X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW to Ci powiedzieli. Lepiej miec przy sobie wyniki.

MDW lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U mnie syn też strasznie ulewal, nie było drugiego takiego dziecka w najbliższym otoczeniu a naprawdę mam dużą rodzinę. Mówili że przejdzie mu po miesiącu góra. Ulewal do pół roku do puki nie zaczął jeść innych rzeczy niż mleczko, nie mogłam pojąć jak inne dzieci są w stanie cały dzień przechodzić w jednym ubraniu, kiedy ja musiałam zmieniać po kilka razy bo non stop mokre, po prostu niektóre dzieci tak maja, będzie dobrze :-)

Jeszcze mi się przypomniało że przy ulewaniu dziecko powinno leżeć pod kątem. Niektóre dziewczyny z ówczesnego forum kupowały poduszkę klin, ja po prostu podkladalam pod gorne nogi łóżeczka ksiazke zeby byl niewielki spadek :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam ktg przed 13. Trzymajcie kciuki, żeby w końcu jakieś skurcze się pisały ;)

MDW, menka2, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Misi@, zielonooka7, Frida91, werni, Marcelina85, Bobby29, Niebieska Gwiazda, OlaWi, trzydziecha, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    to mogę trochę się rozpisać bo siedzę przy kompie :)

a więc my od wtorku wieczora w domu - wypuścili nas dokładnie po 48 godzinach od porodu, jednak u siebie najlepiej! :)

Mania jest kochana! bardzo podobna w zachowaniu (wyglądzie zresztą też) do siostry porównując te same okresy noworodkowe! Jak mama są to od urodzenia kobiety zadaniowe - zjeść szybko a konkretnie, spać długo i spokojnie ;) póki co nie wiemy co to płacz - mąż nawet nie wie ile razy było karmienie w nocy bo Mania po prostu wybudza się, wierci w łóżeczku, zaczyna ssać ręką swoją i to jest znak że trzeba dać mleczko. Zresztą ma żółtaczkę, więc nastawiałam budzik co 3 godziny na karmienie ale od wczoraj jest to już niekonieczne bo sama sobie zaczyna regulować pory jedzenia więc spokojnie mogę jej odpuścić ;) chociaż budziła się równo co 2,5 h na cyca :)

Nawał jakoś już się reguluje - do tej pory karmiłyśmy się w nakładkach - mały biust + nawał = ogromny ból przy dostawianiu aaaaaalllleee nakładki dają radę łagodzić plus łatwiej jest chwycić sutek więc warto mieć w razie czego w domu. jak piersi są lekko opróżnione to karmimy się ładnie bez nakładek. chce z nich szybko wyjść bo z nimi ciężko karmić poza domem a lubię być niezależna ;)

póki co Mania jak gdzieś wychodzą na dłużej (między karmieniami) zostaje z dziadkami albo tatą ;) O ile mąż od zawsze był zaangażowany równo ze mną w opiece to przy pierwszej córce babcie były tylko jako "goście" bo się bały, bo małe, bo co jak zacznie płakać, a bo źle trzymają ... moja wina to była bo je stresowałam więc teraz zmiana i już wczoraj zostawiłam Manię z babcią - niech się przyzwyczają dziewczyny do siebie! :)

Niestety u Mani wyszły szmery na serduszku, jest to łagodna wada serduszka, k - musimy skontrolować za 4 tygodnie, trzymajcie kciuki aby wada zanikła .... bo jest to jedyna rzecz która bardzo mnie stresuje.

Ania95, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Frida91, werni, Marcelina85, Bobby29, Niebieska Gwiazda, plinka89, Mary Magdalena, OlaWi, trzydziecha, Pierniczkowa, baileys, E_linka2, Matyldaaa, Vampire lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko też Ci wysłałam zaproszenie :)

Z rana zauważyłam wysypkę na dłoniach, w okolicy kostek, trochę swędzi. Myślę, że coś mnie uczuliło. Były u mnie koleżanki i przyniosły truskawki z lidla, pewnie czymś były pryskane i to to. Pani w aptece dała mi wapno i będę obserwować. Że też musiało mi się to już po wizycie pojawić 🙄🙄

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, to super 😊 miałaś fajny poród, teraz grzeczne dziecko 😄 oby każda z nas miała z górki 😊

menka2 lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U mnie syn też strasznie ulewal, nie było drugiego takiego dziecka w najbliższym otoczeniu a naprawdę mam dużą rodzinę. Mówili że przejdzie mu po miesiącu góra. Ulewal do pół roku do puki nie zaczął jeść innych rzeczy niż mleczko, nie mogłam pojąć jak inne dzieci są w stanie cały dzień przechodzić w jednym ubraniu, kiedy ja musiałam zmieniać po kilka razy bo non stop mokre, po prostu niektóre dzieci tak maja, będzie dobrze :-)

Mój miał to samo do ok 7 m-ca. Przebieranie po 5 razy dziennie 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Drzewko też Ci wysłałam zaproszenie :)

Z rana zauważyłam wysypkę na dłoniach, w okolicy kostek, trochę swędzi. Myślę, że coś mnie uczuliło. Były u mnie koleżanki i przyniosły truskawki z lidla, pewnie czymś były pryskane i to to. Pani w aptece dała mi wapno i będę obserwować. Że też musiało mi się to już po wizycie pojawić 🙄🙄

Wszystkie owoce są pryskane, ale truskawki ogólnie są mocno uczulające. Ja też miałam wysypkę, ale na twarzy, jak jadłam dzień w dzień truskawki ;)

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    89df605428d601a5med.jpg

Maz zamowil w lidlu bodziaki bez rękawków dla Kazika. Za rok będą jak znalazł 😅!
    Ogólnie sztosik bo to taka lekko ażurowa, cieniutka bawełna, na upały super.

Misi@, werni, Bobby29, OlaWi, Pierniczkowa, Applejoy lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Menka, to super 😊 miałaś fajny poród, teraz grzeczne dziecko 😄 oby każda z nas miała z górki 😊

drugiego takiego porodu jak miałam przy starszej chyba bym nie przeżyła a już na pewno bym nie myślała o jeszcze jednym szkrabie w przyszłości :D tłumaczę sobię, że ten poród to taka nagroda za ten pierwszy :D ale i tak w trakcie mówiłam / a raczej krzyczałam mężowi, że już nigdy więcej mnie nie namówi :D

Ania95 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka- super ! Mam nadzieję, że wada się cofnie. Mocno trzymam za to kciuki ❤️

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    zaproszenie na ovu poszło - tylko nie wiem jak dalej :D

Musisz mi wysłać wiadomość z prywatna z Twoimi namiarami z fb.

Dziewczyny, sprawdzajcie wiadomości na ovu, bo niektórych nie udało mi się znaleźć na fb (na e-linka :) )

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, trzymam kciuki za serducho małej!

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, u Ciebie tez w sumie dobre wieści. Kciuki dalej zacisniete ✊🏻

emi2016 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Wszystkie owoce są pryskane, ale truskawki ogólnie są mocno uczulające. Ja też miałam wysypkę, ale na twarzy, jak jadłam dzień w dzień truskawki ;)
    No właśnie jak był typowo sezon truskawkowy, to potrafiłam dziennie zjeść ponad pół kilo i nic mi nie było, a te były podejrzanie piękne z wyglądu ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję porodu i ze będę miała traume i przez to odechce mi się 2 dziecka. A zawsze marzyłam o dwójce :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby Emi kciuki :)

Menka będzie dobrze. Może to tylko chwilowe.

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dostałam smsa -20% w smyku od cen wyprzedażowych z kartą smyka... i przepadłam... pajace po 20zł wyszły, kurteczki wiosenne po 36-40zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 11:34

werni, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ja się boję porodu i ze będę miała traume i przez to odechce mi się 2 dziecka. A zawsze marzyłam o dwójce :)

Ja też 🙈

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez taki SMS dostałam ale nie wchodze na stronę 😂

wiki2, Bobby29 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ