X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss, super ze pomimo Twoich lekow i zmartwien skonczylo sie wszystko dobrze🙂❤

My wlasnie jestesmy z małżem nad jeziorem na stand-upie😀 Przyjechalismy na plaze posiedziec, a sie okazalo, ze o 20:30 sa wystepy, to zostalismy. Tylko z 10 razy musielismy przesuwac koc, bo prawie kazdy pali fajki, ciezki los ciezarowki🙈

Misi@, werni lubią tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też spadalo ciśnienie podczas cc, zaczelam przysypiac i dostałam maskę z tlenem, a za pierwszym razem zabolała mnie bardzo głowa. Powiedziałam o tym i też jakieś leki dostałam podczas cc, bo ból momentalnie minął... pewnie też coś z ciśnieniem, tylko nie wiem czy spadek, czy wzrost... chyba to normalka.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam cewnikowania w trakcie porodu sn. Nie pamietam już , w którym momencie, przed czy po zzo ale pamietam ze było to mega nieprzyjemne 🥴

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wygadać. Mała jest cudowna i daje mi siły żeby działać. Ale moje małżeństwo jest skończone. Nie czuję już nic do tego człowieka, nie robi przy dziecku nic, nawet nie podnosi jej, jak wczoraj zmieniał pieluchę to do niej z tekstem " przestań już beczeć". Stwierdził że pies go wkurwia, i jak zrobi cokolwiek dziecku to z marszu idzie go uspac, choć tydzień temu to był jego kochany " synuś".
    Jak go budze w nocy żeby mi podał małą, to wstaje i kurwuje, jeszcze specjalnie sobie wziął tacierzynski. Do mnie w ogóle się nie odzywa, siedzi w drugim pokoju, jak go zebrała moja mama to przynajmniej zaczął sprzątać bo tak to ciężko było mu choćby włożyć do zmywarki. Jak przychodzi jego matka to wychodzą razem do innej części mieszkania i sobie szeptaja tam.
    Czy jest tu jakaś mama która wie jak wygląda sprawa rozwodowa? Jak się za to zabrać?

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Psikam patyczek octaniseptem i czyszczę w środku pępek na około. Samą.pepowine wacikami z alkoholem żeby ładnie wysuszyło. I tak 3 razy dziennie. Mamy bardzo grubą pępowinę ciekawa jestem kiedy odpadnie. Położna w piątek przyjdzie ją zobaczyć.

A w szpitalu jak sobie radzilas przy pepuszku ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wspolczuje. Taki mąż który w ogóle nie pomaga co to za maz. I jak się odzywa do dziecka. Aż strach się bać ze może zrobić krzywdę psu. Hormony mu buzuja czy jak. Niech idzie do psychologa jak sobie nie radzi z sytuacją.

kayama lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, spróbuj może power pumping na rozkrecenie laktacji.
    https://www.mlekiemmamy.org/power-pumping/

Co do grupy krwi, to okazało się, że mam dobry wynik - potwierdzony, sprzed 2 lat, kiedy miałam usuwany ropien z piersi. Co ciekawe mam też taki robiony do in vitro - wtedy był ok, a teraz lekarz jak popatrzył na oba to powiedział, że tamten lepszy. I to nie była moja lekarka, tylko ten lekarz, który ma mi robić cc.

Pierniczkowa, trzymaj się kochana mocno. Wiem, że pewnie jest Ci strasznie. Ale to chyba dopiero pierwsze dni i dla każdego zbyt nowa sytuacja. My wchodzimy w swoją rolę naturalnie - a faceci pewnie potrzebują w niektórych przypadkach czasu. Na pewno nie podejmuj teraz żadnych znaczących decyzji, bo hormony szaleją. Mam nadzieję, że twój się ogarnie i zacznie pomagać i zajmować się dzieckiem. Na pewno z nim pogadaj, że to Cie bardzo boli. Swoją drogą ja też się zastanawiam jak to u nas będzie. Niby wiem, że powinien zająć się dziećmi, ale ostatnie dni są takie, że czasem wątpię (kiedyś np. częściej dotykał brzuszka, a teraz prawie tego nie robi i nie mówi do dzieci, mało mi pomaga w domu, choć mi na prawdę już ciężko). Obym się myliła.

Wrócimy może do tematu grupy na fb? Ja bym chyba wolała. Mąż zna to forum i czasem czyta - tam bym mogła się wygadać, a on nie będzie miał dostępu. Kto wie kiedy mi się to przyda.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dziewczyny muszę się wygadać. Mała jest cudowna i daje mi siły żeby działać. Ale moje małżeństwo jest skończone. Nie czuję już nic do tego człowieka, nie robi przy dziecku nic, nawet nie podnosi jej, jak wczoraj zmieniał pieluchę to do niej z tekstem " przestań już beczeć". Stwierdził że pies go wkurwia, i jak zrobi cokolwiek dziecku to z marszu idzie go uspac, choć tydzień temu to był jego kochany " synuś".
    Jak go budze w nocy żeby mi podał małą, to wstaje i kurwuje, jeszcze specjalnie sobie wziął tacierzynski. Do mnie w ogóle się nie odzywa, siedzi w drugim pokoju, jak go zebrała moja mama to przynajmniej zaczął sprzątać bo tak to ciężko było mu choćby włożyć do zmywarki. Jak przychodzi jego matka to wychodzą razem do innej części mieszkania i sobie szeptaja tam.
    Czy jest tu jakaś mama która wie jak wygląda sprawa rozwodowa? Jak się za to zabrać?

Kurcze, Pierniczkowa słabo to wyglada. A przed porodem jak między Wami było? Może on jest w jakimś szoku, nie bardzo wie jak się odnaleźć w sytuacji?

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    A w szpitalu jak sobie radzilas przy pepuszku ?
    Miałam swój octanisept, tylko psikałam 3 razy dziennie przy zmianie pieluszki.

Też jestem za grupą na FB. Tutaj niestety każdy może wejść przeczytać.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, myślę że musicie dać sobie troszkę czasu żeby się ogarnąć, niektórzy mężczyźni niestety wszelkie zmiany przeżywają w taki paskudny sposób (wierz mi, znam ten typ🙄). Nie znam Waszej sytuacji, ale jak bedziesz przekonana o słuszności tej decyzji to może Baileys od strony merytorycznej może Ci pomóc...

Jak będziesz chciała się wygadać to śmiało możesz pisać na priv do mnie ❤️

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie umiem zakładać tajnych grup na Fb ale jeśli któraś potrafi to może ogarniemy to dziś i przerzucimy pewne tematy w bezpieczne miejsce :)

wiki2 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za grupa tajna.

Dzięki Pierniczkowa. Ja juz widziałam Twój profil na fb bo widziałam Twój post z dzieciaczkiem. :*

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kurcze, Pierniczkowa słabo to wyglada. A przed porodem jak między Wami było? Może on jest w jakimś szoku, nie bardzo wie jak się odnaleźć w sytuacji?
    Przed porodem bardziej się starał, chociaż to taki typ który nie przyjmuje krytyki żadnej. I jest najmądrzejszy jak jego mamusia. Zresztą teściowa nie lepsza, ani razu nie wzięła małej na ręce. Ostatnio pogonilam z domu, bo nie potrzebuje w połogu wizyt księżniczki na kawkę. Mój zamiast chociaż kwiatka mi kupić z okazji urodzenia dziecka, to nakipowal ciast bo mamunia przyjdzie. Jestem dziś mega rozgoryczona. Marzę żeby wrócił już do pracy.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa współczuję :( Nieciekawie to wygląda, nie wiem jak było wcześniej U was, czy już były jakieś problemy czy teraz się pojawiły. Ale też jestem za tym abyś nie podejmowała teraz żadnych decyzji. Teraz to są duże emocje może nie do końca racjonalne. Na pewno z mężem pogadaj i powiedz co Cię boli, zobacz jak zareaguje. Może trzeba dac facetowi trochę czasu?
    A co do "beczenia" dziecka to wytłumacz mu że to.jest język noworodka, on tak się porozumiewa bo nie umie jeszcze mówić, płaczem daje znać że mu źle, czy czegoś potrzebuje, normalna sprawa. Może facet tego nie wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 21:37

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    A jak było do tej pory? Jakiś czas temu w pns albo dzień dobry TVN było właśnie o baby blues u ojców, podobno temat w ogóle nie rozpowszechniony a w praktyce bardzo często spotykany...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    na wrzesniowkach 19 jest Komunikacja , ktora rozwodzi sie w czasie ciazy
    inne z watku Kobietki pomagaja jej z wyprawka

mysle ze maz zlapal baby blusa i to mocnego
    lepiej dac mu czas lub potem wyslac do ok shrinka od spr rodzinnych

co do psa to mezowi wlaczyl sie silny odruch obronny
    w relacji niemowlak-pies, ten 1y nie ma szans
    moja mama tez powiedziala ze jesli pies chapnie ktorekolwiek to od razu out

szeptanie matka syn tez by mnie irytowalo raczej bardziej niz brudne naczynia czy nieporzadek

sama dalam teraz czadu tesciowej po malej w windzie etc, zreszta ta p... od poczatku przeciw mnie knowala
    moj maz przepada za potomstwem bo lekko nie przyszlo
    ale jak bedzie gral do przeciwnej bramki to lepiej czasem bez takiego partnera

generalnie w sytuacji rozwodu kobieta zabiera dzieci i zbiera alimenty
    moze z czasem trafi sie lepszy Model

pamietam ze jak moj znajomy wrocil z zagranicy po paru latach to tez w nowej sytuacji w Pl nie mogl sie odnalezc i mial dola, nie pracowal, nic mu się nie chcialo i chodzil wkurzony na caly swiat rok
    roznieludzie reaguja na nowe sytuacje i stres.tak najpewniej ma i Twoj maz
    poczekaj az skonczy mu sie urlop
    zobaczysz czy wlacza sie w obowiazki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 21:56

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopałam się do tego jak na fb założyć tajna grupę, ale żeby ja założyć muszę wybrać/zaprosić co najmniej jednego znajomego 🤯.

Ok zaprosiłam męża ale odrzucił 😁. Grupa nazywa się Sierpniówki 2019 BBF. Sprawdźcie czy w ogóle możecie ja wyszukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:13

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko tak trzeba się pozapraszac. Wyślę Ci na priv dane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:05

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak działa ta grupa tajna? Wtedy nikt nie widzi, że należysz do niej?
    Tak, wiem mamy 2019 rok, ale o grupach na Facebooku nie wiele wiem 😂🤷

plinka89 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, bardzo mi przykro, że teraz kiedy powinniście cieszyć się dzieckiem pojawiają się problemy :( ale jeszcze nie skreślaj Waszego małżeństwa. Może to tylko chwilowy kryzys. A jeśli nie, to może najpierw spróbujcie terapii małżeńskiej? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży 😙

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ