X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni to czekam na zaproszenie , będzie łatwiej bo już widziałyśmy swoje profile

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu (post z 20.07) na fb na Blog ojciec był taki tekst z punktu widzenia dziecka, dlaczego ono płacze. Czytacie na własną odpowiedzialność, bo ja po przeczytaniu do tej pory ryczę jak o nim pomyślę (teraz też już się popłakałam). Nie ma tam nic złego, ale jest mega wzruszający i piękny.
    Pierniczkowa, podeślij to mężowi, może go ruszy.

• werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz wysyłam :)
    Grupa tajna polega na tym ze z zewnątrz nikt nie widzi co piszemy i nikt nie ma do niej wstępu. W wyszukiwarce jej nie znajdziesz. Admin tylko może Cię zaprosić :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa - strasznie wspolczuje, ale niestety nie każdy sie do tego przyzna - dziecko to duzy sprawdzian dla małżeństwa...

U nas z kolei maz od 1 dziecka bardzo zaangazowany, az za bardzo bo czasem wydaje mu sie, ze wszystko wie najlepiej. Ja za to zeszlam na dalszy plan. Sama zdaje sobie sprawę, ze on u mnie trochę tez, ale dodatkowe obowiązki, mniej czasu dla siebie - niestety to nie latwe.

Ja moge dolaczyc do grupy, ale tylko tajnej :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, takie zapraszanie to będzie upierdliwe. Może utworzymy zamknięta a jak już wszyscy wskoczą to zmienimy ja na tajna?

menka2, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to możemy się przenieść na fb w każdym momencie, ale z uwagi na dziewczyny bez FB to ja np będę tuż też się udzielać symultanicznie :)

Pierniczkowa współczuję bo wiem jakie to musi być przykre kiedy bliska osoba, która powinna cię wspierać, tak się zachowuje. Wierzę ci że myślisz o radykalnych krokach ale nie podejmuje żadnych decyzji pochopnie, bo ten czas połogu to naprawdę niezły hormonalny koktajl. Próbuj do skutku rozmawiać o tej sytuacji, już sama reakcja na taką rozmowę dużo pokaże co do nastawienia męża. Na pewno twój mąż też przeżywa ta nowa sytuację, może sobie nie radzi i w ten sposób odreagowuje - to nie usprawiedliwia jego zachowania ale może wskazywać na pewne motywy. Zacznij od rozmowy, i zobaczysz jak dalej się sytuacja potoczy.
    Jakby coś to ja jestem po rozwodzie, nie bez powodu uznaje się rozwód za jedno z najbardziej stresujących wydarzeń w życiu ever. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić że to powinna być ostateczność, ale z drugiej strony jestem zdania że nie mam sensu trwać w związku który jest do dupy, tylko dlatego że ma się kredyt lub dzieci. Jakby się sprawy nie potoczyły u ciebie (a życzę ci żeby wszystko się ułożyło a mąż się ogarnął) - jakbyś chciała pogadać to pisz :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, wysłałam Ci zaproszenie, bo nie chce się na forum produkować.

Też jestem za tajną grupa na fb 😀

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka my już w domu od wczoraj:)

Czytam was dziewczyny cały czas tylko ciężko pisać z niemowlakiem przy cycu.

Gratulacje dla nowych mam i trzymam kciuki za resztę rozwiązań!

werni, E_linka2, kayama, Chimera, plinka89, Misi@, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko wysłałam Ci zaproszenie tutaj do przyjaciółek

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Jak dla mnie to możemy się przenieść na fb w każdym momencie, ale z uwagi na dziewczyny bez FB to ja np będę tuż też się udzielać symultanicznie :)

Ja jestem jak najbardziej za. Będę tutaj więcej pisać, a fb zostawimy na jakieś cięższe tematy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kurka, takie zapraszanie to będzie upierdliwe. Może utworzymy zamknięta a jak już wszyscy wskoczą to zmienimy ja na tajna?

Fajnie byłoby jedynie zweryfikować, że my to my, żeby tam ktoś inny się nie dopisał.

werni, wiki2 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tu będę pisać. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Ja bym wolała tajna od razu. Upierdliwe ale jak nie będzie tajna to np moi znajomi zobaczą że należę do tej grupy, a nie chciałabym żeby niektorzy życzliwi wiedziel że rodzę niebawem.. ale jakby coś możecie zrobić zamknięta a jak już się utajni to ja podam tu swoje dane i mnie dodacie :)
    Ewentualnie można w Google sheets zeobic liste zeby każdy się wpisał i wrzucił screena ze swoim profilowym, wtedy jedna osoba jako admin pozaprasza. (Tak robiliśmy na grupie bezplemnikowców)

Btw, będę usuwać nasz Google sheet z warszawskiego spotkania, więc jeżeli któraś chce sobie spisać jakiś kontakt etc to jest czas jeszcze dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:39

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby ja napisze na meila swoje dane do profilu

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można grupę zamknięta zrobić o nazwie zupełnie niezwiązanej, np. koło filatelistów albo grupa fanów starego fiata, a jak się utajni to pewnie jest opcja zmiany nazwy ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nazwę można zmieniać raz na miesiąc. Ostatnio na fb pozmieniali i utrudnili. Do grupy góra można zaprosić 20 osób na dzień by nie zablokowali.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera przeczytałam Grupa fanów starego fiuta😂😂😂 wybaczcie, jestem okropna🙈

Ania95, Mary Magdalena, Bobby29, Chimera, werni, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, OlaWi, Marcelina85, Frida91, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Chimera przeczytałam Grupa fanów starego fiuta😂😂😂 wybaczcie, jestem okropna🙈

Matko Domi, aleś mi zrobiła śmiechawice na koniec tego "wspaniałego" dnia..
    Buhahaha 🤣😂🙈🙉🙊

Domi_tur lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, zawsze do usług 😂🙈

Sylvka lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, bardzo mi przykro, ze taka masz sytuacje z mezem🙁 Z perspektywy prawnika powiem Ci tylko, ze dla orzeczenia separacji, a tym bardziej rozwodu musi byc przeslanka zupelnosci rozkladu pozycia. Sądy badaja to wnikliwie i zazwyczaj patrza na uplyw czasu. Dodatkowo u Was istotnym hamulcem moze byc dobro maloletniego, nowonarodzonego dziecka - jesli sad uzna, ze rozstanie mialoby na tym etapie dziecku zaszkodzic, nie orzeknie separacji ani rozwodu tylko każe Wam ew. wrocic za jakis czas. To trudne procesy, nie pamietam z jakiego miasta jestes, ale z Poznania chyba nie? W kilku innych miastach tez mam znajomych, wiec jakby cos moge polecic dobre kancelarie.

Mysmy sie wybawili super na tym stand-upie, dopiero wrocilismy i bylo naprawde smiesznie 🙂 Siedzac na trawie wsrod tych wszystkich ludzi poczulam sie przez chwile jak za czasow studenckich, a nie jak madka polka 😁 Jak to czasem mozna fajnie trafic przez przypadek. Jedynie co to komary nas pogryzły na amen 😉

Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ