Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Dokladnie. Sylvka powodzenia!
Do mnie jeszcze bardzo przemawia ten argument ze skurcze to nie wróg tylko sprzymierzeniec, bo to dzięki skurczom maluch się urodzi! Jak się na tym skupi że to jest po coś, to jakoś łatwiej według mnie przez to przejść. Tyle teoria
Też się staram tak myśleć i chcę się poddawać tym skurczom, a nie z nimi walczyć. Tylko ciekawe jak to będzie wyglądać w praktyce 😂Bobby29 lubi tę wiadomość
-
AnaKwiat wrote:Wiecie może gdzie poza Ikeą można kupić większe torebki strunowe?
możesz spróbować w pepco, choć nie wiem na pewno. wiem że były kiedyś bo kupowałam, ale nie wiem czy mają w stałej ofercie.Limerikowo lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Powiem Wam, ze dla mnie gorszy bol niz pionizacja po cc to chodzenie prosto przy nawale...
Dzis mialam dzien meki. Wczorak chodzilam zgrabnie jak sarenka, ale jak juz i tak moje niemale cycki urosly do tych mega rozmiarow to dzis po prostu ciezko mi sie wyprostowac, tak ciaza w dol. Doszedl bol kregloslupa przez to w odcinku piersiowym.
Walczymy dzielnie z tym nawalem, choc pokarmu tyle, ze mala sie nim potrafi zakrztusic. Chyba taka moja uroda, bo przu 1 corce bylo podobnie.
Mam nadzieję, ze szybko sie unormuje! -
nick nieaktualny
-
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny, kupowała któraś prześcieradła do gondoli od hubiworld? Dobre są jakościowo? Bo właśnie sobie uświadomiłam, że mi braknie, a nie chce majątku wydawać.
Co do wielkości dziecka, to mój też ciągle
byl duzy, główka i brzuch 2 tygodnie wyprzedzaly resztę. 3 tygodnie temu ważył 3 kg, byłam pewna wczoraj, że usłyszę przynajmniej 3500, a do porodu pewnie 4 kg będą. A tu niespodzianka - 3350. Główka chyba nawet tydzień do tyłu, brzuszek tylko ciągle duzy, ale lekarz mówi, że ok, więc się nie martwię.
Tak BTW wczoraj pierwszy spacer zaliczony, co prawda mało brakło żebym zemdlała, na szczęście byliśmy koło domu. Ciśnienie mi spadło 80/60 i ledwo doczlapałam do wyra.OlaWi, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa, dobrze ze byłaś blisko domu! Uważaj na siebie ❤️
Ja tez mam prześcieradła do wózka z hubi. Wielkościowo pasują, ale rzeczywiście jak materacyk jest miękki to będą go zwijać. Jeśli chodzi o jakość to ja mam gładkie bawełniane i jedno frottowe - oba jak dla mnie ok.
Z Julkiem w ogóle nie używałam prześcieradeł w wózku, sama pielucha tez zdala egzamin 👍🏻werni lubi tę wiadomość
[/url] -
Ja kupiłam wózek już z materacykiem i nie był zawinięty, ale po praniu miałam problem, żeby go normalnie ułożyć, bo się zwijało wszystko, ale po kilku godzinach się samo wyprostowało
-
AnaKwiat wrote:Udało mi się w końcu spakować torbę do szpitala choć nie jestem do końca zadowolona i pewnie będę jeszcze przepakowywać. Wiecie może gdzie poza Ikeą można kupić większe torebki strunowe?
Ja kupiłam W Auchan takie śniadaniowe, nie są aż tak duże jak te z Ikei, ale za to wygodniejsze do otwierania/zamykania, bo mają suwak.werni lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja kupiłam prześcieradła do gondoli od Świat Dziecka na allegro bo chciałam zwykle białe (pieluchy zwykle też). Po praniu i prasowaniu pasują idealnie do gondoli z Benetton, nic się nie odgina. może komuś się przyda:
https://allegro.pl/uzytkownik/Swiat____Dziecka?bmatch=baseline-var-cl-n-eyesa-bp-uni-1-0-0619Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jest możliwe żeby poród się w końcu zaczął bez żadnych skurczy przepowiadajacych? Czasem coś mi się tam zepnie ale raczej niezbyt boleśnie. Już oczywiście sobie wkrecam że nigdy nic się nie zacznie i w końcu czeka mnie wywoływanie a tego bym bardzo nie chciała... Oczywiście zdaję sobie sprawę, że do terminu jeszcze trochę czasuCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, znam przypadki, że poród nagle się zaczął bez żadnych wcześniejszych skurczy przepowiadających sama wiozłam na poród moją szwagierkę, która nagle dostała skurczy i w aucie tak się rozkręciły, że jak dojechałyśmy do szpitala to 15 minut później jej córeczka była na świecie 😄
Frida91, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Zostaję w dwupaku, plan jest na poniedziałek, chyba że się cos pogorszy to wcześniej. Chcą przetrzymac do pełnego 36 tc. Ktg ok. Ruchy czuje, jestem po 2 dawkach sterydu. Liczą że 36tc dziecko bez problemu da rade, nawet przy mojej cukrzycy. A po za tym może cieli by dziś, bo zapotrzebowanie leci na łeb na szyję, ale nie mają w tym momencie miejsc na wcześniakach, a ordynator mówiła że zależy jej żebyśmy byli w jednym szpitalu - wiadomo że mi też...
W razie gdyby cokolwiek się pogorszyło to cięcie będzie w każdej chwili.Domi_tur, Ania95, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, OlaWi, Misi@, E_linka2, Marcelina85, Bobby29, Agagusia, Pierniczkowa, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość