X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 20:10

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, pogadaj z lekarzem. Zaden nie zaryzykuje zdrowia dziecka wiec jak da Ci zielone światło to może łatwiej będzie Ci decyzje podjąć. Współczuje Ci tych katuszy!

kayama lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie odpaliłam bardzo głośno muzykę na słuchawkach i tak mi się zachciało tańczyć, ze masakra 😂. Z Julkiem na końcówce to non stop tańczyłam, ale miałam pusty dom wtedy, a teraz niania może nie zrozumieć 😅

Misi@, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - zgadzam się z dziewczynami,że powinnaś porozmawiać z lekarzem, to nie jest normalne co czujesz i nikt nie powinien tak cierpieć 🙁

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Kayama - a ty masz tygodnie idelanie obliczone bo z in vitro? Bo w naturze, to nigdy nie wiadomo.
    Ja urodzilam niby w 38+4, ale osobiscie wydaje mi sie, ze ten cykl musialam miec krotszy, więc wg mojej intuicji ciaza kogla byc kilka dni starsza.

Zawsze mowia, ze dzidzi nigdzie nie będzie tak dobrze jak w brzuszku, ale... Piszesz, ze naprawdę sie tak zle czujesz, jak lekarz nie potrafi na to nic poradzić to rozumiem, ze chcesz juz finalu. Powiem Ci, ze samopoczucie matki jest również bardzo wazne dla dziecka, a po porodzie tez potrzebujesz sily.
    Osobiście jestem zdania, ze ta 2 cc znioslam tak dobrze bo byla to swiadoma decyzja i bylam na to psychicznie przygotowana, w dodatku, ze akurat pojawily sie skurcze to bylam ,,usprawiedliwiona", ze nie robie az takiej krzywdy dziecku. Podejrzewam, ze gdybym dala namowic sie na sn a cos by nie wyszlo, to czulabym sie z kolei jak wrak człowieka!
    Konczac ten temat, sama musisz w zgodzie ze swoja intuicja i lekarzem podjac decyzje i wierzyc, ze będzie najlepsza! A my bedziemy trzymac kciuki!

Menka - wy już w domu?

Tak wiek ciąży jest dobry bo z in vitro. Od początku to był silny zarodek, ciągle wyprzedzal wiek ciąży i tak już zostało. Ja na intuicję czuje że jest dobrze, mała jest silna i.zdrowa, mocno się rusza, reaguje fajnie na otoczenie, na znajome głosy, na mój dotyk. Na ktg nigdy nie wyszło nic niepokojącego. Pogadam z lekarzem i jego posłucham, spróbuje dociagnac bliżej końca 37. Dzięki Dziewczyny za wsparcie, dużo dla c mnie znaczy że mogę się tu wygadać!

DrzewkoPomarańczowe, emi2016, OlaWi, Misi@, wiki2, Bobby29, Marcelina85, E_linka2, werni, plinka89, Vampire lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i ktg, wszystko ok ale..zostawili mnie w szpitalu 😖
    Podobno przy cukrzycy około 39 tg powinnam być już pod opieką szpitalną...
    Ponieważ patologia nie ustaliła mi wcześniej terminu a dziś się zwolnił to zostałam 🙈
    Możliwe, że będą wywoływać wcześniej ale z badania wynikało że do porodu nie prędko...
    Jestem trochę przybita faktem, że mogę spędzić tu długi czas 😣 Kompletnie nie przygotowałam się psychicznie ani fizycznie na taką ewentualność. Dobrze, że zapakowałam torbę do auta...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka - z tego co mi wiadomo to mają rację, że powinnaś być pod kontrolą.. pewnie będą wywoływać na dniach..

Sylvka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Sylvka - z tego co mi wiadomo to mają rację, że powinnaś być pod kontrolą.. pewnie będą wywoływać na dniach..

Wszystko fajnie, tylko faktycznie jakby dali termin wcześniej jak być powinno, było by łatwiej😣 a tak zostawiałam jeszcze tyle spraw w domu... Nie wiadomo ile tu posiedzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:15

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    My po wizycie i ktg, wszystko ok ale..zostawili mnie w szpitalu 😖
    Podobno przy cukrzycy około 39 tg powinnam być już pod opieką szpitalną...
    Ponieważ patologia nie ustaliła mi wcześniej terminu a dziś się zwolnił to zostałam 🙈
    Możliwe, że będą wywoływać wcześniej ale z badania wynikało że do porodu nie prędko...
    Jestem trochę przybita faktem, że mogę spędzić tu długi czas 😣 Kompletnie nie przygotowałam się psychicznie ani fizycznie na taką ewentualność. Dobrze, że zapakowałam torbę do auta...

No fakt, słaba niespodzianka, ale chyba nie ma rady. Trzymaj się! ❤️

Sylvka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Wszystko fajnie, tylko faktycznie jakby dali termin wcześniej jak być powinni było by łatwiej😣 a tak zostawiałam jeszcze tyle spraw w domu... Nie wiadomo ile tu posiedzę.

Jasna sprawa - rozumiem, że nieźle Ciebie zaskoczyli 🙁

Sylvka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka 👊👊

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po o 8.35 pojawil się Leon 3900 55cm 10 pkt. 38 i 6 dni. Karminy się piersią. Szczegóły potem. Tata był przy cc

DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Bobby29, Domi_tur, MDW, OlaWi, Marcelina85, Misi@, Agagusia, E_linka2, Ania95, emi2016, redken, Mary Magdalena, werni, Niebieska Gwiazda, plinka89, Sylvka, Limerikowo, Matyldaaa, wiki2, natty85, Applejoy, Pierniczkowa, Frida91, Nacha, Kalija, AnaKwiat, Bee_girl, Vampire lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia Gratulacje 😍. Zdrówka!!

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia super! Dorodny chłopak!

Sylvka kciuki :)

Sylvka lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się od rana rozpisalyscie. Później nadrobie.
    Ja po wizycie. Z dzidzia wszystko ok. Trochę zwolnił tempo, waży 3350 gramów. Rozwarcia brak, ale szyjka juz bardzo miekka i lekarz stwierdzil, zeby się liczyć z tym, że w każdej chwili może się coś zacząć.

Ola, Ty też będziesz rodzić w Gliwicach?

Otóż u nas jest tak, że się na cc nie umawia, tylko przychodzi ze skierowaniem najlepiej pod koniec 39 tc ( jakieś 38 i 5,6), czyli u mnie za tydzień. Bardzo mnie to cieszy, bo mogę sobie wybrać datę i ewentualnie trochę przeciągnąć i poczekać, aż się coś samo zacznie.

Misi@, Ania95, werni, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ale się od rana rozpisalyscie. Później nadrobie.
    Ja po wizycie. Z dzidzia wszystko ok. Trochę zwolnił tempo, waży 3350 gramów. Rozwarcia brak, ale szyjka juz bardzo miekka i lekarz stwierdzil, zeby się liczyć z tym, że w każdej chwili może się coś zacząć.

Ola, Ty też będziesz rodzić w Gliwicach?

Otóż u nas jest tak, że się na cc nie umawia, tylko przychodzi ze skierowaniem najlepiej pod koniec 39 tc ( jakieś 38 i 5,6), czyli u mnie za tydzień. Bardzo mnie to cieszy, bo mogę sobie wybrać datę i ewentualnie trochę przeciągnąć i poczekać, aż się coś samo zacznie.

Taki plan jest od początku, a tym bardziej teraz kiedy wisi nade mną cc. Mój gin tam pracuje, poza tym szpital ma bardzo dobrą opinię i zdążyłam go poznać jak leżałam na początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 13:27

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia gratuluje 🎉💐

Mary o jak fajnie moc sobie samemu zaplanować porod ;)

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Taki plan jest od początku, a tym bardziej teraz kiedy wisi nade mną cc. Mój gin tam pracuje, poza tym szpital ma bardzo dobrą opinię i zdążyłam go poznać jak leżałam na początku ciąży.

Pamiętam właśnie,że pisałaś o Gliwicach, ale myślałam, że się jeszcze zastanawiasz. Super, może rzeczywiście uda się spotkać. Daj koniecznie znać jak będziesz jechać, to ja się też zbiorę 😉

Misia, ja to mam teraz zagwozdke, który dzień tygodnia wybrać 😂 chyba że młody zdecyduje za mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 13:34

Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, serdeczne gratulacje! 😍🎈

Sylvka, powodzenia! 🤞

Domi, wszystkiego NAJ! żebyś szybko trzymała swojego Szymka w ramionach 🎆🍰🎁

Ja dzisiaj odsypialam noc do 11, a teraz jakąś zmulona chodzę i nic mi się nie chce i nie mam siły, a jutro moja sis przylatuje na weekend, w sobotę sis mojego męża z dzieckiem i partnerem, muszę posprzątać, coś ugotować, upiec, potem odebrać, zawieźć siostrę tu i tam... Ja też jestem jakaś aspołeczna w ciąży, a tu akurat wszyscy chcą się spotkać jeszcze przed rozwiązaniem, sąsiedzi też się nagle obudzili, że chcą się zapoznać 😏 wg MamaLama to normalne u ciężarnych, że mają ochotę się zaszyć w domu. Jeszcze znajomi nas zapraszają na działkę za tydzień, ale wykrecilam się, że to już zbyt blisko terminu, chociaż mój mąż chętnie by się rozerwal...a ja bym robiła za nocnego szofera 😠 już mi wystarczy, że w zeszły weekend go wiozlam z takiej imprezy.

Ja się trochę boję, że ze względu na wskazania do CC przy okazji wizyty na NFZ mnie zatrzymają w szpitalu, więc już się na kolejną nie zapisywałam, bo wypada 5 dni przed moją cc umówioną w innym szpitalu, a dzień wcześniej mam usg prywatnie u mojej ginki prowadzącej ciążę, która będzie mnie cięła i ktg w moim szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 13:49

Sylvka lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - gratuluję ❤️

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ