X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • RedGuues Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodna mnie wykańcza jestem już u granic i zaraz skończę prace i biegnę do mojego basenu na ogródku :)

Misi@, baileys lubią tę wiadomość

f2w33e3kb82utf7r.png
    Będzie Leoś ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Limerikowo, w Poznaniu na Malcie byliscie? To domyslam sie, ze mega sajgon. Ja dzis wieczorem chce małza wyciagnac do Tarnowa Podgornego, tam jest mniej ludzi i jakos bardziej mi odpowiada🙂
    O mój mąż z Antkiem.jezdzi do Tarnowa. I bardzo im się podoba ;) bez problemu wchodzą nawet w weekend ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też meczy zatkany nos i co jakiś czas krwawienie. Woda morska mi nie pomagała i stwierdziłam, że trudno, nie mogę się dusić co noc, zaczęłam psikać Otrivin dla dzieci. Staram się tylko na noc ale czasem musze tez w ciągu dnia bo mam wrażenie ze się duszę 🙁 Mam tylko nadzieje ze nie zrobił mi się jakiś polip

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się kładę to mi się nos zatyka kompletnie, pomaga mi olejek eukaliptusowy, sztachnę się parę razy i zaraz się lepiej oddycha 🙂

U nas na szczęście nie jest tak gorąco, bo bym nie wytrzymała w tym parku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 05:28

Ania95, Marcelina85, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Limerikowo, Bobby29, OlaWi, Applejoy, werni, trzydziecha, Mary Magdalena, E_linka2, emi2016, kayama, MDW, Misi@, Pierniczkowa, Vampire lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, super fotka! Zresztą juź kolejna 😊 macie talent z mężem 😄

Domi, właśnie wyczytałam, że do 42+0 nie ma ciąży przenoszonej, także mamy czas 😂

Ja się boję, że Miki będzie za duży i się nie przeciśnie 🙈 jeśli będzie ważył te 3500 g jak gin twierdzi to spoko, ale skoro tydzień temu ważył 3400 g to tak malutko przybierze do porodu? Przecież on może jeszcze trochę posiedzieć w tym brzuchu...

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Limerikowo, w Poznaniu na Malcie byliscie? To domyslam sie, ze mega sajgon. Ja dzis wieczorem chce małza wyciagnac do Tarnowa Podgornego, tam jest mniej ludzi i jakos bardziej mi odpowiada🙂
    tak Malta
    pol miasta trzeba przejechac ale warto
    bylo pare ciezarowek lecz w polowie tego zaawansowania co ja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 17:12

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Mnie też meczy zatkany nos i co jakiś czas krwawienie. Woda morska mi nie pomagała i stwierdziłam, że trudno, nie mogę się dusić co noc, zaczęłam psikać Otrivin dla dzieci. Staram się tylko na noc ale czasem musze tez w ciągu dnia bo mam wrażenie ze się duszę 🙁 Mam tylko nadzieje ze nie zrobił mi się jakiś polip

Mam to samo :( najgorzej jest w nocy i też dość często muszę choć jedną stronę odetkac otrivinem dla dzieci, nic innego nie pomaga.

Dziś zagłębilam się znowu w tabelkę z usg i kość udowa jest znacznie mniejsza niż reszta, 2 tyg i 1 dzien "do tyłu", obok informacja 17%. Czy pytała może któraś z Was o dlugosc kosci udowej lekarza? I ile standardowo mniejszy od główki jest brzuszek? U mojej małej jest 1-1,5cm wiekszy niz główka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 17:06

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi przescieradelka do gondoli z Pink No More, wspaniala jakosc, bardzo polecam. Taka sliska satynowa bawełna i piekne wzory. Wzielam tez klipsy do wozka i gryzak Mombella, ponoc te gryzaki to jakis hit, a skoro juz placilam za wysylke to dorzucilam.

Jak zwykle weszlam tez do Kappahla i dodatkowe -25% na wyprzedaz mnie skusilo... Poszlam w tonacje fioletowe i rozmiar 68, zeby bylo "na zaś"😉 Bardzo do mnie trafia ich stylistyka, zeby tylko ceny byly zawsze takie jak na wyprzedazy.

91aad5ead43d.jpg
    11320c84fc75.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 17:15

Kalija, emi2016, kayama lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie panikujcie z ta waga. To nie jest przesadzone, ze dziecko utrzyma dziki przyrost do końca ciąży. Mój Julek 4 tyg przed porodem ważył 3470, w dniu porodu 3800 a urodził się 5 dni po terminie z waga 3790. Maluchy, często te większe właśnie, zwalniają pod koniec ciąży. Bądźcie dobrej myśli! Wy i Wasze waginy 😁

baileys, Domi_tur, werni, Bee_girl, Ania95, emi2016, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o też mam gondolowe z Pink no More! Kupiłam u nich też otulacz muślinowo-bambusowy i jeden bambusowy. Podobają mi się ich wzory ale wzory przyznaje podobają mi się u co drugiej firmy 😄 Pewnie dlatego mam tyle otulaczy, kocyków, muślinów itp.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problemy z zatkanym nosem. Wystarczy, ze się na trochę położę i już nie mogę oddychać. Ja muszę po prostu spać trochę wyżej i wtedy jest lepiej.

Mam wyniki moczu i morfologii - wszystko super. Nie wiem skąd te ćmienia w nerkach. Może to kolejna dolegliwość końcówki ciąży 🙄.

werni, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 11 leżymy po podaniu żelu, na początku strasznie bolało i chciało się płakać. Teraz co jakiś czas skurcze, bardziej jak podczas @ ale jak ma być gorzej to tego nie widzę...
    Wieczorem zakładamy balonik i już się boję co to będzie... następnie oxy, więc jutro już pójdziemy na porodówkę chyba że dzisiaj akcja się rozkręci niesamowicie. Obstawiam, że poznamy się dopiero koło soboty.

Bobby29, Niebieska Gwiazda, Ania95, emi2016, Misi@, Limerikowo, Marcelina85, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, współczuje przygód z meblami i dziurawa ściana. Mój wczoraj zaszpachlowal nasze dziury w ścianie, ale wylazły takie bąble, ze dziś musi to poprawiać 🤷🏻‍♂️.

Kayama, cieszę się, ze choć minimalny efekt daje rehabilitacja. Oby te dwa tygodnie szybko Ci minęły!

kayama lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    My od 11 leżymy po podaniu żelu, na początku strasznie bolało i chciało się płakać. Teraz co jakiś czas skurcze, bardziej jak podczas @ ale jak ma być gorzej to tego nie widzę...
    Wieczorem zakładamy balonik i już się boję co to będzie... następnie oxy, więc jutro już pójdziemy na porodówkę chyba że dzisiaj akcja się rozkręci niesamowicie. Obstawiam, że poznamy się dopiero koło soboty.

Sylvka, dużo siły dla Ciebie na najbliższe dni! Oby szybko poszło! ✊🏻

Sylvka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa co u Agagusi i mojego kandydata na zięcia, moglaby sie odezwac jak sie mają 😊

Aga, zawsze o Tobie mysle bedac w Kappahlu, bo wiem, ze Ty tez lubisz😀

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, trzymaj się ❤️

Sylvka lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja się boję, że Miki będzie za duży i się nie przeciśnie 🙈 jeśli będzie ważył te 3500 g jak gin twierdzi to spoko, ale skoro tydzień temu ważył 3400 g to tak malutko przybierze do porodu? Przecież on może jeszcze trochę posiedzieć w tym brzuchu...

Ania, jestem 2 tygodnie wczesniej i mam dziewczynke, a juz mamy 3500 g... Tak ze tego, wiedz ze moze byc gorzej 😛 Mnie sie gin kazal niestety nastawic na CC przy takim przyroscie bobasa

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    o też mam gondolowe z Pink no More! Kupiłam u nich też otulacz muślinowo-bambusowy i jeden bambusowy. Podobają mi się ich wzory ale wzory przyznaje podobają mi się u co drugiej firmy 😄 Pewnie dlatego mam tyle otulaczy, kocyków, muślinów itp.

A jeszcze jakies mozesz polecic do gondoli? Bo chcialabym miec chociaz 4, zeby w kolko nie prac i nie wiem jakiej firmy jeszcze dokupic. Qbana Mama mi sie podobaja, ale sa juz niestety dosyc drogie

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka mam nadzieję, że akcja się rozwinie szybko i nie będą Cię męczyć długo.

Wczoraj lekarz wymierzył obwód główki na 33cm. W domu postanowiłam sobie to zobrazować...najgłupszy pomysł ever, to tyle co moja łydka, dzięki 😉 Jakoś człowiek o tym nie myśli póki sobie nie zrobi takiej wizualizacji.

Sylvka, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko super ze wyniki ok :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ