X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Pamiętam właśnie,że pisałaś o Gliwicach, ale myślałam, że się jeszcze zastanawiasz. Super, może rzeczywiście uda się spotkać. Daj koniecznie znać jak będziesz jechać, to ja się też zbiorę 😉

Misia, ja to mam teraz zagwozdke, który dzień tygodnia wybrać 😂 chyba że młody zdecyduje za mnie.

Wysłałam Ci wiadomość :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas non stop pełen głód😂. Jakby tydzień nie jadł😁. Waży już 3100kg😊.

U mnie z wagą jeszcze niestety kiepsko- nadal z 11 kg pozostało mi 7kg😕...
    Trochę jestem przez to sfrustrowani.

Bobby29, Applejoy, Pierniczkowa, Domi_tur lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Zwazylam się dopiero w 4 dobie po to było 8 kg na minusie. Wyglądam jak sflaczały balon. Ten brzuch naprawdę był ogromny. Jutro jadę na ściąganie szwów. Boje się jak diabli.

Dzieje się coś niepokojącego że się boisz? Będzie dobrze!
    Jestem ciekawa właśnie jak brzuch się będzie obkurczal. Ja jestem z tych bardzo płasko brzusznych a tłuszcz odkłada mi się na udach i dupie (moi znajomi by powiedzieli że jestem z wklęsłobrzusznych), i ciekawi mnie kiedy, i czy w ogóle, brzuch wróci do stanu przed ciążą..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, nie bój się. Ściąganie szwów trwa parę sekund i kompletnie nic nie czuć.

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 17:23

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a czy jak się kapalas to opatrunek się moczyl, zmieniali codziennie? Czy brać ze sobą octenisept na blizne? Bo czytałam różnie, raz ze opatrunku nie ruszają kilka dni, albo ze codziennie zmieniają.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magnolia!

Byłam w sklepie Mamyginekolog i kupiłam koszulę porodową. Wydaje się bardzo ok, przyjemny materiał, ładnie pasuje, jest dobrze wycięta pod rękami, jak zwykła sukienka. Fajnie się rozpina i zapina jednym ruchem. Przy okazji wzięłam jeszcze koszulę "Helena", która jest jak sukienka, w kształcie litery A, nawet teraz brzuch się mieści więc po ciąży będzie pewnie obszerna

Misi@, kayama lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Zwazylam się dopiero w 4 dobie po to było 8 kg na minusie. Wyglądam jak sflaczały balon. Ten brzuch naprawdę był ogromny. Jutro jadę na ściąganie szwów. Boje się jak diabli.
    Zdejmowanie szwów nie boli wcale :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Lekarz nie chciał użyć specjalnych mocy wróżbity, zdradził tylko, że szyjka skrócona, ale główka jeszcze wysoko i z tydzień lekko jeszcze pochodzę. Polecił stosować znane nam już metody: min. poskakać na piłce, poprzytulac z mężem, poćwiczyć balonikiem, pogadać z teściową...w przypadku Domi to pewnie z teściem 😂😂 Chociaż i tak jego zdaniem wiele zależy od tego kiedy dziecko się zdecyduje wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 20:12

OlaWi, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Bobby29, Frida91, emi2016, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    U nas non stop pełen głód😂. Jakby tydzień nie jadł😁. Waży już 3100kg😊.

U mnie z wagą jeszcze niestety kiepsko- nadal z 11 kg pozostało mi 7kg😕...
    Trochę jestem przez to sfrustrowani.

Anhydra jak się ważyło przed porodem 50 kg to się nie dziwie ze ciężko zrzucić 😅😘😘😘

1bab7e35e8.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o wagach swoich dzieci ze juz się nie mogę doczekać poniedziałku. Tego dnia przed wizytą jeszcze mam usg piersi. Dawno ich nie badałam. Mam nadzieje ze jest ok.
    Dziś mama napisała ze dostałam paczkę od rodziny z Kanady z ubrankami i gratulacjami. Aż mnie zaskoczyli :)

Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, kayama, Applejoy, emi2016, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odwrotnie ja to bym chciała żeby waga została :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Pierniczkowa a czy jak się kapalas to opatrunek się moczyl, zmieniali codziennie? Czy brać ze sobą octenisept na blizne? Bo czytałam różnie, raz ze opatrunku nie ruszają kilka dni, albo ze codziennie zmieniają.
    Opatrunek zdjęli w dniu pionizacji. I od razu mycie rany i octanisept. Oby szybko ściągnęła szwy i biegiem do małej :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze odnośnie badania grupy krwi, bo któraś o tym pisała. Myślałam, że "potwierdzony wynik badania grupy" oznacza, że ma być z podpisem laboranta, pieczątką labu itp. I tak u mnie jest, ale coś mnie tknęło i się spytałam doktora. Mówi, że to w związku z jakaś tam ustawą wymysł i musi być na wyniku informacja, że potwierdzona grupa krwi, spojrzał na mój wynik i oczywiście jest wpisane "niepotwierdzony", wypisał mi więc skierowanie i dopisał na nim, że chodzi o potwierdzenie.

53d7382114317fb3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:14

MDW lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania też myślałam żeby sobie kupić jej koszulę. A Ty te Helenę jakiego rozmiaru kupiłaś bo ja właśnie myślałam o s.

Chimera gratki za wizytę. ;)

Domi daj znać pod koniec dnia czy coś się rozwinęło.. ;)

Weir ja też mam w poniedziałek wizytę. Jestem ciekawa czy dotrwam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:15

• werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grupy krwi ja mam raz zrobione badanie. Ginka wynik przypiela do karty ciąży.

Spakowalam tez octanisept małą buteleczke. Dziewczyny a jak czyscicie pepuszek i kikut?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pokarmem słabo.Zaspokajam młodego może w 50 procentach.Jestem podłamana.Syn jest dobrym ssakiem,co z tego jak szybko jest pusto i trzeba szybko dokarmiać mm.Doradczyni nie pomogła.Na piątek jestem umówiona z następnymi dwiema.piję różne herbatki,femaltiker i piwo bezalkoholowe.W poprzedniej ciąży miałam tak samo.Miałam nadzieje,że tym razem będzie lepiej bo przed ciążą miałam podniesioną prolaktynę i brałam leki.I co i znowu dupa.

Okazało się,że młody ważył po porodzie 3790 a nie 3750.Położna się pomyliła.

W nocy odpadł synkowi kikut.

Mi założyli szwy rozpuszcxlne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:21

Bobby29, werni, kayama, emi2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko jedno badanie grupy krwi. Tzn w sumie dwie bo jako niemowlak miałam przetaczana krew i mam wypis że szpitala ale to z lat 80 tych ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:22

• Chimera Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja mam tylko jedno badanie grupy krwi. Tzn w sumie dwie bo jako niemowlaka miałam przerażają krew i mam wypis że szpitala ale to z lat 80 tych ;p
    No ja właśnie pytałam czy jak to ma być potwierdzona, to może mam wziąć stary wynik, bo robiłam przed jakaś operacją, będzie z 15 lat temu, ale stwierdził, że lepiej da skierowanie, bo chodzi konkretnie o ten zapis, bo może się znaleźć ktoś czepliwy, że niezgodnie z ustawą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska może to jednak predyspozycje genetyczne. Nie załamuj się ważne, że dzieciątko zdrowe. Moja siostra też nie karmiła i dzieci szczęśliwe i duże. Mają już naście lat :)
    Ja sama planuje karmić do 8 ego miesiąca. Ostatnio byłam załamana jak odstawiłam Antka, musiałam to zrobić bo sama miałam problemy ze zdrowiem, ale teraz jestem zadowolona, że tak się to skończyło. Było nam to jednak potrzebne ;)

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ