Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKilka dni temu (post z 20.07) na fb na Blog ojciec był taki tekst z punktu widzenia dziecka, dlaczego ono płacze. Czytacie na własną odpowiedzialność, bo ja po przeczytaniu do tej pory ryczę jak o nim pomyślę (teraz też już się popłakałam). Nie ma tam nic złego, ale jest mega wzruszający i piękny.
Pierniczkowa, podeślij to mężowi, może go ruszy. -
Ok juz wysyłam
Grupa tajna polega na tym ze z zewnątrz nikt nie widzi co piszemy i nikt nie ma do niej wstępu. W wyszukiwarce jej nie znajdziesz. Admin tylko może Cię zaprosić -
Pierniczkowa - strasznie wspolczuje, ale niestety nie każdy sie do tego przyzna - dziecko to duzy sprawdzian dla małżeństwa...
U nas z kolei maz od 1 dziecka bardzo zaangazowany, az za bardzo bo czasem wydaje mu sie, ze wszystko wie najlepiej. Ja za to zeszlam na dalszy plan. Sama zdaje sobie sprawę, ze on u mnie trochę tez, ale dodatkowe obowiązki, mniej czasu dla siebie - niestety to nie latwe.
Ja moge dolaczyc do grupy, ale tylko tajnej :p -
Jak dla mnie to możemy się przenieść na fb w każdym momencie, ale z uwagi na dziewczyny bez FB to ja np będę tuż też się udzielać symultanicznie
Pierniczkowa współczuję bo wiem jakie to musi być przykre kiedy bliska osoba, która powinna cię wspierać, tak się zachowuje. Wierzę ci że myślisz o radykalnych krokach ale nie podejmuje żadnych decyzji pochopnie, bo ten czas połogu to naprawdę niezły hormonalny koktajl. Próbuj do skutku rozmawiać o tej sytuacji, już sama reakcja na taką rozmowę dużo pokaże co do nastawienia męża. Na pewno twój mąż też przeżywa ta nowa sytuację, może sobie nie radzi i w ten sposób odreagowuje - to nie usprawiedliwia jego zachowania ale może wskazywać na pewne motywy. Zacznij od rozmowy, i zobaczysz jak dalej się sytuacja potoczy.
Jakby coś to ja jestem po rozwodzie, nie bez powodu uznaje się rozwód za jedno z najbardziej stresujących wydarzeń w życiu ever. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić że to powinna być ostateczność, ale z drugiej strony jestem zdania że nie mam sensu trwać w związku który jest do dupy, tylko dlatego że ma się kredyt lub dzieci. Jakby się sprawy nie potoczyły u ciebie (a życzę ci żeby wszystko się ułożyło a mąż się ogarnął) - jakbyś chciała pogadać to pisz♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Plinka my już w domu od wczoraj:)
Czytam was dziewczyny cały czas tylko ciężko pisać z niemowlakiem przy cycu.
Gratulacje dla nowych mam i trzymam kciuki za resztę rozwiązań!werni, E_linka2, kayama, Chimera, plinka89, Misi@, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Jak dla mnie to możemy się przenieść na fb w każdym momencie, ale z uwagi na dziewczyny bez FB to ja np będę tuż też się udzielać symultanicznie
Ja jestem jak najbardziej za. Będę tutaj więcej pisać, a fb zostawimy na jakieś cięższe tematy. -
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:Kurka, takie zapraszanie to będzie upierdliwe. Może utworzymy zamknięta a jak już wszyscy wskoczą to zmienimy ja na tajna?
Fajnie byłoby jedynie zweryfikować, że my to my, żeby tam ktoś inny się nie dopisał.werni, wiki2 lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Kurka, takie zapraszanie to będzie upierdliwe. Może utworzymy zamknięta a jak już wszyscy wskoczą to zmienimy ja na tajna?
Ja bym wolała tajna od razu. Upierdliwe ale jak nie będzie tajna to np moi znajomi zobaczą że należę do tej grupy, a nie chciałabym żeby niektorzy życzliwi wiedziel że rodzę niebawem.. ale jakby coś możecie zrobić zamknięta a jak już się utajni to ja podam tu swoje dane i mnie dodacie
Ewentualnie można w Google sheets zeobic liste zeby każdy się wpisał i wrzucił screena ze swoim profilowym, wtedy jedna osoba jako admin pozaprasza. (Tak robiliśmy na grupie bezplemnikowców)
Btw, będę usuwać nasz Google sheet z warszawskiego spotkania, więc jeżeli któraś chce sobie spisać jakiś kontakt etc to jest czas jeszcze dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:39
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Niestety nazwę można zmieniać raz na miesiąc. Ostatnio na fb pozmieniali i utrudnili. Do grupy góra można zaprosić 20 osób na dzień by nie zablokowali.
-
Domi_tur wrote:Chimera przeczytałam Grupa fanów starego fiuta😂😂😂 wybaczcie, jestem okropna🙈
Matko Domi, aleś mi zrobiła śmiechawice na koniec tego "wspaniałego" dnia..
Buhahaha 🤣😂🙈🙉🙊Domi_tur lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyPierniczkowa, bardzo mi przykro, ze taka masz sytuacje z mezem🙁 Z perspektywy prawnika powiem Ci tylko, ze dla orzeczenia separacji, a tym bardziej rozwodu musi byc przeslanka zupelnosci rozkladu pozycia. Sądy badaja to wnikliwie i zazwyczaj patrza na uplyw czasu. Dodatkowo u Was istotnym hamulcem moze byc dobro maloletniego, nowonarodzonego dziecka - jesli sad uzna, ze rozstanie mialoby na tym etapie dziecku zaszkodzic, nie orzeknie separacji ani rozwodu tylko każe Wam ew. wrocic za jakis czas. To trudne procesy, nie pamietam z jakiego miasta jestes, ale z Poznania chyba nie? W kilku innych miastach tez mam znajomych, wiec jakby cos moge polecic dobre kancelarie.
Mysmy sie wybawili super na tym stand-upie, dopiero wrocilismy i bylo naprawde smiesznie 🙂 Siedzac na trawie wsrod tych wszystkich ludzi poczulam sie przez chwile jak za czasow studenckich, a nie jak madka polka 😁 Jak to czasem mozna fajnie trafic przez przypadek. Jedynie co to komary nas pogryzły na amen 😉
Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość