X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też donoszona ciąża!
    Domi wszystkiego najlepszego! Jeśli jest to Twoim marzeniem to niech Szymuś urodzi się dziś i zrobi Ci najlepszy prezent!

Przypomnijcie mi proszę czy herbata z liści malin jest na przyspieszenie porodu czy zmiękczenie szyjki? Pamiętam, że na zmiękczenie daktyle i dziś sobie kupię

Ania95, Vampire, Pierniczkowa, Domi_tur, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama zaczynasz 37 😊

Ok czyli we wtorek będzie donoszona,!

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Wszystkiego Najlepszego w dniu urodzin!!

Domi_tur lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę się tutaj nie udzielałam ale starałam się czytać na bieżąco :)

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!

Domi, wszystkiego najlepszego! Niech to będzie udany dzień! :)

Ja piję już 3 szklanki dziennie tej herbatki z malin. Do tego jem daktyle i łykam wiesiołka 😆 Z tego co wiem to wszystko chyba jest na zmiękczenie szyjki.
    Z pozostałych rzeczy to skacze na piłcę i robię wszystkie rzeczy z "S" 😆 Mam nadzieję, że coś zadziała i urodzę najpóźniej w terminie :)

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, wiki2, Domi_tur, Marcelina85, Mary Magdalena, Smerfelinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wszystkiego najlepszego! :)

Ania95 mi się 2 razy śniło, że mąż mnie zdradza i w obu przypadkach zaraz dowiedziałam się o ciąży 😂

Ja myślę kupić jakiś drobiazg od mlodszej siostry mimo, że mąż tylko skomentował: a co noworodek może jej przynieść? Łożysko? 🙄

Wczoraj chodziłam całą obolała, plecy, brzuch, pachwiny... Ledwo się ruszałam. W dodatku wzięłam się za kosz Mojżesza i okazało sie, że on jakiś nie wymiarowy jest i wkład który dla niego kupiłam jest za mały i muszę kombinować. W dodatku popsułam budkę i nie wiem czy da się to naprawić. Cóż najwyżej będzie bez...

Przez to wszystko zdałam sobie sprawę, że muszę się wziąć na prawdę za organizację wszystkiego, bo albo mi czasu braknie albo sił 🤷

Ania95, Domi_tur lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Mi się śniło, że mąż mnie zdradza 😭

Ja bym strzeliła focha 😁

Ania95, Bobby29, Domi_tur, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka, ja się o ciąży nie dowiem w najbliższym czasie, ale może chociaż rozpakuję 😄
    A mąż mistrz!! 😂😂😂

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja bym strzeliła focha 😁

Haha powiem Ci, że jestem tego bliska 😅 szczególnie, że mnie nie przeprosił za ten sen 😂

DrzewkoPomarańczowe, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja siostra przyniosła słodycze dla Julka 🙈. I co ja mam z tym zrobić? Przecież dziecku nie dam 😅

Bobby29, emi2016, plinka89, wiki2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka, gratuluję 😀

Domi, wszystkiego najlepszego 🥳

Ja właśnie czekam na wizytę u gina. Pewnie już ostatnia. Potem jadę do szpitala umawiać się na cc. Jakoś mi lepiej na myśl, że będę znała k9nkretna datę.

Domi_tur, Misi@ lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Haha powiem Ci, że jestem tego bliska 😅 szczególnie, że mnie nie przeprosił za ten sen 😂

No to już szczyt 😁

Bobby29, Ania95, wiki2 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Smerfelinka, gratuluję 😀

Domi, wszystkiego najlepszego 🥳

Ja właśnie czekam na wizytę u gina. Pewnie już ostatnia. Potem jadę do szpitala umawiać się na cc. Jakoś mi lepiej na myśl, że będę znała k9nkretna datę.

mary daj znać kiedy, bo może się spotkamy ;-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli planujecie kupować staniki dwupaki do karmienia z hm to przymierzajcie w sklepie oba 😁. Ja dziś przymierzyłam drugi z zestawu i jest wyraźnie mniejszy niż ten który mierzyłam w sklepie. Sprawdziłam na metce i rozmiar niby ten sam ale jest wyraźnie mniejszy. No chyba, ze mi tak w kilka dni cycki wystrzeliły, ale nie zaobserwowałam.

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Wymienilysmy się, ja dopiero w okolicach 5 zasnęłam dziś. Ale jest mały sukces, nasikalam do kubeczka, idę na badania :)

Bobby tez udało mi się i właśnie wracam z badań. Weszłam i wyszłam z gabinetu :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś rodziła 36+? Bo nie kojarzę teraz. Czy wszystko było ok czy nie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby zajść do Arkadii do h&mu właśnie zobaczyć te staniki ale jednak jadę do domu zachacze jeszcze na pocztę bo mam awizo.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka gratulacje!

Domi, wszystkiego najlepszego!

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia kciuki!

Domi wszystkiego wspaniałego!

Co do herbatki z liści malin to w notatkach że SzR mam że dwie szklanki dziennie, ale w którejś książce pisało zeby pić około litra.

Dziewczyny wstałam dziś z obolałymi kostkami w palcach u rąk, trochę rozruszalam ale było to bolesne i nadal nie jest zbyt komfortowe zaciśnięcie dłoni w pięści. Poza tym same palce jakby lekko opuchnięte. I tak jutro podpytam mojej babki na wizycie o to, ale Dzięki wam wiem że to "normalne"nie nie panikuje że to jakis artretyzm albo zapalenie stawów..

Btw, mimo picia ogromnej ilości wody w (uwierzcie mi, ogromnej! A przez tą dzisiejsza bezsenną noc to nawet w nocy miałam zacna podaż płynów) pielęgniarki miały problem z pobraniem krwi. Dopiero z nadgarstka się udało. Ale fail. Ciekawe o co kaman.

Domi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy któraś rodziła 36+? Bo nie kojarzę teraz. Czy wszystko było ok czy nie?

Niezapominajka 35+
    Smutnamiss 36+
    Tego co pamiętam u obu wszystko dobrze 😊

kayama lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Wydaje mi się że niezapominajka, ale nie jestem pewna. Rozumiem że się boisz i masz obawy, ale wiesz że jeszcze niedawno skończony 36tc już był jako ciąża donoszona? A to znaczy że naprawdę z bobasem wszytko powinno być w porządku, uważam że bardzo się męczysz i może warto po konsultacji z lekarzem rozważyć wcześniejsze rozwiązanie. Trzymam kciuki!

kayama lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ