X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z donoszonym bobasem 😁 oh jak to zleciało. U mnie póki co nic się nie dzieje, żadnych straszakow, żadnych ćmień, czop na miejscu. W środę wizyta, a potem rozpoczynam akcje "przyspieszenie rozładunku" 😉😉

Natty, Smutna, Drzewko, Smerfelinka kciuki za Was (mam nadzieję że żadnej nie pominęłam)!

Vampire dostałam od Ciebie zaproszenie, pewnie chciałaś książkę, to napisz mi maila na PW 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 08:41

OlaWi, Misi@, Ania95, emi2016, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cicho sza póki co :P A tu dzieje się na całego! Trzymam kciuki za was wszystkie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki!

Natty, ostatnio właśnie tak sobie wymarzyłam, że w dniu planowanej cc akcja sama się zacznie. Nie chciałabym cc zupełnie na zimno, ale nie chce też wcześniej - więc tak to sobie wymyśliłam. Może uda się tak jak i u ciebie.

Misi@ lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z najstarszą ciążą na wątku 🥴

Jestem zrezygnowana, nie czuję żebym kiedykolwiek miała urodzić. Wszystkie dolegliwości zniknęły jakbym w ogóle w ciąży nie była. Zazdroszczę skurczy, straszaków, saczacacych się wód i jedzenia po nocy 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Witam się z najstarszą ciążą na wątku 🥴

Jestem zrezygnowana, nie czuję żebym kiedykolwiek miała urodzić. Wszystkie dolegliwości zniknęły jakbym w ogóle w ciąży nie była. Zazdroszczę skurczy, straszaków, saczacacych się wód i jedzenia po nocy 😂

Czuje się identycznie. Pierwszy porod sie nie zaczal sam i teraz tez nic sie nie zapowiada :-(

Domi_tur lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka, Dzrewko - kciuki ❤️

Domi-mode faktycznie spróbuj tego masażu sutków lub odciągania laktatorem ?

Smerfelinka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wściekła i cały czas w dwupaku...
    Wczoraj miałam skurcze co 2-3 min na poziomie 80-100 i 3 cm rozwarcia. Jeden z lekarzy stwierdził, że ewidentnie rodzę, ale jeszcze troszeczkę brakuje, żeby mnie wysłać na porodówkę. Noc też słaba, przysypiałam, ale budziły mnie skurcze. A dzisiaj na ktg skurcze o wiele słabsze, od 50 do 80 i inny lekarz na obchodzie stwierdził, że typowo przepowiadające. Nawet nie wiem, czy sytuacja postępuje i nie wiem, co robić. Siedzę teraz i ryczę.

Brodawki cały czas masuję, chodzę po schodach i w ogóle dużo spaceruję. Mogę coś jeszcze robić? Chciałabym już przytulić Leonka, a w tej chwili w ogóle się na to nie zapowiada. Sorry za to smęcenie, ale psychicznie i fizycznie mnie to tylko wymęczyło.

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka, trzymaj się, mam nadzieję że lada moment wszystko się rozkręci.

Natty też bym tak chciała. Trzymam kciuki.

Niebieska, ja miałam pokarm dopiero w 4 sobie po cc. Nie trać nadziei.

Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, masuję sutki ze dwie godziny dziennie łącznie 😂 a laktatorem nie mogę bo od razu leci siara i jakiś mam opór psychiczny :(

Seks nie pomaga, dzisiaj idę na jakiś długi spacer a potem się rzucę w czeluści rozpaczy 😫

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Smerfelinka, Smutna, powodzenia!

Ja od wczoraj bardzo słabo czuję ruchy. Wcześniej aż mi brzuch falował a teraz jakiś spokój i nie wiem czy młodemu udziela się senna pogoda czy powinnam się niepokoić? Jak tam u Was z ruchami?

Smerfelinka lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, widocznie Szymek nie jest jeszcze gotowy, daj mu czas 😊 masz jeszcze tydzień do terminu, więc spokojnie 😙
    Wybierz się z mężem do kina na króla lwa, pójdźcie na lody i cieszcie się jeszcze wolnością i wspólnym czasem tylko we dwoje😊

Misi@, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nie przejmuj się ilością. U mnie było totalne 0 a od wczoraj nawał. Cycki z porcelany, mała nie jest ich w stanie opróżniać. Z każdym odciągnięciem zbieram więcej. O 3 było 5 ml, o 10 jest 20ml. A odciągami po max 5 min tylko dla zluzowania cycka żeby mała miała jak chwycić. Do tego w połowie jest na mm, no wypija już 90tki co drugie karmienie. Mieszam moje z mm, jak jak się laktacja uspokoi to zostaniemy tylko na cycu.
    Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów, smutna trzymam kciuki za CC, nie jest takie straszne, ja już w dzień cesarki miałam małą cała noc ze sobą. Najważniejsze żeby się szybko wyprostować. I jak najwięcej chodzić. Kayma współczuję Ci tego bólu, oby zluzowalo po porodzie. Smerfelinka kciuki za postęp w porodzie, niech gładko wyjdzie.

Niebieska Gwiazda, kayama, Smerfelinka lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny, Smerfelinka, Smutna, powodzenia!

Ja od wczoraj bardzo słabo czuję ruchy. Wcześniej aż mi brzuch falował a teraz jakiś spokój i nie wiem czy młodemu udziela się senna pogoda czy powinnam się niepokoić? Jak tam u Was z ruchami?

U mnie też spokojniej było, wczoraj ze 2 razy zbierałam się na IP, ale po oddychaniu przeponowym Mała się trochę ruszała choć bez szału. Tak było 2-3 dni. Dziś od rana fika aż brzuch faluje, więc nie wiem o co jej chodziło 🤔😅

Domi jesteś jeszcze przed terminem, nie masz się czym martwić, celebruj te ostatnie chwile tylko z mężem tym bardziej , że się dobrze czujesz 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 10:58

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest takie frustrujące, wcześniej czekanie było jeszcze całkiem zabawne, a teraz to prawdziwe siedzenie na bombie zegarowej 🥴 mój mąż jest tak przejęty, że mnie prawie nie zabrał wczoraj na zakupy do galerii bo byl przerażony, że w każdej chwili może się zacząć 😂 to on nakręca w domu spiralę oczekiwania, nie mogę wstać w nocy napić się wody bo zrywa się na równe nogi 😂😂😂 jak żyć?!

werni lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko jak tam? Dzieje się coś?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    To jest takie frustrujące, wcześniej czekanie było jeszcze całkiem zabawne, a teraz to prawdziwe siedzenie na bombie zegarowej 🥴 mój mąż jest tak przejęty, że mnie prawie nie zabrał wczoraj na zakupy do galerii bo byl przerażony, że w każdej chwili może się zacząć 😂 to on nakręca w domu spiralę oczekiwania, nie mogę wstać w nocy napić się wody bo zrywa się na równe nogi 😂😂😂 jak żyć?!

Hahaha to podobnie jak mój 😂 wystarczy, że wstanę na chwilę do toalety, albo napić się wody to zaraz słyszę pytanie "wszystko w porządku?" 😄

• menka2 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś niedziela ma w sobie :) Właśnie jedziemy do szpitala - odchodzą mi wody

Frida91, Marcelina85, E_linka2, Ania95, emi2016, OlaWi, zielonooka7, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Pierniczkowa, Misi@, plinka89, Sylvka, Niebieska Gwiazda, kayama, werni, Smerfelinka, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    U mnie też spokojniej było, wczoraj ze 2 razy zbierałam się na IP, ale po oddychaniu przeponowym Mała się trochę ruszała choć bez szału. Tak było 2-3 dni. Dziś od rana fika aż brzuch faluje, więc nie wiem o co jej chodziło 🤔😅

Domi jesteś jeszcze przed terminem, nie masz się czym martwić, celebruj te ostatnie chwile tylko z mężem tym bardziej , że się dobrze czujesz 🙂

Dzięki Kalija, usiadłam, zaczęłam mocno oddychać i mały trochę się poruszał ale jakoś bardzo niemrawo :( Jutro mam wizytę, może nie zwariuję do tego czasu

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale szalejecie. Normalnie czuć presję ;) Serio się z tych sierpniowek lipcówki zrobią. Za chwilę się połowa rozpakuje :D
    Menka trzymam kciuki:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka- kciuki ❤️

Domi ; mam nadzieję że niedługo się rozkręci 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 11:34

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ