Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mary Magdalena wrote:Pamiętam właśnie,że pisałaś o Gliwicach, ale myślałam, że się jeszcze zastanawiasz. Super, może rzeczywiście uda się spotkać. Daj koniecznie znać jak będziesz jechać, to ja się też zbiorę 😉
Misia, ja to mam teraz zagwozdke, który dzień tygodnia wybrać 😂 chyba że młody zdecyduje za mnie.
Wysłałam Ci wiadomość -
U nas non stop pełen głód😂. Jakby tydzień nie jadł😁. Waży już 3100kg😊.
U mnie z wagą jeszcze niestety kiepsko- nadal z 11 kg pozostało mi 7kg😕...
Trochę jestem przez to sfrustrowani.Bobby29, Applejoy, Pierniczkowa, Domi_tur lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Pierniczkowa wrote:Zwazylam się dopiero w 4 dobie po to było 8 kg na minusie. Wyglądam jak sflaczały balon. Ten brzuch naprawdę był ogromny. Jutro jadę na ściąganie szwów. Boje się jak diabli.
Dzieje się coś niepokojącego że się boisz? Będzie dobrze!
Jestem ciekawa właśnie jak brzuch się będzie obkurczal. Ja jestem z tych bardzo płasko brzusznych a tłuszcz odkłada mi się na udach i dupie (moi znajomi by powiedzieli że jestem z wklęsłobrzusznych), i ciekawi mnie kiedy, i czy w ogóle, brzuch wróci do stanu przed ciążą..
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Gratulacje Magnolia!
Byłam w sklepie Mamyginekolog i kupiłam koszulę porodową. Wydaje się bardzo ok, przyjemny materiał, ładnie pasuje, jest dobrze wycięta pod rękami, jak zwykła sukienka. Fajnie się rozpina i zapina jednym ruchem. Przy okazji wzięłam jeszcze koszulę "Helena", która jest jak sukienka, w kształcie litery A, nawet teraz brzuch się mieści więc po ciąży będzie pewnie obszernaMisi@, kayama lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Jestem po wizycie. Lekarz nie chciał użyć specjalnych mocy wróżbity, zdradził tylko, że szyjka skrócona, ale główka jeszcze wysoko i z tydzień lekko jeszcze pochodzę. Polecił stosować znane nam już metody: min. poskakać na piłce, poprzytulac z mężem, poćwiczyć balonikiem, pogadać z teściową...w przypadku Domi to pewnie z teściem 😂😂 Chociaż i tak jego zdaniem wiele zależy od tego kiedy dziecko się zdecyduje wyjść.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 20:12
OlaWi, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Bobby29, Frida91, emi2016, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:U nas non stop pełen głód😂. Jakby tydzień nie jadł😁. Waży już 3100kg😊.
U mnie z wagą jeszcze niestety kiepsko- nadal z 11 kg pozostało mi 7kg😕...
Trochę jestem przez to sfrustrowani.
Anhydra jak się ważyło przed porodem 50 kg to się nie dziwie ze ciężko zrzucić 😅😘😘😘[/url] -
Piszecie o wagach swoich dzieci ze juz się nie mogę doczekać poniedziałku. Tego dnia przed wizytą jeszcze mam usg piersi. Dawno ich nie badałam. Mam nadzieje ze jest ok.
Dziś mama napisała ze dostałam paczkę od rodziny z Kanady z ubrankami i gratulacjami. Aż mnie zaskoczyliMisi@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, kayama, Applejoy, emi2016, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Pierniczkowa a czy jak się kapalas to opatrunek się moczyl, zmieniali codziennie? Czy brać ze sobą octenisept na blizne? Bo czytałam różnie, raz ze opatrunku nie ruszają kilka dni, albo ze codziennie zmieniają.
-
A i jeszcze odnośnie badania grupy krwi, bo któraś o tym pisała. Myślałam, że "potwierdzony wynik badania grupy" oznacza, że ma być z podpisem laboranta, pieczątką labu itp. I tak u mnie jest, ale coś mnie tknęło i się spytałam doktora. Mówi, że to w związku z jakaś tam ustawą wymysł i musi być na wyniku informacja, że potwierdzona grupa krwi, spojrzał na mój wynik i oczywiście jest wpisane "niepotwierdzony", wypisał mi więc skierowanie i dopisał na nim, że chodzi o potwierdzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:14
MDW lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia też myślałam żeby sobie kupić jej koszulę. A Ty te Helenę jakiego rozmiaru kupiłaś bo ja właśnie myślałam o s.
Chimera gratki za wizytę.
Domi daj znać pod koniec dnia czy coś się rozwinęło..
Weir ja też mam w poniedziałek wizytę. Jestem ciekawa czy dotrwam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:15
-
Co do grupy krwi ja mam raz zrobione badanie. Ginka wynik przypiela do karty ciąży.
Spakowalam tez octanisept małą buteleczke. Dziewczyny a jak czyscicie pepuszek i kikut? -
U mnie z pokarmem słabo.Zaspokajam młodego może w 50 procentach.Jestem podłamana.Syn jest dobrym ssakiem,co z tego jak szybko jest pusto i trzeba szybko dokarmiać mm.Doradczyni nie pomogła.Na piątek jestem umówiona z następnymi dwiema.piję różne herbatki,femaltiker i piwo bezalkoholowe.W poprzedniej ciąży miałam tak samo.Miałam nadzieje,że tym razem będzie lepiej bo przed ciążą miałam podniesioną prolaktynę i brałam leki.I co i znowu dupa.
Okazało się,że młody ważył po porodzie 3790 a nie 3750.Położna się pomyliła.
W nocy odpadł synkowi kikut.
Mi założyli szwy rozpuszcxlne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 18:21
Bobby29, werni, kayama, emi2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Ja mam tylko jedno badanie grupy krwi. Tzn w sumie dwie bo jako niemowlaka miałam przerażają krew i mam wypis że szpitala ale to z lat 80 tych ;p
-
nick nieaktualnyNiebieska może to jednak predyspozycje genetyczne. Nie załamuj się ważne, że dzieciątko zdrowe. Moja siostra też nie karmiła i dzieci szczęśliwe i duże. Mają już naście lat
Ja sama planuje karmić do 8 ego miesiąca. Ostatnio byłam załamana jak odstawiłam Antka, musiałam to zrobić bo sama miałam problemy ze zdrowiem, ale teraz jestem zadowolona, że tak się to skończyło. Było nam to jednak potrzebne