Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiebieska, z tego co czytałam - to chyba najlepsze przystawianie dziecka w kontakcie skóra do skóry i pobudzanie katatorem (7-5-3) albo power pumping. Ale to wiedza przeczytana, a nie zdobyta na sobie. Pamiętam też, że laktator powinien być często, nawet w nocy.
Będzie dobrze, myśl pozytywnie, choć pewnie ciężko, ale to też pomaga. My tu wszystkie będziemy trzymać kciuki. -
nick nieaktualnyDziewczyny, a jaki macie aktualnie stopien łozyska? Gin mi dzis powiedzial, ze jestem miedzy II i III. Kurde, to tez chyba swiadczy o tym, ze ciaza jest bardziej dojrzala i starsza niz wg terminu OM. Cos czuje, ze sie wkrotce wpakuje Wam w kolejke 🙈
-
ja dopiero koncze 35tc
ginka mowila ze lozysko ok
pamietam w 1ej ciazy w 39tcmialam juz zwapnienia czyli starzenie sie lozyska
w 2ej poszlo troche szybciej
za kazdym razem wydolne do konca w 42tc
pod ktg dzis lezalam 1h , standard.ok wyszlo na lewym boku wczesniej zapisy zawezoneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 22:02
-
Doczytałam. Co do rosmana to mój ma aplikacje. I z nim ostatnio chodzę do sklepu.
Dziś poprasowalam ubranka do szpitala i popakowalam w torebki strunowe by się nie kurzyly. Musze jeszcze wyparzyc różne rzeczy i walizka będzie gotowa. Zastanawiam się nad smoczkiem czy brać szczegolnie po historii Agi z tym ssaniem -
Smutnamiss wrote:U mnie afi 29 i przerost lozyska dziecko duze 3200 w 36 tyg i tez boje się wad genwtycznych na dniach cesarka a ja umieram ze strachu
mimo ze duzo wod i przerosniete lozysko to bobas ma sie dobrze
a jak Ty sie czujesz fizycznie?
to normalne ze przed 1ym i kolejnymi porpdami jest strach o zycie wlasne i dziecka
tylko glupcy sie nie boja
jest to tez strach i emocje ktore mobilizuja do dzialania po porodzie
ze matka , mimo iz czuje sie jakby ja, czolg przejechal na placz dziecka wstanie przewinie nakarmi przytuli
ja pamietam pare nocy przed wywolywaniem nie moglam spac i maz tez
liczylismy pociagi i busy od okolo 4 rano
potem tych h snu bardzo nam brakowalo
-
nick nieaktualnybaileys wrote:Dziewczyny, a jaki macie aktualnie stopien łozyska? Gin mi dzis powiedzial, ze jestem miedzy II i III. Kurde, to tez chyba swiadczy o tym, ze ciaza jest bardziej dojrzala i starsza niz wg terminu OM. Cos czuje, ze sie wkrotce wpakuje Wam w kolejke 🙈
Moje dziś też określone na 2/3 a jestem chwilkę wcześniej niż ty. Lekarz nic nie mówił, mi wydaje się to normalne. Ale w sumie ja liczę juz tylko, że zostały mi 3 tygodnie do mojego cc.baileys lubi tę wiadomość
-
A mnie nic nie mówiły lekarki o łożysku, ani jedną ani druga..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Applejoy wrote:Drzewko to teraz spotkanie we Wrocławiu?
Nie jest to wcale takie nieprawdopodobne 😁. Mój mąż często jeździ służbowo do Wrocławia i na poprzednim macierzyńskim często się z Julkiem z nim zabieraliśmy i łaczylismy to z weekendem itp 👍🏻Bobby29, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url] -
Niebieska, ja mialam cesarke we wtorek, a laktacja rozkrecila mi się dopiero w sobotę. Pamiętam, że wstałam z wielkimi i twardymi balonami Wcześniej też panika i prawie puste cycki. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też się szybko rozkrecilo. Będzie dobrze. Przysrawiaj jak najczęściej.
Bobby29, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim mamusiom
niestety nie nadrobię Was
Niebieska, przede wszystkim spokój, wiem że to trudne przy hormonach, emocjach i bólu, ale miałaś cesarkę i pokarm ma prawo pojawić się później, przystawiaj Adasia tak często jak się da, możesz próbować laktatorem pobudzać i dużo przytulaj malucha ja jak nosiłam córcię w chuście to za każdym razem miałam wkładki do wymiany, czułam po prostu jak mi mleko leci, a ona sobie tylko spokojnie na mnie spała
Też mi czasem brzuch dokucza, córcia była dla mnie delikatniejsza, nie wypychała tak nóżekNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:Nie jest to wcale takie nieprawdopodobne 😁. Mój mąż często jeździ służbowo do Wrocławia i na poprzednim macierzyńskim często się z Julkiem z nim zabieraliśmy i łaczylismy to z weekendem itp 👍🏻
My spłodziliśmy maluszka we Wrocławiu, spici winem po Jarmarku Bożonarodzeniowym
Wcześniej 10 m-cy próbowaliśmy w Poznaniu, w Grecji, na Cyprze i nic. Dla mnie Wrocław zawsze będzie z tego powodu wyjątkowyPaniHa, Bobby29, Applejoy, Panna_Justyna, Chimera lubią tę wiadomość
-
Ale mam dzisiaj pms 😱😱
Ból jak na okres, nerwy, wszystko mnie denerwuje! Jednym słowem masakraaaa, mąż to mnie z domu chyba wywali a w dodatku od 3 dni sanmoi rodzice i aż mnie trafia bo wolałabym spędzić ostatnie dni we dwoje 🙈
Moja też chyba duża się wydaje, w środę miała 3250. Ale ma dużą głowę więc liczę że waży troszkę mniej
Najważniejsze aby nasze maluszki były zdrowe a ciuszki 56 poczekają na jakiś kuzynów czy coś 😂Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
U mnie dupa, mała pod lampami bo ma żółtaczkę, do tego spadek powyżej 10% wagi. Ja kończę historie z kp, nie pomogli ani doradcy ani wypożyczenie laktatora że szpitala. Zamiast chociaż kropli jest sam ogień, i krew już. Jest mi mega przykro czyje się strasznie.
-
Ja w 1 ciazy jyz cos ok 32tyg mialam łożysko 3stopnia. Dotrwalam do 37+1
Statajcie sie nie dokarmiac. Dxiecku wystarczy na poczatku parę kropli. Czesto dostawiac nawet tylko do pociumkania. Dziecko to najlepszy laktator.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Krew i strupy na sutkach na początku to normalka. Zagoja sie i ni3 będzie bolalo. Skad wiecie ze dzieci sie nie najadaja? Takiemu maluchowi wystarczy parę kropli mleka. Ja mam jedna zasade dostawiac dostawiac i dostawiac. Córka urodzona w 37tyg przez cc i do dzisiaj na cycu
werni, wiki2, Applejoy lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
baileys wrote:My spłodziliśmy maluszka we Wrocławiu, spici winem po Jarmarku Bożonarodzeniowym
Wcześniej 10 m-cy próbowaliśmy w Poznaniu, w Grecji, na Cyprze i nic. Dla mnie Wrocław zawsze będzie z tego powodu wyjątkowy
To my mniej światowo bo w salonie na kanapie, podczas julkowej drzemki 😁. Ale Julek tez po pijaku spłodzony 🙈baileys lubi tę wiadomość
[/url] -
Pierniczkowa wrote:U mnie dupa, mała pod lampami bo ma żółtaczkę, do tego spadek powyżej 10% wagi. Ja kończę historie z kp, nie pomogli ani doradcy ani wypożyczenie laktatora że szpitala. Zamiast chociaż kropli jest sam ogień, i krew już. Jest mi mega przykro czyje się strasznie.
Nie czuj się strasznie Kochana. Sposób karmienia nie definiuje Ciebie jako matki! ❤️menka2 lubi tę wiadomość
[/url] -
Pierniczkowa wrote:U mnie dupa, mała pod lampami bo ma żółtaczkę, do tego spadek powyżej 10% wagi. Ja kończę historie z kp, nie pomogli ani doradcy ani wypożyczenie laktatora że szpitala. Zamiast chociaż kropli jest sam ogień, i krew już. Jest mi mega przykro czyje się strasznie.
Pierniczkowa jest ci przykro bo bardzo chciałaś kp ale na pewno zrobiłaś wszystko co mogłaś. Dzieci na mm też rosną zdrowe i silne!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki