Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
W Smyku z kartą klubowa dodatkowe - 20% do ciuszków z wyprzedaży. Mega duże rabaty wychodzą, ale pewnie każda z was już wszystko ma
O już widzę że widziałyścieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 11:37
wiki2, Bobby29, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyJa właśnie wybrałam sie do smyka bo mnie skusił ten dodatkowy rabat i o dziwo wyszłam z niczym 😎 to co chciałam to juz mam a nie wiem czy jest sens kupowania większych rozmiarów u mnie większość to od 74. Potem zrobiłam spacer i wyszło mi 7km. Troche dupa boli i brzuch ciągnie ale nawet nie licze ze dzis urodzę 😜
-
Ja dziś już po wizycie, waga małej teraz mniej przerosła. 2,5 tygodnia temu było 2400 a dziś 2730. Jak było u Was z wagą maluchów w ostatnich tygodniach? Znacie może jakiś kalkulator który szacuje wagę na dzień porodu na podstawie aktualnej wagi?
Bobby29, werni, emi2016, Chimera, Misi@, Limerikowo, E_linka2, Vampire lubią tę wiadomość
-
MartaMartaMarta wrote:Ja dziś już po wizycie, waga małej teraz mniej przerosła. 2,5 tygodnia temu było 2400 a dziś 2730. Jak było u Was z wagą maluchów w ostatnich tygodniach? Znacie może jakiś kalkulator który szacuje wagę na dzień porodu na podstawie aktualnej wagi?
U mnie w 34+6 mały ważył niecałe 2700 g, a w 37+6 3400 g. Ginekolog powiedział, że przy porodzie będzie 3500 w porywach. Zobaczymy czy się sprawdziVampire lubi tę wiadomość
-
Właśnie sprawdziłam wyniki z ostatniego badania. Z morfologii i moczu. I są dobre. Jak przez całą ciążę żelazo miałam przeważnie 11.8 czasem mniej to teraz powyzej 12. Mocz ostatnio miałam kiepski teraz jest ok. Został mi tylko posiew gbs do zrobienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 13:08
DrzewkoPomarańczowe, MDW, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero wróciłam do domu🙄 będę miała pierwsze przenoszone dziecko na forum, na bank🙄 Mały kurdupelek waży 3052g. Ze względu na słabe ruchy dostałam skierowanie na ktg do szpitala. A tam afera, że dupę zawracają w luxmedzie bo im się nie chce ktg pacjentkom robić, tak mnie wkurzyli, że Mały skakał jak szalony 😂. Ktg wyszło ok, skurcz zapisał się uwaga JEDEN i to chyba wtedy kiedy kichnelam😂
Poddaję się!Bobby29, Ania95, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Mary Magdalena, Pierniczkowa, wiki2, OlaWi, Chimera, Frida91, werni, kayama, Bee_girl, Limerikowo, trzydziecha, E_linka2, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość
-
Ja też dopiero przyjechałam do domu. U mnie szału nie ma, tragedii nie ma. Mała wymierzona w porywach na 2300, ale był jeden pomiar i na 2100 🙄 więc trochę lipa. Przyrost w dwa tygodniem ok 300g więc niby standardowo jak na mojego knypka. Brzuch bardzo maly, głowa ok w stosunku do wieku ciąży. Typowo hipotroficznie Przepływy na szczęście dobre. Wody 8, więc tez bez szalu ale powiedzmy też jakoś bardzo źle nie jest. Generalnie na wizycie w środę u dr Kajdy zobaczymy co dalej. Możliwe że jednak trzeba będzie ją wcześniej wyciągnąć jeśli u Kajdy się okaże że przyhamowała ze wzrostem. Mam też zrobic przed wizytą ktg. Mam zwracać uwagę na ruchy i cisnienie, no i czekamy. Wykończy mnie już ta ciąża.
Pobrała gbs, dostałam skierowanie na CC. Bolące kostki to znak że gromadzę wode. Generalnie gdyby nie ta licha waga małej to było by naprawdę w porzadku, a tak to tylko się przejmuje. Śmiała się z mojej diety, mówi że dziecko i tak sobie weźmie ile mu trzeba. Chyba przystopuje trochę z ta dieta odkurzaczowa skoro i tak nie działa a tylko ja się robię coraz grubsza. Będę tylko pilnować białka. Wdroze też trochę więcej ruchu, raczej mi nie zaszkodzi bo szyjka długa i zamknięta, nic tam się nie dzieje..
Ehh niby nie jest źle ale powiedzmy że jest tak umiarkowanie dobrze.. Teraz to byle do srody.
Domi normalnie bym powiedziała że ja przenoszę, bo ja serio od początku czułam że przenoszę dziecko, ale że mam termin CC to już mi to nie grozi. A twoje przenoszenie to będzie psikus, bo ty już od trzech tygodni rodzisz 😅😅😅Ania95, Chimera, werni, Misi@, Limerikowo, E_linka2, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
wisieninka_89 wrote:U mnie syn też strasznie ulewal, nie było drugiego takiego dziecka w najbliższym otoczeniu a naprawdę mam dużą rodzinę. Mówili że przejdzie mu po miesiącu góra. Ulewal do pół roku do puki nie zaczął jeść innych rzeczy niż mleczko, nie mogłam pojąć jak inne dzieci są w stanie cały dzień przechodzić w jednym ubraniu, kiedy ja musiałam zmieniać po kilka razy bo non stop mokre, po prostu niektóre dzieci tak maja, będzie dobrze
dokladnie mialam tak z druga corka ,przebieranie pare x, miala tez sliniaki od razu, tetre pod brodke, odbijala i po 2x
ulewania przeszly jak kolki sie skonczyly kolo 4.5 mca -
a my po termach
male z kuzynka wypluskane wew i zew
ja tez z mama skorzystalam z ruchu w wodzie, wspanialy relax
ludzi full, prawie czl na czl kolo 11
kolejka ze ho ho ale do kasy pierwszenstwa nikogo, weszlysmyna brzuszek, nada korzystac te 4tyg jeszcze
Kuzynka mowi : dziekuje Ciociu ze taka kolejke ominelismy 😀Bobby29, wiki2, Ania95, werni, kayama, baileys, E_linka2 lubią tę wiadomość
-
Zapytałam w szpitalu o co tu kuźwa chodzi z tymi skurczami, że nic nie wychodzi, a ja ciągle mam jakieś dolegliwości. A to bóle, a to skurcze, tu dziesięć kilo czopa wypada i okazuje się, że jeszcze coś tam chyba jest 😂 Lekarka tylko się zaśmiała, że to przecież chłopak a z nimi końcówka ciąży zawsze jest ciekawa... Że napisze kiedyś książkę o tym, jak przyjeżdżają na izbę przyjęć kobiety bo odeszły wody, w ciąży nie miały pół skurczu i szybko rodzą córeczki. A w międzyczasie sto dwadzieścia razy przyjeżdża na izbę ciężarna z synem e brzuchu ze skurczami nieregularnymi, boleściamia, krwawieniami a i tak rodzi tydzień po terminie 😂
Nacha, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, OlaWi, Chimera, Frida91, werni, kayama, Misi@, trzydziecha, E_linka2, Applejoy, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Domi LOL 😂♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki