X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciezka noc, bo zaczal mi sie nawal 😢 pokarmu tyle, ze mala nie nadaza z oproznianiem i musze sie wspomagac laktatorem i okladami.

W której dobie po cc sciagano Wam szwy?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, współczuję! Każdy przeżywa stresy inaczej, może twój tak ma. Nie radzi sobie z nową sytuacją plus podszepty matki..

Jestem za grupa. Mam lewy profil na fb.
    Drzewko, wysłałam zaproszenie i potem podeślę dane.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszcie mi tu od razu wiadomość prywatna z Waszymi namiarami z fb.

Ja dziś rano byłam w labie. Wizytę mam dopiero w pon ale poszłam dziś bo coś mnie od dwóch dni ćmi w okolicy nerek i się zastanawiam czy coś mi w moczu nie wyjdzie. Jeśli tak to już bym to przeleczyla przed weekendem co by przypadkiem nie rodzic z jakaś infekcja. Choć nie wydaje się, żebym ja miała urodzić w tym miesiącu.

Mąż rozpoczął wczoraj szpachlowanie dziur w ścianie 😁. Dziś poprawki i chyba do weekendu się wydarzy ❤️. Tylko niech jeszcze przyjdą literki z Allegro i tez będę miała piękny Kazikowy kącik 😀

werni, Bobby29, Nacha, Domi_tur, Marcelina85, Chimera, MDW, menka2, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • RedGuues Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa 🖤
    Współczuje u nas tez średnio na jeża raz lepiej raz gorzej małż uważa ze wszystko jest po staremu i ciagle są o to kłótnie bo myśli ze będę tyle robić co robiłam a ja już nie mam tyle sił i oczywiście wychodzą zgrzyty
    Pamiętaj bo burzy zawsze wychodzi słońce i jest jeszcze szansa dla was ja już raz postawiłam ultimatum albo ja jako żona albo jego rodzinka bo zawsze jak coś było do naprawy czy do zrobienia to już leciał nie ważne ze w jedna stronę mamy 30 km poprostu popierdalał jak z petardą w dupie (Sory za określenie ) ale dzięki Bogu TROCHE to ukróciłam
    Nie mowie jakby mieli jednego syna ale ludzie córka z nimi mieszka wraz z mężem to będzie ich dom to niech oni robią
    a głupiego sobie znaleźli i myśleli ze nie ma rodziny powiedziałam na forum przy wszystkich od jego strony ze mam męża tylko na weekend i tez chce się nim nacieszyć
    Ale jak nie urok to sraczka zawsze coś ..
    Jak oni mnie wkurwiają to szok.
    Kolejna historia ale muszę bo się uduszę 🤣
    Teście zaczęli robić płot przed domem naprawdę sporych gabarytów ale oczywiście męża siostra nawet grosza nie dorzuci bo po co a do mnie z tekstem ze może kochany synus coś rzuci aby się dołożyć do płota
    Nosz kur.. nawet tam nie mieszkamy a ona z takim tekstem do mnie ?:/ chu.. puściłam mimo uszu ale jak na dniach popsuła im się pralka i stwierdzili ze mój Małż wybierał i teraz insynuacje o kasę to już nie wytrzymałam i powiedziałam ze powinni teraz się wstrzymać z praniem i kto nie wytrzyma i najwiecej pierze to niech sobie pralkę kupi ( oczywiście chodziło mi o nią bo ona ma 3 letniego syna i ona regeneruje najwiecej prania )
    Poprostu zazdrość człowieka zżera ale co ja mogę ze jednemu lepiej się układa finansowo drugiemu gorzej każdy robi na siebie
    Ja z Mężem naprawdę ciężko pracowaliśmy No to co mamy ale najlepiej dojebac niech zaboli ..🙁

Koniec tego smecenia bo naprawdę mogła bym książkę napisać o rodzince z kazdej strony ostaraniach o tego dzidziusia ale nareszcie jest tylko tego było mi trzeba do pełni szczęścia całe 4 lata nie niego czekałam i nikt mi tego szczęścia nie popsuje :)

U mnie wizyta dopiero we wtorek na 20.45 i mam nadzieje ze ostatnia przed rozwiązaniem mały jest miednicowy wiec chce już termin cc i zobaczymy co on na to znając mojego doktorka to będzie chciał czekać do samego końca aż się wykończę :)

Co do grupy na Fb super pomysł tylko zupełnie nie wiem jak się do tego zgłosić

Edit już wysłałam zaproszenie do Drzewko jak mnie przyjmiesz to wyśle namiary na mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 08:50

Limerikowo, Mary Magdalena, Misi@ lubią tę wiadomość

f2w33e3kb82utf7r.png
    Będzie Leoś ❤️
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red wyślij zaproszenie do znajomych Drzewku i tam jej napisz dane do profilu.

RedGuues lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a współczuję Ci takich przebojów i też myślę że musicie znaleźć jakoś chwilę dla siebie i o tym pogadać :/ może to faktycznie jakiś rodzaj baby blues i trzeba więcej czasu...

Drzewko ja też Ci wysłałam zaproszenie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez hit hitów. Ojciec mojego K zadzwonił wczoraj do niego złożyć życzenia imieninowe za dzis. No i gadka gadka i tekst czy nie mozemy jednak dać dziecku jakos normalnie na imię bo on nie poznał żadnego Tytusa jak dotąd. Na co mój K ja tez nie znam innego Zenka weź lepiej zmień swoje imię 😂

wiki2, Frida91, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, werni, Marcelina85, zielonooka7, Pierniczkowa, Chimera, Bobby29, E_linka2, emi2016, natty85, Applejoy, Misi@, OlaWi, trzydziecha, Limerikowo, baileys, Vampire lubią tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialna odpowiedz :-) Brawa dla męża za reakcję

PS. Już wiem jak się tu wiadomości wysyła.... hahahaha. od 9miesięcy na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 09:06

Nacha lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuje o 11:) wyrwałam wczoraj w Luxmedzie termin do bardzo dobrej babeczki, jej mąż pracuje w szpitalu klinicznym. Moze ta wizyta nie będzie porażką :)

DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, werni, Pierniczkowa, Bobby29, emi2016, Ania95, Misi@, OlaWi, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Genialna odpowiedz :-) Brawa dla męża za reakcję

PS. Już wiem jak się tu wiadomości wysyła.... hahahaha. od 9miesięcy na forum

wiki, wysłałam Ci wiadomość na messengera fb, zerknij 😁

wiki2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, śmiechłam :D złoty teść, te mądrości trzeba by zacząć zapisywać. Moja teściowa ostatnio dotknęła rączkę małej, i do mnie " czkawki ma bo jest przechłodzona". Po czym dodała ale ja się nie wtrącam. Odparłam że to dobrze bo już 1000 razy mówiłam że temperaturę sprawdza się na karku. A nie lubię powtarzać w kółko tego samego.

Bobby29, werni, Applejoy, menka2 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Smutnamiss tak się cieszę, że Wasza historia ma happy end! ❤️ Pamiętam dobrze jak pojawiłaś się tutaj i na grupie zawrzało od nadmiaru emocji. Cały czas myślałam o Tobie i Malutkiej i naprawdę mam nadzieję, że teraz będziesz wreszcie mogła w pełni cieszyć się z Maleństwa i macierzyństwa ❤️❤️❤️

Misi@, melduję że nie rozwinęło się nic 😑 cieszę się, że rodzice wpadli w odwiedziny, trochę mnie oderwali od tego tragicznego samopoczucia... Ogólnie czuję, że to już bliżej niż dalej, zmęczenie, uczucie rozwierania w kroczu, stały ból miesiaczkowy podbrzusza, częste twardnienia no i zdecydowanie mniej ruchów Małego... Staram się tymi ruchami nie schizowac, po słodkim naliczyłam ich 9 w ciągu godziny, trochę to bardziej przeciąganie niż karate jak do tej pory, ale wierzę, że to ze względu na zbliżający się termin...

Zastanawiają mnie jedynie mocno wodniste upławy, ale skocze jutro chyba do gina żeby sprawdził, tak podobno przed porodem jest więc nie wkręcam sobie, że to wody :p
    No i tyle, zjadłam zamiast obiadu litrowe lody i pół torta z czarnej porzeczki 😂
    Niestety mimo tego ze nie ma trisomii są problemy z brzuszkiem strasznie ulewa i chudnue jutro ma mieć badanua

27a73b5519.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna będzie dobrze! Jesteście pod opieką.

Prosze o mocne kciuki, wizytuje o 12.

Niebieska Gwiazda, emi2016, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Applejoy, werni, menka2, Ania95, wiki2, Chimera, Misi@, zielonooka7, Pierniczkowa, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Niestety mimo tego ze nie ma trisomii są problemy z brzuszkiem strasznie ulewa i chudnue jutro ma mieć badanua

Karmisz mala czy jest na mm?ile schudla i w jakim czasie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Spadek do 10% jest normalny, dziecko powinno odzyskać masę urodzeniowa do 14 dnia. Głowa do góry, na pewno wszystko jest ok :)

Kciuki za wszystkie wizytujace dziś :)

werni, menka2, Marcelina85, Bobby29 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna - wszystko będzie dobrze, ważne że jest zdrowa :) wagę urodzeniową niedługo odzyska !

Kciuki za wizytujace !

Pierniczkowa - serdecznie współczuję sytuacji z mężem, mam nadzieję że on się ogarnie i uratujecie małżeństwo !

Ja już po wizycie, dziś druga dawka sterydu, na dziś nadal w dwupaku. Miałam duży spadek cukru w nocy i nieźle się przestraszyłam, ale jeszcze bardziej przestraszyłam lekarzy... Zebrałam opieprza, chociaż to w sumie nie moja wina. Cukier mierzyłam godzinę przed spadkiem i był dobry, 2 h wcześniej tez .. łożysko powoli daje znaki że to już końcówka, ale ktg lepsze i chcą jeszcze poczekać.

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, trzymam kciuki za malutką. Dawaj znać, może to "tylko" refluks. Część dzieci rodzi się z taką niedogodnością. Ponoć są jakieś specjalne butelki do karmienia dzieci z refluksem. A po porodzie to chyba każde dziecko spada z wagi :)

Dzwoniłam dzisiaj po wynik GBS. Usłyszałam, że jest ujemny i jak bede na kolejnej wizytcie (5.08.)to mi go podepną do karty ciąży. Spytałam, czy aby po niego nie podjechać, to usłyszałam czy się już wybieram do porodu, bo wynik jest potrzebny do porodu?! Aaaa no tak, bo to będzie moja autonmiczna decyzja kiedy sobie urodzę, no faktycznie... czyli jak coś się zacznie to najpierw muszę pojechać do przychodni (otwartej 9-18)! Już dopisuję do listy...

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nacha, śmiechłam :D złoty teść, te mądrości trzeba by zacząć zapisywać. Moja teściowa ostatnio dotknęła rączkę małej, i do mnie " czkawki ma bo jest przechłodzona". Po czym dodała ale ja się nie wtrącam. Odparłam że to dobrze bo już 1000 razy mówiłam że temperaturę sprawdza się na karku. A nie lubię powtarzać w kółko tego samego.

Jakbym słyszała moją mamę tylko mały w brzuchu :) 😂 mowie jej ze nie jet mu zimno tylko cwiczy oddech. Po urodzeniu czytałam ze tez przez jakiś czas może czkac.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ok, Dziewczyny. Nasza tajna grupa ma już członków. Muszę Was zapraszać do znajomych bo inaczej nie zaproszę Was do grupy.

zaproszenie na ovu poszło - tylko nie wiem jak dalej :D

4c3tvfxm6n339zea.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    U mnie syn też strasznie ulewal, nie było drugiego takiego dziecka w najbliższym otoczeniu a naprawdę mam dużą rodzinę. Mówili że przejdzie mu po miesiącu góra. Ulewal do pół roku do puki nie zaczął jeść innych rzeczy niż mleczko, nie mogłam pojąć jak inne dzieci są w stanie cały dzień przechodzić w jednym ubraniu, kiedy ja musiałam zmieniać po kilka razy bo non stop mokre, po prostu niektóre dzieci tak maja, będzie dobrze :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ