Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszowelove, nie martw się. Masz przecież dobry wynik.
Kiedyś starszy i bardzo doświadczony profesor ginekologii mi powiedział, że mogę sobie próbować wszystko wyliczać, mierzyć i kalkulować, ale to i tak nic nie da. Jego samego po 40 latach pracy nadal zaskakuje tajemnica stworzenia i powołania na świat nowego życia. Dlatego nie warto się zadręczać. Od wszystkich norm i reguł są zawsze wyjątki Ściskam i głowa do góry. Cieszmy się ciążą.Myszowelove, Usiasia, Sung, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem że każda się denerwuję, ja jestem przerażona tym ze objawy są mniejsze. Musimy uważać na siebie i dmuchać na zimne tak by nie mieć sobie nic do zarzucenia i wiedzieć że robimy dla naszych maleństw wszystko.
Bądźcie dobrej myśli nie zamartwiajcie się na zapas! Ja strasznie boje się pobrania krwi i niestety mdleję dlatego nie idę na bete i może dzięki temu mniej się stresuje ze przyrosty nie są odpowiednie. Dr. zlecił już badania na kolejną wizyte więc jakoś będzie trzeba wyleczyć lękiMyszowelove lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Dziewczyny wiem że każda się denerwuję, ja jestem przerażona tym ze objawy są mniejsze. Musimy uważać na siebie i dmuchać na zimne tak by nie mieć sobie nic do zarzucenia i wiedzieć że robimy dla naszych maleństw wszystko.
Bądźcie dobrej myśli nie zamartwiajcie się na zapas! Ja strasznie boje się pobrania krwi i niestety mdleję dlatego nie idę na bete i może dzięki temu mniej się stresuje ze przyrosty nie są odpowiednie. Dr. zlecił już badania na kolejną wizyte więc jakoś będzie trzeba wyleczyć lęki
Ja nie patrzę jak pobiera. Odwracam głowę i myślę o czym innym A jak teraz z synkiem byłam dwa razy to musiałam patrzeć na niego i poszło szybko
-
Myszowelove wrote:Postaram się o tym nie myśleć, dzięki A słyszała któraś o tym, że przyrost świadczy o płci?
Tak, gdzieś mi się obiło o uszy, że w przyszłości na podstawie tego będzie można już we wczesnej ciąży przewidzieć płeć. Chyba większy przyrost to dziewczynka -
A mi sie to nie sprawdziło, w pierwszej ciazy rosło bardzo szybko i chłopiec. Choc w 6 tygodniu dostalam dosyc silnego krwawienia z bólami podbrzusza i czasem mysle ze to moze jednak na poczatku byly bliźnięta... tydzien po tym incydencie leżałam na potrójnych dawka dupka i potem juz bylo wszystko dobrze:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Myszowelove wrote:Ja nie patrzę jak pobiera. Odwracam głowę i myślę o czym innym A jak teraz z synkiem byłam dwa razy to musiałam patrzeć na niego i poszło szybko
Choć przy diagnostyce tarczycy i guza przysadki chyba się trochę przyzwyczaiłam bo ostatnie 2 razy byly nawet spoko -
U mnie w ubezpieczeniu grupowym też 9 miesięcy karencji na ciążę. Zapisałam się w pierwszej ciąży, więc może chociaż teraz zgarnę hajs mąż też ubezpieczony, więc będzie x2 No i uświadomił mi dziś, że dostaniemy 500+, nie pomyślałam o tym xD
U mnie dziś beta 544 (było 224), więc też ledwo podwojona, ale w normie w pierwszej ciąży też miałam dość niskie wartości w porównaniu do innych wrześniówek, a urodziłam dziewczynkę, więc się nie sprawdziło za to progesteron 88 nmol/l, a bałam się że przy karmieniu może być za mały
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualny
-
Anhydra - a moze bransoletki Seaband? Ew jest Provomit, ale nie wiem czy w pierwszym trymestrze bym sie odważyła. Ja zawsze walczę z wymiotami raczej juz mdłościami i jedyne co działało to male porcje częściej i broń Boże picie na pusty żołądek.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm