nam niepotrzebny. Będzie dobrze!
    Niebieska gratulacje!
    Smerfelinka, trzymam kciuki za was
    Emi, odezwij się jak tam u ciebie

Ja wróciłam po usg. Dzieci zdrowe - Młoda waży ok. 2400g, Młody ok. 2800g i jak to pan doktor stwierdził - jest małym klockiem :) czyli mam w brzuchu ok. 5kg samych dzieci. Biorąc pod uwagę, że przytyłam całe 7kg (co mnie martwi - ale moją lekarkę zupełnie nie) zostanę kościotrupem po ciąży (wszyscy mi mówią, że widać jak chudnę), a karmienie jeszcze ten stan pewnie pogłębi. Nie wiem czemu tak jest - widocznie taka moja uroda.

Mamy całkiem niezłe zdjęcia (dopiero teraz się udało) - na górze Danusia, na dole Józek (vel Klocek:))

cefb8b15d38e.jpg

DrzewkoPomarańczowe, baileys, Frida91, Marcelina85, Misi@, Applejoy, Niebieska Gwiazda, Chimera, Smerfelinka, Ania95, OlaWi, Limerikowo, Agagusia, AnaKwiat, Bobby29, emi2016, Vampire lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ja robiłam po 4mies.po porodzie... Nie robili problemu i nie zauważyłam, żeby coś się działo z laktacja 😊

Gut 👌🏻 Może tak asekuracyjnie na stronach piszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 20:38

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzalam jeszcze raz w wydruk, Maja wychodzi cala wielka, ale pomiedzy wymiarami poszczegolnych narzadow jest max. tydzien roznicy... to moze jednak bedzie w miare proporcjonalna

Wiem, ze wiele z Was ma cesarki i nie marudzi. Ja chcialam uniknac CC nie ze wzgledu na widzimisie, tylko ze wzgledu na endometrioze - przy tej chorobie prawie zawsze w bliznie po CC robia sie ogniska torbielowe🙁

Ech, i to jest ten moment, gdy napilabym sie wina, duzo wina zeby przestac tyle czytac i myslec, a tu kuzwa nie mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:07

Limerikowo lubi tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Gut 👌🏻 Może tak asekuracyjnie na stronach piszą.

Może jest wtedy mniejszy efekt, niż gdyby się robiło po końcu laktacji? 🤔 przez hormony? Możliwe to?

1usa3e5e2lf96jem.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Lublina ;) trzy tygodnie na wsi minely ekspresowo. Ale juz wole byc blizej szpitala :)

Gratuluje wszyskim dzielnym mamusiom i witamy malenstwa :*

Ja w przyszlym tygodniu niemal codziennie mam cos - dwa razy ktg, diabetologa, usg, i wizyte. Ciekawe jak nasza mala przyrasta, oby do porodu przybrala max 4200 bo inaczej lekarz zalecal cesarke

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Bayleys żeby założyć drugi raz konto musiałaś odinstalować aplikację i zainstalować ponownie? Bo szukam i opcji "wyloguj" nie widzę. Czy po prostu usunęłaś konto?

Jest opcja wyloguj, wchodzisz w "Twoje konto - "Profil" i na samym dole jest. Ja na koncie glownym tez wlasnie mam juz rabat 7 %, bo instalowalam appke dawno temu i zdazyl mi taki narosnac. Wymyslilam wtedy fikcyjne dziecko, zeby korzystac z Rossne i móc kupowac oliwke Hipp ze znizka 😉 Teraz nie moglam dodac ciazy, bo sie nie da, wiec zalozylam nowe konto na potrzeby tych darmowych pampkow

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka no przynajmniej 6 trzeba zrobić :) choć po każdym zabiegu widać jakiś tam efekt :)
    A jeśli chodzi o endermologię, to ja myślę że spokojnie 2-3 miesiące max wystarczy z czekaniem po cesarce i wcale nie trzeba się przyznawać 🙈

Applejoy Kardashianko, wpadaj 😁😁

Applejoy lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Plinka no przynajmniej 6 trzeba zrobić :) choć po każdym zabiegu widać jakiś tam efekt :)
    A jeśli chodzi o endermologię, to ja myślę że spokojnie 2-3 miesiące max wystarczy z czekaniem po cesarce i wcale nie trzeba się przyznawać 🙈

Wewnętrzne szwy rozpuszczaja się 3mies... chyba lepiej dopiero 3, bo jednak to urządzono dosyć mocno "masuje"

1usa3e5e2lf96jem.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Bayleys... spróbuj zbadać cukier 1h po obiedzie... albo ogólnie po posiłku z glutenem. moi chlopaki nabierali pod koniec po 300g tygodniowo i też niby cukrzycy wtedy nie miałam, ale tak się właśnie zastanawiam... bo teraz jak badam się częściej, dochodzę do wniosku, że moglam mieć choć teraz mało po czym mi cukier rośnie, tyle że mocno pilnuje się... A w poprzednich ciazach niby nic nie wyszło i jadłam wszystko...
    Ale powiem Ci, że fajnie mieć noworodka powyżej 4000g. Jest co do rąk wziąć 😉 na sali była dziewczyna, która urodziła maleństwo coś koło 2500g... no to mój był 2 razy większy 😊

Tylko nie mam za bardzo dostepu do glukometru, zeby tak zbadac. Ja mialam robiona 4 razy glukoze na czczo, zawsze wychodzila ok. 80. Krzywa cukrowa w II trym. wyszla mi idealnie, a hemoglobina glikowana jeszcze lepiej (3 badania w trakcie ciazy i wyniki 4,8 potem 5,2 potem z powrotem 4,7). Obciazenia rodzinnego brak. Tak ze kurde nie wiem gdzie ta cukrzyca.

Dzieki za pocieszenie😘 Co ja zrobie z tą toną ubranek na 56 czy czapkami na 34 cm😉

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

No niby nie trzeba się przyznawać, ale ja na przykład kompletnie nie znam się na takich zabiegach i pewnie bym się wypstrykala z wszystkiego byle się upewnić, ze sobie krzywdy nie zrobię 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko to teraz spotkanie we Wrocławiu? :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn duży,jak leżałam w szpitalu w czerwcu badali mnie glukometrem i cukrzycy było brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 21:43

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżywałam wielowodzie i dużą wagę dziecka.Trafiłam do swojego gina w czwartek rano.Skierował mnie do szpitala na obserwacje.Miałam tam zostać do rozwiązania.W poradni gdzie gin przyjmował zrobiono mi ktg i było dobre.Poszłam do szpitala kilka metrów dalej i ktg kiepskie.Skakało 150,170,180,200.Przyjęli mnie na oddział i ktg takie samo.Stwierdzili tachykardie i cc.
    Wszystko przebiegło szybko.Anestezjolog miał problem z wbiciem się. Syn od początku jest ze mną na sali a w niedziele wybieramy się do domu.Adam waży 3750 i ma 55cm i 10pkt.Jest złośnikiem i pokazuje kto rządzi.Mam jeden problem,brak pokarmu.Młody potrafi ładnie ciągnąć tylko niema czego.Najpierw ciągnie,a potem i tak musi być dokarmianie mieszanką.Co robić?Co oprócz femaltikera stosować?
    Ja mam się kiepsko.Cesarka 4 lata temu była super w porównaniu z tą teraz.Teraz mam większe bóle.Zastanawiam się jak się ogarnę od poniedziałku z maluchem.

Applejoy, Limerikowo, Agagusia, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, a jakbys laktatorem popracowala, moze sutki sie podstymuluja? A w ktorym Ty tygodniu i dniu ciazy urodzilas? To Adas duzy chlopiec i dlugi 😊

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie afi 29 i przerost lozyska dziecko duze 3200 w 36 tyg i tez boje się wad genwtycznych na dniach cesarka a ja umieram ze strachu

27a73b5519.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja po porodzie z Anielka nie mialam pokarmu... Dokarmiali ja mieszanka w szpitalu bo ssala mocno piers a pozniej plakala z glodu. Przystawialam mimo wszystko ciagle do piersi, jak spala i w nocy co 2 max 3 h rozkrecalam laktacje laktatorem 3-5-7 czy jakos tak ta metoda sie nazywala. Wyszlam do domu w 9 dobie z mala iloscia mleka ale juz udawalo sie sciagnac 20 ml. Wezwal doradczynie, uspokoilam sie w domu bo w szpitalu stres. I nawet nraz nie dokarmilam mm w domu, z dnia na dzien widzialam ze Anielka sie najada. Oczywiscie polozna sprawdzala czy przyratsa na wadze bo na poczatku srednio to szlo. Ale udalo sie ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ