Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera przepięknie wyglądasz!!
Sylvka trzymaj się!!
Domi, rozbroiła mnie ta historia z porodami chłopców hehehe strach się baćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 17:42
Sylvka lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Kalija, nie skladaj kolejnych reklamacji, tylko odstapienie od umowy. Po 2-krotnej wadliwej naprawie masz do tego prawo. To absurd, zebyscie zglaszali te same wady tyle razy. Przy odstapieniu dostaniecie zwrot kasy i bedziecie musieli oddac mebelki - ale moze to ostatecznie lepsze wyjscie?
Tak tak ja znam przepisy i swoje prawa , ale naprawdę zależy mi na tych meblach , bo design jest świetny a cena przystępna, także będą naprawiać mi do skutku 😈 ale dzięki za poradę, doceniam 😊
Baileys , lekarz u Waszej córki stwierdził makrosomie ? Z tego co kojarzę to nie , więc nie zadręczaj się, bo taki stres jest dla Mai też niekorzystny. Ciesz się tymi ostatnimi tygodniami w dwupaku i na wolnym , bo szybko taka okazja Ci się nie powtórzy a lekarze niech trzymają rękę na pulsie 😉
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Tak tak ja znam przepisy i swoje prawa , ale naprawdę zależy mi na tych meblach , bo design jest świetny a cena przystępna, także będą naprawiać mi do skutku 😈 ale dzięki za poradę, doceniam 😊
Baileys , lekarz u Waszej córki stwierdził makrosomie ? Z tego co kojarzę to nie , więc nie zadręczaj się, bo taki stres jest dla Mai też niekorzystny. Ciesz się tymi ostatnimi tygodniami w dwupaku i na wolnym , bo szybko taka okazja Ci się nie powtórzy a lekarze niech trzymają rękę na pulsie 😉
To sprobuj chociaz z żadaniem obnizenia ceny, to czasami tez przechodzi.
Gin stwierdzil LGA (large for gestational age) i powiedzial, ze to nie makrosomia, ale z tego co czytalam, to jest to samo 🙁 -
Kalija wrote:Tak tak ja znam przepisy i swoje prawa , ale naprawdę zależy mi na tych meblach , bo design jest świetny a cena przystępna, także będą naprawiać mi do skutku 😈 ale dzięki za poradę, doceniam 😊
Edit:
Zakupy jak zwykle świetne 😍 -
Moja Laura też większa niż wynika to z wieku ciąży, ale nie sprawdzam o ile i nie analizuje. Tak długo na nią czekałam, że staram się nie nakręcić i potrzebnie nie denerwować.
Myślę, że Twoja córeczka jest i będzie zdrowa , nie masz cukrzycy , nie jesteś otyła, już nie wspominając o błędach w pomiarach. Będzie dobrze, zobaczysz 😊baileys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Moja Laura też większa niż wynika to z wieku ciąży, ale nie sprawdzam o ile i nie analizuje. Tak długo na nią czekałam, że staram się nie nakręcić i potrzebnie nie denerwować.
Myślę, że Twoja córeczka jest i będzie zdrowa , nie masz cukrzycy , nie jesteś otyła, już nie wspominając o błędach w pomiarach. Będzie dobrze, zobaczysz 😊
Bardzo, bardzo Ci dziekuje za wsparcie❤ Bo poki co niestety spotykam sie z ignorancja i tekstami "ciesz sie, ze duze", "lepiej w ta strone niz za male" i naprawde mnie dołuje ten brak zrozumienia. Tak jakby tylko przy hipotrofii wolno bylo sie martwic, a przy hipertrofii kazdy juz ma cie gdzies🙁Kalija lubi tę wiadomość
-
Sylvka - powodzenia ! Mam nadzieję że szybko się rozkręci ❤️
Chimera - pięknie wyglądasz 😍
Baileys - zakupy piękne 😍 a cm dni makrosomii, moja siostra urodziła syna w 33 tc z wagą 3300… nie miała cukrzycy, wszystko było ok. Z Młodym też wszystko ok, ma teraz 12 lat Mam nadzieję, że to choć trochę Ciebie pocieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 18:48
Sylvka, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Moja mała też duża, też mnie to martwi i każdy gin sprawdza czy dobrze wiek ciąży obliczony! Podejrzewają normalnie błąd Niektóre dzieci po prostu rosną duże, może tak mają zaprogramowane. Ja schudłam, brzuch nieduży, jem niewiele a dzidzia rośnie jak na drożdżach. Przy zaplanowanym cc już się tak nie martwię, myślę że do 4000 nie dobije, strach co by było jakby jeszcze rosła do 40 tc albo bym ja przenosila.
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kupowała któraś prześcieradła do gondoli od hubiworld? Dobre są jakościowo? Bo właśnie sobie uświadomiłam, że mi braknie, a nie chce majątku wydawać.
Co do wielkości dziecka, to mój też ciągle
byl duzy, główka i brzuch 2 tygodnie wyprzedzaly resztę. 3 tygodnie temu ważył 3 kg, byłam pewna wczoraj, że usłyszę przynajmniej 3500, a do porodu pewnie 4 kg będą. A tu niespodzianka - 3350. Główka chyba nawet tydzień do tyłu, brzuszek tylko ciągle duzy, ale lekarz mówi, że ok, więc się nie martwię. -
baileys wrote:Bardzo, bardzo Ci dziekuje za wsparcie❤ Bo poki co niestety spotykam sie z ignorancja i tekstami "ciesz sie, ze duze", "lepiej w ta strone niz za male" i naprawde mnie dołuje ten brak zrozumienia. Tak jakby tylko przy hipotrofii wolno bylo sie martwic, a przy hipertrofii kazdy juz ma cie gdzies🙁
Podobnie z wagą jest jak jest się dorosłym. Wszędzie piszą jak schudnąć a jak przytyć juz nigdzie. I głupie teksty " ty coś jesz?" Itd. -
Moja też duża, wyprzedza termin i 3 tyg. Aniela tyle nie wyprzedzała a urodziła się 4 kg. Jedne czego się obawiam, że nie dadzą mi rodzic naturalnie. Lekarz mówił mi że max 4200 mogę rodzic przy tych schorzeniach wszystkich wczoraj na ktg miałam dość regularne skurcze, w sobotę USG i wizyta
-
nick nieaktualnyMary Magdalena wrote:Dziewczyny, kupowała któraś prześcieradła do gondoli od hubiworld? Dobre są jakościowo? Bo właśnie sobie uświadomiłam, że mi braknie, a nie chce majątku wydawać.
Kupowałam z innej aukcji allegro - od innego sprzedawcy. Mi nie podpasowaly - ale ja mam miękkie materace i przez te gumki robi się z nich banan. Masz mieć chłopca? Bo te moje są niebieskie - mogłabym je ci wysłać za koszty przesyłki. Ale zastanów się jaki masz materacy - bo może wyjdzie tak jak u mnie. Ja chyba będę kladla dzieci do wozka tylko na pieluchach.
W razie co to ta aukcja:
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-do-wozka-kolyski-38x80-materialowe-7396437534?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-jersey-z-gumka-do-wozka-38x80-7400241476?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShareMary Magdalena lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Kupowałam z innej aukcji allegro - od innego sprzedawcy. Mi nie podpasowaly - ale ja mam miękkie materace i przez te gumki robi się z nich banan. Masz mieć chłopca? Bo te moje są niebieskie - mogłabym je ci wysłać za koszty przesyłki. Ale zastanów się jaki masz materacy - bo może wyjdzie tak jak u mnie. Ja chyba będę kladla dzieci do wozka tylko na pieluchach.
W razie co to ta aukcja:
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-do-wozka-kolyski-38x80-materialowe-7396437534?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-jersey-z-gumka-do-wozka-38x80-7400241476?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Mój też miękki, z gąbki, więc pewnie będzie to samo Muszę chyba jakieś większe kupić, to może nie będzie się materac zwijal. Widziałam jakaś aukcję z wymiarem 50×90. -
nick nieaktualnySylvka, kciuki za szybkie rozkręcenie akcji.
Kamaya dobrze, że fizjo choć trochę pomaga.
Chimera, fajna aktualizacja brzuszka. Może i ja męża namowie, żeby mi jeszcze jakieś zdjęcia zrobił.
Gratulacje udanych wizyt i KTG.
Domi, ja dlatego nie pójdę na ktg do medicover choć mam bezpłatnie - bo będzie tak samo - cokolwiek się im nie spodoba i dadzą skierowanie do szpitala. Wolę iść do przychodni gdzie prowadzę ciąże i mieć większy spokój (to już końcówka, więc przeżyje to finansowo).
Ja dziś jestem zmęczona - mimo, że teoretycznie prawie nic nie zrobiłam. Ale była u mnie mama i teściowa. Jedna posprzatała kuchnie, druga poprasowala resztę ubranek. A ja się zmęczyłam ale jestem im bardzo wdzięczna za pomoc.
Dzis mam już tylko siłę podziergac na drutach - kończę na reszcie kocyk. Jutro się pochwalę.Sylvka, MDW, Misi@, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Ania95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary Magdalena wrote:Mój też miękki, z gąbki, więc pewnie będzie to samo Muszę chyba jakieś większe kupić, to może nie będzie się materac zwijal. Widziałam jakaś aukcję z wymiarem 50×90.
To takich szukaj. Te male jakby na deskę nałożył to by się może trzymało. -
Leżymy z balonikiem pod ktg, ale mam schiza... Tak się boję tego co mnie czeka. Nie ma to jak przyjechać do porodu już ze skurczami.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Czesc dziewczyny, przeraszam ze sie nie odzywałam. Zwyczajnie na wszystko brakuje mi czasu. W szpitalu ciagle cos, wyszliśmy w poniedzialek przed 16, wiec jak tylko 3 doba sie rozpoczęła. W domku Ok, na poczatku blizna ciągnęła, teraz juz jest Ok. Karmimy sie tylko piersia, smoczek tez jest w uzyciu, dzis maly odzyskał swoja wage urodzeniowa: 2600 - kochany jest, ten nasz maluszek. Sporo spi w dzien, w nocy tez Ok. CHoc od dzis zauwazylam ze ma problem z zaśnięciem czasem, za to jak juz usnie to 2-2,5 godz drzemki, potem płacze i chce do piersi, a jak zacznie ssać to trudno mu sie dobudzić i tak w kółko... oprocz tego oczywiscie obowiązki domowe, gora prania, gotowanie, starszaki - jest co robic. Teraz trz maly juz ba noc zjadl, juz praktycznie spi, a tu wlasnie slysze ze wielka kupa poszla😊No i co? Chyba sprobuje go przebrać na śpiocha jak mocniej zasnie... Na spacery juz od wtorku chodzimy, wozek sie sprawdza i jest super generalnie😁 Do spania dprawdza nam sie ścisłe dosyc otulanie, jedna noc próbowaliśmy w spiworku tylko i bylo o wiele gorzej niz w woombie/otulacza bambusowym ścisle zawiniętym.
Napiszcie mi prosze w skrócie co mnie ominęło od soboty! Wiem ze kilka na Was sie rozpakowało - serdeczne gratulacje! Jakies newsy wsrod sierpniowej???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 19:44
Frida91, Chimera, Misi@, Limerikowo, E_linka2, werni, Domi_tur, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Marcelina85, wiki2 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Ja kupiłam ten otulacz do wózka z materacykiem, bo prześcieradła niestety się nie nadają. Generalnie jak wózek ma podnoszone dno, to pewnie ma cienką wkładkę i każde przescieradelko na gumce tak będzie robiło. Moja mama jak prała wózek, to tamten materacyk też wypralam, więc w razie czego będę mogła podmienić. Poza tym będę dawała pieluchę tetrowa albo flanelową i jakoś to będzie
Dużo nie potrzeba żeby zrobić kilka fajnych zdjęć, a pamiątka jest super. Poszliśmy do parku, zdjęcia mąż robił telefonem, zrobiliśmy też kilka aparatem z samowyzwalaczem żeby były też wspólne Fotografowi zapłaciłabym pewnie ze 3stówy, a męża wystarczyło zaprosić na obiad do knajpy i pozwolić wypić do niego piwo 😂😂😂Misi@, kayama, E_linka2, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość